Wat zijn gezonde hondenrassen?

Laatst bijgewerkt: 2 maart 2023

Een hond is vaak je grootste vriend, daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om een hond in huis te nemen. Er zijn heel veel verschillende soorten hondenrassen, maar wat zijn eigenlijk de gezondste hondenrassen die er zijn? Hieronder hebben we een lijstje voor je met de gezondste hondenrassen.

Siberische Husky

Een Siberische husky is een van de gezondste hondenrassen die er zijn. Een Siberische husky is wel een hond die veel beweging en aandacht nodig heeft. Het is dus verstandig om een Siberische husky te nemen als je zeker ook voldoende vrije tijd hebt en minimaal 2 tot 3 uur per dag een rondje loopt met de hond. Doordat een Siberische husky veel beweging nodig heeft blijft hij ook erg gezond. 

Labradoodle

Een labradoodle wordt op dit moment beschouwd als het meest gezonde hondenras. Toch is dat alleen als het een labradoodle is die is gewekt door een poedel en een labrador. Zodra een labradoodle wordt verwekt door twee labradoodles, ontstaat er een kans dat de labradoodle erfelijke ziektes ontwikkelt. 

Shiba Inu 

Een shiba inu is een Japans hondenras. Dit hondenras kan maar liefst 15 jaar oud worden. Een shiba inu staat bekend om zijn onafhankelijke karakter. Hun vriendschap moet je namelijk verdienen, maar zodra je die hebt verdiend zijn het je beste vriendjes. 

Teckel

Een teckel wordt door veel mensen ook wel een worst op poten genoemd. Een teckel kan wel 20 jaar oud worden als ze genoeg beweging hebben. Bij een teckel is de opvoeding zeker heel erg belangrijk. Dat komt doordat een teckel heel erg koppig zou kunnen zijn. Toch kan een teckel zeker een hele lieve hond zijn die heel graag met zijn of haar baasje knuffelt.

Norrbottenspets

Een norrbottenspets is een Zweedse hond die wel 15 jaar kan worden. Ze hebben zeer veel energie en moeten dus zeker vaak worden uitgelaten. Norrbottenspets is een hond die altijd eerst afwacht en de kat uit de boom kijkt zodra er vreemden binnenlopen. 

Hollandse Smoushond

Een Hollandse smoushond is een erg vriendelijk en vrolijk beestje. Deze hond is een zeer aanhankelijk, levendig en speels beest. Ook is het een hele intelligente hond die veel voor zijn baasje zou doen. Een groot voorbeeld van een Hollandse smoushond is dat de opvoeding redelijk makkelijk is, aangezien de hond erg intelligent is.

Basenji

De basenji is een afstammeling van een boshond. Basenji betekent namelijk ook bosding. Ze zijn namelijk ook erg gelukkig in de natuur en hebben energie voor 10. Dit hondenras heeft een uniek karakter. Het zijn namelijk echte jagers die heel nieuwsgierig en vrolijk zijn. Toch zijn basenji ook zeker erg eigenwijs.

Ben jij dus op zoek naar een leuke en gezonde hond? Neem dan vooral een kijkje naar deze hondenrassen voor veel plezier en een zeer goede vriend.

Veelgestelde vragen

Zijn alle honden gezond?

Zeker niet! Er zijn voldoende honden die niet op de juiste manier gefokt worden, waardoor deze rassen niet gezond zijn.

Is een hond opvoeden moeilijk?

Honden opvoeden heeft zeker tijd nodig. Je moet voldoende aandacht besteden aan het beestje. Zodra je voldoende aandacht en liefde geeft en je hond alle slechte dingen afleert. Is een hond opvoeden niet moeilijk.

Is een hond duur

Een hond is zeker geen goedkope aankoop. Je bent zo een paar duizend euro kwijt voor een hond, maar dat geeft je wel een goede vriend en veel liefde.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *