De 4 beste tandenborstels voor honden in 2024

Laatst bijgewerkt: 3 juli 2022

Elke hond heeft behoefte aan een bepaalde mate van verzorging. Zijn vacht moet geborsteld worden, zijn ogen moeten schoongemaakt worden, zijn nagels moeten bijgeknipt worden en sommige hondenrassen moeten ook regelmatig getrimd worden. In hoeverre de vachtverzorging uitgevoerd moet worden, is afhankelijk van het soort hondenras. Waar echter wél alle hondenrassen behoefte aan hebben, is het poetsen van de tanden.

Bij alle honden is het van belang dat de tanden regelmatig gepoetst worden. Waarom? Dat lees je in dit artikel. In dit artikel lees je verder ook waar je op moet letten bij het uitkiezen van de beste tandenborstel. Ook zijn we alvast op onderzoek gegaan naar de beste tandenborstel. Uiteindelijk hebben we 4 tandenborstels weten te selecteren die aan alle verwachtingen voldoen. Over deze tandenborstels voor een hond vind je in dit artikel ook korte reviews. Al met al kan je na het lezen van dit artikel direct de beste tandenborstel voor jouw hond aanschaffen én gebruiken.

1. Waarom een tandenborstel voor je hond kopen?

Waarom poets je als mens zijnde jouw gebit twee keer per dag? Juist, om jouw gebit in optimale conditie te houden. Dat is eigenlijk ook dé reden waarom je een tandenborstel voor jouw hond aan zou moeten schaffen. Met deze tandenborstel kan je het gebit van jouw hond ook van de juiste verzorging voorzien.

Door met de beste tandenborstel voor jouw hond zijn gebit te verzorgen, geniet jouw hond van meerdere voordelen. Zo voelt zijn gebit voor hem een stuk prettiger en frisser aan; ook een hond kan namelijk met tandplak te maken krijgen. Ook is het goed mogelijk dat een stukje van zijn bot, een stukje van zijn speelgoed of een stukje van zijn voeding tussen zijn tanden en kiezen blijft zitten. Door zijn tanden regelmatig te poetsen, voorkom je dat hij hier (op de lagen termijn) last van gaat krijgen.

Daarnaast verlaag je ook de kans op problemen met het gebit. Sommige hondenrassen hebben relatief veel gebitsproblemen; door zijn gebit regelmatig te poetsen, kan je deze problemen zoveel mogelijk voorkomen. Daarnaast is het ook een feit dat je een onfrisse adem voorkomt.

Kortom; door met de beste tandenborstel voor jouw hond regelmatig zijn gebit te poetsen, geniet jouw hond alleen maar van voordelen. Hij heeft geen last van tandsteen, hij heeft geen last van tandplak en hij heeft ook nooit last van tandvlees dat gaat bloeden. Bovendien heeft hij een frisse adem, loopt hij minder kans op gebitsproblemen en voelt het voor hem zelf ook een stuk frisser aan. Dat zijn voldoende redenen om direct de beste tandenborstel voor jouw hond aan te schaffen.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een tandenborstel voor je hond?

Wil je graag jouw hond van de best mogelijke gebitsverzorging voorzien? Dan is het aan te raden om de beste tandenborstel voor jouw hond aan te gaan schaffen. Maar, hoe vind je nou de beste tandenborstel voor jouw hond? Daarvoor moet je op meerdere criteria letten; graag zetten we in dit hoofdstuk de belangrijkste criteria uiteen.

Allereerst moet je goed naar het soort tandenborstel gaan kijken. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een dubbele tandenborstel, een vingertandenborstel of een zogeheten tandsteenverwijderaar. Een vingertandenborstel is één van de meest populaire varianten en dat heeft puur met het gemak te maken. Deze borstel kan je om jouw vinger heen doen, waarna je met jouw vinger over en langs de tanden van jouw hond kunt gaan. Gemak dient de mens; dat is absoluut wat geldt bij deze beste tandenborstel voor jouw hond. Overigens is ook een dubbele tandenborstel aan te raden; deze tandenborstel kent twee verschillende borstels, zodat je goed bij alle tanden en kiezen van jouw hond kunt komen.

Bij een tandenborstel voor honden is het onwijs belangrijk om naar de borstels van de tandenborstel te kijken. Deze borstels moeten namelijk zacht zijn, maar moeten wel in staat zijn om alle bacteriën en achtergebleven etensresten te verwijderen. Door voor een tandenborstel met zachte borstels te kiezen, voorkom je ook dat het tandvlees gaat bloeden.

Verder is het aan te raden om goed naar het merk van de hondentandenborstel te kijken. Over het algemeen kunnen we namelijk het volgende stellen: de beste tandenborstel voor honden is de tandenborstel van een gerenommeerd merk. Onder meer Beeztees, Beaphar en Trixie zijn gekende fabrikanten van de beste tandenborstels voor honden. Kies bij voorkeur voor de beste tandenborstel voor een hond van één van deze merken, aangezien deze borstels reeds hun werking hebben bewezen.

hond krijgt zijn tanden gepoetst met een vingertandenborstel

Voor de optimale gebitsverzorging is het overigens aan te raden om de beste tandenborstel voor een hond te combineren met een tandsteenverwijderaar. Met dit laatst genoemde voorwerp kun je op een prettige manier het tandsteen van de tanden van jouw hond verwijderen, waardoor het gebit nóg gezonder gaat worden. Mocht je op zoek zijn naar de beste tandenborstel voor jouw hond, dan kun je dus ook naar een combi-koop kijken. Daarbij schaf je met één koop zowel een tandenborstel voor honden als een tandsteenverwijderaar aan.

Als laatste criteria willen wij je wijzen op de prijs van de tandenborstel voor honden. De prijzen kunnen behoorlijk variëren en daardoor is de prijs direct één van de belangrijkste criteria. Wel willen we je graag adviseren om te investeren in een hoogwaardige en prettige tandenborstel voor honden. Met de beste tandenborstel voor jouw hond kan je jouw hond immers van de best mogelijke gebitsverzorging voorzien; dat is een bepaalde investering dubbel en dwars waard. Richt je pijlen dus niet op een zo’n laag mogelijke prijs, maar ga altijd voor de beste tandenborstel voor jouw hond met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

3. De 4 beste tandenborstels voor honden

Het uitzoeken van de beste tandenborstel voor honden is geen gemakkelijke klus. Je hebt met meerdere criteria te maken en het is hoogstwaarschijnlijk ook geen aankoop die je dagelijks doet. Mede daarom hebben wij besloten om je hier een handje bij te gaan helpen. Wij hebben vele tandenborstels voor honden aan een strenge keuring onderworpen, waardoor wij uiteindelijk de beste tandenborstel voor een hond hebben weten te selecteren. Het draait hierbij echter niet om één tandenborstel, maar om maar liefst vier tandenborstels voor honden. Over de vier beste tandenborstels voor honden vind je hieronder een korte review.

3.1. Beaphar – Hondentandenborstel en tandpasta – Combi pack – 1 stuk

In onze ogen is deze Beaphar tandenborstel de beste tandenborstel voor een hond. Met deze tandenborstel ben je in staat om jouw hond van de best mogelijke gebitsverzorging te voorzien. Dat is onder meer te danken aan de zachte borstels, de prettige rubberen handgreep en de lange levensduur van de tandenborstel. Met deze tandenborstel kan je namelijk tot 3 maanden lang jouw hond van de juiste gebitsverzorging voorzien. Bijkomend voordeel is dat deze tandenborstel ook nog inclusief Beaphar hondentandpasta geleverd wordt; die tandpasta is van de beste kwaliteit en draagt zeker bij aan het gezonde gebit van jouw trouwe viervoeter.

  • Soort tandenborstel: dubbele tandenborstel.
  • Geleverd inclusief: Beaphar tandpasta.

3.2. Beeztees – Gebitsverzorgset met tandpasta en tandenborstels

Eerder in dit artikel gaven we aan dat Beeztees één van de gerenommeerde merken is. Dit merk produceert al jarenlang hoogwaardige producten en dat geldt ook voor deze tandenborstel voor honden. Dit betreft niet zomaar een hondentandenborstel, maar is zelfs een volledige gebitsverzorging set. Met deze set kun je jouw hond van de best mogelijke gebitsverzorging voorzien. De tandenborstel betreft een zogeheten dubbele tandenborstel en is geschikt voor zowel de grote kiezen als voor de kleinere tanden. Dankzij de meegeleverde vingertoptandenborstel en massageborstel kun je het gebit van jouw hond optimaal verzorgen. Mede dankzij de meegeleverde extr’s is dit volgens ons zeker de beste tandenborstel voor een hond met een gevoelig gebit.

  • Soort tandenborstel: dubbele tandenborstel.
  • Geleverd inclusief: tandpasta, vingertoptandenborstel en massageborstel.

3.3 Emmi-Pet – Hondentandenbostel – Basisset

Ook over deze Emmi-Pet hondentandenborstel zijn wij zeer te spreken. Dit is volgens ons zelfs de beste elektrische tandenborstel voor honden. Deze tandenborstel maakt gebruik van een ultrasone techniek en levert maar liefst 84 miljoen trillingen tijdens een poetsbeurt. Door deze hoogwaardige tandenborstel voor honden wordt het gebit van jouw hond compleet gereinigd. Dankzij de unieke en compacte vormgeving gaat het poetsen van de tanden bovendien relatief makkelijk; ook als jouw hond zijn bek niet al te ver open doet, kom je prima bij alle lastig te bereiken tanden en kiezen. Mocht je specifiek op zoek zijn naar een elektrische hondentandenborstel, dan is dit de beste elektrische tandenborstel voor jouw hond. Deze tandenborstel wordt bovendien nog inclusief hondentandpasta geleverd.

  • Soort tandenborstel: elektrische tandenborstel.
  • Geleverd inclusief: tandpasta.

3.4. EPIN 3D – Vingertandenborstel – 2 stuks

Gaat jouw voorkeur uit naar een vingertandenborstel? Dan kan je niet om deze variant van EPIN 3D heen. Dit is volgens ons de beste handmatige tandenborstel voor een hond. Je hoeft deze tandenborstel alleen maar om jouw vinger heen te schuiven, waarna je jouw hond van de best mogelijke gebitsverzorging kunt voorzien. De borstel is gemaakt van zachte siliconen en voelt hierdoor bijzonder prettig aan voor jouw hond. Bijkomend voordeel is dat in de verpakking twee vingertandenborstels te vinden zijn; je kunt dus enige tijd vooruit. Tot slot: deze beste vinger tandenborstel voor een hond is ook nog eens heel voordelig geprijsd.

  • Soort tandenborstel: vinger tandenborstel.
  • Geleverd inclusief: 2 stuks.

4. Veelgestelde vragen

Voor het verzorgen van het hondengebit moet je niet alleen de beste tandenborstel voor jouw hond aanschaffen, maar je moet de beste tandenborstel voor jouw hond ook op de juiste manier zien te gebruiken. Over het gebruik van een hondentandenborstel krijgen wij regelmatig vragen. Wij hebben daarom besloten om deze vragen te bundelen en de antwoorden op deze vragen hieronder te geven. Neem de antwoorden op je gemakje door en maak vervolgens op de juiste manier gebruik van de beste tandenborstel voor jouw hond.

Hoe moet je het gebit van een hond poetsen?

Til eerst de lippen van jouw hond een beetje op en stop de tandenborstel in zijn bek. Vervolgens begin je met het poetsen van de kiezen die achterin zijn gebit te vinden zijn. Langzamerhand werk je naar de voorkant van zijn gebit toe, waarbij je de voortanden absoluut níet over moet slaan. Poets wel altijd voorzichtig, aangezien het ietwat vervelend voor zijn tandvlees kan zijn. Na het tandenpoetsen zit jouw hond mogelijk enige tijd aan zijn gebit te likken, maar hij went hier vanzelf aan.

Welke tandpasta moet je gebruiken?

Gebruik nóóit tandpasta die voor mensen geschikt is. In die tandpasta zitten namelijk bestanddelen die niet bevorderlijk zijn voor de gezondheid van het gebit van een hond. Gebruik daarom altijd een speciale hondentandpasta. Bij sommige van de hierboven genoemde tandenborstels heb je gezien dat deze inclusief hondentandpasta geleverd worden; gebruik in dat geval altijd de meegeleverde tandpasta.

Hoevaak moeten de tanden gepoetst worden?

Het advies is om 1 á 2 keer per week de tanden van jouw hond te poetsen. Als je daarbij gebruik maakt van de beste tandenborstel voor jouw hond, is jouw hond verzekerd van de best mogelijke gebitsverzorging. Daardoor loopt hij minder kans op klachten, heeft hij een frisse adem en voelt het voor hem zelf ook een stuk prettiger en frisser aan.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *