De 5 beste anti-schrokbakken voor honden in 2024

Laatst bijgewerkt: 22 juli 2022

Voor alle honden is het onwijs belangrijk om goed te eten. Voor jonge honden brengt het voedsel de benodigde energie met zich mee, waardoor het lichaam van een puppy op de juiste manier groeit. Naarmate de hond ouder begint te worden, is de behoefte aan goed voer absoluut niet verdwenen. Ook oudere honden hebben behoefte aan goed voer.

Bij het voeren van jouw hond draait het niet alleen om de hondenbrokken of ander hondenvoer. Nee, het draait hierbij ook om de manier waarop je het eten aan jouw hond geeft. Het is gebruikelijk om hier een voerbak voor te gebruiken, maar niet elke hond kan even goed uit een voerbak eten. Mocht jouw hond veel te snel eten, is het aan te raden om een anti-schrokbak te gebruiken. In dit artikel bespreken we wat de beste anti-schrokbak voor honden is, waarom de beste anti-schrokbak zo belangrijk is en waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van de beste anti-schrokbak voor jouw hond.

1. Waarom een anti-schrokbak voor je hond kopen?

Het advies is om 2 á 3 keer per dag jouw hond eten te geven. Door je hond bijvoorbeeld ’s ochtends en aan het einde van de middag eten te geven, zorg je ervoor dat hij continue de benodigde voedingsmiddelen binnenkrijgt. Eet jouw hond zijn voer daarbij op een rustige manier op? Of schrokt hij alles naar binnen?

Veel honden schrokken een voerbak in maar liefst enkele seconden compleet leeg. Hij heeft geen rem als hij eten ziet en eet al het voer uit zijn bak in één keer op. Het nadeel hiervan is dat het voer niet gelijkmatig in zijn maag terechtkomt. Zijn maag krijgt in één keer met een behoorlijke hoeveelheid voer te maken en dat is niet bevorderlijk voor de vertering van dit eten.

Om de vertering van het eten een stuk beter te laten verlopen, is het aan te raden om voor de beste anti-schrokbak te kiezen. Dankzij de beste anti-schrokbak voor honden wordt jouw hond min of meer gedwongen om op een rustige manier te eten. Doordat jouw hond een stuk rustiger eet, heeft hij ook minder kans op overgeven of zelfs op een maagtorsie. Een maagtorsie kan namelijk tot flinke gezondheidsproblemen lijden.

Voor de gezondheid van jouw trouwe viervoeter is het zeker interessant om naar een anti-schrokbak te kijken. Met de beste anti-schrokbak voor een hond voorkom je simpelweg dat jouw hond te snel eet, waardoor je de kans op mogelijke gezondheidsproblemen weet te verkleinen. Voldoende redenen dus om de beste anti-schrokbak voor een hond aan te schaffen, maar waar moet je zoal opletten bij het uitzoeken hiervan? Alle informatie daaromtrent vind je onder het volgende kopje.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een anti-schrokbak voor je hond?

Wil je graag de beste anti-schrokbak voor jouw hond aanschaffen? Dan zijn er meerdere criteria die uiteindelijk de doorslag kunnen geven. Welke criteria dat zoal zijn? Onder meer het gebruikte materiaal, de afmetingen van de anti-schrokbak en de kleur van de bak spelen hier een doorslaggevende rol bij.

Laten we aftrappen met de afmetingen van de voerbak; dat is namelijk het belangrijkste criteria in onze ogen. De beste anti-schrokbak voor jouw hond is de anti-schrokbak waarin voldoende voer past. Je past immers de hoeveelheid voer aan op de afmetingen van jouw hond; een grotere hond eet meer dan een kleinere hond.

Niet alleen de afmetingen spelen een belangrijke rol, maar ook de moeilijkheidsgraad van de anti-schrokbak is belangrijk. Aan de binnenkant van een anti-schrokbak zijn namelijk allerlei verschillende “ophopingen” en “randjes” te vinden. Deze obstakels maken het lastiger voor jouw hond om (snel) te eten. Des te meer obstakels een anti-schrokbak voor een hond heeft, des te lastiger het voor jouw hond is om te eten. Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat het eten uit de beste anti-schrokbak voor jouw hond niet al té lastig is.

hond eet uit een anti-schrokbak

Daarnaast raden wij je ook aan om goed naar het materiaal van de anti-schrokbak te kijken. Je hebt hierbij de keus tussen onder meer RVS, plastic en kunststof. Al deze varianten hebben zo hun voor en tegens. Er valt eigenlijk niet één variant als “de beste” aan te wijzen. In het verlengde van dit punt is het ook aan te raden om naar de kleur van de anti-schrokbak voor jouw hond te kijken. Wil je een opvallende kleur? Of geef je de voorkeur aan de beste anti-schrokbak met een kleur die perfect in jouw interieur past? Je hebt in ieder geval meer dan genoeg keus.

Tot slot willen we je ook nog wijzen op de prijs van de anti-schrokbak voor honden. Deze prijzen variëren nogal, waardoor het maken van een goed vergelijk zeker aan te raden is. Maar, dit vergelijk hoef je gelukkig niet meer volledig zelf te gaan maken. Wij zijn namelijk voor jou al op zoek gegaan naar de beste anti-schrokbak voor je hond.

3. De 5 beste anti-schrokbakken voor je hond

Wat is nou de beste anti-schrokbak voor je hond? Het antwoord op die vraag is compleet afhankelijk van jouw hond, jouw persoonlijke voorkeuren en jouw budget. Om jou een handje te helpen met de zoektocht naar de beste anti-schrokbak voor jouw hond, hebben wij alvast vele voerbakken aan een strenge keuring onderworpen. Op basis daarvan hebben wij uiteindelijk een top 5 samen weten te stellen. Uiteindelijk hebben we 5 voerbakken kunnen selecteren die de stempel “beste anti-schrokbak” hebben gekregen. Welke voerbakken dat zijn, lees je in onderstaande reviews.

3.1. Eat slow live longer – Feeder – Small – Grijs

Deze anti-schrokbak voor honden is wat ons betreft de beste variant. Deze voerbak heeft een perfect patroon aan de binnenkant, waardoor het eten voor jouw hond een stuk lastiger is. Je voorkomt hiermee dat jouw hond te snel gaat eten, waardoor je ook voorkomt dat hij last krijgt van bijvoorbeeld een maagtorsie of van overgeven.

Deze beste anti-schrokbak voor honden is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren (blauw, grijs, groen, rood en roze) en in twee verschillende maten (maat S en maat L). In dit geval hebben wij gekozen voor maat S; deze anti-schrokbak voor honden is 20,5 bij 4,5 centimeter. Maat L is alweer een stukje groter; 29,5 bij 7 centimeter. Al met al een prima anti-schrokbak.

 • Kleur: grijs.
 • Materiaal: kunststof.
 • Afmetingen: 20,5 bij 4,5 cm.

3.2. Kyjen – Anti-schrokbak – Lichtblauw – Ø 28 cm

Gaat jouw voorkeur uit naar de beste anti-schrokbak met een opvallende kleur? Dan kun je eigenlijk niet om deze anti-schrokbak van het merk Kyjen heen. Deze voerbak heeft namelijk een fel groene kleur en heeft een perfect patroon aan de binnenkant. Aan de binnenkant zijn eigenlijk allerlei rondjes te vinden, waardoor de hondenbrokken relatief lastig te eten zijn. Juist dat is waar deze anti-schrokbak in uitblinkt. De voerbak heeft een diameter van 28 centimeter en is vaatwasserbestendig. Het reinigen van de voerbak gaat dus behoorlijk makkelijk. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is de relatief hoge prijs.

 • Kleur: groen.
 • Materiaal: kunststof.
 • Afmetingen: 28 bij 7,3 cm.

3.3. Adori – Anti-schrokbak – 800 ml – Grijs – Ø 22 cm – L

Ook over deze anti-schrokbak zijn we uitermate te spreken. Adori heeft bij deze beste anti-schrokbak gekozen voor een compact design en voor een onopvallende kleur. De anti-schrokbak heeft een diameter van 22 centimeter en heeft een degelijke grijze kleur. Met dank aan de hoge kwaliteit, het perfecte patroontje aan de binnenkant en de relatief gunstige prijs verdient deze anti-schrokbak absoluut de stempel “beste anti-schrokbak voor honden”.

Opvallend aan deze voerbak is de hoogte; maar liefst 8 centimeter hoog. Doordat deze anti-schrokbak voor een hond zo hoog is, hoeft jouw trouwe viervoeter niet al te veel te bukken tijdens het eten. Ook dat is bevorderlijk voor zijn gezondheid.

 • Kleur: grijs.
 • Materiaal: kunststof.
 • Afmetingen: 22 bij 8 cm.

3.4. Carno – Anti-schrokbak hond – Ziba – Anti-slip – Lichtblauw – 21 cm

Heb je hierboven nog niet de beste anti-schrokbak voor jouw hond kunnen vinden? Dan is mogelijk deze anti-schrokbak van Carno voor jou en jouw hond op het lijf geschreven. Deze voerbak heeft een opvallende blauwe kleur, heeft een diameter van 21 centimeter en staat zeer stabiel op de grond. Door het leuke patroontje aan de binnenkant heeft de voerbak een leuke uitstraling, maar wordt ook het eten voor jouw hond een stuk lastiger is. Uiteindelijk is dat waar het om draait bij de beste anti-schrokbak voor honden. Al met al een prima anti-schrokbak met een lange levensduur. Spreekt de blauwe kleur jou niet helemaal aan? Dan kan je ook voor de felle roze kleur kiezen.

 • Kleur: blauw.
 • Materiaal: plastic.
 • Afmetingen: 21 bij 5 cm.

3.5. HF – Anti-schrokbak – Slow feeder

Deze lijst met beste anti-schrokbakken voor honden sluiten we graag af met deze variant van HF. Deze variant heeft een diameter van 20 centimeter, is bijzonder makkelijk te reinigen en maakt het eten voor jouw hond een stuk lastiger. Met dank aan de verschillende obstakels is jouw hond niet in staat om snel te eten, waardoor meerdere gezondheidsproblemen voorkomen worden. Dankzij de anti-slipbodem staat deze beste anti-schrokbak voor honden bovendien zeer stevig op de grond. Het enige waar je rekening mee moet houden, is de relatief hoge aanschafprijs.

 • Kleur: groen.
 • Materiaal: kunststof.
 • Afmetingen: 20 bij 5 cm.

4. Veelgestelde vragen

Heb je in bovenstaande reviews de beste anti-schrokbak voor jouw hond gevonden? Dan hoef je eigenlijk nog maar één ding te doen; de voerbak voor jouw hond te bestellen en te vullen met zijn voer. Over het gebruik van de beste anti-schrokbak voor honden krijgen wij echter regelmatig vragen binnen. Deze vragen hebben wij verzameld en uiteindelijk de twee meestgestelde vragen op een rijtje gezet. Hieronder vind je de antwoorden op die vragen.

Welk voer is geschikt voor een anti-schrokbak?

Het is gebruikelijk om een anti-schrokbak te gebruiken voor hondenbrokken. De brokken worden door veel honden razendsnel naar binnen geschrokt, maar met de beste anti-schrokbak voor honden kun je dat op een efficiënte manier voorkomen. Eventueel kan ook diepvriesvoer en/of natvoer in de anti-schrokbak voor honden gebruikt worden.

Hoe moet je een anti-schrokbak reinigen?

Sommige anti-schrokbakken kunnen in de vaatwasser gestopt worden, waardoor je geen omkijken meer hebt naar het reinigen hiervan. Bij andere anti-schrokbakken voor honden is het echter niet mogelijk om deze in de vaatwasser te stoppen. In dat geval kan je met een afwasborstel en heet water zelf aan de slag gaan. Het is in ieder geval belangrijk om de voerbak regelmatig goed schoon te maken.

4/5 - (1 stemmen)

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *