Goed zichtbaar in het donker met de 5x beste hondenlampen

Laatst bijgewerkt: 6 januari 2023

Wandel jij veel in het donker met jouw viervoeter? Dan is het belangrijk om goed gezien te worden. Wellicht zie jij andere mensen wel goed aankomen, maar dat zegt niet dat andere weggebruikers jou en jouw hond ook goed kunnen zien. Een hondenlampje is in dit geval een goede oplossing.

Een hondenlampje kun je aan de halsband van jouw hond bevestigen. Dit lampje kun je aandoen zodat jouw hond goed verlicht is in het donker. Vooral bij honden met een donkere vacht is dit een must. Hieronder zetten we de vijf beste hondenlampjes voor je op een rij.

Lijst met 5 beste hondenlampjes

Veilig over straat met jouw viervoeter, dat wil natuurlijk ieder baasje. Koop daarom voor in de avonduren een hondenlampje dat je aan de halsband van jouw hond kan bevestigen. Hieronder staan vijf hondenlampen voor je opgesomd.

Rogz for Dogs hondenlamp

Het hondenlampje van Rogz for Dogs is voor veel hondenbaasjes een ideale uitvinding. Het is een lampje dat helder licht afgeeft, zodat de hond in het donker goed gezien kan worden. En is jouw hond een echte waterrat? Ook dan kun je het hondenlampje gebruiken, want het lampje is waterproof. Daarnaast kan het lampje knipperen of constant aanstaan.

Cadellight lampje

Ook de hondenlamp van Cadellight zal jouw hond genoeg verlichten in het donker. Het lampje is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Ook dit lampje kun je net als het voorgaande lampje instellen: je kunt kiezen voor constant licht of knipperend licht. Het lampje werkt op batterij.

Max&Molly hondenlampje

Het hondenlampje van Max&Molly kost dan misschien wel wat meer dan de andere lampjes, maar dan heb je ook wat. Dit lampje zal namelijk niet bungelen aan de halsband van jouw hond, wat misschien vervelend kan aanvoelen. Dit lampje kun je namelijk om de halsband bevestigen, zodat het lampje niet in de weg zit. Bovendien is dit lampje waterafstotend en is het voorzien van drie lichtstanden. Het lampje is oplaadbaar.

Professor Q lampje

Dankzij het hondenlampje van Professor Q kun jij veilig over straat met jouw hond. Jullie worden namelijk goed gezien wanneer jouw hond dit lampje aan zijn halsband draagt. Wederom is dit lampje waterproof, verkrijgbaar in meerdere kleuren en heeft het meerdere lichtstanden. Bovendien kan dit hondenlampje wel tegen een stootje.

Trixie hondenlamp

Dit schattige hondenlampje van Trixie wil je gewoon hebben! Dit lampje heeft namelijk de vorm van een hondenbot. Bovendien is het lampje ook praktisch, want het zorgt ervoor dat jouw hond genoeg zal opvallen in het donker. Daarnaast kun je zelf jouw adres op het lampje schrijven, in het geval jouw hond weg zal lopen en de vinder jouw hond weer terug kan brengen. Het lampje werkt op batterijen.

Het belang van een hondenlamp

Het moge duidelijk zijn dat een hondenlampje een handig accessoire is. Vooral als je veel in het donker met jouw viervoeter wandelt, kan een hondenlamp een must zijn. Dankzij een hondenlamp is jouw hond namelijk goed zichtbaar voor het verkeer. Vanuit een auto of op de fiets kan het lastiger zijn dan je denkt om iets in het donker goed te kunnen zien, vooral als het laag aan de grond zit. Met een hondenlampje voorkom je dit probleem.

De volledige lijst met 5 beste hondenlampjes

Veelgestelde vragen

Wat is een hondenlamp?

Een hondenlamp is een lampje dat je aan de halsband, riem of tuig kunt bevestigen. Dankzij een lampje is jouw hond goed te zien in het donker.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hondenlampje?

Een hondenlampje moet niet vervelend zijn voor jouw hond. Zorg er dus voor dat het lampje niet te groot is of in de weg kan zitten. Ook kun je kijken of het lampje op batterijen werkt, of dat het lampje opgeladen moet worden. Een waterproof lampje is ook handig.

Hoe bevestig je een hondenlampje?

Aan ieder hondenlampje zit een clipje of hangertje waarmee jij het lampje aan de riem, halsband of het tuigje kunt bevestigen.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *