Wat is de beste hondenpenning? Top 5!

Laatst bijgewerkt: 11 juni 2022

Wanneer je een hond hebt of binnenkort een puppy krijgt is het verstandig om een hondenpenning aan te schaffen. De meesten hondenpenningen zijn er te verkrijgen in allerlei soorten, maten en kleuren. Een hondenpenning kan heel handig zijn voor meerdere redenen. Eerst is het makkelijk om te weten wat een hondenpenning precies is.

Een hondenpenning is een bordje waaraan je bijvoorbeeld kunt zien hoe je hond heet, waar je hond woont en je kunt je mobiele telefoonnummer erop zitten. Stel, je raakt je hond kwijt en iemand anders vindt je hond, dan weet diegene precies hoe hij je kan bereiken of waar je hond vandaan komt. Zo kun je gemakkelijk je hond weer vinden. Een superhandige oplossing dus! Hieronder lees je de top vijf beste hondenpenningen die je kunt gebruiken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hondenpenning?

Het is natuurlijk belangrijk dat je weet aan welke eisen een hondenpenning moet voldoen, voordat je er eentje kan aanschaffen. Je moet er namelijk op letten dat het comfortabel is en blijft voor je hond. Een veel te groot naambordje is voor een kleine hond natuurlijk minder fijn. Verder moet de hondenpenning ook goed blijven zitten aan de halsband. Het kan niet zo zijn dat je hond het naambordje er zelf gemakkelijk af kan krijgen.

Let daarom goed op bij het aanschaffen van een hondenpenning dat de penning van goede kwaliteit is. Verder is het ook goed om te kijken of de penning gemaakt is van goede materialen, het mag niet snel kapot gaan, het mag niet kapot gaan door de regen en ook is genoeg ruimte voor de informatie ook belangrijk.

Welke merken van hondenpenningen zijn de beste?

Je hebt veel verschillende merken van hondenpenningen, ze hebben allerlei verschillende soorten, kleuren en maten. Je hebt bijvoorbeeld veel penningen van hondenpenning.net, Sama24.nl en Keltora. Dit zijn over het algemeen goede merken hondenpenningen en zeker een aanrader voor jouw viervoeter. Hieronder zetten wij de vijf beste hondenpenningen voor je op een rij.

1. Hondenpenning van Hondenpenning.net

Deze leuke hondenpenningen van Hondenpenning.net is echt een aanrader voor jouw viervoeter. Deze hondenpenning heeft genoeg ruimte om de naam van je hond erop te zetten en jouw telefoonnummer kan ook nog bij deze penning op. De kosten van de gravering zijn helemaal gratis, je kunt dus je eigen hondenpenning ontwerpen.

Het naambordje heeft allerlei verschillende kleuren en maten, je kunt dus een kleur kiezen en een maat die helemaal bij jouw hond past. Ook is deze badge klein genoeg, je hond heeft er dus geen last van als deze om zijn nek hangt. Je kunt de hondenpenning gemakkelijk vastmaken aan de halsband van je hond, je krijgt namelijk een gratis splitring bij de bestelling.

2. Hondenbadge van Sama24.nl

Sama24.nl heeft nu een fantastische hondenbadge voor jouw hond. Het is een subtiel kleine hondenpenning, ideaal voor een wat kleinere hond. Ook voor een grote hond is deze penning geschikt. Je kunt deze penning aan beide kanten laten graveren voor een relatief lage prijs. Er is dus genoeg ruimte om alles erop te zetten wat erop gezet moet worden. Je kunt aan beide kanten maximaal drie regels laten graveren in verschillende soorten lettertypes en maximaal dertien tekens.

De hondenpenning is gemaakt van titanium, een goede kwaliteit heeft deze penning dus zeker en het is ook niet kapot te krijgen door jouw viervoeter. Kortom is dit een handige penning voor iedere hond.

3. Keltora hondenpenning

De mooie hondenpenning van Keltora is ideaal voor jouw hond. Wanneer je hond is weggelopen kunnen mensen altijd zijn of haar huisje terug vinden door middel van deze hondenpenning. Deze penning is gemaakt in een leuke vorm en echt typerend voor je hond. De penning is een van groot formaat en is comfortabel voor je hond.

Het materiaal van dit naambordje is rvs, een goede kwaliteit heeft deze penning dus zeker. Je kunt aan beide kanten de benodigdheden laten graveren, per kant drie regels. Bij de penning zit een ring waarmee je gemakkelijk de hondenpenning vast kunt maken aan de halsband.

4. Hondenpenning van Red Dingo

Deze coole naambadge van Red Dingo is erg handig voor wanneer je een viervoeter hebt. De kwaliteit van deze hondenpenning is erg goed aangezien de penning is gemaakt van staal. Dit naambordje is niet kapot te krijgen en ze zijn erg goed vast te maken aan de halsband van je hond door middel van een ring. Ook kun je allerlei dingen graveren op de penning die van toepassing zijn, ideaal dus!

5. Misjuba hondenpenning

Misjuba heeft een mooie hondenpenning die je speciaal kunt laten maken voor jouw viervoeter. Je kunt namelijk de naam van je hond laten graveren, maar ook je eigen adres of telefoonnummer. Deze penning kun je strak tegen de halsband aanmaken, het is dus geen loshangende penning. Dit is voor jou fijn maar ook jouw hond heeft geen last van de hondenpenning. Deze penning is dus erg aan te raden voor jouw viervoeter, maar ook voor jouzelf. Zo wordt het uitlaten een stuk minder spannend.

Een hondenpenning met een code die iedereen kan aflezen, voor als een hond gevonden is. Handig!

Zo vind je het juiste naambordje voor jouw hond

Een goede hondenpenning is natuurlijk niet eenvoudig om te vinden. Toch zie je hierboven dat er genoeg naambordjes zijn die je kunt kopen en kunt laten graveren. Het is voor jezelf handig om een hondenpenning aan te schaffen als je hond eventueel kan ontsnappen. Maar blijf wel opletten bij de grootte, de materialen en natuurlijk of je er wel of niet op kan graveren.

Veelgestelde vragen

Is een hondenpenning verplicht in Nederland?

In Nederland is op dit moment nog geen sprake van verplichting van een hondenpenning. Wel wordt het door de overheid sterk aangeraden om er een aan te schaffen wanneer je een hond hebt.

Moet je je telefoonnummer op een hondenpenning zetten?

Nee, in principe mag je zelf weten wat je op een hondenpenning zet. Wel is het verstandig dat je iets van contactgegevens erop zet, zodat mensen je makkelijk kunnen bereiken.

Wat is het voordeel van een hondenpenning?

Je kunt gemakkelijk je hond weer vinden door middel van een hondenpenning. Een persoon die jouw hond heeft gevonden kan je makkelijk bereiken om te zeggen dat je hond veilig terecht is.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *