De 4 beste hondenzwembaden in 2024

Laatst bijgewerkt: 3 mei 2022

Tijdens de warme zomermaanden is het voor een hond niet altijd even comfortabel. Een hond heeft namelijk moeite om zijn lichaamstemperatuur kwijt te kunnen; dit kan alleen via zijn tong en hun voetzolen. Op de warme dagen is dat echter veel te weinig voor een hond, waardoor hij het al snel (te) warm krijgt.

Om een hond van de gewenste verkoeling te voorzien, kan je opteren voor een zwembad voor je hond. Een hondenzwembad is, zoals de naam al doet vermoeden, speciaal voor honden ontwikkeld. In dit artikel vind je alle relevante informatie over deze zwembaden voor honden. We bespreken wat de beste hondenzwembaden zijn, op welke criteria je moet letten bij het uitkiezen van een zwembad en hoe je één van de beste hondenzwembad moet gebruiken. Ben je op zoek naar het beste hondenzwembad voor jouw hond? Lees het artikel door en schaf direct het juiste bad voor je hond aan; daarmee maak je de warme dagen een stuk aangenamer voor jouw trouwe viervoeter!

1. Waarom een hondenzwembad kopen?

De belangrijkste reden om een hondenzwembad te kopen, hebben we eigenlijk reeds hierboven al benoemd. Door een zwembad voor je hond te kopen, voorzie je jouw hond van de gewenste verkoeling. Deze verkoeling is hoognodig, aangezien een hond onwijs veel last van de warmte kan krijgen. Om oververhitting te voorkomen, moet je hem op de één of andere manier zien af te koelen. Dat lukt eigenlijk perfect met één van de beste hondenzwembaden; het koude water zorgt daarbij voor de gewenste verkoeling.

Daarnaast is een hondenzwembad ook nog eens super leuk voor jouw hond. Dat is met name het geval als jouw hond een liefhebber van zwemmen is. Hij kan heerlijk in het water plonzen, hij kan met zijn speeltjes in het zwembad spelen en hij kan heerlijk languit in het water liggen. Behalve de verkoeling is het dus ook nog eens super leuk voor een hond om in het zwembad languit te liggen.

Om nog even terug te komen op deze verkoeling. Op warme dagen hebben de trouwe viervoeters onwijs veel last van de hitte. Zij kunnen, zoals gezegd, alleen hun warmte via hun tong en hun voetzolen kwijt. Aangezien ze een behoorlijk dikke vacht hebben, blijft hier ook allemaal warmte in hangen. Het is voor een hond dus nagenoeg onmogelijk om zichzelf volledig te koelen. Om je hond daar een handje bij te helpen, komt het zwembad dus prima van pas. Daarmee voorkom je bovendien dat je hond last van oververhitting krijgt. Als jouw hond gaat kwijlen, warm aanvoelt of buiten bewustzijn raakt, zijn dat duidelijke tekenen dat je hond gevaar loopt. Juist op dergelijke momenten komt een zwembad voor je hond onwijs goed van pas.

Ook als je op vakantie gaat met je hond, komt een dergelijk zwembad prima van pas. Dat is uiteraard met name het geval als je in de zomermaanden naar één van de warmere landen trekt. Of dit verstandig is met een hond is altijd maar de vraag. Je kunt het in ieder geval een stuk draaglijker maken door een zwembad voor hem mee te nemen.

Het mag duidelijk zijn; het aanschaffen van een zwembad voor je hond is om meerdere redenen aan te raden. Wil je graag het beste hondenzwembad voor jouw trouwe viervoeter aanschaffen? Dan is het verstandig om de verschillende zwembaden goed met elkaar te vergelijken. Op welke criteria je dan zoal moet letten? Daarover vertellen we je hieronder meer.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een hondenzwembad?

Heb je interesse om jouw hond van de gewenste verkoeling te voorzien? Dan heb je in ieder geval een verstandige keuze gemaakt. De aanschaf van een zwembad voor je hond is voor zijn gehele gemoedstoestand onwijs aan te raden. Ben je op dit moment nog op zoek naar het beste hondenzwembad? Dan willen wij je graag aanraden om goed op enkele criteria letten. Welke criteria dat zijn, lees je hieronder.

Het is allereerst goed om op de afmetingen van het bad te letten. Je wilt immers niet dat het zwembad te klein is voor jouw hond. Alle fabrikanten van de zwembaden geven, in de productomschrijving, duidelijk aan wat de afmetingen zijn. Veel van deze zwembaden hebben een ietwat ronde vorm, waardoor je hond ook in staat is om heerlijk languit te liggen. Ons advies is om altijd te kiezen voor een zwembad dat meer dan genoeg ruimte biedt.

Daarnaast moet je ook goed naar het materiaal van het zwembad kijken. Dit materiaal is niet te vergelijken met het opblaaszwembadje waar bijvoorbeeld je zoon of dochter gebruik van maakt. Nee, het materiaal bij een hondenzwembad is anders, waardoor de scherpe nagels van de honden geen schade aan kunnen richten. Je kunt kiezen uit onder meer een pvc zwembad, een zwembad van kunststof of een plastic zwembad.

wateraftapventiel van hondenzwembad

Ook is het van belang om naar de opbergmogelijkheden van het zwembad te kijken. Is het bad makkelijk op te vouwen? Of is het een zwembad dat je helemaal niet op kunt vouwen? Dit criteria is met name van belang voor de maanden dat je het zwembad níet hoeft te gebruiken.

Hecht je veel waarde aan het design van het zwembad? Dan is dat ook iets waar je op moet letten. Feit is dat de meeste baden volledig in het blauw uitgevoerd zijn. Wat betreft kleur heb je dus niet al te veel keus, maar wel wat betreft vormgeving. Vergelijk de foto’s maar van onderstaande producten; dan zie je direct dat de baden nét iets andere details hebben.

Tot slot is het aan te raden om goed naar het prijskaartje te kijken. Focus je hierbij niet volledig op een zo’n laag mogelijke prijs, maar kijk juist naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Dit is één van de producten voor een hond waar je eigenlijk niet op moet besparen. Door een bedrag in een dergelijk bad te investeren, maak je het zomerse leven voor jouw trouwe viervoeter in ieder geval een stuk draaglijker. Dat is zeker het geval als je voor één van onderstaande beste hondenzwembaden kiest.

3. De 4 beste hondenzwembaden

Wil jij ook graag de gewenste verkoeling aan je hond bieden? Dan is het absoluut verstandig om een zwembad voor je hond aan te schaffen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, bepalen nogal wat criteria wat de juiste aanschaf voor jou en jouw hond zou zijn. Om je hierbij een handje te helpen, hebben wij alle zwembaden aan een strenge keuring onderworpen. Onze bevindingen vind je in onderstaande lijst met beste zwembaden voor je hond. De hieronder beschreven 4 beste hondenzwembaden voldoen eigenlijk aan alle verwachtingen en bieden de gewenste koeling aan jouw hond.

3.1. @Pet – Hondenzwembad – 120 x 30 cm – Blauw

Deze lijst met beste hondenzwembaden trappen we af met dit grote bad van het merk @Pet. Het zwembad is 120 bij 30 cm groot en biedt daardoor genoeg ruimte voor alle soorten honden. Je kunt het bad met koel water vullen, waarna je hond heerlijk in het koude water kan dobberen. Hij koelt lekker af en daarmee worden de zomerse dagen een stuk aangenamer voor hem. Na het gebruik laat je het water makkelijk uit het bad lopen en vouw je het zwembad snel op. Het opbergen van dit bad neemt, ondanks de forse afmetingen, weinig ruimte in beslag. Al met al is dit in onze ogen één van de beste hondenzwembaden.

 • Afmetingen: 120 bij 30 cm.
 • Kleur: blauw.
 • Opvouwbaar: ja.

3.2. Kerbl – Hondenzwembad – 80 x 80 x 20 cm – Blauw – S

Ook dit zwembad van het merk Kerbl verdient een plekje in deze lijst met beste zwembaden voor een hond. Het bad is een stukje kleiner dan de hierboven genoemde variant; 80 bij 20 centimeter. Dankzij deze afmetingen is het bad perfect voor kleine tot middelgrote honden. De hond kan heerlijk in het bad staan of liggen en zodoende van zijn hoge lichaamstemperatuur afkomen. Het bad is van kunststof vervaardigd, heeft een wateraftapventiel en is makkelijk op te pompen. Na gebruik kan je het zwembad weer moeiteloos opvouwen en op de gewenste plek opbergen.

 • Afmetingen: 80 bij 20 cm.
 • Kleur: blauw.
 • Opvouwbaar: ja.

3.3. @Pet – Hondenzwembad – 80 x 80 x 20 cm – Blauw

Op plek 1 in deze lijst met beste hondenzwembaden staat eveneens een zwembad van @Pet. Deze variant is echter een stukje kleiner en past daardoor beter in veel Nederlandse tuinen. Met de afmetingen van 80 bij 20 centimeter is het bad alsnog geschikt voor een flinke groep honden. Je hond kan perfect in dit bad afkoelen. Na afloop maak je het bad gemakkelijk vrij van water en vouw je het bad weer op. Bij het ontwerp heeft @Pet gekozen voor een combinatie van MDF, PVC en 100% polyester, waardoor het bad een behoorlijk lange levensduur heeft.

 • Afmetingen: 80 bij 20 cm.
 • Kleur: blauw.
 • Opvouwbaar: ja.

3.4. Adori – Hondenzwembad met afdekzeil – Large – 160 x 30 x 30 cm – Blauw

Ben je op zoek naar een onwijs groot zwembad voor jouw hond? Dan kan je niet om dit hondenzwembad van Adori heen. Dit zwembad is maar liefst 160 bij 30 centimeter groot en biedt dus meer dan genoeg ruimte. Het bad wordt bovendien inclusief een afdekzeil geleverd, waardoor het bad ook in de winterse periode netjes blijft. Door een anti-slipbodem glijdt je hond niet uit. Met dank aan een handig ventiel is het leeg laten lopen van het bad een koud kunstje. Na gebruik vouw je het bad moeiteloos op. Heb je een kleinere tuin? Je hebt bij dit bad de keus uit twee vormen: rond of rechthoekig. Ideaal. Je moet wel rekening houden met een forse investering voor dit beste hondenzwembad.

 • Afmetingen: 160 bij 30 cm.
 • Kleur: blauw.
 • Opvouwbaar: ja.

4. Veelgestelde vragen

Met één van bovengenoemde zwembaden verkrijg je de gewenste verkoeling voor jouw trouwe viervoeter. Met name in de warme zomermaanden is een dergelijk bad absoluut onwijs prettig voor jouw hond. We krijgen echter regelmatig vragen over het gebruik van een hondenzwembad; op de meestgestelde vragen vind je hieronder een kort en krachtig antwoord.

Voor welke maat hondenzwembad moet je kiezen?

De afmetingen van het bad zijn volledig afhankelijk van jouw hond. Het belangrijkste is dat het beste hondenzwembad voor jouw hond groot genoeg is. Laat je hond daarom languit liggen en staan en meet daarbij de lengte van zijn lichaam op. Vervolgens kan je gericht op zoek gaan naar een bad dat groot genoeg is. Een bad van 120 bij 30 centimeter is geschikt voor alle honden, terwijl een bad van 80 bij 20 centimeter geschikt is voor kleine tot middelgrote honden.

Hoe moet je een hondenzwembad vullen?

Voor het vullen van het bad kun je "gewoon" de tuinslang gebruiken. Spuit het gehele bad vol en gooi er eventueel nog wat koud water uit de koelkast bij. Op die manier zorg je ervoor dat je hond een nóg betere verkoeling krijgt. Het advies is om het water regelmatig te verversen. Het water wordt immers opgewarmd door de zon en het water kan ook vies worden door bijvoorbeeld blaadjes. Daarmee geniet je hond optimaal van het beste hondenzwembad.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *