5x het beste natvoer voor honden in 2024

Laatst bijgewerkt: 4 juli 2022

Het in huis nemen van een hond is niet geheel zonder verantwoordelijkheden. Jij bent uiteindelijk verantwoordelijk voor de gezondheid en de algehele conditie van jouw hond; hier moet je dan ook de nodige inkopen voor doen. Eén van de inkopen die je op frequente basis moet doen, is de aanschaf van hondenvoer. Gaat jouw voorkeur hierbij uit naar brokken? Of gaat jouw voorkeur uit naar natvoer? In sommige gevallen is het vele malen verstandiger om te kiezen voor het beste natvoer voor honden.

In dit artikel vind je alle relevante informatie omtrent het beste natvoer voor honden. Zo bespreken we onder meer welke varianten in onze ogen het beste zijn, waarom de aanschaf van het beste natvoer voor honden aan te raden is én waarom je op moet letten bij het uit kiezen van het beste natvoer voor honden. Na het lezen van dit artikel weet je in principe alles over het beste natvoer, waarna je direct het beste natvoer voor jouw hond aan kunt schaffen.

1. Waarom natvoer voor je hond kopen?

Voordat we bespreken waarom je natvoer voor een hond kunt kopen, bespreken we graag wat natvoer nou eigenlijk is. Natvoer is eigenlijk de tegenhanger van droogvoer. Zoals de benamingen van deze voedingssoorten al doen vermoeden, is natvoer nat en is droogvoer droog. Maar, wat wordt daar precies mee bedoeld? Nou, droogvoer zijn bijvoorbeeld brokken die nagenoeg géén water bevatten. Dit voer is daardoor nogal droog, maar blijft wel langer houdbaar. Dat is bij het beste natvoer voor honden juist níet het geval; dit voer bestaat voor zo’n 60 tot 80% uit water, waardoor het voer niet al te lang houdbaar is. Natvoer kun je onder meer herkennen aan de verpakking; dit voer wordt namelijk nagenoeg altijd in blikken geleverd.

Voor honden die hondenbrokken niet lekker vinden, is natvoer eigenlijk de beste oplossing. Natvoer voor honden bevat namelijk onwijs veel smaak. Dit is niet alleen te danken aan de aanwezigheid van het water, maar óók aan de andere ingrediënten. In een blik natvoer vind je veelal gestoomd-, gestookt of verwerkt vlees terug.

In relatief veel situaties zien we dat natvoer gecombineerd wordt met droge hondenbrokken. Waarom specifiek voor deze combinatie gekozen wordt? Nou, deze combinatie brengt eigenlijk een evenwichtig dieet met zich mee. Jouw hond krijgt de juiste voedingsmiddelen binnen, geniet van de lekkere smaak van het eten en hoeft ook minder moeite te doen. Wat we hiermee bedoelen? Nou, voor sommige honden is het simpelweg niet mogelijk om de harde hondenbrokken te eten. De oorzaak hiervan is veelal in de conditie van het gebit terug te vinden; het natvoer wordt echter door honden onwijs makkelijk opgegeten. Als jouw hond moeite met eten heeft, is het ook verstandig om eens naar natvoer voor honden te kijken.

De reden waarom baasjes voor natvoer voor honden kiezen, is dus nogal gevarieerd. Wij willen jou graag aanraden om eerst naar het eetpatroon van jouw hond te kijken. Heeft jouw hond moeite met de hondenbrokken? Of vindt hij het droogvoer simpelweg niet lekker? Dan zit je in dit artikel goed; in dit artikel vind je namelijk het beste natvoer voor honden. Als je één van de vijf voorgestelde varianten aanschaft, geniet jouw hond sowieso meer van zijn eten. Natvoer is namelijk heerlijk, is relatief gezond en is relatief makkelijk naar binnen te werken.

2. Waar op letten bij de aanschaf van natvoer voor je hond?

Denk je dat het voor jouw hond verstandig is om natvoer voor te gaan schotelen? Dan hoef je eigenlijk nog maar één ding te doen; het beste natvoer voor jouw hond uit te kiezen. Uit eigen ervaring weten wij echter dat dit behoorlijk lastig is; het aanbod van natvoer voor honden is namelijk nogal divers en uitgebreid te noemen. Om je met deze zoektocht te helpen, bespreken wij hieronder graag de belangrijkste criteria waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van het beste natvoer voor jouw honden.

Zo is het allereerst verstandig om naar de leeftijd van jouw hond te kijken. Voor een puppy is namelijk ander natvoer verkrijgbaar dan voor volwassen of senioren honden. Waar dit mee te maken heeft? Hoofdzakelijk met de ingrediënten die in het natvoer voor honden te vinden zijn én de voedingsstoffen waar puppy’s en volwassenen honden behoefte aan hebben. Een puppy heeft namelijk behoefte aan andere voedingsstoffen dan een volwassen hond. Let hier tijdens de zoektocht goed op.

Uiteraard is het ook verstandig om naar de smaak van het natvoer voor honden te kijken. Je kunt hierbij eigenlijk alleen maar naar de smaak van jouw hond luisteren. Ons advies is daarom om meerdere smaken voor te schotelen, waarna je kunt observeren welke smaak het beste beoordeeld wordt door jouw trouwe viervoeter. Vervolgens kun je jouw pijlen richten op het natvoer met die specifieke smaak.

natvoer voor honden multi pack

Ook willen we je aanraden om goed naar de verpakkingsvorm te kijken. Veel natvoer wordt geleverd in de vorm van een blik, maar je kunt ook kiezen voor een kuipje, een maaltijdzakje of een worst. De verpakkingsvormen zien er stuk voor stuk anders uit, maar hebben wel één gemeenschappelijk kenmerk; ze bevatten stuk voor stuk behoorlijk veel water. Juist door dat water heeft het natvoer voor honden een lekkere smaak en is het relatief makkelijk te eten.

Tot slot willen wij je nog wijzen op het doel van het voer. Met sommige varianten natvoer voor honden kun je namelijk het dieet van jouw hond stimuleren. Andere varianten van natvoer voor honden zijn weer geschikt voor honden met maag- en/of darmklachten. Pas dus het soort natvoer voor honden aan op de huidige situatie, voorkeuren en medische gesteldheid van jouw hond. Op basis van deze criteria plús de hierboven genoemde criteria ben je in staat om het beste natvoer voor jouw hond uit te kiezen.

3. 5x het beste natvoer voor honden

De zoektocht naar het beste natvoer voor jouw hond hoef je niet volledig zelfstandig af te leggen. Nee, wij helpen je daar graag een handje mee. Wij hebben allerlei varianten natvoer voor honden aan een strenge keuring onderworpen, waarna wij de vijf beste varianten hebben kunnen selecteren. Meer informatie over deze vijf beste varianten vind je in onderstaande reviews.

3.1. Pedigree – Adult – Maaltijdzakjes – Multipack – Vlees & gevogelte in gelei – Hondenvoer – 4 x 12 x 100 g

Bij het uitkiezen van natvoer kun je tussen verschillende varianten kiezen, waaronder de welbekende maaltijdzakjes. Over deze maaltijdzakjes van Pedigree zijn wij zéér te spreken. Als je voor dit product kiest, krijg je namelijk vier verschillende soorten natvoer geleverd in de smaken rund, kip, lam en gevogelte. Je zorgt hiermee voor een gevarieerd voedingspatroon, waardoor jouw hond alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt. Ondertussen wordt het immuunsysteem versterkt, krijgt jouw hond een glanzende vacht en wordt het gebit van jouw hond versterkt. Bijkomend voordeel is dat de inhoud van deze maaltijdzakjes makkelijk naar binnen glijdt bij jouw hond.

 • Verpakkingsvorm: maaltijdzakje.
 • Smaak: rund, kip, lam en gevogelte.
 • Geschikt voor: volwassen honden.

3.2. Cesar – Classic – Paté kuipje – Kip – Hondenvoer – 14 x 150 g

Gaat jouw voorkeur liever uit naar een kuipje? Dan kunnen wij de kuipjes van Cesar van harte aanraden. Deze kuipjes bevatten slechts 150 gram aan natvoer, waardoor dit natvoer perfect gecombineerd kan worden met hondenbrokken. Dit natvoer voor honden heeft bovendien een heerlijke smaak, versterkt het immuunsysteem en bevat alle benodigde voedingsstoffen. Al met al prima natvoer waar wij zéér over te spreken zijn.

Dit beste natvoer voor honden van Cesar is verkrijgbaar in verschillende smaken: kip, kalkoen/lam of rund. Onze voorkeur gaat in dit geval uit naar kip.

 • Verpakkingsvorm: kuipje.
 • Smaak: kip.
 • Geschikt voor: volwassen honden.

3.3. Royal Canin – Gastro Intestinal – Low Fat – Hondenvoer – 12 x 410 g

Uiteraard kan het merk Royal Canin ook niet in de lijst met het beste natvoer voor honden ontbreken. Dit natvoer wordt geleverd in blik en is met name geschikt voor honden die af moeten vallen. Ook voor honden met maag- en darmklachten is dit perfect natvoer, aangezien het natvoer makkelijk naar binnen glijdt. Door een specifieke samenstelling van ingrediënten wordt bovendien de spijsvertering van jouw hond ondersteund. Royal Canin heeft voor dit voer gebruik gemaakt van verwerkt vlees; de smaak is neutraal te noemen.

 • Verpakkingsvorm: blik.
 • Smaak: neutraal.
 • Geschikt voor: honden die op dieet zijn én honden met maag- en darmklachten.

3.4. Royal Canin – Satiety – Hondenvoer – 12 x 410 g

Ook plek 4 in deze lijst met het beste natvoer voor honden wordt ingenomen door Royal Canin. Ook in dit geval heeft het betrekking op een blik met daarin heerlijk natvoer voor honden. Dit natvoer is niet alleen zeer lekker, maar is ook nog eens caloriearm. Mede hierdoor is dit natvoer bij uitstek geschikt voor honden met overgewicht. Heeft jouw hond zichtbaar overgewicht? Dan is Satiety van Royal Canin verreweg het beste natvoer voor jouw hond. De smaak is neutraal te noemen en Royal Canin heeft voor dit natvoer verwerkt vlees gebruikt.

 • Verpakkingsvorm: blik.
 • Smaak: neutraal.
 • Geschikt voor: honden met overgewicht.

3.5. Pedigree – Blik – Hondenvoer – Adult – Paté – Rundvlees – 12 x 400 g

Deze lijst met het beste natvoer voor honden sluiten we in stijl af; dat doen we met dit natvoer van het merk Pedigree. Dit natvoer is onwijs lekker, bevat extracten van vers vlees en bevat alle voedingsstoffen waar een hond behoefte aan heeft. In verhouding met de hierboven genoemde varianten heeft dit hondenvoer ook een unieke smaak; rund. Als jouw hond een liefhebber van rund is, is dit verreweg de beste optie. Dit natvoer voor honden is geschikt voor volwassen honden en kent géén specifiek voedingsdoel.

 • Verpakkingsvorm: blik.
 • Smaak: rund.
 • Geschikt voor: volwassen honden.

4. Veelgestelde vragen

Naar welk van bovengenoemd natvoer voor honden gaat jouw voorkeur? Bij het maken van de keuze moet je bijvoorbeeld rekening houden met de smaak van jouw hond. Wat vindt jouw hond lekker? Wij hebben daarom besloten om onderstaande sectie met veelgestelde vragen samen te stellen. Hierin vind je antwoord op de vragen die het meest aan ons gesteld worden omtrent de aanschaf van natvoer voor honden.

Hoe weet je wat de favoriete smaak van jouw hond is?

Dit kan je eigenlijk maar op één manier zien te achterhalen; door te variëren met het natvoer. Mede daarom kunnen wij de nummer 1 uit bovenstaande lijst van harte aanraden; in het multipack vind je namelijk natvoer in 4 verschillende smaken terug. Door deze vier smaken aan jouw hond voor te schotelen, kun je direct achterhalen welke smaak door jouw hond als beste beoordeeld wordt.

Is natvoer ook geschikt voor puppy's?

Ja, in de basis is natvoer voor puppy's geschikt, maar je moet daarbij wel voor speciaal natvoer voor puppy's kiezen. Feit is echter dat het droogvoer voor puppy's al een stuk minder droog en hard is dan vergelijkbare hondenbrokken voor volwassen honden. Dit heeft puur met het gebit van een puppy te maken. Mocht je speciaal voor natvoer willen kiezen, bestaan er in ieder geval meerdere speciale varianten voor puppy's.

Hoeveel natvoer moet je geven aan jouw hond?

Dit is volledig afhankelijk van de leeftijd van jouw hond én het eventuele voedingsdoel. Op de verpakking van het natvoer voor honden wordt in ieder geval altijd aangegeven welke hoeveelheden aan te raden zijn. Raadpleeg de verpakking en vraag – indien gewenst – ook om advies bij de dierenarts.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

2 reacties op “5x het beste natvoer voor honden in 2024

  • Admin zegt:

   Beste Winkelmans Ronny,

   We verkopen zelf geen producten. We verstrekken enkel informatie op onze website.

   Met vriendelijke groet,
   Team HondenPassie.nl.

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *