De 5 beste hondenhokken in 2024

Laatst bijgewerkt: 13 mei 2022

Ben je op zoek naar het beste hondenhok? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres! Op basis van een strenge keuring hebben wij namelijk de beste hokken voor jou op een rijtje gezet. Hokken waardoor je hond heerlijk kan slapen én waardoor hij ook alleen thuis kan blijven. Bij het uitzoeken van een nieuw hondenhuis moet je op meerdere criteria letten. Welke criteria dat zijn, lees je ook in dit uitgebreide artikel. Met dit artikel informeren we je zo uitgebreid mogelijk, waardoor je in staat bent om het juiste hondenhok te kopen. Een hok waar zowel jij en jouw trouwe viervoeter onwijs van gaan genieten.

Waarom een hondenhok kopen?

Als je een hond in huis hebt rondlopen, moet je simpelweg meerdere benodigdheden in huis halen. Deze benodigdheden zijn noodzakelijk om je hond te kunnen voeren, met je hond te kunnen spelen, om je hond uit te kunnen laten en om je hond een heerlijke slaapplek te bieden. Voor dat laatste is een hondenhok uitermate geschikt. Met een hondenhuisje zorg je er namelijk voor dat je hond een eigen, comfortabele plek krijgt. Een plekje waar hij kan relaxen, een plekje waar hij kan slapen en een plekje waar hij volledig alleen kan zijn. Ook honden hebben immers behoefte aan rust en willen niet continue bij jou zijn. Met de aanschaf van het beste hondenhok zorg je ervoor dat je hond zijn eigen plekje krijgt.

Ook op het gebied van veiligheid is een hondenhok uitermate interessant. Als jij van huis weg bent, wil je wellicht niet dat jouw hond in bepaalde ruimtes in jouw huis komt. Op het moment dat je hem in een afgesloten hondenhok stopt, kan hij eigenlijk geen kant op. Ondertussen kan hij wel comfortabel slaap vallen en voelt hij zich thuis in zijn hok; hij ziet het immers als zijn territorium. Ga je een dagje weg en wil je niet dat jouw hond in jouw huis rond loopt? Ook dan biedt een hondenhuis uitkomst aangezien je dit hok ook buiten neer kunt zetten. Leg zijn comfortabele hondenkussen in het hok, leg wat speelgoed klaar en zet eten en drinken voor hem klaar. Hij kan zich vervolgens zonder moeite de gehele dag in zijn hondenhuisje vermaken, terwijl jij weet dat alles in orde is. Ondertussen geniet je van een lekker dagje weg.

Heb jij een waakhond of een buitenhond? Dan is de aanschaf van een hondenhuis ook voor de hand liggend. Met het beste hondenhuis die je buiten neer zet, creëer je een droge, warme en comfortabele slaapplek voor jouw hond. Ondertussen kan hij alles bij jou op het erf en rondom het huis in de gaten houden. De redenen om een hondenhok aan te schaffen, zijn behoorlijk divers. Heb je besloten dat je voor jouw hond een hok wilt aanschaffen? Dan is het onwijs belangrijk dat je het beste hondenhok uit gaat kiezen. Wat het beste hondenhuisje voor jouw trouwe viervoeter is? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Bij het aanschaffen van een nieuw hondenhok is het advies daarom om op meerdere factoren te letten. Welke factoren dat zijn, lees je hieronder.

Hond blij in zijn hondenhok

Waar op letten bij de aanschaf van een hondenhok?

Heb je besloten om een hondenhok te gaan kopen? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Het aanbod van hondenhokken is namelijk behoorlijk divers. Door dit diverse aanbod moet je verschillende hokken met elkaar vergelijken en daarbij letten op meerdere factoren. Zodra je op zoek gaat naar het beste hondenhuisje, is het van belang om op de factoren te letten die hieronder besproken worden. Allereerst moet je goed naar de plaatsing van het hondenhok gaan kijken. Wil je het hondenhok in jouw tuin neerzetten? Of wil je het hok juist in jouw huis neer gaan zetten? Deze keuze is van groot belang voor de rest van je zoektocht. Als je voor een hondenhok voor in huis kiest, wil je hoogstwaarschijnlijk dat dit hok qua stijl bij jouw inrichting past. Kies je voor het beste hondenhuisje voor in jouw tuin? Dan is het zaak om op onder meer de waterdichtheid en isolatie van het hok te letten.

Het is hoe dan ook belangrijk om op de afmetingen van het hondenhuis te letten. De wens daarbij is dat je hond languit in zijn hondenhok kan liggen. Meet daarom de lengte van je hond op en ga vervolgens op zoek naar een hok die voldoende ruimte biedt. Uiteraard is het daarbij ook aan te raden om op het design van het hok te letten. Gaat je voorkeur uit naar bijvoorbeeld een hok met een plat dak? Of heb je liever een hok met een puntdak? Door het diverse aanbod heb je in ieder geval voldoende keuze. Ook is het aan te raden om op het materiaal van het beste hondenhuis te letten. Grofweg kan er onderscheid gemaakt worden tussen een hok van hout en een hok van kunststof. Beide materialen hebben zo hun voor en tegens en zijn bepalend voor de uitstraling van het hok. Bekijk daarom meerdere hokken van deze materialen en bepaal voor jezelf welk materiaal jij het mooiste vindt. Zet je het hondenhok in de tuin neer? Besef dan goed dat het ook kan regenen en dat het nat kan zijn. Het advies is daarom om altijd voor een waterdicht en goed isolerend hondenhuis te gaan. Je wilt immers niet dat jouw trouwe viervoeter het koud heeft of volledig natregent in zijn eigen hondenhok. Kies bij voorkeur daarom voor een hondenhok die op pootjes staat; hierdoor krijgt het grondwater geen vat op het hok. Tot slot is het advies om ook op het budget te letten. Stel voor jezelf een maximum budget in en ga binnen dat budget gericht op zoek naar het beste hondenhuis. Is het aan te raden om altijd voor de goedkoopste variant te gaan? Nee, dat niet. Kies bij voorkeur altijd voor het beste hondenhok met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Enkele voorbeelden hiervan zijn in de onderstaande reviews te vinden.

3. De 5 beste hondenhokken

Bij de zoektocht naar het beste hondenhok moet je dus op meerdere criteria letten. Om jou een handje met deze zoektocht te helpen, hebben wij alvast een top 5 van beste hondenhokken samengesteld. Korte reviews over de hondenhokken die bij ons in de smaak gevallen zijn vind je hieronder.

3.1. Duvo – Slaaphok – Woodland Balto 1 cottage – 85 x 58 x 58 cm

Dit hondenhok van Duvo is absoluut het beste hondenhok voor kleine tot middelgrote honden. Het hok is 85 bij 58 bij 58 centimeter groot en staat enkele centimeters boven de grond. Door deze constructie – en door het gebruikte materiaal (hout) – is dit hondenhuis geschikt voor zowel binnen als voor buiten. Het dak is ook nog eens 100% weerbestendig en heeft een bijzonder fraaie uitstraling. Al met al een prima hondenhuisje zonder noemenswaardige nadelen.

 • Afmetingen: 85 bij 58 bij 58 cm.
 • Materiaal: hout.
 • Kleur: grijs.

3.2. MaxxPet – Hondenkennel – Afneembaar dak – Dierenverblijf – Zwart – 1,2 x 1,2 x 1,4 m

Ben je op zoek naar het beste hondenhok voor buiten voor jouw grote hond? Dan kan je niet om dit hondenhok van MaxxPet heen. Dit hok is onwijs groot (120 bij 120 bij 135 centimeter), heeft een afneembaar dak, heeft een afsluitbaar veerslot en is makkelijk te monteren. Dit hok biedt altijd een comfortabele plek aan jouw hond om heerlijk te slapen, om heerlijk te spelen en om heerlijk in het zonnetje te liggen. Je kunt immers het dak open en dicht doen. Houd wel rekening met het relatief hoge prijskaartje.

 • Afmetingen: 120 bij 120 bij 135 cm.
 • Materiaal: polyethyleen.
 • Kleur: zwart.

3.3. Duvo+ – Hondenhok Boris Classic – Bruin – 78 x 56 x 71 cm

Ook dit hondenhok van Duvo+ verdient de titel “beste hondenhok”. Het hok heeft een prachtige uitstraling, heeft een waterdicht dak en is groot genoeg voor kleine tot middelgrote honden. Qua montage en onderhoud heb je ook niks te klagen bij dit hondenhuisje; het monteren gaat makkelijk en qua onderhoud hoef je slechts eens per twee jaar het hout met beits te behandelen. Door de prachtige uitstraling is dit hok overigens ook geschikt voor gebruik ín huis.

 • Afmetingen: 78 bij 56 bij 71 cm.
 • Materiaal: hout met een bitumen dak.
 • Kleur: bruin.

3.4. Ferplast – Dagvilla 110 – Hondenhok – Grijs – 111 x 84 x 79 cm

Wil je graag een hondenhuis met een prachtig design aanschaffen? Dan is dit het beste hondenhok; dit hondenhok van Ferplast is eigenlijk een complete villa voor jouw hond. Het prachtige design, de grote afmetingen (111 bij 84 bij 79 cm) en een gepatenteerd openingssysteem spreken stuk voor stuk tot de verbeelding. Dankzij dit openingssysteem kan je hond makkelijk vanaf de zijkant in of uit dit hondenhok lopen. Het enige waar je rekening mee moet houden, is de forse aanschafprijs.

 • Afmetingen: 111 bij 84 bij 79 cm.
 • Materiaal: plastic.
 • Kleur: wit met bruin.

3.5. Imac – Hondenhok Zeus 50 – Grijs – 53 x 46 x 47,5 cm

Ben je op zoek naar het beste hondenhok voor jouw kleine hond? Dan is dit hok van Imac uitermate geschikt. Het hok is redelijk compact (53 bij 46 bij 47,5 cm), heeft een fraai design en heeft een instelbaar ventilatierooster. De zijkanten van het hok zijn bovendien extra verstevigd, zodat deze niet beschadigen als je hond hier op zit te kauwen.

 • Afmetingen: 53 bij 46 bij 47,5 cm.
 • Materiaal: pvc.
 • Kleur: grijs.
Buurman en Buurman bouwen een hondenhok

4. Veelgestelde vragen

Naar welk beste hondenhuis gaat jouw voorkeur uit? Deze keuze is grotendeels afhankelijk van je eigen smaak en van de afmetingen van jouw hond. Zodra je het beste hondenhok in huis of in de tuin hebt staan, is het zaak om deze op de juiste manier te gebruiken. Over het gebruik van een hondenhuisje krijgen wij regelmatig enkele specifieke vragen. Op deze specifieke en veelgestelde vragen vind je hieronder een helder antwoord.

Waar kan je een hondenhok het beste neerzetten?

Zet je het hok in huis neer? Dan kan je dit het beste op een rustige plek in huis doen. Een plek waar je hond niet al te veel gestoord wordt en dus heerlijk bij kan komen. Zet je het hok in de tuin neer? Zorg dan voor een beschutte plek, zodat de felle zonnestralen en de regen een niet al te grote invloed hebben. Kies ook hierbij voor een rustige plek.

Hoe maak je het hok schoon?

Zuig de binnenkant van het hok regelmatig uit met een stofzuiger. Haal een vochtig doekje over de buitenkant van het hok en verwijder eventuele bladeren of groene aanslag. Zet een houten hondenhok één keer per twee jaar in de beits, zodat het hout in perfecte conditie blijft.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *