5x Beste Honden Frisbee

Laatst bijgewerkt: 7 juli 2022

Er zijn verschillende trucjes die jij jouw hond kan leren. Denk aan zit, poot of zelfs een rondje draaien. Dit is leuk, maar het is nog leuker om jouw hond leuke activiteiten te leren die jullie samen kunnen doen. Een van deze leuke activiteiten is frisbeeën. Je hebt dit wellicht wel eens voorbij zien komen in een film, social media of in een park. En je kunt het jouw hond zo aanleren! Dit garandeert veel speelplezier. In dit artikel lees je meer over de hondenfrisbee en vervolgens zetten wij de de 5 beste hondenfrisbees op een rij.

Voordelen van een honden frisbee

Behalve dat het erg leuk is om samen frisbee te spelen in de buitenlucht, is het ook een goede activiteit om jouw hond te trainen. Op deze manier train je namelijk de snelheid, conditie en reactietijd van jouw hond. Voor een hond die bewegen al erg leuk vindt is dit een enorm leuke activiteit. En dit houdt jou ook nog eens lekker bezig. Voor de honden die niet zo actief zijn is dit alsnog een leuk spelletje.

Waar moet je op letten bij het kopen van de honden frisbee?

Het gewicht van een frisbee is erg belangrijk. Je kan het beste een iets lichtere frisbee gebruiken. Deze gaat misschien minder ver, maar is wel veiliger voor jouw hond. Voor een verdere afstand of met tegenwind kan je een harde en zwaardere schijf gebruiken. Die vliegt verder weg. Een zachte frisbee van bijvoorbeeld siliconen of rubber is beter voor het gebit en tandvlees van jouw hond. Dit geldt vaak ook voor ander hondenspeelgoed. Daardoor zijn deze siliconen en flexibele frisbees ook veiliger om te gebruiken, dit komt omdat deze veel minder hard tegen de hond aankomen.

Top 5 honden frisbees

Zogoflex Honden Frisbee

Deze frisbee van Zogoflex is erg flexibel. Het is voor de hond makkelijk om deze op te pakken. De frisbee is vaatwasserbestendig, zo kan je hem gemakkelijk schoonmaken. Dit merk staat bekend om zijn duurzame en milieuvriendelijke producten. Deze frisbees zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Ook is er een glow in the dark versie verkrijgbaar, zo weet je zeker dat je de frisbee niet kwijt zult raken.

KONG Honden Frisbee

Deze frisbee is gemaakt van het originele rubber van KONG. Zo is het een zachte frisbee en uiterst veilig voor jouw hond. Hij is gemakkelijk op te rapen en heeft een zachte grip. Je kunt deze flexibele frisbee zelfs opvouwen een zo meenemen in je zak. Ook deze frisbee is er in twee maten.

Yoheha Honden Frisbee

Heb je altijd al met een pizza willen gooien? Nu kan dat. Behalve pizza’s heeft het merk Yoheha ook een sushi, lolly, koekje en een donut-frisbee die jij kan gooien. Deze pizza is gemaakt van siliconen, zodat het een flexibele en veilige frisbee voor jouw hond is. De frisbee is 15 cm in diameter en dit is de enige maat.

Starmark Honden Frisbee

Deze fijne frisbee van Starmark is duurzaam en erg zacht. Door het zachte materiaal is hij niet beschadigend voor de tanden en het tandvlees van de hond. Ook blijft deze frisbee op het water drijven waardoor hij ook daar gebruikt kan worden. Kortom perfect om samen met jouw hond te gebruiken.

Trixie Honden Frisbee

Met deze Frisbee van Trixie heb je urenlang speelplezier. Hij is waterafstotend en kan daardoor overal gebruikt worden. Deze schijf heb je in verschillende kleuren. Het materiaal van deze frisbee is rubber.

Zo laat jij jouw hond wennen aan de frisbee

Nu je een aantal leuke frisbees hebt gevonden, kan je bijna beginnen. Nu moet je deze nieuwe vaardigheid nog aan jouw hond leren. Een hond kan namelijk van nature geen frisbee vangen. Als een hond oud genoeg is kan je dit aanleren, anders kan het schade toebrengen aan de pup. Begin dan pas als de hond minimaal 18 maanden is. Als de hond er dan eenmaal klaar voor is, kan je beginnen.

Het is handig om eerst de interesse bij de hond te wekken. Dit kan je doen door de hond aan de frisbee te laten snuffelen, maar ook door de hond wat te plagen met de frisbee. Als je nieuwe dingen aanleert is het belangrijk om de hond veel te belonen zodat deze begrijpt dat het goed is wat hij of zij doet. Dit betekent dat je de hond aan het begin al beloont als deze alleen al interesse toont in de frisbee. Hierna kan je beginnen met gooien.

Dat doe je door te beginnen met kleine afstanden waarna je jouw hond beloond wanneer deze de frisbee terugbrengt. Dit kan een lang proces zijn. Denk eraan dat de ene hond heel snel een nieuw trucje kan aanleren, maar een andere juist niet. Daarom is het belangrijk om geduld te hebben.

Kinderen doen mee aan EK hondenfrisbee met hun hond

Veelgestelde vragen

Hoe is een hondenfrisbee ontstaan?

In de jaren 70 heeft een Amerikaanse student zijn hond Ashley wel eens gevoerd uit een omgekeerde frisbee. Uiteindelijk toonde de hond veel interesse in de frisbee, ook wanneer de frisbee leeg was. Toen begon de student zijn hond te leren om te frisbeeën. Veel mensen vonden dit erg interessant, maar dat waren alleen maar andere studenten. Uiteindelijk had de student stiekem zijn hond een honkbalstadion in gesmokkeld. In de rust betrad hij het veld. Zo werd het frisbee spelletje live uitgezonden. Sindsdien werd dit een grote rage.

Welke grootte is goed voor mijn hond?

Veel merken hebben twee maten, maar dat kan weer verschillen per merk. De kleine maat is voor een kleine hond en de grote maat voor een grote hond, maar vaak zit hier niet veel verschil in. Dat betekent dat als het bij jouw hond niet duidelijk is of het een grote of kleine hond is, het niet echt uitmaakt welke maat je kiest.

Kan elke hond frisbeeën?

Als jouw hond moeite of zelfs pijn ervaart met springen kan je beter niet met jouw hond frisbeeën. Voor zware en minder mobiele hondenrassen is dit dan ook niet aan te raden. Ook bij puppy’s kan frisbeeën schade aanbrengen aan het ontwikkelende lichaampje. Als jouw hond minimaal 18 maanden is, is het een volwassen hond die dus ook kan frisbeeën. Voor honden die door hun platte neus moeilijk kunnen ademhalen is dit ook geen goede activiteit. Als jij een actieve hond hebt die graag rent kan je (op een zachte ondergrond) lekker frisbeeën.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *