Op autoreis met jouw hond? 5x Beste Autobench

Laatst bijgewerkt: 19 juni 2022

Neem jij graag jouw hond overal naartoe, op vakantie bijvoorbeeld? Dan moet je van tevoren bepalen waar jij jouw hond in gaat vervoeren. Het is belangrijk om jouw hond zo veilig mogelijk te houden tijdens een autorit. Gedraagt deze zich goed in de auto of is het een korte rit? Dan kan je een honden autostoel proberen of de hond op de schoot van een bijrijder houden. Wellicht ga jij voor een langere tocht, rijd je in je eentje of heb je een onrustige hond, kies dan voor een auto bench.

Waarom een autobench?

Als jij met jouw hond op reis gaat is het belangrijk dat jouw hond veilig zit. Een bench biedt hierbij het meeste veiligheid. Als er een ongeluk gebeurt zit jouw hond een stuk veiliger in zijn of haar bench, dan met alleen een riem of autostoel. Als je jouw hond niet in een bench hebt kan deze zo door de auto vliegen tijdens een ongeluk. In het algemeen zorgt een bench ervoor dat jouw hond niet heen en weer schudt in een auto. Als je door een bocht gaat kan dit er nogal hard aan toe gaan.

Wanneer jouw hond vrij kan bewegen in de auto kan dit ook voor problemen zorgen. Jij als bestuurder moet alert zijn en een hond in de auto kan zeker voor afleiding zorgen. Zelfs als je samen met iemand in de auto zit kan dit erg afleidend zijn. Daarnaast als jouw hond in zijn eigen bench zit heb je niet overal hondenharen zitten. Dit lijkt misschien niet zo’n belangrijke reden, maar voor veel mensen is dit zeker handig.

Wellicht denk je dat het verplicht is om jouw hond in een reisbench te stoppen, maar niets is minder waar. In Nederland is het namelijk niet verplicht om jouw hond met een riem of bench vast te zetten, maar in andere landen kan dit wel zo zijn. Natuurlijk wil je voor jouw huisdier het allerbeste. Met een bench in de achterbak weet je dat jouw hond veilig zit.

Bekijk hier de top 5

Topmast Autobench

Dit is een lichtgewicht hondenbench. Deze bench lijkt niet op een typische hondenbench, aangezien het niet op een stalen kooi lijkt. Je kunt deze gemakkelijk meenemen, omdat je hem kan inklappen en hij een handgreep bevat. Deze bench kan je aan drie verschillende kanten open ritsen en bevat ook opbergvakken. Bovendien heeft hij verschillende ventilatie mogelijkheden wat erg belangrijk is in de auto. Deze bench is verkrijgbaar in verschillende maten van XS tot wel XXL.

Tectake Autobench

Deze beige Autobench van Tectake kan je gemakkelijk opvouwen en meenemen. Als je hem wilt gebruiken kan je hem in een paar minuten uitklappen, door de metalen staven is dit een stevige bench. De bodem zit vast met klittenband, waardoor je deze kunt uitnemen en daardoor de bench gemakkelijk kan schoonmaken. Ook de  stof aan de bench kan je losmaken en daardoor handig afnemen en wassen. Aan deze bench kan je ook drie verschillende zijdes openen. De bench bevat ook twee zakken waar je dingen in kunt bewaren.

Trixie Autobench

Deze grijze Trixie Autobench is erg handig om mee te nemen in de auto. Waar je ook heen gaat deze bench kan je eigenlijk overal plaatsen. De bench is gemaakt van polyester, hierdoor is hij lichtgewicht en erg gemakkelijk mee te nemen. De binnenkant van de bench is gemaakt van fleece, dat maakt hem ook erg comfortabel voor jouw hond. Net als de vorige reis benches heeft deze een zeer goede ventilatie. 

4Animalz Autobench

Natuurlijk lichten we in deze lijst ook even de hardere meer kooi achtige benches uit. Sommige honden die erg onrustig zijn in de auto kunnen hierdoor stoffen autobenches beschadigen. In deze bench kan je een lekker zacht kleedje leggen of wellicht een kleedje waar jouw hond al vaker op ligt voor een vertrouwd gevoel. Nog een voordeel aan zo’n aluminum bench is dat je hem gemakkelijk schoon kan maken. Door het aluminium is dit een lichtgewicht bench. Deze autobench is erg open waardoor jouw niet alleen een goede ventilatie, maar ook goed zicht heeft.

Cadoca Autobench

Door het schuine design van deze bench past hij goed in jouw auto. Door de kunststof hoeken kan jouw hond zich niet verwonden aan de hoeken van de bench. Het aluminium is water en weerbestendig, door dit materiaal kan je hem gemakkelijk reinigen met een natte doek. En door het open model heeft jouw hond goede ventilatie en goed zicht. De grotere uitvoeringen van deze bench kunnen ook dienen voor 2 kleine honden. Er zit dan een verwijderbaar tussenschot in.

Veelgestelde vragen

Welke maat autobench heb ik nodig voor mijn hond? 

Meestal moet je het gewicht en de ruglengte van jouw hond weten om de juiste maat te vinden. Dit kan bij elk merk wat verschillen, dus kijk goed wat de gewenste bench voor maten heeft.

Waar plaats je de bench?

De meest veilige plek is in de kofferbak. Als er dan een ongeluk gebeurt kan de bench met daarin jouw trouwe viervoeter geen enkele kant op. Sommige benches kan je zelfs nog verankeren waardoor je zeker bent dat jouw hond geen kant op gaat.

Kan een hond wagenziek worden?

Een hond kan zeker last van wagenziekte krijgen, dit wordt ook wel reisziekte genoemd. Hierbij begint de hond te kwijlen en moet hij of zij misschien zelfs overgeven. Om je hond hierbij te helpen kun je wat vaker stoppen om de hond te laten rennen en deze dan wat water te laten drinken.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *