Vind hier alles over verschillende Labrador kruisingen

Laatst bijgewerkt: 28 december 2022

De Labrador staat bekend als één van de liefste hondenrassen ter wereld. Met zijn innerlijk worden veel mensen verliefd op dit prachtige ras. Ook Labradors vinden het superfijn om bij mensen in de buurt te zijn. Lekker knuffelen, spelen en wandelen, het kan allemaal met deze gezinshond. Omdat de Labrador zo lief is, is hij vaak gekruist met verschillende rassen. Ben jij benieuwd wat voor ‘Labrador’ rassen er allemaal bestaan? Lees dan vooral verder want hieronder staan er een aantal op een rij.

Bullador: Bulldog x Labrador

De Bullador is een kruising tussen de Labrador en de Bulldog. Bij een Bulldog denk je waarschijnlijk gelijk aan een sterke, gespierde hond. Maar de Bulldog is eigenlijk een ontzettend lieve, vriendelijke en sociale hond. De Bullador is dan ook ontzettend vriendelijk. Daarnaast is het ras ook nog eens ontzettend slim en speels. Gezellig spelen met je hond? Dat kan perfect met de Bullador.

Bullador
Goldador

Goldador: Golden Retriever x Labrador

De Goldador is misschien wel het liefste hondenras wat er bestaat. Het is namelijk een kruising tussen de Labrador en de Golden Retriever. Beide hondenrassen zijn ontzettend populair in Nederland. Ze zijn erg slim waardoor je ze goed kan trainen. Ze zullen commando’s snel oppakken. Het ras is ontzettend goed met kinderen en andere dieren. Dit komt omdat het ras ontzettend lief, gehoorzaam, slim en speels is.

Dachsador: Teckel x Labrador

De Dachsador is een kruising tussen een Labrador en een Teckel. De Labrador staat natuurlijk bekend om zijn lieve gedrag. Ben je op zoek naar een kleine hond maar wil je toch een Labrador? Dan is de Dachsador perfect voor jou. Qua innerlijk zal je merken hoe lief het ras is en qua uiterlijk is hij juist klein zoals een Teckel. Naast dat de Dachsador erg vriendelijk is, is hij ook nog eens super intelligent.

Dachsador
Boulab

Boulab: Berner Sennen x Labrador

De Boulab is een kruising tussen een Labrador en Benner Sennen. Doordat beide rassen zo lief zijn, is ook de Boulab ontzettend vriendelijk. Daarnaast is het ras enorm gehoorzaam, rustig en intelligent. De Boulab is een perfect ras voor in een gezin. Het ras heeft respect voor kinderen en zal rustig met ze omgaan. Ook spelen en wandelen doet de Boulab graag.

Boxador: Boxer x Labrador

De Boxador is een kruising tussen de Boxer en de Labrador. De Boxador bestaat nog niet superlang maar is wel ontzettend populair. Als je een Boxador aanschaft, moet je veel tijd voor hem hebben. Hij houdt er niet van om alleen te zijn. Verlatingsangst komt vaak voor bij dit ras. Ze houden daarom van veel aandacht. Daarnaast houden ze van veel beweging. Het is dus belangrijk dat je genoeg tijd voor het ras kan vrijmaken.

Boxador
Aussiedor

Aussiedor: Australian Sheperd x Labrador

Je kan het waarschijnlijk al raden, maar de Aussiedor is een kruising tussen de Australian Shepard en de Labrador. Deze twee rassen zijn van zichzelf al razendpopulaire hondenrassen. Dit is ook niet zo gek want de Australische herder is ontzettend mooi qua uiterlijk en de Labrador is superlief qua innerlijk. Door deze twee rassen te kruisen krijg je dus een supermooie hond qua innerlijk en uiterlijk.

Labradoodle: Poedel x Labrador

De Labradoodle is één van de meest gewilde honden in Nederland. Dit komt door het lieve karakter van het ras. De Labradoodle is een kruising tussen de Labrador en de Poedel. Het ras is niet alleen ontzettend lief maar ook nog eens speels. Kinderen en Labradoodles zijn daarom ook een goede match. De hond is erg gehoorzaam en perfect als gezinshond.

Labradoodle

Hoeveel Labrador kruisingen zijn er?

Er zijn enorm veel kruisingen met de Labrador. Dit komt door zijn perfecte innerlijk en natuurlijk mooie uiterlijk. Doordat de Labrador zo vriendelijk, slim, leergierig en betrouwbaar zijn wordt vaak gekruist. Hieronder vind je nog een aantal Labrador kruisingen:

  • Labrottie – Labrador x Rottweiler
  • Sheprador – Labrador x Herder
  • Borador – Labrador x Border Collie
  • Beagador – Labrador x Beagle
  • Huskador – Labrador x Husky
  • dalmador – Labrador x Dalmatiër

Veelgestelde vragen

Wat is de liefste Labrador kruising?

Er zijn zoveel Labrador kruisingen, en er is eigenlijk geen één die perse het liefste is. Toch zijn de Labradoodle en de Goldador het meest populair.

Waarom zijn er zoveel Labrador kruisingen?

De Labrador is qua innerlijk ontzetten lief, waakzaam, gehoorzaam en goed voor het hele gezin. Dit is één van de redenen dat het ras vaak gekruist wordt.

Wat is het liefste hondenras?

Er zijn natuurlijk super veel lieve hondenrassen, maar de Labrador is vaak wel het populairst.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *