6x het beste Prins hondenvoer in 2024

Laatst bijgewerkt: 17 mei 2022

Prins is een zeer bekend merk in de wereld van hondenvoer. Ze bieden uiterst kwalitatieve producten aan, die uitsluitend worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Ze hebben er hun missie van gemaakt om het welzijn van dieren te verbeteren; dit kun je lezen op hun officiële website. Om ervoor te zorgen dat ze steeds het beste kunnen bieden voor jouw hond, blijven ze nieuwe en innovatieve producten ontwikkelen.

Voor het maken van hun producten, gebruiken ze geen geur, kleur of smaakstoffen. Alle producten zijn gemaakt van authentieke natuurlijke ingrediënten. Ze zetten zich in het algemeen ook in voor het belang van zowel honden- als katten. Daarom werken ze bijvoorbeeld samen met asielen en andere diereninstellingen.

In dit artikel zullen we jou voorstellen aan het beste hondenvoer van Prins. We hebben alle soorten voer speciaal geselecteerd op basis van zijn unieke eigenschappen. Daarnaast vertellen we je ook waarop je moet letten bij het aankopen van Prins hondenvoer. Laten we daar eerst mee beginnen.

1. Waar op letten bij aanschaf van Prins hondenvoer?

De leeftijd van je hond is een belangrijke factor om te bepalen welke voeding het meest geschikt is voor het dier. Jonge honden hebben een totaal ander type voer nodig dan de senioren honden. Bovendien is niet alleen de samenstelling verschillend, maar is ook de grootte van de brokken verschillend.

Naast de leeftijd, is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar de activiteitsgraad van je hond. Het is best mogelijk dat een jonge pup wat rustiger is dan gewoonlijk, of dat een oude hond toch nog heel wat kilometers aflegt. In dat geval kun je hem gewoon het juiste voer voor zijn leeftijd geven, maar wel de hoeveelheid van de porties licht bijstellen. Op die manier krijgt je hond de voedingsstoffen binnen die hij nodig heeft voor zijn dagelijkse bezigheden en wordt hij niet te dik.

Dat brengt ons dan ook bij het derde aandachtspunt. Sommig hondenvoer wordt speciaal gemaakt voor honden die net wat te zwaar zijn. Het is dan ook belangrijk dat je je hond af en toe durft te wegen. Het is niet altijd mogelijk om op het oog te zeggen of je hond te zwaar is. Mocht je hond te zwaar zijn, minder dan de porties of kies voor een brok dat minder vetten bevat.

afmetingen van prins hondenvoer

2. 6x het beste Prins hondenvoer

Nu je weet waar goed Prins hondenvoer aan moet voldoen, is het tijd om het beste hondenvoer te bekijken. Hieronder hebben we een lijst gemaakt met het beste Prins hondenvoer. Zo kun je gemakkelijk het juiste voer voor jouw hond aanschaffen.

2.1. Prins – Procare – Super Active – Hondenvoer – 2 x 3 kg

Het eerste soort hondenvoer die we voor je hebben uitgekozen, is hondenvoer van het type Procare Super Active. Dit is een speciaal voer dat werd ontwikkeld voor jonge en speelse honden. Belangrijk is dat je dit voer niet geeft aan een hele rustige oudere hond, want hij zou er snel van kunnen aankomen.

Deze voedingssoort levert de juiste vetzuren die jouw hond nodig heeft. Dit om voldoende energie te kunnen krijgen. Ook bevat dit product een specifieke stof die instaat voor de vetverbranding. Deze voeding kan gegeven worden aan alle honden die meerdere uren per dag actief door de tuin rennen. Ook is het geschikt voor drachtige honden, aangezien zij veel energie kunnen gebruiken.

Met 2 maal drie kilogram, heb je de perfecte hoeveelheid om het voer eerst en vooral eens uit te proberen. Bevalt het je hond, dan kan je zeker meer bestellen. Mocht je hond het niet lekker vinden, dan heb je gelukkig niet te veel gekocht.

2.2. Prins – Procare – Puppy & Junior – Hondenvoer – 6 kg

Ook een jonge hond heeft speciale aandacht nodig wanneer het gaat over de keuze van de voeding. Deze hoogwaardige zak Prins hondenvoer is speciaal ontwikkelt om het groeiproces van je jonge hond of pup te stimuleren. Het voedsel kan gegeven worden vanaf een leeftijd vanaf 4 weken tot de pup ongeveer één jaar oud is.

De voeding smaakt naar echt vlees en boost het immuunsysteem. Een toegevoegde hoeveelheid calcium zorgt ervoor dat de botten van de puppy goed kunnen ontwikkelen en aan de andere kant moeten L-carnitines zorgen voor een goede vetverbranding.

Voor een pup is het belangrijk dat het voer speciaal wordt geselecteerd op basis van de stoffen die in het voer zitten. Een pup laat zich namelijk kenmerken door zijn speelse leefstijl, welke veel energie vraagt van zijn jonge lichaam. Dat is ook de reden waarom een jonge hond gerust wat calorierijker mag eten dan een volwassen dier. Procare Puppy en Junior is de ideale voeding voor jouw jonge pup.

2.3. Prins – Procare – Standard – Hondenvoer – 3 kg

Heb je een middelgrote of een grote hond? Ben je op zoek naar natuurlijk en hoogwaardig dierenvoer? Zoek je een voer met een perfect uitgebalanceerde samenstelling, omdat je wilt dat je hond zijn goede gezondheid behoud? Dan ben je bij de Procare Standard Fit aan het juiste adres.

Dit type hondenvoer is speciaal samengesteld om jouw hond, die een normaal bewegingspatroon heeft, in goede conditie te houden. De werkzame stoffen in het voer moeten de vetverbranding stimuleren en het voer zou de hond van net zoveel energie als nodig moeten kunnen voorzien.

Aangezien een grotere hond al snel wat meer eet en de smaak van het voer heel erg lijkt op dat voor jonge honden, is de zak van de Standard Fit Adult voeding net wat groter. Vijftien kilogram is een mooie hoeveelheid om jouw hond van zijn maaltijden te voorzien, het is niet te weinig, maar ook niet te veel. Daardoor hoef je niet continu bij te bestellen.

2.4. Prins – Procare – Hypoallergic – Senior – Lam & rijst – Hondenvoer – 30 kg

Hoewel de vorige voedingssoort specifiek bedoeld is voor honden tot een jaar of acht, is dit soort voeding bedoelt voor de oudere honden, of zoals de naam het al zegt: voor de senioren. Aangezien we weten dat de meeste oudere honden niet zo heel actief meer zijn, is het net zoals bij jonge honden ook belangrijk om hier rekening mee te houden bij de samenstelling van het voer.

Ook weten we dat oudere honden al wat vaker last kunnen krijgen van kwaaltjes. Dit voer is speciaal ontwikkelt voor honden die last hebben van een gevoelige of zwakke huid. Bovendien zitten er ook natuurlijke stoffen in verwerkt die de botten van je hond gezond moeten houden, zoals calcium bijvoorbeeld.

In tegenstelling tot ander voer, is dit voer gemaakt van lamsvlees. Dit heeft Prins gedaan om overgevoeligheidsreacties van de hond tegen te gaan.

2.5. Prins – Procare – Light – Hondenvoer – 3 kg

Is je hond wat aan de zware kant? Dan weet je waarschijnlijk wel dat afvallen een noodzaak is. Net zoals bij mensen, hebben ook honden met overgewicht meer risico op het ontwikkelen van bepaalde klachten, of het krijgen van sommige ziektes. In de eerste plaats, is het dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond meer beweegt en mag jij hem als baasje niet zo veel beloningen meer geven.

Naast beweging, is natuurlijk ook gezonde voeding van groot belang. Procare Light is een voer dat speciaal werd ontwikkeld voor honden die te zwaar zijn. Het bevat minder vetten dan ander voer en is daarom veel beter geschikt. Geef dit voer nooit aan een jonge hond, want zij hebben deze vetten meer dan nodig.

Belangrijk is om te weten welk gewicht je hond eigenlijk zou moeten hebben. Online vind je daar heel wat informatie over, maar ook je dierenarts kan je daarbij helpen. Zodra je weet wat het ideale gewicht is, kan je op de zak terugvinden hoeveel je je hond van dit voer moet geven. Eens het goede gewicht is bereikt, kan je best weer overstappen op ander hondenvoer van dit merk.

2.6. Prins – Procare – Protection – Super active – Hondenvoer – 15 kg

Tot slot hebben we nog een laatste type voer uit het assortiment van Prins geselecteerd. Dit Protection Super Active hondenvoer is ideaal voor volwassen honden, van groot of middelgroot gestalte, die buitengewoon actief zijn. Bij deze honden kan je bijvoorbeeld denken aan herdershonden.

Het voer bevat een extra dosis aan gezonde vetten, die jouw hond de energie moeten geven die hij nodig heeft. Aangezien deze actieve honden anders heel snel zouden afvallen, zelfs tot op gevaarlijke niveaus, is het belangrijk dat je hen van het juiste voer voorziet.

Het voer is geschikt voor grote en middelgrote honden en het draagt bij aan de algemene gezondheid van je hond. Net als alle andere Prins voeders, is ook dit voer gemaakt van enkel natuurlijke ingrediënten. Er worden geen kunstmatige geur- of smaakstoffen aan toegevoegd voor een beter aroma.

3. Conclusie

Het kan een slim idee zijn om zelf eens naar de samenstelling van verschillend hondenvoer te kijken. Bij het hondenvoer van Prins kan je er zeker van zijn dat ze de ideale samenstelling hebben gemaakt. Maar mocht je nog geen Prins voer gebruiken, dan kun je dat best eens in overweging nemen.

Bij het kijken naar de samenstelling van hondenvoer kun je vooral letten op niet natuurlijke additieven die in het voer kunnen zitten, zoals bijvoorbeeld smaak of geuraroma’s. Ook kan het goed zijn om te kijken naar de smaak van het voer. Heel wat soorten hondenvoer smaken naar vlees, maar sommige honden eten dat liever niet. Probeer door verschillend hondenvoer uit te proberen, welk hondenvoer het beste bij jouw hond past.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

1 reactie op “6x het beste Prins hondenvoer in 2024

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *