De 5 beste hondenschoenen in 2024

Laatst bijgewerkt: 25 mei 2022

Heb jij een hond die het heerlijk vindt om in de regen, in de sneeuw of in bijvoorbeeld de modder rond te struinen? Dan weet je ongetwijfeld ook wel dat zijn poten na een dergelijke wandeling behoorlijk vies worden. Om infecties of irritaties te voorkomen, is het advies om zijn poten heel goed schoon te maken.

Een andere mogelijkheid die je hebt, is om hondenschoenen bij je hond om te doen. Deze hondenschoenen doe je om de poten van jouw hond, waarna zijn poten goed beschermd zijn. Dit geldt voor zowel het gebied rondom zijn nagels als voor de voeten van jouw trouwe viervoeter. De onderkant van zijn voeten – de voetzolen – zijn bij een hond behoorlijk gevoelig. Zodra hier iets vast in komt te zitten, kan dat behoorlijk pijnlijk voor jouw hond aanvoelen.

Om de voeten van jouw hond op de juiste manier te beschermen, kies je dus voor de beste hondenschoenen. Maar, waar moet je op letten bij het uitkiezen van de beste hondenschoenen? En wat zijn in onze ogen nou de beste hondenschoenen? Wij zijn voor jou op onderzoek gegaan; in dit artikel vind je allerlei relevante informatie en een lijst met de 5 beste hondenschoenen.

1. Waarom hondenschoenen kopen?

Zoals je in de inleiding van dit artikel al hebt kunnen lezen; de poten van een hond zijn behoorlijk gevoelig. Onder verschillende omstandigheden is het van essentieel belang om zijn poten goed te beschermen, aangezien je daarmee verschillende (gezondheids)problemen kunt voorkomen. Dat is dan eigenlijk ook één van de belangrijkste redenen om de beste hondenschoenen voor jouw hond aan te gaan schaffen. Graag leggen we dit nader uit aan de hand van enkele voorbeelden.

Stel nou dat het de hele dag ongeveer 30 graden geweest is. Jouw hond is de hele dag mak geweest, maar hij heeft aan het einde van de middag toch wel zin om even een stukje te gaan lopen. Je wilt het vaste rondje lopen, maar daarbij loop je voornamelijk op asfalt. Gedurende een dergelijke warme dag wordt het asfalt super warm, waardoor dit asfalt letterlijk kan gaan branden onder de voetzolen van jouw hond. Met de beste hondenschoenen weet je jouw hond daar perfect tegen te beschermen; de beste hondenschoenen vormen in ieder geval de gewenste beschermlaag tussen de poten van jouw hond en het warme asfalt.

Niet alleen in warme omstandigheden komen de hondenschoenen van pas, maar ook in bijvoorbeeld koude omstandigheden. Als er sneeuw ligt, is het ook niet al te prettig voor jouw hond stukken te wandelen. De sneeuw voelt immers koud aan, terwijl het gestrooide zout ook vervelend aan kan voelen. Door de beste hondenschoenen zorg je er alsnog voor dat je jouw hond gewoon uit kunt laten in dergelijke winterse omstandigheden.

In zowel koude- als warme omstandigheden komen de beste hondenschoenen dus prima van pas. Daarnaast willen wij je op nóg een situatie wijzen waarin de hondenschoenen van pas komen; als jouw hond een wond heeft op of onder zijn voet. Met hondenschoenen weet je te voorkomen dat vuil zich in deze wond kan gaan nestelen; de schoenen zorgen ervoor dat de wond snel kan gaan herstellen.

2. Waar op letten bij de aanschaf van hondenschoenen?

Klinken bovenstaande voordelen als muziek in de oren? Wil je ook graag voor jouw trouwe viervoeter de beste hondenschoenen aan gaan schaffen? Dan hoef je daar eigenlijk nog maar één ding voor te doen; de verschillende schoenen met elkaar vergelijken. Maar, waar moet je dan op letten? Wij bespreken hieronder graag de belangrijkste criteria die om de hoek komen kijken bij het uitkiezen c.q. aanschaffen van hondenschoenen.

Allereerst is het advies om naar de maat van de hondenschoenen te kijken. De maataanduiding van deze schoenen is zoals wij gewend zijn bij mensenkleding: S, M, L en XL. Aan de hand van deze maataanduiding kan je dus gericht op zoek gaan naar schoenen die om de voeten van jouw hond passen. Daarbij is het advies om even goed de lengte van de voeten van jouw hond op te meten, aangezien veel fabrikanten bij de productspecificaties ook de lengte en breedte vermelden.

Ook het materiaal van de schoenen speelt een doorslaggevende rol. De meeste fabrikanten kiezen ervoor om de schoenen van rubber, kunststof, nylon, textiel, plastic of polyester te maken. Wat nou het beste materiaal is voor de hondenschoenen? Daar kunnen we eigenlijk geen eenduidig antwoord op geven; het ligt maar net aan jouw eigen voorkeuren.

hondenpoot in gras met schoen om

Daarbij is het ook verstandig om naar het uiterlijk van de hondenschoenen te kijken. Zo kan je kiezen voor zwarte schoenen, maar je kunt ook kiezen voor een opvallende kleur. In dit geval is de keuze volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Als je wilt dat de hondenschoenen niet al te veel opvallen, is het advies om voor de zwarte hondenschoenen te gaan. Mocht je juist wel willen dat de schoenen opvalt, is de keus voor één van de felle schoenen voor de hand liggend.

Tot slot willen wij je wijzen op de prijskaartjes van de hondenschoenen. Als je de voeten van jouw hond op de juiste manier wilt beschermen, moet je daarvoor bereid zijn om een bepaalde investering te doen. De beste hondenschoenen zijn vaak duurder dan de goedkopere varianten, maar daar krijg je gelukkig een hoop voor terug.

3. De 5 beste hondenschoenen

Als hondenliefhebber zien wij de voordelen van hondenschoenen absoluut in. In onze ogen zijn de hondenschoenen eigenlijk voor elk hondenbaasje aan te raden, aangezien de schoenen écht handige voordelen met zich mee brengen. Mocht je interesse in hondenschoenen hebben, dan ben je in dit artikel in ieder geval aan het juiste adres. Wij zijn namelijk alvast voor jou op zoek gegaan naar de beste hondenschoenen. Aan de hand van een uitgebreide test hebben wij uiteindelijk de 5 beste hondenschoenen weten te selecteren. Over die varianten vind je hieronder meer informatie.

3.1. SBVR – Hondenschoenen met gripzolen – Elastische sluiting en waterbestendig – 4 stuks – Zwart – 4,5 x 4 cm

Tijdens onze test bleek al snel dat deze SBVR hondenschoenen mét gripzolen de allerbeste keus is. Deze schoenen zijn van textiel in combinatie met plastic gemaakt, hebben stevige gripzolen en zijn ook volledig waterdicht. Op koude en natte dagen weet je de voeten van jouw hond perfect te beschermen, maar ook op de warme zomerse dagen. Dankzij de reflecterende strip aan de zijkant vallen deze schoenen bovendien altijd goed op. Met dank aan de elastische sluiting kun je de schoenen stevig om de voeten van jouw hond doen. Wij zijn fan.

In dit geval zijn wij voor maat S gegaan; deze schoenen zijn 4,5 bij 4 centimeter groot. De opgaven van de fabrikant is dat deze schoenen geschikt zijn voor honden van maximaal 16 kilo. Mocht de zwarte kleur niet naar wens zijn, dan kan je ook nog voor de blauwe- of rode variant kiezen.

 • Materiaal: textiel/plastic.
 • Maat: S.
 • Kleur: zwart.
 • Aantal stuks: 4.
 • Geschikt voor: honden tot 16 kilo.

3.2. Trixie – Walker Active – Pootbescherming – Hondenschoenen – L/XL – Zwart – 2 stuks

Een goede nummer 2 in deze lijst zijn deze hondenschoenen van Trixie Walker. Deze hondenschoenen zijn van kunststof vervaardigd, zijn volledig waterdicht en weten een beschadigde voet van jouw hond perfect te beschermen. De hondenschoenen kunnen strak om de voeten van jouw hond gedaan worden, waardoor jouw hond van veel gemak geniet. Zowel in de zomer als in de winter komen deze hondenschoenen prima van pas. Het enige nadeel is dat je maar 2 stuks geleverd krijgt; je kunt dan dus alleen de voor- óf alleen de achterpoten beschermen.

Bij deze Trixie hondenschoenen heb je de keus tussen verschillende maten: maat XS (4,5 cm), maat S (5 cm), maat M (5,5 cm), maat M-L (6 cm), maat L (6,5) cm en maat L-XL (7 cm).

 • Materiaal: kunststof.
 • Maat: L – XL.
 • Kleur: zwart.
 • Aantal stuks: 2.
 • Geschikt voor: grote honden, zoals de Labrador en Golden Retriever.

3.3. Beeztees – Beschermingsschoen – Hond – Zwart – M

Ook het gekende merk Beeztees heeft prima werk afgeleverd; deze hondenschoen biedt namelijk de gewenste bescherming aan de voeten van jouw hond én is ook nog eens voordelig geprijsd. De schoen is makkelijk om te doen en zit vervolgens comfortabel om de voeten van jouw hond. In de winter en in de zomer wordt de voet van jouw hond goed beschermd, maar óók in de situatie waarin jouw hond last van een wond op zijn poot heeft. Door deze hondenschoen is hij níet in staat om aan zijn wond te gaan likken.

Deze Beeztees hondenschoen is ook in andere maten verkrijgbaar; maat L, maat XL en maat XXL.

 • Materiaal: nylon.
 • Maat: M.
 • Kleur: zwart.
 • Aantal stuks: 1.
 • Geschikt voor: middelgrote honden.

3.4. Alcott – Explorer Adventure – Hondenschoenen – S

Ben je op zoek naar de beste hondenschoenen met een leuk design? Dan kan je het beste voor deze hondenschoenen van Alcott kiezen. Deze schoenen zijn niet volledig zwart, maar hebben een zwart-wit design. Juist dat design zorgt ervoor dat deze schoenen een lust voor het oog zijn, terwijl ondertussen de voeten van jouw hond ook perfect beschermd worden. Met dank aan de stevige rubberen zolen bieden deze schoenen de gewenste ondersteuning; de reflecterende strip zorgt bovendien voor de gewenste veiligheid. Al met al prima schoenen voor honden.

 • Materiaal: nylon.
 • Maat: S.
 • Kleur: zwart met wit.
 • Aantal stuks: 2.
 • Geschikt voor: kleine honden.

3.5. Pawz – Hondenschoenen – Medium – Zwart

Deze lijst met beste hondenschoenen sluiten we graag af met deze variant van Pawz. Deze schoenen zijn, naar eigen zeggen van de fabrikant, de enige wegwerp én herbruikbare hondenschoenen ter wereld. Bijkomend voordeel is dat de schoenen waterproof zijn, de gewenste bescherming bieden en ook nog relatief comfortabel voor jouw hond zijn. Bij aanschaf krijg je maar liefst 12 stuks geleverd; je kunt dus zeker even vooruit met deze hondenschoenen van Pawz.

In dit geval raden wij maat M aan; deze maat is geschikt voor honden zoals de Welsh Corgi Cardigan, de Engelse Cocker Spaniël en de Lhasa Apso. Je kunt ook nog kiezen voor de maten XXS, L en XL.

 • Materiaal: rubber.
 • Maat: M.
 • Kleur: zwart.
 • Aantal stuks: 12.
 • Geschikt voor: middelgrote honden.

4. Veelgestelde vragen

Wil je graag hondenschoenen voor jouw hond kopen? Dan weet je nu in ieder geval wat de beste varianten zijn. Nadat je deze schoenen gekocht hebt, moet je de beste hondenschoenen uiteraard wel op de juiste manier gaan gebruiken. Over het gebruik hiervan krijgen wij regelmatig twee vragen; op die twee vragen geven wij in deze sectie graag het antwoord.

Wat is de juiste maat?

Het advies is om allereerst de lengte van de voeten van jouw hond op te meten. Deze lengte – is hoogstwaarschijnlijk enkele centimeters – kun je vervolgens gaan vergelijken met de specificaties van de hondenschoenen. Je ziet dan al snel of deze afmetingen op elkaar aansluiten of dat je toch een maat groter/kleiner aan moet gaan schaffen.

Hoe moet je de hondenschoenen omdoen?

Dankzij de elastische sluiting is het omdoen van de beste hondenschoenen niet al te lastig. Je kunt de schoenen om de voeten van jouw hond heen "schuiven", waarna je de schoenen vast kunt maken. Aan het begin is het wellicht ietwat onwennig voor jouw hond, maar hij is er al snel aan gewend.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *