De 4 beste voerbakken voor honden in 2024

Laatst bijgewerkt: 23 juli 2022

Gezonde voeding is onwijs belangrijk voor een hond. Met de juiste voeding krijgt hij alle benodigde voedingsstoffen binnen, terwijl ook overgewicht voorkomen wordt. Voor je trouwe viervoeter is het daarbij wel prettig als hij uit een goede voerbak kan eten. Een voerbak die groot genoeg is en een voerbak die op de juiste hoogte hangt of staat.

Om een dergelijke voerbak te vinden, heb je in ieder geval voldoende keus. Het aanbod van voerbakken voor je hond is behoorlijk uitgebreid te noemen. Maar, wat is nou de beste voerbak voor je hond? En waar moet je op letten bij het aanschaffen van de beste voerbak voor je hond? In dit artikel vind je een top 4 van de beste voerbakken voor honden, maar je vindt ook aanvullende informatie over de aanschaf en het gebruik van de voerbak.

1. Waarom een voerbak voor je hond kopen?

De aanschaf van een hondenvoerbak is eigenlijk een onwijs logische aankoop. Je hond moet immers dagelijks eten en daar gebruik je dan een handige voerbak voor. Het is dan ook geen understatement als we zeggen dat de voerbak onmisbaar is voor alle eigenaren van een hond.

Er zijn uiteraard wel meerdere mogelijkheden om het eten aan je hond te voeren. Feit is dat een voerbak meerdere voordelen met zich mee brengt, waardoor je hond op een zeer comfortabele manier kan eten. Ook jij profiteert van deze voordelen, aangezien de kans op knoeien met een voerbak een stuk kleiner is. Al met al is de aanschaf van een voerbak voor een hond dus voor alle eigenaren onmisbaar. Wil jij zelf een voerbak voor je hond gaan kopen? Dan is het wél onwijs belangrijk om op verschillende criteria te letten. De belangrijkste eigenschappen van een voerbak en waar je op moet letten, bespreken we hieronder in het kort.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een voerbak voor je hond?

Als je een kijkje neemt naar het totale aanbod van voerbakken voor honden, weet je niet wat je ziet. Het aanbod is onwijs uitgebreid. Verschillende soorten voerbakken, verschillende materiaalsoorten, verschillende afmetingen en verschillende handige opties. Waar moet je nou écht op letten bij de aanschaf van een voerbak voor een hond? Hoe kun je de beste voerbak voor jouw hond vinden? Wij hebben de belangrijkste criteria op een rijtje gezet.

Het is allereerst aan te raden om op het soort voerbak te letten. Sommige voerbakken bestaan slechts uit één bak, terwijl sommige voerbakken ook onderdeel uit maken van een set van twee bakken. In dat laatste geval zijn de voerbak en de drinkbak met elkaar samengevoegd tot één fraai geheel. Indien jouw wens daar niet naar uit gaat, kan je ook kiezen voor een “losse” voerbak.

Daarbij is het ook onwijs belangrijk om naar verschillende opties van de voerbak te kijken. Sommige voerbakken voor honden zijn bijvoorbeeld in hoogte verstelbaar, terwijl andere voerbakken weer een automatische functie hebben. Bij een automatische voerbak komt het eten elke dag op hetzelfde tijdstip in de voerbak terecht. Je hebt daarbij geen omkijken meer naar het vullen van de voerbak voor je hond, terwijl hij elke dag op hetzelfde tijdstip van een lekkere en gezonde maaltijd kan genieten.

Ook is het goed om te weten dat er speciale voerbakken voor honden met lange oren bestaan. Deze oren moeten bij voorkeur niet in de voerbak terecht komen tijdens het eten, waardoor je in dat geval het beste voor een lange en smalle voerbak kunt kiezen. Stem de voerbak dus ook af op de vorm van het hoofd van je trouwe viervoeter.

hond staat voor zijn voerbak

De voerbakken voor een hond zijn ook van allerlei verschillende materialen vervaardigd. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een voerbak van RVS (roestvrijstaal), een voerbak van kunststof of een voerbak van plastic. In deze volgorde is ook direct de populariteit uiteengezet; de RVS voerbakken voor een hond vormen het grootste gedeelte van het totale aanbod. RVS is makkelijk schoon te maken, voelt prettig voor je hond aan en heeft een lange levensduur.

Uiteraard is het ook belangrijk om op de afmetingen van een voerbak te letten. Als je een Chihuahua hebt, heb je niet zo’n grote voerbak nodig. Dat is wel het geval als je de trotse eigenaar van een Bearded Collie bent. Dat ras is immers veel groter en heeft dus ook veel meer eten nodig. Pas dus altijd de grootte van de voerbak aan op de voedingsbehoefte van jouw trouwe viervoeter.

Op welk criteria moet je nog meer letten tijdens je zoektocht naar de beste voerbak voor je hond? Onder meer op de stijl en vormgeving van de voerbak. Door de jaren heen zijn de voerbakken steeds meer een designstuk geworden, waardoor ze ook nog een aanvulling op de uitstraling van jouw interieur zijn. Je kunt onder meer kiezen uit voerbakken met een botanische stijl, een landelijke stijl, een industriële stijl of een Scandinavische stijl. Ons advies hierbij is om de verschillende stijlen met elkaar te vergelijken en uiteindelijk voor je lievelingsstijl te kiezen.

Verder is het ook een feit dat de beste voerbakken voor een hond nogal qua aanschafprijs variëren. Sommige varianten kan je voor twee tientjes aanschaffen, terwijl je voor andere voerbakken voor honden meer dan 40 euro moet betalen. Het is aan jou om een maximum budget in te stellen, zodat je gericht kunt zoeken naar de beste voerbak voor jouw hond.

Tot slot willen we nog aanraden om óók op de meegeleverde accessoires te letten. Sommige beste voerbakken voor honden koop je namelijk in een set; een bak voor de voeding, een bak voor het water én een bijpassend kleedje. De voerbak kan perfect op dat kleedje gezet worden, waardoor je op je vloer geen afdrukken krijgt. Mocht je hond onverhoopt een keer knoeien, is bovendien je vloer niet direct nat/vies.

3. De 4 beste voerbakken voor een hond

Het mag duidelijk zijn dat het aanbod van voerbakken voor honden nogal uitgebreid is. Wat is dan de beste voerbak voor je hond? Om je een handje met deze zoektocht te helpen, hebben wij alvast allerlei voerbakken aan een strenge keuring onderworpen. Uiteindelijk hebben we op basis daarvan een top 4 met de beste voerbakken voor honden samen kunnen stellen. Ben jij benieuwd welke voerbak voor honden wij aanraden? Je kunt hieronder de verschillende reviews vinden, waarbij we aftrappen met de nummer 1 beste voerbak voor je hond.

3.1. Beeztees – Silliconen dinerset voor honden – Antraciet – 40 x 24 cm

Deze voerbak maakt onderdeel uit van een zogeheten dinerset. De prachtige siliconen set bevat twee RVS bakjes; 1 voor het eten en 1 voor het drinken van je hond. Doordat de voerbak van RVS is, geniet je hond elke avond van een heerlijk en comfortabel diner. De voerbak heeft bovendien een lange levensduur en kan makkelijk gereinigd worden. Eigenlijk sla je met deze beste voerbak voor een hond meerdere vliegen in één klap; je krijgt een bijpassende set inclusief drinkbak immers direct meegeleverd. Deze set is met name bedoeld voor puppy’s, kleine honden en middelgrote honden. Het enige nadeel is dat deze set niet in hoogte verstelbaar is.

 • Materiaal: RVS.
 • Afmetingen: 40 bij 24 centimeter.
 • Diameter: 13 centimeter.
 • Geschikt voor: puppy’s, kleine honden en middelgrote honden.

3.2. H-standaard inclusief roestvrijstalen voerbakken – 19 cm

Ook deze (merkloze) set verdient een plekje in deze lijst met beste voerbakken voor een hond. De set bevat twee roestvrijstalen voerbakken; 1 voerbak voor de voeding en 1 drinkbak voor het water. Beide bakken kunnen in hoogte versteld worden, zodat jouw trouwe viervoeter altijd op een comfortabele manier van zijn maaltijd kan genieten. De kans op knoeien is bovendien kleiner en de set heeft nopjes aan de onderkant, waardoor de set ook stevig blijft staan.

 • Materiaal: RVS.
 • Afmetingen: 40 bij 27 centimeter.
 • Diameter: 19 centimeter.
 • Geschikt voor: alle honden.

3.3. Blond Amsterdam – Hondenvoerbak – Ø 15.5 cm

Hecht je veel waarde aan de uitstraling van de voerbak van jouw hond? Dan is het absoluut aan te raden om voor deze Blond Amsterdam hondenvoerbak. Alleen al vanwege het prachtige design verdient deze voerbak een plekje in deze lijst met beste voerbakken voor honden. De voerbak heeft een diameter van 15,5 centimeter en is daardoor geschikt voor nagenoeg alle honden. Alleen voor de echt grote honden is deze voerbak ietwat aan de kleine kant. De voerbak is van aardewerk vervaardigd, waardoor je hem ook in de vaatwasser kunt wassen. Deze voerbak voor honden is niet in hoogte verstelbaar en wordt ook niet geleverd in de vorm van een set.

 • Materiaal: aardewerk.
 • Diameter: 15,5 centimeter.
 • Geschikt voor: alle honden.

3.4. Eat slow live longer – Eat Slow Feeder – Large – Grijs

Deze lijst met beste voerbakken voor je hond sluiten we in stijl af met deze anti-schrok voerbak. Deze voerbak heeft een unieke structuur, waardoor je hond gedwongen wordt om meer te kauwen op het eten. Dit is beter voor zijn gezondheid én voor zijn gebit. Mocht je hond zijn eten normaal onwijs snel opeten, is deze voerbak dus een prima oplossing. De voerbak is in vijf verschillende kleuren verkrijgbaar (grijs, groen, roze, rood en blauw) en is 29,5 cm lang, 29,5 cm breed en 7 cm hoog. De voerbak is hoofdzakelijk geschikt voor kleine maaltijden; je moet de bak dus wellicht regelmatig bijvullen.

 • Materiaal: kunststof.
 • Diameter: 29 centimeter.
 • Geschikt voor: kleine maaltijden.

4. Veelgestelde vragen

Heb je de beste voerbak voor jouw hond in bovenstaande reviews gevonden? Dan heb je in ieder geval al een prima keuze gemaakt. Het is vervolgens zaak om de voerbak op de juiste manier te gebruiken. Over het gebruik maken van een voerbak voor een hond krijgen wij regelmatig vragen binnen. In onderstaande sectie met veelgestelde vragen geven we antwoord op enkele van deze vragen.

Waar moet de voerbak voor je hond komen te staan?

We ervaren dat veel baasjes vragen hebben over de locatie van de voerbak. Ons advies is om de voerbak voor een hond op een rustige locatie neer te zetten. Je hond moet op zijn gemakje kunnen eten en wenst daarbij niet gestoord te worden. Zet de voerbak dus bijvoorbeeld op een rustige plek in de keuken, in de bijkeuken of naast zijn mand.

Wat is de levensduur van een voerbak voor honden?

Als je één van de beste voerbakken voor een hond koopt, kan je daar jarenlang mee doen. Deze voerbakken voor honden zijn immers van een hoge kwaliteit en zijn ook nog makkelijk te reinigen. Wel kun je mogelijk op advies van de dierenarts van voerbak wisselen. Dat is bijvoorbeeld het geval als de voerbak te laag voor je hond hangt of staat, waardoor hij last van zijn nek kan gaan krijgen. Ook als je hond trager moet gaan eten i.v.m. zijn gezondheid, is het wellicht noodzakelijk om een nieuwe voerbak voor je hond aan te schaffen.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *