Wat is het beste hondenvoer? Top 5!

Laatst bijgewerkt: 26 mei 2022

Wij mensen eten minimaal drie maaltijden per dag. Daarnaast genieten we vaak ook wel van wat lekkere snacks. Ook jouw hond moet elke dag natuurlijk het beste hondenvoer krijgen en natuurlijk wat snacks als beloning. Gelukkig zijn er ontzettend veel verschillende soorten hondenbrokken. Veel mensen gaan gewoon naar de supermarkt en kopen daar elke keer dezelfde zak.

Maar niet elke hond vindt alles even lekker en het is belangrijk dat je kijkt naar wat voor hondenvoer jouw hond nodig heeft. Zo kan het zijn dat je hond allergisch is of misschien heeft je hond wel een dieet. Het is dus belangrijk dat je kijkt naar wat voor hondenvoer je koopt. Hieronder vind je het beste hondenvoer. 

Waar op letten bij kopen hondenvoer?

Zoals eerder benoemd heeft elke hond weer ander voer nodig. Maar waar moet je nou precies op letten? Als eerste moet je kijken naar de leeftijd van je hond. Zo hebben puppy’s kleinere hondenbrokken dan volwassen honden. Ook senior honden hebben weer andere brokken die makkelijker te verteren zijn. Dan heb je nog puppybrokken die veel vitaminen en mineralen bevatten wat goed is voor de groei van je pup. Zo heeft elke leeftijd weer een ander soort brokken nodig.

Dan zit er nog verschil tussen de vitaminen en mineralen die erin zitten. Je hebt namelijk brokken die goed zijn voor een dieet, de vacht, huid, tanden, maag en conditie. Dan heb je ook nog glutenvrije hondenbrokken, graanvrije brokken en hypoallergene brokken. Als je dan eindelijk weet wat goed is voor het lichaam van jouw hond dan moet je hond de brokken ook nog eens lekker vinden. Gelukkig zijn er ontzettend veel verschillende soorten hondenbrokken: zo heb je de smaken, rund, kip, kalkoen en nog veel meer!

Welke merken voor hondenbrokken zijn het beste?

Beste hondenvoer kiezen

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten merken voor hondenvoeding. Voorbeelden hiervan zijn Prins hondenvoer, Royal Canin hondenbrokken, Pro Plan hondenvoeding en nog veel meer! Elk merk werkt weer op zijn eigen manier. Zo focust de een juist op puppybrokken terwijl de ander juist veel aandacht geeft aan speciale hondenrassen. Ben je benieuwd? Lees dan vooral verder. 

1. Prins hondenvoer

Een van de grootste hondenvoer merken hier in Nederland is Prins. Je hebt er vast wel eens van gehoord. Prins maakt zijn brokken heel erg bewust en kijkt dus echt goed naar het lichaam van je hond. De brokken zijn van hoge kwaliteit en ook nog eens gemaakt met natuurlijke ingrediënten.

Het doel van Prins is dan ook om het welzijn van dieren te verbeteren. Het bedrijf bestaat al meer dan zestig jaar en heeft in deze jaren dus genoeg ervaring opgedaan door verschillende brokken te creëren. Zo weten ze precies welk hondenvoer wel goed is en welke niet goed is.

Prins ProCare Standard

Prins heeft ontzettend veel verschillende soorten hondenbrokken. Een daarvan is de Procare Standard. Deze is bedoeld voor volwassen honden. Zoals je aan de naam ‘standard’ al hoort is deze dus geschikt voor veel ‘standaard’ honden, dus honden zonder allergieën of andere bijzonderheden. De brokken zorgen ervoor dat je hond een goede conditie krijgt.

Verder zorgen de brokken voor een goede vacht en een gezonde huid. De hondenbrokken zijn ook nog eens supergoed te verteren. Het voer valt ook erg goed in de smaak bij honden. Zo zijn deze brokken gemaakt van kip en kalkoen.

2. Royal Canin hondenvoer

Een ander populair merk voor hondenvoer is Royal Canin. Dit is ook niet zo gek want de brokken zijn van hele hoge kwaliteit. Het merk bestaat al vanaf 1968, dit betekent dat Royal Canin al veel ervaring heeft opgebouwd wat betreft hondenvoer. Ze weten exact welke producten wel goed voor je hond zijn en welke producten juist niet goed zijn voor je hond.

Zo wordt er veel rekening gehouden met verschillende soorten hondenbrokken. Het merk is dan ook opgericht door een dierenarts. Verder wordt het hondenvoer gemaakt met duurzame ingrediënten. Royal Canin staat nooit stil en blijft altijd uitbreiden. Door veel wetenschappelijke teksten te doen kan het merk ontzettend veel verschillende soorten hondenvoer maken. 

Royal Canin Hypoallergenic hondenvoeding

Net als mensen kunnen ook honden soms erg gevoelig zijn voor voeding. Juist daarom hebben de grote merken veel verschillende soorten hondenvoeding. Zo heb je dit hypoallergenic-pakket. Dit is geschikt voor honden met een gevoelige maag, voor honden met een dieet of voor honden met overgewicht. Zo zitten er goed verteerbare eiwitten in.

Alle ingrediënten zijn dus bewust gebruikt en uitgekozen voor honden met een speciaal voedingsschema. Naast overgewicht en een dieet is het ook geschikt voor honden met ziektes. Als je hond ziek is moet je je natuurlijk goed inlezen. Iets wat sowieso belangrijk is, is dat deze brokken niet bedoeld zijn voor honden met Pancreatitis en Hyperlipidemie.

3. Pro Plan hondenvoeding

Bij Pro Plan wordt heel bewust gekeken naar de leeftijd van een hond. Zo zit er een groot verschil tussen puppybrokken en hondenvoer voor senior honden. Dit heeft alles te maken met het lichaam van je hond. Puppybrokken zijn vaak wat kleiner dan normale brokken. Ook de brokken voor senior honden zijn vaak wat kleiner omdat verteren wat moeilijker kan zijn. Daarnaast zijn puppy’s ook meer vitaminen nodig dan een volwassen hond. Pups moeten natuurlijk nog groeien. Zo ondersteunen deze brokken de botten, ogen, het lichaam en de groei. 

Pro Plan Adult Medium Sensitive Skin hondenbrokken

Deze hondenbrokken van Pro Plan zijn ontwikkeld door verschillende dierenartsen. Deze artsen weten natuurlijk precies wat een hond nodig heeft. Op deze manieren hebben ze samen deze brokken samengesteld. Zoals je in de naam al kan horen zijn de brokken voor honden met een gevoelige huid. De brokken zijn voor volwassen honden en dus niet voor puppy’s of senior honden. Dit product zorgt voor een glanzende huid door de vele eiwitbronnen. De brokken zijn ook geschikt voor honden met een gevoelig dieet. 

4. Husse hondenvoer

Het eten voor honden van Husse is van hoge kwaliteit. Husse helpt  je graag met het zoeken naar de perfecte hondenvoeding voor jouw dierenvriend. Het hondenvoer wordt gemaakt door mensen met veel kennis van de hond. Ze weten precies wat wel en niet goed voor je hond is. Het merk bestaat dan ook al best wel lang, Husse is namelijk opgericht in 1987 in Zweden. Naast hondenvoer houden ze zich ook bezig met allerlei andere dieren zoals katten. 

Husse Optimal High Energy hondenvoeding

De hondenbrokken van Husse bevat vis en kip. Naast deze lekkere smaken zitten er ook nog eens ontzettend veel eiwitten in. Dit hondenvoeding pakket is bedoeld voor honden grote en middelgrote hondenrassen. Ook is het geschikt voor jonge honden. Verder bevatten de brokken geen geur of kleurstoffen.

5. Cavom hondenvoeding

De brokken van Cavom zijn op allerlei manieren goed voor je hond. Zo is het hondenvoer goed voor het gebit van je hond, goed voor de energie en conditie, en er zitten veel vitamines in. Je hond hoeft dus niet extra vitamines toe te voegen. De brokken worden op een speciale manier gemaakt waarbij de brokken worden geperst. Op deze manier blijven de waarden van de brokken er in zitten. 

Cavom Adult hondenbrokken

Cavom heeft vele verschillende soorten hondenvoer, zo ook deze brokken voor volwassen honden. De brokken zijn erg luchtig, dit komt doordat de brokken geperst worden. Deze brokken hebben de smaak van rund en schapenvlees. Over het algemeen vinden honden dit heerlijk!

Leuk speeltje voor de hond: katapult dispenser voor hondenbrokken

Zo vind je het beste hondenvoer 

Een zoektocht naar het beste hondenvoer is niet eenvoudig. Gelukkig zijn de bovengenoemde merken voor hondenvoer een goede keuze. Let er wel op waar het merk zich op focust: de een is gespecialiseerd in puppybrokken, terwijl de ander voor honden is met een allergie. Bovendien steken vrijwel alle bovenstaande hondenvoer merken echt tijd in het maken van het voer. Van specialisten tot speciale manieren en speciale eiwitten.

De Nederlandse honden boffen maar met zoveel goede merken waar de baasjes uit kunnen kiezen. Van gezonde brokken met lekkere smaakjes tot brokken die perfect zijn voor honden met een dieet.

Veelgestelde vragen

Welk hondenvoer is goed voor een puppy?

Bij puppy’s moet je er op letten dat het vleespercentage hoog is. Daarnaast is het belangrijk dat je speciale brokken koopt voor puppy’s en niet voor volwassenen. De puppybrokken zijn beter te verteren en ook nog eens goed voor de groei van je pup.

Bestaan er glutenvrije hondenbrokken?

Net als mensen zijn er ook honden met een glutenallergie. Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met deze honden. Daarom zijn er genoeg verschillende soorten glutenvrije hondenbrokken.

Bestaat er hondenvoer voor oudere honden?

Het is belangrijk dat je voor een oudere hond van ongeveer acht jaar speciale brokken koopt. Zo bevatten deze brokken minder vet en zijn ze makkelijker te verteren. 

Wat zijn geperste hondenbrokken?

Sommige merken zoals Cavom persen hun brokken. Op deze manier blijven alle vitamines en eiwitten precies goed. Ook worden de brokken luchtig, dit is erg fijn voor je hond!

Welke brokken zijn goed voor het dieet van mijn hond?

Vrijwel alle merken die hondenvoeding verkopen heeft speciale brokken die goed zijn voor je hond met een dieet. Een voorbeeld van brokken die goed zijn, zijn de hypoallergenic hondenbrokken.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *