Maak kennis met 10 Pitbull kruisingen

Laatst bijgewerkt: 28 december 2022

Je kent de stoere Pitbull vast wel. De Pitbull ziet er stoer en sterk uit door zijn gespierde uiterlijk, maar van binnen zijn ze hartstikke lief. Af en toe een beetje eigenwijs en koppig, maar het grootste deel van de tijd heel vriendelijk. Het is een mooi en bijzonder ras en daarom heeft het ras veel verschillende kruisingen. Ben je benieuwd wat voor Pitbull kruisingen er allemaal zijn? Lees dan vooral verder! We hebben 10 Pitbull kruisingen voor je op een rij gezet.

Pittboxer: Pitbull x Boxer

Je hoort het natuurlijk al aan de naam, de Pittboxer is een kruising tussen de Pitbull en een Boxer. De Boxer heeft vaak van die schattige ogen. Deze superlieve ogen komen dan ook terug in de Pittboxer. Maar ook het stoere uiterlijk van de Pitbull is terug te zien. De combi van deze twee honden ziet er dus ontzettend stoer en schattig uit. Het ras wordt ongeveer 55 tot 68 centimeter en weegt 20 tot 38 kg. Het is belangrijk dat je vroeg begint met trainen zodat de hond gewend raakt aan zijn baasje.

Pitkita: Pitbull x Akita

De Pitkita is een kruising tussen de Pitbull en een Akita. De Akita is een ontzettend bekend ras door de bekende honden film ‘Hachi’. In deze film speelt een Akita de hoofdrol. Behalve de oren en de staart is bij de Pitkita niet superveel terug te vinden van de Akita. Maar als je kijkt naar het innerlijk, vind je de Akita zeker terug. De Akita is een echte gezinsbeschermer en is super waakzaam. Als je op tijd begint met trainen zal het ras enorm aanhankelijk worden.

Engelse Pitbull

De Engelse Bulldog heeft een heel opvallend uiterlijk. Hij is klein, breed en gespierd. Dit gespierde komt zeker terug in de Engelse Pitbull, de Pitbull is van zichzelf natuurlijk ook al gespierd. Het is ontzettend belangrijk dat je de Engelse Pitbull van jongs af aan traint want het ras kan nog wel eens ontzettend koppig zijn. De Engelse Pitbull wordt 50 tot 60 centimeter en weegt 20 tot 38 kg.

In deze video leer je vier soorten Pitbull rassen kennen.

Beagle Bull: Pitbull x Beagle

Je hoort het al aan de naam, de Beagle Bull is een kruising tussen de Pitbull en Beagle. De Beagle is een klein hondje maar de Beagle Bull is 45 tot 50 centimeter. De mooie bruine kleuren van de Beagle zie je prachtig terug in de Beagle Bull. Ook dit ras zal veel training nodig hebben. Je moet duidelijk maken dat jij de baas bent. Anders zullen de koppige trekjes van de Pitbull naar boven komen. Het ras weegt ongeveer 15 tot 20 kg.

Pittweiler: Pitbull x Rottweiler

De Pittweiler is een kruising tussen de Pitbull en een Rottweiler. De Rottweiler heeft een heel lief uiterlijk met zijn mooie bruine en zwarte vacht, terwijl de Pitbull juist een heel stoer uiterlijk heeft. Zodra je deze twee rassen combineert krijg je het stoere uiterlijk van de Pitbull met de kleuren van de Rottweiler. De Pittweiler wordt ongeveer 45 tot 68 centimeter en weegt 22 tot 48 kg. Met een goede opvoeding zal je een ontzetten lieve en trouwe hond krijgen.

Doberpit: Pitbull x Dobermann Pinscher

De Doberpit is een kruising tussen de Pitbull en de Dobermann Pinscher. Veel mensen zullen denken dat deze combinatie gevaarlijk is. De Pitbull is erg koppig terwijl de Dobermann Pinscher heel erg temperamentvol is. Echter, is de Doberpit erg loyaal en liefdevol. Wederom is het belangrijk om op tijd te beginnen met een goede opvoeding. Het ras wordt ongeveer 60 tot 70 centimeter en weegt 15 tot 40 kg.

Duitse Pitbull: Pitbull x Duitse Herder

De Duitse Pitbull is een kruising tussen de Pitbull en de Duitse herder. De Duitse herder is een supervriendelijk ras. Ze worden vaak gebruikt als waakhonden, speurhonden en ook hulphonden. Je kan de Duitse pitbull dan ook veel aanleren. Van een goede opvoeding tot trucjes. Het ras heeft veel energie, het is dus belangrijk om ze veel aandacht te geven. Zorg dat ze hun energie ergens kwijt kunnen door bijvoorbeeld te spelen of een lange wandeling te maken.

Goldenbull: Pitbull x Golden Retriever

De Goldenbull is een hele bijzonder kruising, het is namelijk een kruising tussen de stoere Pitbull en de oh zo lieve Golden Retriever. De Golden retriever is één van de populairste hondenrassen in Nederland. Dit is ook niet zo gek, want het ras is ontzettend lief en doet geen vlieg kwaad, het is een perfecte hond voor het hele gezin. Ook de Goldenbull is een vriendelijk ras. Met een goede opvoeding komt dit helemaal goed! De Goldenbull is ongeveer 40 tot 60 centimeter en weegt 20 tot 35 kg.

Borderbull: Pitbull x Border Collie

De Borderbull is een kruising tussen de Pitbull en de Border Collie. De Border Collie ken je misschien van fijn fluffy vacht. Deze prachtige zachte en lange haren zijn helaas niet terug te vinden in de Borderbull. De kleuren van de Border Collie zijn daarentegen wel terug te vinden in de Borderbull. Het ras houdt ervan om heerlijk buiten te spelen, rennen door velden, spelen met zijn baasje of een heerlijk lange wandeling. De Borderbull is 50 tot 60 centimeter groot en hij weegt ongeveer 20 tot 40 kg.

Labrabull: Pitbull x Labrador

De laatste Pitbull kruising die niet mag missen in dit rijtje is natuurlijk de Labrabull. Je kan het waarschijnlijk al raden, want dit is een kruising tussen de Pitbull en de Labrador. De Labrador is samen met de Golden retriever één van de bekendste hondenrassen in Nederland. De Labrabull is enorm zachtaardig, vriendelijk en loyaal. Met een goede opvoeding krijg je een ontzettend lieve hond. De Labrabull is 40 tot 60 centimeter groot en weegt 20 tot 40 kg.

Conclusie

De Pitbull is van zichzelf vaak erg koppig en kan zo nu en dan eigenwijs zijn. Veel mensen zien de Pitbull als een gevaarlijk ras. Maar als je vanaf begin af aan begint met een goede opvoeding, is er niks aan de hand. Elk hondenras moet goed getraind worden, of het nou gaat om een Labrador, Akita of Pitbull. De opvoeding is het belangrijkst om een lieve hond te krijgen. Het ene ras pakt dingen gemakkelijker op dan het andere ras, maar het is belangrijk om gelijk te beginnen met een goede opvoeding. Begin daarom meteen met puppytraining.

Veelgestelde vragen

Is een Pitbull gevaarlijk?

Een Pitbull zou eerder iemand aanvallen dan bijvoorbeeld een Labrador, maar uiteraard dieren blijven dieren en dieren blijven onvoorspelbaar. Met een goede opvoeding is een Pitbull een hartstikke lief ras. Begin daarom gelijk met puppytraining en een goede opvoeding.

Is een Pitbull legaal in Nederland?

In Nederland zijn Pitbulls gewoon welkom. Vroeger was dit niet het geval. Pitbulls mochten niet meer gefokt worden. Op deze manier wilden ze ervoor zorgen dat het ras uitstierf. Gelukkig is dit niet gebeurd en zijn ze gewoon weer welkom in Nederland.

Hoe groot is een Pitbull?

Een Pitbull is 40 tot 55 centimeter groot. (schofthoogte?De hoogte vanaf de grond tot aan de bovenkant van de rug, gemeten bij de voorpoten.X) En ze wegen ongeveer 20 tot 30 kg.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *