De 5 beste hondenhalsbanden in 2024

Laatst bijgewerkt: 3 juni 2022

Voor elke hond en voor alle baasjes is een goede hondenhalsband van groot belang. Voor een baasje geeft dit een veilig gevoel, terwijl het voor een hond een comfortabel gevoel geeft. Een goede halsband zit niet te strak om de nek van een hond, maar zit ook weer niet te los. Door voor de beste hondenhalsband te kiezen, ben je in staat om je hond te corrigeren. Voor zowel puppy’s als voor volwassen honden is de beste hondenhalsband dus eigenlijk onmisbaar.

Maar, wat is nou de beste hondenhalsband? Waar moet je op letten bij het uitzoeken van de beste hondenhalsband voor jouw trouwe viervoeter? En op welke manier dien je de beste hondenhalsband te gebruiken? Op al deze vragen vind je een uitgebreid antwoord. Aan de hand van een strenge keuring hebben we een top 5 van de beste hondenhalsbanden samen weten te stellen. Lees het artikel op je gemakje door en schaf direct de beste hondenhalsband voor jouw hond aan.

1. Waarom een hondenhalsband kopen?

Om je hond op de gewenste manier uit te kunnen laten, dien je over verschillende producten te beschikken. Zo moet je over de beste hondenhalsband beschikken, maar ook over de beste hondenriem. Deze twee producten gaan eigenlijk hand in hand met elkaar. Een hondenriem maak je namelijk aan een hondenhalsband vast, waardoor je altijd de optimale controle over jouw hond hebt. Dat is eigenlijk dan ook de belangrijkste reden voor de aanschaf van een hondenhalsband.

Zodra je een stuk met je hond gaat wandelen, geniet je optimaal van de halsband. Je kunt je hond namelijk op de gewenste afstand laten lopen en je kunt hem wegtrekken – indien dat nodig is. Door de hondenhalsband ben en blijf jij altijd de baas; ook voor het opvoeden van een hond is een hondenhalsband daarom zeer handig. Als je bijvoorbeeld het trekken aan de riem af wilt leren, kun je de beste hondenhalsband in combinatie met een korte hondenriem gebruiken. Je hebt daardoor de volledige “controle” over je puppy en kunt hem relatief snel het trekken aan de riem afleren.

Daarnaast kan een hondenhalsband ook ervoor zorgen dat je hond in het donker opvalt. Dat kan je onder andere voor elkaar krijgen door voor bijvoorbeeld een reflecterende halsband te kiezen. Is dat een hoofdreden om een halsband te kopen? Nee, dat niet. Het is echter wel mooi meegenomen als je op die manier je hond in het donker op kunt laten vallen.

De beste hondenhalsband is een halsband die de juiste lengte heeft, comfortabel zit en bij wens ook nog eens opvalt. Hoe je de beste hondenhalsband uit kunt kiezen, lees je hieronder. Wij hebben namelijk de belangrijkste criteria voor je op een rijtje gezet en van een korte toelichting voorzien.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een hondenhalsband?

Hondenhalsbanden zijn tegenwoordig in behoorlijk veel varianten verkrijgbaar. Door dit uitgebreide aanbod is het wellicht lastig om de beste hondenhalsband te vinden. Ons advies is om allereerst goed naar de lengte van de halsband te kijken. Een halsband moet namelijk niet te strak om de nek van je hond zitten, maar moet absoluut ook niet te los zitten. De voorkeur gaat wat ons betreft uit naar een verstelbare hondenhalsband. Die halsband kun je op de gewenste lengte instellen, zodat deze altijd comfortabel zit voor jouw hond. Is jouw hond gaandeweg aan het groeien? Dan hoef je niet direct een nieuwe halsband te kopen, aangezien je de beste hondenhalsband “gewoon” weer op de juiste lengte af kunt stellen.

Het is ook belangrijk om goed naar het materiaal van de halsband te kijken. De halsband zit om de nek van je hond heen en moet dus absoluut niet gaan schuren. Kies daarom bij voorkeur voor zacht materiaal; je kunt kiezen voor bijvoorbeeld leer, nylon en polyester. Deze materialen zijn ook in staat om de druk op de hals van je hond perfect te verdelen. Als jij hard aan de riem moet trekken, levert dat een behoorlijke druk op de hals van je hond op. Met deze zachte materialen hoef je niet bang te zijn voor beschadigingen aan de hals van je hond.

Ook is het goed om te weten dat er veel verschillende soorten halsbanden bestaan. Er wordt grofweg onderscheid gemaakt tussen de volgende soorten:

 • Een standaard halsband.
 • Een klikhalsband.
 • Een sliphalsband.
 • Een opvoedingshalsband.
 • Een verkoelende halsband.
 • Een gps tracker.

Met een gps tracker ben je in staat om altijd te zien waar jouw hond zich bevindt, terwijl een verkoelende halsband zorgt voor de gewenste lichaamsverkoeling. De klikhalsband heeft een handig kliksysteem en een sliphalsband geeft je meer controle over jouw viervoeter. Wat de beste hondenhalsband is? Dat is volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren.

hond met een gps tracker om naast een iphone met google maps die laat zien waar de hond is

Wil je graag dat de halsband van jouw hond opvalt? Dan kan je het beste voor een opvallend gekleurde hondenhalsband kiezen. Als je liever wilt dat de halsband niet al te veel opvalt, kan je beter voor een basic kleur kiezen. Je kunt daarbij bijvoorbeeld voor de kleur van de vacht van je hond kiezen. Op het gebied van kleurstelling en design heb je in ieder geval alle keus. Wist je dat je aan de halsband ook een button met bijvoorbeeld je telefoonnummer kunt bevestigen? Wil je graag dat je hond in het donker opvalt? Dan kan je ook kiezen voor een halsband met een lampje of met reflectoren.

Tot slot willen we je nog graag wijzen op de leeftijd van je hond. Voor puppy’s bestaan er namelijk speciale hondenhalsbanden; ook voor senioren honden bestaan er speciale hondenhalsbanden. Ook dit is een criteria waar je goed op kunt letten. Uiteraard is het advies ook altijd om naar het prijskaartje voor de halsband te kijken. De beste hondenhalsband is in de meeste gevallen niet de goedkoopste variant; durf te investeren in de halsband, aangezien deze van onmisbaar belang is.

3. De 5 beste hondenhalsbanden

Wil je graag de beste hondenhalsband voor jouw trouwe viervoeter aanschaffen? Dan zit je in dit artikel in ieder geval goed. Hieronder vind je namelijk vijf hondenhalsbanden die in onze ogen aan alle wensen voldoen. Lees de reviews door en bepaal uiteindelijk wat de beste hondenhalsband voor jouw hond is.

3.1. Rosewood – Luxury leren halsband hond – Bruin – 3,8 x 56-66 cm

Gaat jouw voorkeur uit naar een leren halsband? Dan kan je niet om deze halsband van het merk Rosewood heen. Deze halsband ziet er prachtig uit, is in meerdere maten verkrijgbaar en is onwijs comfortabel voor je hond. Het leer voelt namelijk zacht en koel voor jouw hond aan. Het sluitingssysteem is bijzonder betrouwbaar; je kunt je hond dus met een gerust hart met deze hondenhalsband uit gaan laten.

De volgende maten zijn verkrijgbaar: maat S (25-36 cm), maat M (36-46 cm), maat L (46-56 cm) en maat XL (56-66 cm).

 • Maat: S, M, L en XL.
 • Kleur: bruin.
 • Materiaal: leer.
 • Type halsband: standaard halsband.

3.2. Beaphar – Gentle Leader – Zwart – 54 cm – Grote honden

Heb je een prachtige, grote hond? Dan is deze halsband van het merk Beaphar de beste hondenhalsband. Deze halsband heeft een verstelbare klip, waarmee je de band perfect af kunt stellen op de snuitomtrek van jouw hond. Dit is namelijk een halsband die niet alleen om de hals zit, maar ook om de snuit van je hond. Daarnaast heeft de band een unieke pasvorm, waardoor de band nooit over de kop van je hond heen kan glijden. De flexibele constructie, het zachte materiaal en de hoge kwaliteit zorgen ervoor dat deze halsband bijzonder comfortabel voor jouw grote hond is.

 • Maat: L (54 cm).
 • Kleur: zwart.
 • Materiaal: nylon.
 • Type halsband: standaard halsband.

3.3. Max & Molly – Hondenhalsband – Comic – M

Gaat jouw voorkeur uit naar een halsband met een opvallend design? Dan is deze hondenhalsband van het merk Max & Molly voor jou op het lijf geschreven. Deze halsband heeft een opvallend design, waardoor jouw hond in ieder geval altijd goed opvalt. Daarnaast is de halsband bijzonder comfortabel en zacht voor jouw hond. Het materiaal, polyester, droogt bovendien snel op na een regenbui. De halsband is verstelbaar tussen de lengte 34 en 55 centimeter. Het belangrijkste voordeel van deze halsband hebben we nog niet genoemd; de ID tag. Dit is een unieke tag waarmee deze halsband aan jouw hond gekoppeld wordt. Mocht je hond ooit verdwijnen, dan kan de vinder aan de hand van deze tag jou razendsnel benaderen.

Van deze halsband zijn verschillende designs en afmetingen verkrijgbaar. Qua afmetingen kun je voor maat XS (22-35 cm), maat S (28-45 cm) en maat L (39-62 cm) kiezen.

 • Maat: M (34-55 cm).
 • Kleur: blauw, groen, geel en rood.
 • Materiaal: polyester.
 • Type halsband: standaard halsband.

3.4. Tractive – GPS hond – Halsband – GPS tracker met activiteitstracking

Wil je altijd weten waar jouw hond uithangt? Dan is deze GPS halsband van Tractive voor jou op het lijf geschreven. Deze halsband heeft een GPS én een activiteitstracker. Je kunt dus ook meten hoeveel je hond per dag loopt. Bij deze halsband kun je ook een veilig gebied selecteren. Zodra jouw hond buiten dit gebied komt, krijg je hier een melding van. Je hebt hierdoor altijd de volledige controle over jouw hond. Bij het gebruiken van deze halsband dien je wel een abonnement af te sluiten; zorg dat je daar goed op let. De halsband is op lengte verstelbaar en is bijzonder comfortabel voor jouw trouwe viervoeter.

 • Maat: one size.
 • Kleur: zwart en blauw.
 • Materiaal: kunststof.
 • Type halsband: GPS halsband.

3.5. Nobby – Halsband leer – Zwart – 55-60 x 3 cm

Ook deze leren halsband van het merk Nobby is bij ons in de smaak gevallen. De halsband ziet er fraai uit, is van een onwijs hoge kwaliteit en zit bijzonder prettig voor je hond. Het leder voelt namelijk comfortabel en zacht aan. De halsband is bovendien verstelbaar, waardoor deze band mee kan groeien met jouw hond. Al met al een halsband waar we eigenlijk met geen kwaad woord over kunnen spreken.

Indien gewenst is deze halsband ook nog in andere kleuren en maten verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit de kleuren rood, lichtbruin en zwart. De maten zijn XXXS, XXS, XS, M, L, XL, XXL en XXXL. Voldoende mogelijkheden dus om de juiste maat voor jouw hond te vinden.

 • Maat: L (55-60 cm).
 • Kleur: zwart.
 • Materiaal: leer.
 • Type halsband: standaard halsband.

4. Veelgestelde vragen

Heb je hierboven de beste hondenhalsband voor jouw hond gevonden? Dan hoef je eigenlijk nog maar één ding te doen; de halsband op de juiste manier te gaan gebruiken. Over het gebruik van de beste hondenhalsband krijgen wij regelmatig vragen. Deze vragen hebben wij verzameld; op de meestgestelde vragen vind je hieronder een beknopt antwoord.

Is een hondenhalsband gevaarlijk?

Een hondenhalsband kán gevaarlijk zijn, maar daar is geen sprake van als je hem op de juiste manier gebruikt. Kies altijd voor de beste hondenhalsband, doe de halsband niet te strak om (maar ook niet te los) en controleer regelmatig de sluiting van de halsband.

Let op: er zijn enkele slechte halsbanden in omloop. Raadpleeg daarom altijd de beoordelingen, trap niet in een te lage prijs en kies bij voorkeur voor de beste hondenhalsband uit dit artikel.

Moet de hondenhalsband 's nachts af?

Het advies is om de hondenhalsband inderdaad 's nachts af te doen. Je hond heeft de band dan niet nodig; door hem af te doen, verhoog je het comfort. Zodra je hem 's ochtends voor de eerste keer weer uit gaat laten, kun je de beste hondenhalsband weer om doen.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *