De 5 beste hondendraagtassen in 2024

Laatst bijgewerkt: 1 juli 2022

Is jouw voorkeur uitgegaan naar een klein(er) hondenras? Dan weet je ongetwijfeld dat je met jouw kleine viervoeter geen grote afstanden af kunt leggen. Of beter gezegd: je kunt jouw kleine viervoeter wandelend geen al te grote afstanden af laten leggen. Indien je alsnog graag met jouw kleine hond er op uit wilt trekken, zijn daar gelukkig voldoende mogelijkheden voor.

Zo kun je bijvoorbeeld voor de beste hondendraagtas kiezen. Met een dergelijke draagtas kun je jouw kleine hond moeiteloos met jou mee dragen. Je kunt met deze tas dus lange stukken sámen met jouw hond wandelen, terwijl jouw hond daar geen energie aan hoeft te besteden. Mocht je een kleine hond hebben, is het dus zeker aan te raden om eens te kijken naar de beste hondendraagtas.

Heb je een grotere hond? Dan heeft een hondendraagtas niet al te veel nut. Sterker nog: hondendraagtassen zijn alleen geschikt voor kleine honden. Mocht je een grotere hond hebben, is het immers niet eens mogelijk om de draagtas op te tillen (inclusief de hond in de tas). Mocht je in een hondendraagtas interesse hebben, dan vind je in dit artikel de top 5 hondendraagtassen.

1. Waarom een hondendraagtas kopen?

Vind je het heerlijk om langere stukken te wandelen? Lijkt het jou ook leuk om dit met jouw trouwe viervoeter te kunnen doen? Zoals hierboven al gesteld: als je een kleine hond hebt, is het lichamelijk voor hem/haar niet mogelijk om lange stukken te wandelen. Mocht je alsnog graag met jouw hond er op uit willen trekken, dan komt de beste hondendraagtas daarbij perfect van pas.

De beste hondendraagtas biedt onwijs veel gemak én laat jou extra genieten van jouw kleine viervoeter. De tas is namelijk niet alleen handig als jullie een lang stuk gaan wandelen, maar ook als je bijvoorbeeld een drukke stad in gaat. In een drukke stad is het niet altijd prettig wandelen voor een klein hond; dankzij de hondendraagtas weet je jouw hond alsnog op een aangename en veilige manier mee te nemen.

Heeft jouw hond een ziekte? Of heeft jouw hond last van pijn in zijn poten? Ook in dergelijke gevallen komt een hondendraagtas prima van pas. Als je bijvoorbeeld met jouw kleine hond naar de dierenarts toe moet, kun je jouw hond in de beste hondendraagtas met je meenemen. Kortom: de beste hondendraagtas komt altijd van pas als je met jouw kleine hond ergens naar toe moet.

Let wel op: het is niet voor niets dat wij in dit artikel al enkele keren “kleine hond” hebben benoemd. Een hondendraagtas is namelijk alleen geschikt voor kleinere honden. Mocht je een grote hond hebben, biedt een hondendraagtas simpelweg niet voldoende ruimte. Ook zou een dergelijke tas té zwaar worden, indien een grote hond in een hondendraagtas plaats zou nemen. De beste hondendraagtas is dan ook alleen interessant voor baasjes van kleine honden.

2. Waar op letten bij de aanschaf van hondendraagtas?

Klinken bovenstaande voorbeelden bij jou als muziek in de oren? Wil je ook wel eens jouw hond meenemen naar bijvoorbeeld een drukke stad? Of wil je een heerlijk stuk bij jou in de buurt samen met jouw hond wandelen? In die gevallen komt een hondendraagtas dus perfect van pas. Maar, hoe vind je nou de perfecte hondendraagtas voor jouw kleine viervoeter? Dat bespreken we graag hieronder.

Allereerst is het advies om goed naar het maximale draagvermogen van de hondendraagtas te kijken. Dit draagvermogen geeft aan hoe zwaar de hond maximaal kan zijn. Heb jij een hond die 8 kilo weegt? Dan dien je te kiezen voor een hondendraagtas met een draagvermogen van minimaal 8 kilo. Je dient dit draagvermogen dan ook af te stemmen op het gewicht van jouw hond.

Daarbij is het ook aan te raden om goed naar de afmetingen van de hondendraagtas te kijken. De tas moet niet alleen voldoende ruimte aan jouw hond bieden, maar je moet ook de tas op een aangename manier met je mee kunnen nemen. De afmetingen van de tas spelen daar een bepalende rol bij.

In het verlengde daarvan: kijk ook goed naar het soort hondendraagtas. Je kunt kiezen voor een hondendraagtas die je echt met jouw handen moet dragen, maar je kunt ook voor een tas in de vorm van een rugzak kiezen. Ook heb je nog de mogelijkheid om de hond op jouw buik te dragen met behulp van een geschikte hondendraagtas. Op dit vlak is het met name van belang om naar jouw eigen voorkeuren en wensen te luisteren.

hondendraagtas met handvaten

Als je met een hondendraagtas over straat loopt, wil je uiteraard wel dat de tas er fraai uit ziet. Let daarom ook goed op de vormgeving, het design en de kleurstelling van de beste hondendraagtas. In principe heb je hierbij de keus tussen allerlei verschillende kleuren en patronen. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt.

Verder willen wij je aanraden om goed naar het materiaal van de tas te kijken. De meest gebruikte materialen zijn polyester, stof, nylon, leer, kunstleer en kunststof. Wat het beste materiaal is voor de beste hondendraagtas? Dat ligt maar net aan jouw wensen en voorkeuren. Ook bij dit criteria is het advies dus om goed naar jouw eigen voorkeuren en wensen te luisteren.

Tot slot willen wij je ook nog adviseren om voor jezelf een maximum budget vast te stellen. Binnen dat budget kun je vervolgens gericht op zoek gaan naar de beste hondendraagtas. Waarom wij dit aanraden? Dat doen we puur omdat de prijzen van hondendraagtassen nogal variëren. Je kunt kiezen voor een hondendraagtas van twee á drie tientjes, maar je kunt ook kiezen voor een hondendraagtas van meer dan honderd euro. Aan jou de keus.

3. De 5 beste hondendraagtassen

Heb je voor jezelf besloten dat je een hondendraagtas aan wilt schaffen? Verstandige keus. Het enige wat je nu nog moet doen, is de zoektocht in gang zetten naar de hondendraagtas die aansluit op jouw voorkeuren. Gelukkig hoef je dit niet allemaal zelf te doen. Wij zijn namelijk al op zoek gegaan naar de beste hondendraagtassen. Uiteindelijk hebben wij – op basis van onze zoektocht – een top 5 samen kunnen stellen. Over de 5 beste hondendraagtassen lees je hieronder meer.

3.1. Trixie – Timon – Hondendraagtas – Zwart/grijs – 34 x 44 x 30 cm

Tijdens onze zoektocht stuitten wij al snel op deze hondendraagtas van het merk Trixie. Deze draagtas, in de vorm van een rugzak, bleek al snel aan al onze verwachtingen te voldoen.

De hondendraagtas heeft een maximaal draagvermogen van 12 kilo, is 34 bij 44 bij 30 centimeter groot en heeft een rustige uitstraling. Trixie heeft gekozen voor een combinatie van zwart met grijs, waarbij met name de ventilatie vensters opvallen. Door deze ventilatie vensters krijgt jouw kleine viervoeter voldoende lucht in de tas. Verder zijn wij ook te spreken over het materiaal (nylon), de kwaliteit van de tas, de prijsstelling van de tas en de comfortabele voordelen. Deze tas is bijvoorbeeld extra zacht gevoerd en heeft ook nog verstelbare riemen. Voor zowel jouw kleine viervoeter als voor jou zelf is deze hondendraagtas dus zeer comfortabel te noemen.

 • Max. draagvermogen: 12 kg.
 • Afmetingen: 34 x 44 x 30 cm.
 • Kleur: zwart/grijs.
 • Materiaal: nylon.

3.2. Flamingo – Hondendraagtas – Taupe – 50 x 25 x 25 cm

Heb jij liever – om welke reden dan ook – geen rugzak? Dan kun je het beste kiezen voor deze hondendraagtas van Flamingo. Deze fraaie en comfortabele tas kun je met jouw handen dragen, maar kun je ook over jouw schouder heen gooien. In beide gevallen geniet je van het nodige draagcomfort, terwijl het voor jouw hond ook heerlijk vertoeven is in de tas. Deze hondendraagtas van Flamingo heeft een maximaal draagvermogen van 15 kilo.

Qua design heeft Flamingo voor eenvoud gekozen. De gehele tas is uitgevoerd in een taupe kleur, terwijl alle details in het zwart uitgevoerd uit. Bovendien heeft Flamingo gekozen voor openingen aan de bovenkant en de zijkant; dat versterkt alleen maar het comfort voor jouw kleine hond. Al met al een prima hondendraagtas.

 • Max. draagvermogen: 15 kg.
 • Afmetingen: 50 x 25 x 25 cm.
 • Kleur: taupe.
 • Materiaal: nylon.

3.3. Jack And Vanilla – Hondendraagtas – JV SNAKESKIN Kangaroo Bag – 42 x 42 cm

Gaat jouw voorkeur uit naar een unieke en fraai vormgegeven hondendraagtas? Dan is deze tas van Jack And Vanilla in onze ogen de beste hondendraagtas. Deze tas kun je over jouw schouders heen dragen, waardoor je jouw hond eigenlijk tegen jouw buik aan hebt liggen. Je geniet hierdoor écht van de gezelligheid van jouw hond.

Qua kleur heeft Jack and Vanilla gekozen voor een bruine tint. Deze tint wordt echter vergezeld door een wit patroon aan de binnenkant. Dit patroon – van stof – is extra gevoerd, waardoor deze beste hondendraagtas ook zeer comfortabel voor jouw kleine viervoeter is. Mocht je graag jouw hond dicht bij je willen hebben, is dit de beste hondendraagtas.

 • Max. draagvermogen: onbekend.
 • Afmetingen: 42 x 42.
 • Kleur: bruin.
 • Materiaal: stof.

3.4. Ibiyaya – Portico Mixed-Fabric – Transporttas Bench Hond

Ook over deze unieke hondendraagtas zijn wij zeer te spreken. Net zoals bij de hierboven genoemde variant valt bij deze draagtas het design op. Het merk Ibiyaya heeft namelijk gekozen voor een hondendraagtas met twee lange handvatten en een open zijkant. Door deze open zijkant zie je eigenlijk continu jouw hond zitten; geweldig.

Bijkomend voordeel is dat je deze beste hondendraagtas ook prima mee op reis kunt nemen. De tas heeft immers de vorm van een normale reistas; met een maximaal draagvermogen van 6 kilo is het echter niet de hondendraagtas met de meeste mogelijkheden. Desalniettemin is het wel een hele fraaie, comfortabele en aangename hondendraagtas.

 • Max. draagvermogen: 6 kg.
 • Afmetingen: 40 x 28 x 28 cm.
 • Kleur: groen met zwart.
 • Materiaal: stof.

3.5. Dog ’n Go – Draagtas Hond – Tot 4,5 kg – Zwart/grijs

Tot slot willen wij je ook nog kennis laten maken met deze beste hondendraagtas van het merk Dog ’n Go. Deze draagtas kun je op jouw rug tillen, waardoor het gewicht van jouw hond perfect over jouw gehele lichaam verdeeld wordt. Ook biedt deze tas je nog de mogelijkheid om de tas aan de voorkant van jouw lichaam te dragen. Met een maximaal draagvermogen van 4,5 kilogram is het echter niet de meest sterke hondendraagtas.

Over de afmetingen, over de kwaliteit en over de uitstraling van deze beste hondendraagtas zijn wij daarentegen wel zeer te spreken. Ook heeft deze hondendraagtas enkele handige extra’s, waaronder een haak om de riem aan vast te houden, verstelbare schouderbanden, ritsen aan beide zijde en ventilatieroosters.

 • Max. draagvermogen: 4,5 kg.
 • Afmetingen: 40 x 30 x 10 cm.
 • Kleur: zwart/grijs.
 • Materiaal: nylon.

4. Veelgestelde vragen

Heb je interesse om de beste hondendraagtas aan te gaan schaffen? Dan weet je nu in ieder geval al wat in onze ogen de beste varianten zijn. Mocht je besluiten om één van bovenstaande tassen aan te schaffen, is het advies uiteraard wel om deze tas op de juiste manier te gaan gebruiken. Daarover vind je hieronder iets meer informatie.

Hoe kun je een hondendraagtas het beste dragen?

Dat is volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Sommige baasjes vinden een rugzak prettig, terwijl andere baasjes de voorkeur geven aan de beste hondendraagtas die ze met hun handen kunnen dragen. Op dit vlak hebben wij maar één advies: bepaal voor jezelf waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Hoe kun je jouw hond in de hondendraagtas vastmaken?

Bij de meeste hondendraagtassen is een haakje aanwezig. Dankzij dit haakje kun je jouw hond op een veilige manier vastmaken in/aan de tas. Daarbij is het uiteraard wel aan te raden om je hond ook te leren dat hij/zij niet uit de beste hondendraagtas mag springen.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *