10x de beste waterblazer van 2022

Laatst bijgewerkt: 7 juni 2022

De dikke vacht van een hond vergt de nodige verzorging en reiniging. Het advies is dan ook om de vacht regelmatig te wassen. Hiervoor kan je het beste hondenshampoo in combinatie met een waterblazer voor honden gebruiken. Na het wassen blaas je je hond vervolgens droog met de beste waterblazer. Een waterblazer is een handig apparaat waarmee je de vacht van jouw hond binnen no-time kunt droogblazen. Je pakt de waterblazer erbij, sluit hem aan in het stopcontact en je bent klaar om jouw hond droog te blazen.

Het droogblazen van je hond kent vele voordelen waar we later verder op in gaan. In dit artikel richten wij de pijlen enkel op de beste waterblazers. We bespreken waar je op moet letten bij de aanschaf van een waterblazer en we geven antwoord op veelgestelde vragen. Daarnaast vind je verderop in het artikel een overzicht met de beste waterblazers. Hier bespreken we per waterblazer de belangrijkste details en eigenschappen. Neem het artikel op je gemakje door, schaf één van de beste waterblazers aan en geef de vacht van je hond de gewenste verzorging.

Overzicht beste waterblazers voor honden

Dit zijn de beste waterblazers voor honden op basis van prijs, kwaliteit, vormgeving en gebruik.


Inhoudsopgave
 1. Waarom een waterblazer voor je hond kopen?
 2. Waar op letten bij de aanschaf van een beste waterblazer voor je hond?
 3. De 10 beste waterblazers voor honden
  1. PetDryer – Professionele hondenföhn met opzetstukken – Waterblazer voor honden – 2800 W – Grooming tool – Compact – Stil design – Zwart
  2. Nuvoo – Professionele hondenföhn / Waterblazer / Hondenborstel met 3 opzetstukken – Verstelbare vermogen tot 2200 W – Warme/koude stand – Blauw
  3. Forgoods® – Professionele hondenföhn – Waterblazer voor honden – 2800 W verstelbaar vermogen – Inclusief 3 opzetstukken – Roze
  4. by MD™ – Professionele hondenföhn met 4 opzetstukken – Waterblazer voor honden – Stil design – Compact en modern – Zwart
  5. B&B Goods – Hondenföhn – Waterblazer – Hondendroger – Stil design – Verstelbare temperatuur – Verstelbare blaaskracht – 4 opzetstukken – Wattage 2200 W – Gratis hondensnack
  6. Qumax – Professionele hondenföhn met 4 opzetstukken – Waterblazer voor Honden – Stil design – Compact en modern – Zwart
  7. Covr – 2-in-1 hondenföhn met borstel – Waterblazer voor honden – Hondenborstel – 300 W – Stil design – Wit
  8. Woodoro – Professionele honden waterblazer – Hondenföhn – Verstelbaar vermogen (500 – 2800 W) – Verstelbare temperatuur – Incl. 4 opzetstukken, borstel en kam – Blauw
  9. Buxibo – Hondenföhn – 500 W tot 3400 W – Inclusief 3 opzetstukken – Roze
  10. Gridbyt – Professionele hondenföhn
 4. Veelgestelde vragen

1. Waarom een waterblazer voor je hond kopen?

Zoals je in de inleiding al kon lezen, is het onwijs belangrijk om de vacht van je hond goed te verzorgen. In de vacht kan zich namelijk vuil en bacteriën nestelen, waardoor je hond mogelijk last van irritaties gaat krijgen. Door de vacht regelmatig te wassen, kan je dat voorkomen. Daarnaast creëer je ook een glanzende en een gezonde vacht door hem regelmatig goed te wassen. Bij het wassen van een vacht is het, zoals gezegd, onwijs handig om een waterblazer voor honden te kopen. Met een waterblazer kan je de vacht van je hond op een zeer efficiënte en makkelijke manier droog blazen.

Een waterblazer voor je hond is echter niet alleen na het wassen onwijs handig. Ook na een wandeltocht in de regen komt een waterblazer prima van pas. Met dit handige apparaat kan je jouw hond namelijk volledig droog blazen. Je voorkomt hiermee dat je hond met zijn natte vacht tegen je meubels aan gaat lopen. Ook kan je hiermee voorkomen dat je hond een typische natte-honden-geur gaat krijgen. Een waterblazer komt dus in meerdere situaties prima van pas.

Al met al brengt een hondenföhn voor honden dus onwijs veel gemak met zich mee. Je kunt de vacht van je hond op een makkelijke en snelle manier droog maken. Je verzorgt de vacht van je hond hier goed mee, waardoor de vacht mooi blijft stralen. Ondertussen voorkom je ook dat jouw hond gaat stinken (door een regenbui) en dat je hond met zijn natte lichaam langs bijvoorbeeld je meubels heen gaat lopen. Een natte vacht voelt voor veel honden namelijk onwijs vervelend aan; door met een waterblazer de vacht goed schoon te maken, voorkom je dit vervelende gevoel bij je hond. Voldoende redenen dus om eens naar de aanschaf van de beste waterblazer voor honden te kijken. Waar je zoal op moet letten? Dat lees je hieronder.

knoppen op een waterblazer voor honden

2. Waar op letten bij de aanschaf van een beste waterblazer voor je hond?

Op het moment dat je de beste waterblazer voor je hond uit gaat zoeken, krijg je een relatief uitgebreid aanbod te zien. De waterblazers voor honden bestaan in relatief veel soorten en maten, waardoor de zoektocht naar de beste hondenföhn enige tijd in beslag kan nemen. Graag helpen we jou daar een handje bij; wij hebben de belangrijkste criteria voor jou op een rijtje gezet.

 • Vermogen: allereerst moet je letten op het vermogen van de waterblazer. Dit vermogen wordt aangeduid in de eenheid “watt” en is bepalend voor de blaaskracht. Des te hoger de blaaskracht is, des te sneller je hond droog is. Tegelijkertijd brengt een hogere blaaskracht (vaak) ook een hoger geluidsniveau met zich mee. Aangezien honden een prima gehoor hebben, is het aan te raden om ook bijzonder goed op het maximale geluidsniveau te letten. Je wilt immers niet dat het gebruik van de waterblazer pijn doet aan de oren van je hond. Moraal van het verhaal: de beste waterblazers voor honden hebben niet altijd het hoogste vermogen.
 • Temperatuur: naast het vermogen is de temperatuur een belangrijk gegeven om op te letten. Voor je hond is het namelijk prettig als je eerst op een lage stand begint, waarna je dit beetje bij beetje op kunt bouwen. Je hond raakt hierdoor beter gewend aan de werking en temperatuur van de waterblazer. Het advies is dan ook om voor een hondenwaterblazer te kiezen die een regelbare temperatuur heeft.
 • Geluidsniveau: het geluid dat de waterblazer produceert hangt vaak nauw samen met het vermogen. Maar vergis je niet, er zijn tegenwoordig ook modellen die ondanks een krachtig vermogen vrij stil zijn. In het overzicht later in dit artikel gaan we je per waterblazer laten zien hoe krachtig de waterblazer is en hoeveel geluid deze produceert. Is jouw hond gevoelig voor hardere geluiden? Kies dan voor een stille waterblazer die weinig decibel produceert.
 • Prijs: ook is het belangrijk om op de aanschafprijs van de beste waterblazer te letten. Als je de hondenwaterblazers naast elkaar houdt, zie je dat er flinke prijsverschillen bestaan. Probeer je niet volledig op de prijs te focussen; het is voor je hond namelijk vele malen belangrijker dat de waterblazer van een hoge kwaliteit is en weinig geluid maakt. Als je daar dan enkele euro’s meer voor moet betalen, is dat absoluut de moeite waard. Uiteraard moet dat wel binnen de grenzen passen; stel daarom voor jezelf een maximum budget op.
 • Design: voor de echte fijnproever is het ook aan te raden om op het design van de waterblazer te letten. Sommige hondenföhns hebben een effen kleur (bijvoorbeeld zwart), terwijl andere waterblazers een opvallende kleur hebben (roze, blauw, etc.). Gaat jouw voorkeur uit naar een opvallend gekleurde waterblazer voor je hond? Of heb je liever een effen en basic kleur? De keus is aan jou.
 • Accessoires: tot slot is het ook van belang om op de meegeleverde accessoires te letten. Sommige fabrikanten leveren standaard accessoires mee met een waterblazer, waaronder bijvoorbeeld opzetstukken. Deze opzetstukken kan je op de waterblazer voor je hond monteren, waarna je de vacht op een perfecte manier droog kunt blazen. Voor verschillende doeleinden en verschillende lichaamsdelen bestaan verschillende soorten opzetstukken. Let dus goed bij het aanschaffen van één van de beste waterblazers voor honden op mogelijke accessoires die standaard meegeleverd worden. Met deze accessoires kun je namelijk nóg meer genieten van de beste waterblazer.

Als je bovenstaande criteria zorgvuldig hebt doorgenomen ben je klaar om op zoek te gaan naar de beste waterblazer voor jou. Je weet nu waar een goede waterblazer aan moet voldoen en waar je verder op moet letten bij de aanschaf.

3. De 10 beste waterblazers voor honden

Wil je graag een waterblazer voor je hond aanschaffen? Ons advies is om daarvoor nader naar één van onderstaande hondenföhns te kijken. Wij hebben namelijk de 10 beste waterblazers voor jou op een rijtje gezet. De onderstaande waterblazers leveren de gewenste resultaten op en zijn bovendien van hoge kwaliteit. Aangezien de waterblazers verschillende prijskaartjes hebben, zit er ongetwijfeld ook voor jou een geschikte variant tussen.

3.1. PetDryer – Professionele hondenföhn met opzetstukken – Waterblazer voor honden – 2800 W – Grooming tool – Compact – Stil design – Zwart

Ga je voor de allerbeste waterblazer? Dan is de waterblazer van PetDryer iets voor jou. Het is een krachtige waterblazer met een maximaal vermogen 2800 watt. Met dit vermogen en de blaassnelheid van maximaal 65 m/s, blaas je je hond binnen no-time droog.

De temperatuur is gemakkelijk te regelen net zoals de windsnelheid. Hierdoor is de hondenföhn zeer flexibel in gebruik en kun je je hond drogen op een manier die voor zowel jou als je viervoeter aangenaam is. Pluspunten van deze waterblazer zijn het ergonomische handvat, de flexibele slang en de anti-slip pootjes. Zo blijft de waterblazer goed op zijn plek staan terwijl je aan het werk bent. De waterblazer wordt geleverd inclusief 3 handige opzetstukken.

 • Afmetingen: 44,5 x 19,0 x 27,5 cm.
 • Vermogen: 700 tot 2800 watt.
 • Gewicht: 3,9 kilogram.
 • Kleur: zwart.
 • Temperatuur: 35 en 55 graden.
 • Windsnelheid: 65 m/s.
 • Geluidsniveau: 60 tot 80 db.
 • Inbegrepen opzetstukken: 3.
 • Materiaal: ABS en RVS.

3.2. Nuvoo – Professionele hondenföhn / Waterblazer / Hondenborstel met 3 opzetstukken – Verstelbare vermogen tot 2200 W – Warme/koude stand – Blauw

Een solide waterblazer voor een goede prijs is dit model van Nuvoo. Je regelt de temperatuur met de regelaar tussen 3 verschillende standen met een maximum van 60 graden. De waterblazer beschikt over meer dan voldoende power (2200 watt) en kan windsnelheden produceren tot 50 m/s. Hiermee blaas je je hond gemakkelijk en binnen enkele minuten helemaal droog. In de doos krijg je 3 handige opzetstukken meegeleverd.

 • Afmetingen: 60 x 60 cm.
 • Vermogen: tot 2200 watt.
 • Gewicht: 4,9 kilogram.
 • Kleur: donkerblauw.
 • Temperatuur: tot 60 graden.
 • Windsnelheid: 50 m/s.
 • Geluidsniveau: onbekend.
 • Inbegrepen opzetstukken: 3.
 • Materiaal: onbekend.

3.3. Forgoods® – Professionele hondenföhn – Waterblazer voor honden – 2800 W verstelbaar vermogen – Inclusief 3 opzetstukken – Roze

Is roze meer jouw kleur? Kies dan voor deze zeer krachtige waterblazer. Deze hondenföhn is geschikt voor alle soorten hondenrassen door de flexibele regeling van de temperatuur (30 tot 50 graden) en windsnelheid (25 tot 50 m/s). Om je een idee te geven, kleine honden droog je binnen 2 tot 3 minuten, middelgrote honden binnen 10 minuten en grote honden binnen 20 minuten. Dat bespaart je weer een hoop tijd en gedoe. Maar ook je hond zal je dankbaar zijn voor weer een droge en zachte vacht. De waterblazer wordt geleverd inclusief 3 opzetstukken en je kunt de blazer gemakkelijk optillen en verplaatsen met de bevestigde hendel.

 • Afmetingen: 48 x 29 x 26 cm.
 • Vermogen: 700 tot 2800 watt.
 • Gewicht: 3,9 kilogram.
 • Kleur: roze.
 • Temperatuur: 30 tot 50 graden.
 • Windsnelheid: 25 tot 50 m/s.
 • Geluidsniveau: 60 tot 80 db.
 • Inbegrepen opzetstukken: 3.
 • Materiaal: onbekend.

3.4. by MD™ – Professionele hondenföhn met 4 opzetstukken – Waterblazer voor honden – Stil design – Compact en modern – Zwart

Snel en effectief je hond droogblazen? Met deze solide waterblazer is dat geen enkel probleem. De waterblazer is wellicht wat aan de zware kant met een gewicht van 4,8 kilogram, maar daarvoor krijg je wel een zeer robuuste waterblazer in huis. De waterblazer is een behoorlijk stil model met slechts 60 decibel en kan een temperatuur produceren tot 50 graden.

Je krijgt 4 opzetstukken erbij geleverd en een geluidsdemper. Verder heb je bij deze hondenföhn geen last van de zogenoemde “brandgeur”. Dit is een geur die bij andere waterblazers veroorzaakt kan worden bij het produceren van warme lucht. Dat kan absoluut geen kwaad, maar het ruikt niet altijd even prettig.

 • Afmetingen: 44 x 29 x 26 cm.
 • Vermogen: onbekend.
 • Gewicht: 4,8 kilogram.
 • Kleur: zwart.
 • Temperatuur: 30 tot 50 graden.
 • Windsnelheid: onbekend.
 • Geluidsniveau: 60 db.
 • Inbegrepen opzetstukken: 4.
 • Materiaal: roestvrij staal en plastic.

3.5. B&B Goods – Hondenföhn 2.0 – Waterblazer – Hondendroger – Stil design – Verstelbare temperatuur – Verstelbare blaaskracht – 4 opzetstukken – Wattage 2200 W – Gratis hondensnack

Deze moderne waterblazer van B&B Goods is een vrijwel geluidloze waterblazer. Vrij uniek omdat de meeste waterblazer toch wel flink wat geluid produceren. Er is dus veel tijd gestopt in het onderdrukken van geluid zodat jij je hond in alle rust kunt droogblazen. Je regelt de temperatuur gemakkelijk van 30 tot 70 graden en windsnelheden tussen de 22 en 50 m/s. In de doos vind je naast een handleiding ook nog 4 handige opzetstukken om het droogblazen te vergemakkelijken. Leuk pluspunt; je krijgt een gratis hondensnack erbij geleverd.

 • Afmetingen: 20 x 40 x 16 cm.
 • Vermogen: tot 2200 watt.
 • Gewicht: 4 kilogram.
 • Kleur: wit.
 • Temperatuur: 30 tot 70 graden.
 • Windsnelheid: 22 tot 50 m/s.
 • Geluidsniveau: geluidloos.
 • Inbegrepen opzetstukken: 4.
 • Materiaal: onbekend.

3.6. Qumax – Professionele hondenföhn met 4 opzetstukken – Waterblazer voor Honden – Stil design – Compact en modern – Zwart

Ook deze waterblazer van Qumax is zeer stil in gebruik. Fijn om rustig en zonder problemen je hond droog te blazen. De hondenföhn is vrij compact en is makkelijk te verplaatsen met de bevestigde hendel aan de bovenkant. Verder is de temperatuur in te stellen tussen de 30 en 50 graden en is de slang flexibel en lang. In de doos worden 4 opzetstukken meegeleverd zodat je op verschillende manieren de vacht van je hond kunt droogblazen.

 • Afmetingen: 48 x 29 x 26 cm.
 • Vermogen: onbekend.
 • Gewicht: 4,7 kilogram.
 • Kleur: zwart.
 • Temperatuur: 30 tot 50 graden.
 • Windsnelheid: onbekend.
 • Geluidsniveau: 60 db.
 • Inbegrepen opzetstukken: 4.
 • Materiaal: plastic.

3.7. Covr – 2-in-1 hondenföhn met borstel – Waterblazer voor honden – Hondenborstel – 300 W – Stil design – Wit

Is jouw hond niet zo groot? Dan heb je wellicht al genoeg aan deze waterblazer van Covr. Dit is bij uitstek één van de kleinste waterblazers op de markt. De waterblazer is niet heel krachtig, maar door het compacte formaat pak je deze waterblazer er zo even bij.

Ondanks dat de waterblazer vrij klein is, kan het wel temperaturen tot wel 80 graden produceren. Dat is nog best veel voor een dergelijke waterblazer als deze. Verder is ook het geluidsniveau aan de lage kant (55 decibel) wat wel zo prettig is. Met de borstel die op de waterblazer bevestigt is, verwijder je gemakkelijk klitten uit de vacht van je hond en blaas je deze ook nog eens droog. Twee vliegen in één klap.

 • Afmetingen: 12 x 22 cm.
 • Vermogen: tot 300 watt.
 • Gewicht: 0,37 kilogram.
 • Kleur: wit.
 • Temperatuur: 60 en 80 graden.
 • Windsnelheid: onbekend.
 • Geluidsniveau: 55 db.
 • Inbegrepen opzetstukken: geen.
 • Materiaal: PP, PU en RVS.

3.8. Woodoro – Professionele honden waterblazer – Hondenföhn – Verstelbaar vermogen (500 – 2800 W) – Verstelbare temperatuur – Incl. 4 opzetstukken, borstel en kam – Blauw

Je hond goed droogblazen? Dat kan ook gemakkelijk met deze mooie lichtblauwe waterblazer. Het is een vrij krachtige hondenföhn met een maximaal vermogen van 2800 watt. De temperatuur en windsnelheid is gemakkelijk te regelen en met de 4 meegeleverde opzetstukken blaas je de vacht van je hond goed droog. De flexibele slang is uittrekbaar tot maar liefst 165 centimeter en is gemakkelijk te verplaatsen door de bevestigde hendel. Je kan deze waterblazer gebruiken voor alle type honden en alle rassen; klein, middel en groot.

 • Afmetingen: 44,2 x 29,5 x 20 cm.
 • Vermogen: 500 tot 2800 watt.
 • Gewicht: 4,7 kilogram.
 • Kleur: lichtblauw.
 • Temperatuur: onbekend.
 • Windsnelheid: 27 tot 60 m/s.
 • Geluidsniveau: onbekend.
 • Inbegrepen opzetstukken: 4.
 • Materiaal: onbekend.

3.9. Buxibo – Hondenföhn – 500 W tot 3400 W – Inclusief 3 opzetstukken – Roze

Ook deze waterblazer van het merk Buxibo verdient een plekje in de lijst met beste waterblazers. Dit apparaat wordt met 3 opzetstukken geleverd, heeft verstelbare windsnelheden en kan zowel koude als warme lucht leveren. Deze waterblazer is geschikt voor honden met langer haar; dat is onder meer te danken aan het maximale vermogen 3400 watt. Doordat je zelf de snelheid en de temperatuur in kunt stellen, heb je bij deze waterblazer voor je hond de ultieme controle. Je weet dus 100% zeker dat je de vacht van je hond op de juiste manier droog kunt blazen.

 • Afmetingen: 37 x 32 x 26 cm.
 • Vermogen: 500 tot 3400 watt.
 • Gewicht: 4 kilogram.
 • Kleur: roze.
 • Temperatuur: onbekend.
 • Windsnelheid: 22 m/s tot 50 m/s.
 • Geluidsniveau: onbekend.
 • Inbegrepen opzetstukken: 3.
 • Materiaal: kunststof.

3.10. Gridbyt – Professionele hondenföhn

Kies je het liefst voor een goedkopere maar toch kwalitatieve waterblazer? Dan kan je niet om deze variant van Gridbyt heen. Deze variant staat te boek als een professionele waterblazer en kan ook gebruik worden als hondenborstel of als hondenföhn. Je hebt de keus uit meerdere luchtsnelheden, uit meerdere luchttemperaturen en uit meerdere accessoires. De waterblazer is bovendien compact vormgegeven, zodat deze niet al te veel weegt en makkelijk overal mee naar toe meegenomen kan worden. Doordat het netsnoer maar liefst 2,2 meter lang is, kan je de waterblazer ook op een flexibele manier gebruiken.

 • Afmetingen: 35 x 17 x 20 cm.
 • Vermogen: 500 tot 2400 watt.
 • Gewicht: 4 kilogram.
 • Kleur: zwart.
 • Temperatuur: 30 tot 70 graden.
 • Windsnelheid: 25 tot 50 m/s.
 • Geluidsniveau: onbekend.
 • Inbegrepen opzetstukken: 3.
 • Materiaal: aluminium en ABS.
Zo laat jij jouw hond wennen aan een waterblazer

4. Veelgestelde vragen

Heb je in bovenstaande lijst met beste waterblazers jouw gedroomde waterblazer voor je hond gevonden? Dat kunnen we ons goed voorstellen; de hierboven benoemde varianten voldoen namelijk aan alle verwachtingen en zijn van een hoge kwaliteit. Als je eenmaal één van de bovenstaande waterblazers aangeschaft hebt, kom je mogelijk nog met bepaalde vragen. Hieronder hebben wij alvast de antwoorden uiteengezet op de veelgestelde vragen. Je bent namelijk niet met de enige met specifieke vragen over een waterblazer.

Hoe moet je de beste waterblazer voor je hond gebruiken?

Als je met een waterblazer bij je hond aan de slag gaat, is het belangrijk om altijd voorzichtig te werk ter gaan. Zet de blaaskracht niet al te hoog en start bij voorkeur op een lage stand. Laat je hond in eerste instantie even aan het apparaat (en bijbehorend geluid) wennen, waarna je de kracht op een hogere stand in kan stellen. Vervolgens kan je met één van de beste waterblazers de vacht beetje bij beetje droog blazen. Blaas hierbij tegen de haarwortels in en houd de blazer niet al te lang op één vaste plek.

Kan een waterblazer voor je hond gevaarlijk zijn?

Bij onjuist gebruik kan een waterblazer zeker gevaarlijk zijn. Het advies is bijvoorbeeld om niet al te lang één lichaamsdeel droog te blazen en om niet in de ogen van je hond te blazen. Pas daarnaast op met de warmte van de blazer; een te hoge temperatuur kan de vacht/huid van je hond aantasten.

Hoe vaak moet je een waterblazer gebruiken?

De frequentie van het gebruik van de waterblazer voor je hond is afhankelijk van je eigen voorkeuren. Sommige baasjes gebruiken de hondenwaterblazer na elke wandeltocht in de regen, terwijl andere baasjes standaard één keer per week de vacht wassen en vervolgens goed droog blazen. Met één van de beste waterblazers voor honden geniet je in ieder geval elke keer weer van het gewenste resultaat. Hoe vaak je de waterblazer gaat gebruiken, is dus afhankelijk van jouw voorkeuren en situatie.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

2 reacties op “10x de beste waterblazer van 2022

 1. M. van Loon zegt:

  Het klinkt ideaal, maar….. bv bij onze bordercollie blaas je dan toch al die losse haren dan ongecontroleerd in het wilde weg de binnen- òf buitenruimte in? Binnen leidt dat dan toch alsnog tot een stofzuigdrama en buiten kun je het dan toch ook niet bij elkaar houden om op te ruimen? Òf is het feitelijk een zuiger met een verzamelzak?

  • Admin zegt:

   Beste M. van Loon,

   Nee het is inderdaad echt een waterblazer. Het blaast het water uit de haren van je hond. Hier kunnen inderdaad ook wat haren bij rondvliegen. Die zul je achteraf moeten opvegen.

   Met vriendelijke groet,
   Team HondenPassie.nl.

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *