Zorg voor schoon drinkwater met een drinkfontein

Laatst bijgewerkt: 1 november 2022

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat honden genoeg water binnenkrijgen. Zorg er daarom dat er altijd water beschikbaar is. Daarnaast is het wel belangrijk dat je dit water regelmatig verschoont, anders kunnen er bacteriën in komen. Een andere manier om het drinkwater van je hond schoon te houden is met een drinkfontein. Naast dat dieren dit ontzettend leuk vinden, zorgt dit ook nog eens voor stromend en schoon water. Ben je opzoek naar een goede drinkfontein? Hieronder vind je de top 5 beste drinkfonteinen voor je hond.

Waar is een waterfontein goed voor?

Veel hondeneigenaren kopen zo’n waterfontein omdat het er hartstikke leuk uitziet. Maar niet iedereen weet dat zo’n fontein eigenlijk superhandig en goed is voor je hond. Naast dat hij er superleuk uitziet, is het goed voor de gezondheid van je hond. Als je water in een normale drinkbak doet, staat het water natuurlijk stil. Op deze manier komen er heel erg makkelijk bacteriën in. Deze bacteriën zijn niet goed voor je hond en die kunnen je viervoeter ziek maken. Bij een waterfontein is het water constant in beweging waardoor er geen bacteriën in zullen komen. Daarnaast zorgt stromend water ook nog eens ervoor dat je hond eerder gaat drinken. Alleen maar voordelen aan zo’n drinkfontein!

Lijst met de top 5 beste waterfonteinen voor je hond

Ben je opzoek naar een leuke drinkfontein voor je hond? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder vind je de top 5 beste waterfonteinen. 

Minaro waterfontein

In deze waterfontein van Minaro zit een speciaal filtertje die alle bacteriën en andere stoffen uit het water haalt. Er is dus een grote kans dat jouw viervoeter niet ziek wordt van het water. Mensen zijn vaak bang dat zo’n fontein veel geluid maakt, maar deze van Minaro is extra zacht, je hoort hem dus bijna niet. Daarnaast zitten er ook nog eens vier verschillende standen op. En het laatste belangrijke punt, is dat de fontein weinig energie verbruikt.

Happy Things waterfontein

De naam Happy Things zegt het eigenlijk al. Iedereen wordt blij van deze waterfontein. Dit is omdat honden graag willen drinken door het stromende geluid. In de fontein kan maar liefst 3 liter aan water, en zodra dit water op is zal de fontein dit aangeven doormiddel van ledverlichting. Aan de voorkant zit blauwe ledverlichting en op het moment dat deze rood wordt, betekend het dat je het water moet bijvullen. Ook wordt dit water uiteraard gefilterd en hij is ook nog eens ultra stil.

LifeGoods waterfontein

Ook LifeGoods heeft een hele handige waterfontein voor je hond. Deze fontein is specifiek voor de wat kleinere en middelgrote honden. Hij is laag in energieverbruik dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Daarnaast is hij ook nog eens muisstil dus ook daar heb je geen last van. Er zit een koolstoffilter in om het water schoon te houden, er zitten vier koolstoffilters bij, zo kan je hem zelf weer vervangen. Als dat nog niet genoeg was, is de fontein ook nog een milieuvriendelijk gemaakt.

Toivo waterfontein

Doordat de fontein van Toivo gemaakt is van plastic zonder BPA weet je bijna zeker dat er geen slechte stoffen in het water terecht komen. De fontein heeft drie verschillende standen en hij is supermakkelijk in gebruik. De bak zelf is 18 bij 25 centimeter en er kan 2,5 liter in. Naast dat de fontein van BPA vrij plastic is gemaakt, zit er natuurlijk ook nog een filter in.

Mittense waterfontein

De waterfontein van Mittense is niet zomaar een waterbak. Hij heeft een hele luxe uitstraling doordat de onderkant van de bak doorzichtig is. Daarnaast maakt de witte kleur het nog extra chic. Naast dat hij ontzettend stijlvol is, is hij natuurlijk ook nog eens superhandig. Zo kan je extra lang met een filter, wel twee maanden. Daarnaast is hij muisstil en verbruikt hij weinig energie.

Conclusie

De conclusie is eigenlijk ontzettend simpel. Stromend water is beter dan stilstaand water. Met zo’n fontein voorkom je dat je viervoeter ziek wordt en stromend water zorgt er ook nog eens voor dat je hond vaker en meer drinkt. Naast dat het superhandig is, ziet het er ook nog eens ontzettend leuk uit. Daarnaast kost het minder tijd om het water schoon te houden. 

De gehele top 5 beste waterfonteinen

Veelgestelde vragen

Is stilstaand water slecht voor een hond?

Er is een hele grote kans dat er bacteriën in stilstaand water terecht komen. Deze bacteriën kunnen jouw viervoeter ziek maken en dat wil je natuurlijk niet. Daarom is een waterfontein veel gezonder, omdat dit zorgt voor stromend water. 

 Maakt een waterfontein geluid?

Vaak hoor je heel zachtjes het geluid van stromend water, dit zorgt ervoor dat je huisdier geneigd is om meer te drinken, wat natuurlijk ontzettend goed is. Verder maken de pompjes vaak niet zo veel tot geen geluid. 

Verbruikt een waterfontein veel energie?

Het verschilt heel erg per fontein hoeveel energie ze verbruiken. Als je gaat voor een pomp van goede kwaliteit zal je merken dat hij minder energie verbruikt. 

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *