De 4 beste hondenbanken in 2024

Laatst bijgewerkt: 16 juli 2022

Wil je graag een comfortabele ligplek voor jouw trouwe viervoeter creëren? Dan kan je voor bijvoorbeeld een hondenmand of voor een hondenkussen kiezen. Maar wist je dat het ook mogelijk is om voor een hondenbank te kiezen? Als je voor de beste hondenbank kiest, profiteert jouw hond van enkele zwaarwegende voordelen.

Voor een hond voelt de hondenbank en het hondenkussen niet al te verschillend aan. Beide producten bieden immers het gewenste comfort en liggemak aan jouw hond. Op het gebied van uitstraling is er echter wel een groot verschil zichtbaar; dat is dan ook één van de meest gehoorde redenen om voor de beste hondenbank te kiezen. Voor welke hondenbank jij het beste kunt kiezen? Dat kan je voor jezelf bepalen na het lezen van dit artikel. Wij bespreken waar de beste hondenbank aan moet voldoen, wat in onze ogen de 4 beste varianten zijn en hoe je de beste hondenbank voor jouw hond kunt gaan vinden.

1. Waarom een hondenbank kopen?

Gemiddeld genomen ligt een volwassen hond 14 uur per dag te slapen. Aangezien dit behoorlijk wat uurtjes zijn, is het van belang dat je hond op een comfortabele manier kan slapen. Dat is mogelijk met bijvoorbeeld een hondenkussen of een hondenmand, maar óók een hondenbank biedt het gewenste comfort. Sterker nog; in sommige gevallen biedt een hondenbank zelfs nog meer comfort. Dat is bijvoorbeeld het geval als je voor de beste hondenbank kiest.

Bijkomend voordeel van een hondenbank is dat dit meubelstuk er bijzonder fraai uit ziet. Qua stijl past een beste hondenbank daarom veel beter in huis dan een hondenmand of een hondenkussen. Een hondenbank ziet er fraai uit, is in allerlei verschillende stijlen verkrijgbaar en past dus perfect in jouw huis.

Wil je graag dat jouw hond ook buiten op een comfortabele manier kan liggen? Dat is ook mogelijk met een hondenbank. De meeste hondenbanken kan je namelijk zowel binnen als buiten gebruiken. Als je specifiek op zoek bent naar een hondenbank voor buitengebruik, is het advies om goed op het materiaal te letten. Daarover lees je meer verderop in dit artikel; daar bespreken we waar de beste hondenbank zoal aan moet voldoen.

Veel honden vinden het prettig om tijdens het slapen hun hoofd ergens op te kunnen leggen. Bij een hondenkussen en hondenmand gaat dat nogal lastig; bij een hondenbank behoort dit wel tot de mogelijkheden. De meeste hondenbanken hebben namelijk randen die omhoog staan, waardoor jouw hond op een heerlijke en comfortabele manier languit kan liggen.

Wist je dat het voor de gezondheid van jouw hond belangrijk is om de juiste manier te slapen? Dat is absoluut mogelijk met een hondenbank. De beste hondenbank biedt het gewenste comfort, zorgt voor minder druk op de spieren en gewrichten én verbetert de algehele slaaprust van jouw hond. Daardoor heeft jouw hond nog meer energie en zit hij nog beter in zijn vel. Om het helemaal af te maken, ziet een hondenbank er dus ook nog eens super fraai uit.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een hondenbank?

Ben je op zoek naar de beste hondenbank voor jouw hond? Dan is het advies om allereerst de afmetingen van jouw hond op te meten. Meet de gehele lengte van jouw hond op, zodat je weet hoe groot de hondenbank minimaal moet zijn. Ligt jouw hond graag opgekruld? Dan is een grote hondenbank wellicht niet al te noodzakelijk. Voor honden die graag languit liggen, is een grote hondenbank wel zeer prettig.

Daarbij moet je ook goed naar de uitstraling en het gebruikte materiaal kijken. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, staat een hondenbank prachtig in huis. Doordat je de keus uit verschillende stijlen hebt, kan je de hondenbank bovendien afstemmen op de rest van het interieur van jouw huis. Door voor de beste hondenbank te kiezen, laat je jouw huis er ook nog fraaier uitzien.

Wat betreft het materiaal; een hondenbank kan van verschillende materialen vervaardigd zijn. Sommige banken zijn van polyester of kunstleer, terwijl andere hondenbanken van rotan of hout vervaardigd zijn. De keus is aan jou; in alle gevallen gaat in ieder geval het gebruikte materiaal hand in hand met de uiteindelijke uitstraling van de hondenbank.

hond ligt in een hondenbank

In het verlengde van bovenstaande punten is het ook aan te raden om naar de kleur van de bank te kijken. De kleuren verschillen nogal; je kunt kiezen voor bruine of zwarte hondenbanken, maar ook felgekleurde hondenbanken behoren tot de mogelijkheden. Het ligt er maar net aan waar jouw voorkeuren naar uit gaan en wat het kleurgebruik in jouw huis is. Met de beste hondenbank ben je in ieder geval in staat om binnenshuis alles op elkaar af te stemmen.

Verder is het advies om goed naar eventuele opties te kijken. Sommige hondenbanken hebben bijvoorbeeld een afneembare hoes, terwijl andere hondenbanken waterafstotend zijn. Als je de hondenbank ook buiten wilt gebruiken, is het wel wenselijk dat de hoes afneembaar is. Die hoes kan je vervolgens wassen, waarna de hondenbank weer lekker schoon voor jouw trouwe viervoeter is.

Al met al moet je op behoorlijk veel criteria letten bij het uitzoeken van de beste hondenbank. Tot slot willen we ook nog aanraden om de prijskaartjes goed met elkaar te vergelijken. Het is niet zo dat de beste hondenbank direct de duurste variant is, maar het prijsverschil is vaak wel duidelijk terug te zien in de kwaliteit. Door nét iets meer geld in de beste hondenbank te investeren, verkrijg je een heerlijke én comfortabele (slaap)plek voor jouw trouwe viervoeter.

3. De 4 beste hondenbanken

Ben je overtuigd van de voordelen van een hondenbank? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de beste hondenbank voor jouw hond. Doordat het aanbod nogal divers en uitgebreid is, is deze zoektocht niet altijd even makkelijk. Graag helpen we jou daarom een handje. Wij hebben verschillende hondenbanken aan een strenge keuring onderworpen, waardoor we een duidelijk beeld van het totale aanbod gekregen hebben. Vervolgens hebben we de vier hondenbanken geselecteerd waar wij het meest over te spreken zijn. Over die vier hondenbanken vind je hieronder korte reviews.

3.1. Beeztees – Toscane hondensofa – Kubu – M – 90 x 65 x 30 cm

Deze variant van het merk Beeztees is wat ons betreft de beste hondenbank. De bank heeft een prachtige uitstraling en is van hoge kwaliteit. Beeztees heeft er namelijk voor gekozen om de bank te maken van riet. Niet zomaar riet, maar hoogwaardig Kubu riet. Dit riet zorgt voor de prachtige uitstraling en voor een lange levensduur. Bij de aanschaf van deze hondenbank krijg je ook het bijbehorende kussen meegeleverd; hierdoor geniet je hond van onwijs veel comfort.

Deze hondenbank is in meerdere maten verkrijgbaar: Maat S (56 bij 43 bij 15 cm), maat M (73 bij 55 bij 15 cm) en maat L (100 bij 68 bij 17 cm). Let op: het gaat hierbij om de afmetingen van de binnenmaat. De totale hondenbank is dus nog een slag groter.

 • Kleur: bruin.
 • Materiaal: riet.
 • Materiaal kussen: dons.
 • Afmetingen binnenmaat: 73 bij 55 bij 15 cm.
 • Gewicht: 11 kg.

3.2. Happy House – Rieten bank – M

Ook over deze prachtige hondenbank van het merk Happy House zijn we te spreken. Deze bank vertoont namelijk nogal veel gelijkenissen met de hierboven genoemde bank. Ook deze bank is van riet vervaardigd, heeft een prachtige uitstraling én wordt geleverd inclusief een comfortabel kussen. Het is voor jouw trouwe viervoeter een pretje om op deze hondenbank heerlijk in slaap te vallen. Door het strakke design is deze bank ook nog eens een aanvulling voor in jouw huis. Ook is het onwijs prettig dat deze bank een afneembare hoes heeft, waardoor je de hoes in de wasmachine kunt wassen.

Deze hondenbank is in twee maten verkrijgbaar: Maat S (54 bij 46 bij 22 cm) en maat M (80 bij 60 bij 30 cm). Let op: dit gaat om de buitenmaat van deze beste hondenbank. Het ligvlak waarop je hond kan liggen, is dus iets kleiner.

 • Kleur: bruin.
 • Materiaal: riet en polyester.
 • Afmetingen: 80 bij 60 bij 30 cm.

3.3. SIDANO – Hondenmand – Rotan – 85 x 55 x 30 cm – Met kussen

De hierboven genoemde hondenbanken hebben nogal hoge randen, terwijl honden het heerlijk vinden om hun kop ergens op te leggen. Als dat ook bij jouw hond het geval is, is deze hondenbank van SIDANO een prima optie. De randen van deze bank zijn namelijk niet al te hoog. Het meegeleverde kussen is bovendien bijzonder zacht en comfortabel; alle ingrediënten voor een heerlijke nachtrust voor jouw hond zijn dus ook aanwezig. Doordat deze bank van hoogwaardig rotan vervaardigd is, ziet de bank er ook nog eens fraai uit. Let op: de hieronder genoemde afmetingen betreffen de buitenmaat van de bank.

 • Kleur: bruin.
 • Materiaal: rotan.
 • Afmetingen: 85 bij 30 bij 55 cm.

3.4. Anaiza – Design hondensofa – Lulu – Met 22 karaats bladgoud – Hondenbank – 50,5 x 63 x 35 cm – Wit met goud

Zie je jouw hond als een echte koning of als een echte prinses? Dan is deze hondenbank van het merk Anaiza aan te raden. In onze ogen is dit de beste hondenbank met het meest fraaie design. Deze bank is volledig handgemaakt en is afkomstig uit Portugal. In Portugal is men in staat om deze prachtige bank in een hoge kwaliteit te fabriceren, waarbij er extra nadruk gelegd wordt op verschillende bladgouden details. Door het unieke design van deze hondenbank is het een ware aanvulling voor in huis. Met dank aan het meegeleverde kussen ligt deze hondenbank ook nog eens super comfortabel. Enig nadeel is de nogal hoge aanschafprijs.

 • Kleur: wit.
 • Materiaal: hout.
 • Afmetingen: 50,5 bij 63 bij 35 cm.

4. Veelgestelde vragen

Je hebt hierboven reviews kunnen vinden over zeer fraaie én kwalitatief hoogwaardige hondenbanken. Heb je voor jouw hond de beste hondenbank gevonden? Dan hoef je de bank alleen nog maar op de juiste manier te gaan gebruiken. Over het gebruik van de beste hondenbank krijgen wij met enige regelmaat vragen. Deze vragen gaan met name over het schoonmaken en het plaatsen van de bank voor jouw hond; hieronder geven wij een kort antwoord op de meest gestelde vragen.

Waar kan je de hondenbank het beste neerzetten?

Het advies is om de hondenbank op een rustige plek neer te zetten. Zet hem bijvoorbeeld niet in de gang; daar komen immers veel mensen uit jouw huishouden langs. Het is beter om de beste hondenbank in een rustige hoek of bijvoorbeeld in de bijkeuken te zetten. Daar kan jouw trouwe viervoeter écht tot rust komen.

Hoe kan je een hondenbank schoonmaken?

Het schoonmaken van de hondenbank heeft met name betrekking op het kussen. Het is van belang om dit kussen goed schoon te houden, aangezien dat een stuk hygiënischer is voor jouw hond. Kies daarom bij voorkeur voor een hondenbank met een kussen met een afneembare hoes. Die hoes kan je in de wasmachine doen, waarna het kussen weer heerlijk fris is. Voor de buitenkant van de hondenbank is het aan te raden om hier regelmatig een (nat) doekje over heen te halen.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *