Dit zijn 9 Doodle kruisingen

Laatst bijgewerkt: 28 december 2022

Je kent ze vast wel, de Labradoodle, Bernedoodle en de Boxerdoodle. Als je dacht dat dat alle Doodles zijn, dan heb je het mis. Er zijn namelijk nog veel meer Doodle rassen. Hieronder hebben we er 9 voor je op een rij gezet. Ben je benieuwd hoeveel Doodle kruisingen er zijn? Lees dan vooral verder?

Waar staat Doodle voor?

Je zult misschien denken ‘waar staat Doodle eigenlijk voor?’. In Nederland is er namelijk geen hondenras dat eindigt op ‘Doodle’. Het woord Doodle komt van de Engelse benaming voor Poedel. In het Engels zeggen ze namelijk ‘Poodle’. Alle onderstaande rassen zijn daarom ook kruisingen met een Poedel.

Bidoodle: Poedel x Bichon Frise

De Bidoodle is een kruising tussen de Poedel en de Bichon Frise. De Bichon Frise is een heel erg bijzonder ras. Door zijn bijzondere vacht, valt dit ras enorm op. De Bichon Frise valt op door zijn korte pootjes en zijn witte krullen. Door dit te combineren met de mooie vacht van een poedel, krijg je een supermooie vacht. De Bidoodle wordt graag geknuffeld en houdt van aandacht. Het ras is een perfect ras als gezinshond.

Labradoodle: Poedel x Labrador

De Labradoodle is een ontzettend bekend ras. Dit is namelijk een kruising tussen twee hele populaire rassen. Zoals je aan de naam misschien wel hoort, is de Labradoodle een kruising tussen de Labrador en de Poedel. Deze twee rassen zijn van zichzelf al perfecte gezinshonden omdat ze zo vriendelijk zijn. De Labradoodle, is daarom ook razend populair onder gezinnen. Het ras houdt van veel aandacht. Door de mooie vacht van de Labradoodle, moet hij wel wekelijks geborsteld worden.

labradoodle

Sint Berdoodle: Sint Bernard x Poedel

De Sint Berdoodle is een kruising tussen de Sint Bernard en de Poedel. De Sint Berdoodle houdt er niet van om alleen te zijn. Hij wil zoveel mogelijk vrienden om zich heen hebben. Of het nou gaat om een dierenvriend of een mens, de Sint Berdoodle vindt het erg leuk om samen te zijn. Naast spelen, houdt hij van knuffelen. Daarnaast is hij ook nog eens ontzettend slim.

Goldendoodle: Golden Retriever x Poedel

De Golden Retriever is in Nederland één van de allerbekendste honden. Veel mensen gaan voor dit ras omdat de Retriever ontzettend lief en goedaardig is. De hond is dan ook perfect als gezinshond. Maar heb je al eens van de Goldendoodle gehoord? Je kan het misschien al raden, maar dit is een combinatie tussen de Golden Retriever en de Poedel. Ook dit ras is een perfecte hond voor het hele gezin. Je kan hem veel dingen aanleren en hij houdt ook nog eens van aandacht.

doodle kruisingen

Whoodle: Wheaten Terrier x Poedel

De Whoodle is een kruising tussen de Poedel en de Wheaten Terrier. De Whoodle heeft een supermooi uiterlijk met een superzachte vacht. Het is een echt gezelschapsdier, dat graag onder de mensen is. Het ras is ontzettend vriendelijk en houdt van een lekkere wandeling. De Whoodle houdt van aandacht en staat dan ook graag in de belangstelling. Om deze reden is het ook een perfecte hond voor in het gezin.

Bernedoodle: Berner Sennen x Poedel

De Berner Sennen, je kent hem vast wel. Ook de Berner Sennen heeft een kruising met een poedel. Dit is namelijk de Bernedoodle. Je kan het je misschien moeilijk voor je stellen maar de combi van deze twee honden is eigenlijk een poedel met de zwarte, witte en bruine kleuren van de Berner Sennen. Ook dit ras houdt enorm van mensen is dan ook liever niet alleen. Het is belangrijk dat je het ras goed opvoedt. Anders zie je nog wel eens dat ze ontzettend eigenwijs zijn. Maar zodra je een goede training start, zal dit slimme ras al snel alle oppakken.

Schnoodle: Schnauzer x Poedel

Zoals je misschien wel hebt gemerkt zijn de meeste Doodle kruisingen ontzettend lief. Zo ook de Schnoodle, een kruising tussen de Poedel en Schnauzer. Ook de Schnoodle is een ontzettend lief en slim ras. Het ras heeft een supermooie vacht, die wel af en toe getrimd moet worden. Het zijn dan misschien kleine hondjes maar, het zijn wel goede waakhonden.

doodle kruising

Bordoodle: Border Collie x Poedel

Ook de Border Collie is van zichzelf al een ontzettend bekend ras. De Bordoodle is en kruising tussen een poedel en een Border Collie. Het ras is superloyaal. Daarnaast zijn het echte knuffelbeertjes. Ze houden ervan om mensen om zich heen te hebben. Aaien, spelen, knuffelen, het liefst doen ze dit de hele dag door. Heb je niet zoveel tijd voor een hond? Dan is de Bordoodle niks voor jou. Ze hebben veel energie en houden dan ook van spelen en wandelen.

Boxerdoodle: Boxer x Poedel

De laatste Doodle kruising die niet mag missen in dit rijtje, is de Boxerdoodle. De Boxerdoodle, je hoort het al aan de naam, is een kruising tussen de Poedel en Boxer. Net als de Boxer is de Boxerdoodle een sterke hond. Maar dit betekend niet dat ze gevaarlijk zijn. De Boxerdoodle is namelijk ontzetten trouw. Deze lieve hond kan goed overweg met kinderen, honden en katten. Verder zijn ze super vrolijk en houden ze van spelen.

Conclusie

De Poedel is van zichzelf een ontzettend lief ras. Ze zijn ontzetten trouw en speels. Door dit ras te kruisen met andere vriendelijke rassen, krijg je superlieve honden. Daarom zijn alle bovenstaande doodle rassen, vriendelijk, trouw, speels, energiek en zijn ze allemaal geschikt als gezinshond.

Veelgestelde vragen

Welke soorten doodles zijn er?

Er zijn ontzettend veel verschillende doodle rassen. Voorbeelden hiervan zijn de, Boxerdoodle, Goldendoodle, Labradoodle en de Bernedoodle.

Waar staat doodle voor?

Het woord ‘doodle’ in een hondenras, staat voor Poedel. Het Engelse woord voor Poedel is namelijk Poodle. Honden kruisingen met het woord ‘doodle’ is dus een kruising met een Poedel.

Welk hondenras is geschikt als gezinshond?

Er zijn ontzettend veel honden geschikt als gezinshond. Veel Poedel kruisingen zijn super loyaal, vriendelijk en perfect als gezinshond. Denk hierbij aan de Labradoodle.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *