5x het beste hondenspeelgoed in 2024

Laatst bijgewerkt: 2 juli 2022

Voor elke hond is het onwijs belangrijk om voldoende beweging te krijgen. Door te bewegen, is een hond in staat om al zijn energie kwijt te kunnen. Daarnaast weet je hierdoor ook te voorkomen dat hij last van overgewicht krijgt; sommige hondenrassen hebben zéker aanleg om te zwaar te worden. Door hem van voldoende beweging te voorzien, kun je dat gelukkig makkelijk voorkomen.

Ben je op zoek naar mogelijkheden om jouw hond te laten bewegen? Je kunt dagelijks lange stukken met hem wandelen, maar je kunt dagelijks ook veel met hem spelen. Als je voor het juiste hondenspeelgoed kiest, weet je jouw hond perfect te vermaken. Hij wordt daardoor gelukkig, terwijl hij ook nog eens in beweging komt. Eigenlijk brengt het beste hondenspeelgoed dus meerdere positieve voordelen met zich mee, waarover we je in dit artikel meer vertellen.We bespreken waarom het aan te raden is om het beste hondenspeelgoed te kopen, waar je op moet letten bij het uitkiezen van het beste hondenspeelgoed én wat in onze ogen het beste hondenspeelgoed is. Aan de hand van een uitgebreide test hebben wij een top 5 van het beste hondenspeelgoed samen kunnen stellen; over dit speelgoed lees je meer in dit artikel.

1. Waarom hondenspeelgoed kopen?

Voor ieder baasje is het eigenlijk noodzaak om hondenspeelgoed te kopen. Hoe dat komt? Nou, dat heeft met meerdere redenen te maken waar we je graag meer over te vertellen. Door het beste hondenspeelgoed voor jouw trouwe viervoeter aan te schaffen, weet je jouw hond in ieder geval op de perfecte manier te vermaken. Dit vermaak is zeker één van de belangrijkste redenen om het beste hondenspeelgoed te kopen.

Bij dit vermaak kun je denken aan gezamenlijk vermaak, maar ook aan individueel vermaak. Wat we hiermee bedoelen? Nou, stel nou dat jouw hond voor bijvoorbeeld een uurtje alleen thuis moet blijven. In dat uur kan hij verschillende dingen doen, waaronder slapen of zichzelf vermaken. Als jij voor het juiste hondenspeelgoed kiest, weet jouw hond zich volledig zelfstandig te vermaken. Hij kan bijvoorbeeld heerlijk op een touw gaan kluiven, hij kan met zijn knuffel spelen of hij kan met één van de vele verschillende hondenballen spelen. Als jij wel thuis bent, kun je echter dit speelgoed ook prima samen gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld aan het touw trekken, waarna jouw hond óók aan het touw gaat trekken. Dat geldt ook voor het spelen met een bal; met een bal kun je bovendien zowel ín als buitenshuis voor het gewenste vermaak zorgen.

Door met jouw hond te spelen, geniet je direct van een ander voordeel; jouw hond krijgt de nodige beweging. Deze beweging is – zoals je in de inleiding van dit artikel hebt kunnen lezen – om meerdere redenen aan te raden. Enerzijds voorkom je hier overgewicht mee, terwijl jouw hond ook in staat is om al zijn energie kwijt te raken. Daarmee voorkom je op den duur ongewenst gedrag; als jouw hond zich aan het vervelen is, gaat hij immers al snel ongewenst gedrag vertonen. Dat kan je dus voorkomen door het beste hondenspeelgoed te kopen.

Tot slot kun je het met juiste hondenspeelgoed jouw hond ook nog het een en ander bijbrengen. Je kunt hierbij denken aan verschillende soorten vaardigheden; is het niet zo dat deze vaardigheden alleen op jonge leeftijd aan te leren zijn? Nee, zeker niet. Ook als je al een volwassen hond hebt, kun je hem nog het een en ander aanleren met behulp van het juiste hondenspeelgoed. Door bovenstaande redenen is het in ieder geval aan te raden om direct het beste hondenspeelgoed voor jouw trouwe viervoeter aan te gaan schaffen.

2. Waar op letten bij de aanschaf van hondenspeelgoed?

Als je speelgoed voor jouw hond aan wilt gaan schaffen, moet je een belangrijke knoop door gaan hakken. Je moet namelijk gaan bedenken naar wat voor soort speelgoed je exact op zoek bent. Wil je speelgoed waar jouw hond zich zelfstandig mee kan vermaken? Wil je speelgoed waarmee je samen met jouw hond mee kunt spelen? Of gaat je voorkeur uit naar een complete set? In het huidige aanbod van hondenspeelgoed vind je in ieder geval allerlei soorten speelgoed terug; dit geeft je in ieder geval voldoende mogelijkheden om het beste hondenspeelgoed uit te kiezen.

Daarbij is het in onze ogen van cruciaal belang om naar de kwaliteit van het hondenspeelgoed te kijken. Des te hoger de kwaliteit, des te langer jouw hond van het speelgoed kan genieten. Mede daarom raden wij aan om het speelgoed aan te schaffen dat je in dit artikel kunt vinden. Wij zijn namelijk specifiek op zoek gegaan naar hondenspeelgoed van de hoogste kwaliteit, waardoor je van een lange levensduur geniet. Daarbij hebben we overigens voornamelijk de pijlen gericht op speelgoed van gerenommeerde merken; die merken hebben immers bewezen dat zij gedegen en kwalitatief hondenspeelgoed kunnen fabriceren. Dat is dan ook het volgende advies dat wij graag willen geven; kies altijd voor hondenspeelgoed van gerenommeerde merken.

hondenspeelgoedset

Ook is het aan te raden om naar het materiaal te kijken. Speelgoed moet bij voorkeur niet al te hard zijn, maar ook weer niet al te zacht. Dat is zéker het geval als je een bal, een knuffel of een touw aan gaat schaffen. Per soort speelgoed bestaan er verschillende materiaalsoorten die eigenlijk het beste zijn. Met gezond boeren verstand kom je hier eigenlijk al heel snel achter.

Tot slot raden wij je aan om naar het prijskaartje van het beste hondenspeelgoed te kijken. Zoals je in onderstaande reviews gaat lezen, variëren de prijzen van het hondenspeelgoed nogal. Is het altijd verstandig om het duurste hondenspeelgoed aan te schaffen? Nou, als je voor de duurdere variant kiest, geniet je vaak wel van een langere levensduur. In de wereld van hondenspeelgoed is een duidelijk verband zichtbaar tussen de hoogte van het prijskaartje en de kwaliteit van het hondenspeelgoed. Durf dus te investeren in het beste hondenspeelgoed; daar ga je op de lange termijn géén spijt van krijgen.

3. 5x het beste hondenspeelgoed

Het uitzoeken van hondenspeelgoed is absoluut geen gemakkelijke klus. Dat komt met name omdat het aanbod zo divers en uitgebreid is. Mede daarom hebben wij je hierboven aangeraden om eerst te bepalen naar wat voor soort speelgoed je exact op zoek bent. Graag helpen we jou daar een handje bij. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar het beste hondenspeelgoed, waarbij wij de focus hebben gelegd hebben op allerlei verschillende soorten speelgoed. Je vindt hieronder dan ook een top 5 met het beste hondenspeelgoed, waarbij de variatie zeer zeker aanwezig is.

3.1. Chuckit! – Ultra Ball – Hondenspeelgoed – Oranje – M – 2 ballen

Deze onwijs leuke bal van het merk Chuckit! is onze absolute favoriet in de wereld van hondenballen. Dit komt onder meer door het formaat, door de kwaliteit en door de aanschafprijs. Deze bal is zowel binnen als buiten te gebruiken en past perfect in de mond van jouw hond. De bal blijft bovendien drijven op het water, is makkelijk schoon te maken en is gemaakt van duurzaam rubber. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat je van een lange levensduur geniet.

 • Soort speelgoed: hondenbal.
 • Materiaal: rubber.
 • Geschikt voor: alle honden.

3.2. Happy Pet – Yap Pull My Leg Paard – Hondenspeelgoed – 44 x 36 x 9,5 cm

Als je op zoek bent naar onwijs leuk speelgoed voor jouw hond, kunnen wij zeker dit speelgoed aanraden; de Yap Pull My Leg Paard is een bijzondere knuffel met lange armen en poten. Door de vormgeving van deze knuffel kan jouw hond urenlang zichzelf bezig houden hiermee. Bovendien is het prettig dat de knuffel makkelijk beet te pakken is; je kunt dus ook nog met deze knuffel een beetje stoeien met jouw hond. De knuffel is van een bijzonder hoge kwaliteit en kan op veel positieve beoordelingen rekenen; ook wij zijn fan.

 • Soort speelgoed: knuffel.
 • Materiaal: pluche.
 • Geschikt voor: alle honden.

3.3. KONG – Squiggles – Hondenspeelgoed – Assorti – M – 30 cm

In ons artikel “beste puppyspeelgoed” hebben wij speelgoed van het merk Kong aangeraden. In dit artikel raden wij eveneens speelgoed van dit merk aan; deze rekbare, pluche knuffels leveren namelijk veel plezier op. Jouw hond kan zich prima zelfstandig met dit hondenspeelgoed vermaken, maar je kunt ook met dit speelgoed prima sámen met jouw hond spelen. Zowel aan de boven- als aan de onderkant van deze pluche knuffel zijn piepers te vinden, waardoor dit speelgoed ook nog een leuk geluid maakt. Hierbij willen we wel het volgende opmerken; op de foto worden vier varianten aangeduid, maar bij aanschaf krijg je één stuk geleverd.

 • Soort speelgoed: knuffel.
 • Materiaal: pluche.
 • Geschikt voor: alle honden.

3.4. Petloverz – Magic Roller Ball – Hondenspeelgoed – Premium Rolling Ball – Automatisch rollende bal

In deze lijst met beste hondenspeelgoed hebben wij onze pijlen gericht op allerlei soorten speelgoed. Eerder in dit artikel heb je al een zeer leuke hondenbal gevonden, maar ook over deze hondenbal van het merk Petloverz zijn wij zéér te spreken. Deze hondenbal rolt namelijk automatisch alle kanten op; jouw hond is hierdoor in staat om continue achter de bal aan te rennen, terwijl jij daar zelf niks voor hoeft te doen. Deze bal draagt bij aan het vermaak van jouw hond, maar ook aan het bereiken van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid beweging. Met deze bal kan jouw hond zich immers urenlang zonder enig probleem vermaken.

 • Soort speelgoed: hondenbal.
 • Materiaal: pluche.
 • Geschikt voor: alle honden.

3.5. Petloverz – Hondenspeelgoedset – Knuffel – Speelgoed – Intelligentie – 15 speeltjes

Wil je het direct helemáál goed doen voor jouw trouwe viervoeter? Dan kunnen wij deze hondenspeelgoed set van harte aanraden. Deze set is samengesteld door het gekende merk Petloverz en bevat 15 verschillende speeltjes. Deze speeltjes zijn van de hoogste kwaliteit, bieden het gewenste vermaak en zorgen bovendien voor de benodigde variatie. Jouw hond kan zich urenlang prima met dit speelgoed vermaken, terwijl jij ook mogelijkheden hebt om sámen met jouw hond te gaan spelen. Al met al een uitgebreide set waar wij zéér te spreken over zijn.

 • Soort speelgoed: set.
 • Materiaal: hoofdzakelijk rubber.
 • Geschikt voor: alle honden.

4. Veelgestelde vragen

Kun je naar aanleiding van dit artikel direct het beste hondenspeelgoed voor jouw hond aanschaffen? Wij zijn overtuigd van wel; je vindt hierboven immers allerlei soorten leuk speelgoed terug voor jouw trouwe viervoeter. Vervolgens is het wél aan te raden om het speelgoed op de juiste manier te gebruiken. Daarover krijgen wij regelmatig vragen; hieronder vind je een antwoord op de meestgestelde vragen.

Kan een volwassen hond met puppyspeelgoed spelen?

Nee, dit is niet aan te raden. Het puppyspeelgoed is veelal van zacht materiaal gemaakt, waar de tanden van jouw volwassen hond véél te scherp voor zijn. Puppyspeelgoed wordt zodoende al snel kapot gemaakt door een volwassen hond.

Kan hondenspeelgoed helpen tijdens de opvoeding?

Ja, dat is zeker het geval. de opvoeding stopt namelijk niet als jouw hond geen puppy meer is. Nee, ook op latere leeftijd kan je jouw hond nog nieuwe regels en commando's aanleren; daarvoor kun je perfect gebruik maken van het beste hondenspeelgoed. Hiervoor kun je uiteraard ook educatief hondenspeelgoed gebruiken.

Hoeveel speelgoed moet je voor jouw hond kopen?

Dat is volledig afhankelijk van jouw voorkeuren en budget. Wij kunnen je in ieder geval aanraden om verschillende soorten hondenspeelgoed aan te schaffen; honden zijn namelijk óók dol op variatie.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *