De 5 beste autogordels voor honden in 2024

Laatst bijgewerkt: 6 mei 2022

Ga je regelmatig met jouw hond op stap? Vindt hij het daarbij leuk om in de auto te zitten? Als dat het geval is, is het van belang om de veiligheid altijd op plek 1 te zetten. Laat een hond daarom nooit los in de auto zitten, maar gebruik altijd een speciale autogordel voor honden.

Met een autogordel voor een hond zorg je voor de gewenste veiligheid in de auto. Deze veiligheid is niet alleen in het belang van jouw hond, maar ook van jezelf. Voldoende redenen dus om een hondengordel voor in de auto aan te schaffen. Wat de beste autogordel voor jouw hond is? Daarover lees je meer in dit artikel. Wij bespreken waar de beste autogordel voor een hond aan moet voldoen, wat voorbeelden zijn van de beste autogordels voor honden en hoe je deze gordels het beste kunt gebruiken.

1. Waarom een autogordel voor je hond kopen?

Indien je regelmatig met jouw hond in de auto stapt, is een autogordel voor je hond onmisbaar. Dit heeft met meerdere redenen te maken, maar alles draait uiteraard om de veiligheid. Met een hondengordel voor in de auto verkrijg je een veilige zitplek voor je trouwe viervoeter. Bij een mogelijke aanrijding of botsing vliegt jouw hond niet door de gehele auto heen. Nee, de autogordel beschermt hem en verkleint de kans op mogelijk letsel.

Zit je wel eens met jouw hond in de auto zonder daarbij zijn speciale autogordel te gebruiken? Let dan op dat je hiermee een boete riskeert van een paar honderd euro. Hoewel het volgens de wet niet verplicht is om je hond vast te maken in de auto, is het wel strafbaar wanneer er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Waarom? Omdat roekeloos en gevaarlijk rijden strafbaar is. Indien een agent constateert dat er sprake is van een dergelijke gevaarlijke situatie, loop je het risico op een boete van meer dan 200 euro. Kies daarom voor de beste autogordel voor jouw hond en gebruik die gordel op de juiste manier. Daarmee verkrijg je niet alleen een veilige situatie, maar bespaar je ook nog eens een hoop geld.

Tot slot is het voor jouw trouwe viervoeter ook een stuk comfortabeler om in een autogordel vast te zitten. Als jouw hond los op de achterbank zit, kan hij nooit comfortabel zitten. Bij een bocht moet hij immers kracht zetten om te blijven zitten, terwijl hij ook elke drempel en hobbel onwijs goed voelt. Ook dat kan je voorkomen door voor de beste autogordel voor jouw hond te kiezen.

Al met al zijn er voldoende redenen om voor een speciale gordel voor jouw hond te kiezen. Wat nou de beste autogordel voor jouw hond is? Dat is afhankelijk van het formaat van jouw hond en van jouw eigen voorkeuren. Om je een handje te helpen met de zoektocht naar de beste autogordel voor jouw hond, hebben wij de belangrijkste criteria hieronder op een rijtje gezet.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een autogordel voor je hond?

Je hebt hierboven kunnen lezen dat het absoluut noodzakelijk is om over een autogordel voor jouw hond te beschikken. Beschik je daar nog niet over? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar de beste autogordel voor jouw trouwe viervoeter. Bij het uitzoeken is het aan te raden om op verschillende criteria te letten. Onder meer de afmetingen van jouw hond, het materiaal van de gordel en het prijskaartje zijn doorslaggevende factoren.

Stem de lengte van de autogordel altijd af op de afmetingen van jouw hond. Het geniet daarom de voorkeur om voor een verstelbare autogordel voor een hond te kiezen. Dergelijke gordels kun je aanpassen aan de borst- en nekomvang van jouw hond, waardoor de gordel veilig is én comfortabel zit.

Let daarnaast ook goed op het materiaal van de hondenautogordel. De meeste gordels zijn van nylon en polyester vervaardigd. In onze ogen is het aan te raden om voor nylon te gaan. Dat materiaal is niet al te zwaar, maar is wel bestand tegen zware krachten. Bij een mogelijke aanrijding is de kans op letsel hiermee een stuk kleiner. Is de beste autogordel voor jouw hond altijd van nylon? Nee, sommige populaire varianten zijn ook van polyester vervaardigd.

knuffel met een autogordel voor honden om

Vind je het van belang dat de uitstraling van de hondenautogordel naar jouw wens is? Dan heb je gelukkig de keus uit meerdere soorten kleuren. Je kunt voor felgekleurde autogordels kiezen, maar er zijn ook autogordels voor een hond met een basic kleur. Zet je eigen voorkeuren op een rijtje en ga vervolgens gericht op zoek naar de beste autogordel voor jouw hond.

Tot slot willen we je ook nog graag wijzen op de prijskaartjes van de autogordels voor honden. Deze producten zijn absoluut niet prijzig te noemen. Zeker niet als je bedenkt dat deze producten blijvend letsel aan jouw hond kunnen voorkomen. Richt je echter niet alleen op de prijs, maar kijk bij voorkeur naar het totaalplaatje. Dat betekent dat je eigenlijk op zoek moet gaan naar de beste autogordel voor jouw hond met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Kan je daar hulp bij gebruiken? Lees de onderstaande reviews dan goed door.

3. De 5 beste autogordels voor je hond

Zie jij de absolute noodzaak van een hondenautogordel in? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar de beste autogordel voor jouw hond. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de 5 beste varianten. Over deze 5 varianten hebben wij een korte review geschreven; deze vind je hieronder. Lees deze reviews op je gemakje door en bepaal vervolgens wat de beste autogordel voor jouw hond is.

3.1. Happy Pet – Petgear – Dog Seat Belt

Al geruime tijd is dit volgens vele de beste autogordel voor een hond. De verkoopcijfers van deze gordel zijn door de jaren heen onwijs hoog gebleven en dat is niet zonder reden. Deze gordel biedt de gewenste bescherming aan jouw hond, zit bijzonder comfortabel en is verstelbaar. Je kunt deze hondenautogordel traploos verstellen, zodat deze uiteindelijk de perfecte lengte krijgt. De fabrikant, Happy Pet, heeft gekozen voor een volledig zwarte gordel. De autogordel voor je hond valt dus niet al te veel op, maar levert wel de gewenste veiligheid op. Dat komt ook doordat de fabrikant voor nylon gekozen heeft; dit materiaal is behoorlijk sterk te noemen. Al met al een prima autogordel voor elke hond.

 • Materiaal: nylon.
 • Kleur: zwart.
 • In lengte verstelbaar: ja, traploos.

3.2. Autogordel voor honden

Deze merkloze autogordel verdient ook absoluut een plekje in dit artikel. De gordel is onwijs sterk, biedt de gewenste veiligheid en is in lengte verstelbaar. Je kunt deze autogordel afstemmen op het lichaam van jouw hond, zodat hij 100% veilig met jou in de auto naar elke gewenste bestemming toe kan rijden. De autogordel is van nylon gemaakt (zeer sterk materiaal) en is volledig in het zwart uitgevoerd. Deze hondenautogordel is geschikt voor alle soorten honden en kan in elke auto gebruikt worden. Dankzij het lage prijskaartje is dit voor veel baasjes dé beste autogordel voor hun hond.

 • Materiaal: nylon.
 • Kleur: Zwart.
 • In lengte verstelbaar: Ja.

3.3. Emmy’s store – Autoriem hond – Zwart – One size – Verstelbaar

Ook deze hondenautogordel biedt het gewenste gemak en de gewenste veiligheid aan jouw hond. De gordel is van nylon vervaardigd en is volledig in het zwart uitgevoerd. Of beter gezegd; de gordels. Je krijgt bij aanschaf namelijk twee gordels geleverd; handig als je twee honden hebt of als je twee auto’s hebt waarin je jouw hond regelmatig mee neemt. De lengte van deze gordel is verstelbaar tussen de 43 en 70 centimeter zodat de autogordel altijd comfortabel voor jouw hond zit. Al met al is er op deze autogordel voor honden ook vrij weinig aan te merken.

 • Materiaal: nylon.
 • Kleur: zwart.
 • In lengte verstelbaar: ja, tussen 43 en 70 cm.

3.4. Nobby – Autogordel met tuig – Medium

Is de beste autogordel voor een hond altijd alleen een gordel? Nee, zeker niet. Deze variant van Nobby bevat niet alleen een autogordel, maar ook een bijbehorende hondentuig. Door dit tuig worden de krachten van de autogordel beter over het lichaam van je hond verdeeld. Autorijden wordt hiermee nog comfortabeler (en veiliger) voor jouw trouwe viervoeter. Deze hondenautogordel kan rechtstreeks in de autogordelsluiting van jouw auto geklikt worden, waardoor jullie op een veilige manier op pad kunnen gaan. Het tuigje is bovendien verstelbaar, zodat de gordel altijd comfortabel voor jouw hond zit. Van deze hondenautogordel zijn drie maten verkrijgbaar: S, M en XL.

 • Materiaal: nylon.
 • Kleur: zwart.
 • In lengte verstelbaar: ja.

3.5. Trixie – Veiligheidsgordel voor in de auto – Tuigje – 60 cm x 20 mm – Zwart

Heb je hierboven nog niet de beste autogordel voor jouw hond kunnen vinden? Dan biedt mogelijk deze veiligheidsgordel van Trixie uitkomst. Dit gekende merk heeft prima werk afgeleverd met deze hondenautogordel. De gordel is in lengte verstelbaar, is van nylon gemaakt (zeer sterk materiaal), is geschikt voor in elke auto en levert al met al de gewenste veiligheid op. Ga nooit meer op pad met je hond zonder deze autogordel en bescherm daarmee je hond op de perfecte manier.

 • Materiaal: nylon.
 • Kleur: zwart.
 • In lengte verstelbaar: ja.

4. Veelgestelde vragen

Met de aanschaf van de beste autogordel voor jouw hond ben je er nog niet. Als je eenmaal zo’n gordel hebt, is wel het wel van belang om deze op de juiste manier te gaan gebruiken. Hoe je dit moet doen? Daar krijgen wij regelmatig vragen over. Wij hebben enkele veelgestelde vragen verzameld en geven hieronder het antwoord.

Is het gebruik van een autogordel voor je hond verplicht?

In Nederland is het gebruik van een autogordel voor je hond in principe niet verplicht. Wel verbiedt de Nederlandse wet situaties in de auto waardoor mogelijke gevaren kunnen ontstaan. Als jouw hond los in de auto zit, brengt dat absoluut een gevaar met zich mee. Als jij met jouw hond op pad gaat, is het dus aan te raden om over de beste autogordel voor jouw hond beschikken. Doe je dat niet? Dan riskeer je een boete die op kan lopen tot meer dan 200 euro.

Hoe moet je een autogordel voor je hond vastmaken?

Hoe je deze gordel exact vast moet maken, is afhankelijk van het soort gordel. Bij de meeste varianten moet je de hondenautogordel vast maken in de sluiting van de gordel; zoals je bij normaal gebruik ook altijd doet. Vervolgens maak je de gordel aan het tuig of de halsband van jouw hond vast. In bijvoorbeeld Duitsland is het zelfs verplicht om de hondenautogordel vast te maken aan een tuig. Lees in ieder geval altijd de handleiding van de beste autogordel voor jouw hond door, zodat je deze altijd op de juiste manier gebruikt.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *