De 4 beste hondencamera’s in 2024

Laatst bijgewerkt: 8 juni 2022

Als jouw hond jong is, is het lastig om hem alleen thuis te laten. Hij is immers behoorlijk ondeugend, hij heeft de nodige aandacht nodig en hij is ook niet gewend om alleen thuis te zijn. Ook als je even naar boven moet – bijvoorbeeld om te strijken – kan jouw puppy voor de nodige “problemen” zorgen.

Dat geldt overigens niet alleen voor jonge honden, maar kan ook het geval zijn bij oudere honden. Mede daarom is het in sommige situaties absoluut aan te raden om een hondencamera in jouw huis op te hangen. Met de beste hondencamera kun je jouw hond continue in de gaten houden. Ook als hij alleen thuis is, ben je hierdoor min of meer bij hem. Ook als je even naar boven gaat – bijvoorbeeld om te strijken – kun je continue jouw trouwe viervoeter in de gaten houden. Je hebt al met al altijd toezicht tot hem dankzij de beste hondencamera.

Maar, wat is nou de beste hondencamera? Waar moet je op letten bij het uitkiezen van de beste hondencamera? En wat zijn nou eigenlijk dé redenen om voor de beste hondencamera te kiezen? Op al deze vragen vind je in dit artikel een uitgebreid antwoord. Bovendien hebben wij verschillende hondencamera’s aan een strenge keuring onderworpen, waardoor wij een top 4 van de beste hondencamera’s samen hebben weten te stellen. Benieuwd geworden? Lees op je gemakje dit artikel door en kies direct de beste hondencamera voor jouw trouwe viervoeter uit.

1. Waarom een hondencamera kopen?

De redenen om voor een hondencamera te kiezen, zijn behoorlijk divers. Feit is wel dat je ongeacht de reden van één belangrijk voordeel geniet; je kunt jouw trouwe viervoeter altijd in de gaten houden. Voor sommige baasjes is dit een geruststellende gedachte, terwijl het voor andere baasjes pure noodzaak is. Dat laatste is met name het geval bij baasjes met een nogal ondeugende hond.

Ben je wel eens langere tijd van huis? Verlaat je het huis bijvoorbeeld rond 12:00 uur en verwacht je pas rond 16:00 á 17:00 uur weer thuis te zijn? In dat geval is jouw hond zo’n 4 á 5 uur alleen. In veel gevallen gaat dit goed, maar bij sommige honden kan dit voor problemen zorgen. Door de beste hondencamera te gebruiken, kan je hem in ieder geval altijd goed in de gaten houden. Je houdt hierdoor de controle over hem, terwijl je met sommige camera’s ook nog tegen hem kunt praten. Hij voelt zich daardoor een stuk(je) minder eenzaam.

Vind je het zelf lastig om jouw hond langere tijd alleen te laten? Ben je eigenlijk het liefste 24/7 bij hem in de buurt? Ook dan komt de beste hondencamera prima van pas. Via bijvoorbeeld jouw smartphone kun je immers altijd naar jouw trouwe viervoeter kijken; voor veel baasjes zou dit ongetwijfeld een geruststellende gedachte zijn.

Weet je dat jouw trouwe viervoeter behoorlijk angstig of onrustig kan zijn? Ook dan is de aanschaf van de beste hondencamera zeker aan te raden. Daarmee kun je hem immers in de gaten houden en hem direct geruststellen; via een zogeheten tweeweg audio link kun je namelijk communiceren met jouw hond.

Al met al is de aanschaf van de beste hondencamera om meerdere redenen absoluut aan te raden. Het maakt hierbij eigenlijk niet zoveel uit wat voor jou dé reden is om een hondencamera aan te schaffen; je hebt hoe dan ook voldoende keus dankzij het uitgebreide aanbod. Maar, waar moet je dan precies op letten bij het uitkiezen van de beste hondencamera voor jouw hond? Daarover lees je hieronder meer.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een hondencamera?

Het aanbod van hondencamera’s is tegenwoordig nogal divers. Dit komt onder meer doordat verschillende fabrikanten zich op deze markt gestort hebben. Daarbij komt ook nog eens dat niet alle camera’s alleen maar voor honden geschikt zijn. Wat we hiermee bedoelen? Nou, je kunt een beveiligingscamera voor een baby bijvoorbeeld ook prima inzetten als hondencamera. Ook hierdoor is het aanbod nogal divers; dat maakt jouw zoektocht er niet makkelijker op.

Allereerst is het aan te raden om te kijken naar het soort camera. Is het een camera die je op moet hangen? Is het een camera die je ergens neer moet zetten? Of is het wellicht een complete set van meerdere camera’s? Daarbij moet je ook goed letten op de stroomvoorziening. Betreft het een hondencamera die op netstroom werkt? Of is het een hondencamera met een accu?

Ook moet je goed naar de verschillende soorten hondencamera’s kijken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hondencamera met een bewegingssensor, voor een hondencamera inclusief een beloningsfunctie of voor een hondencamera met een zoomfunctie. Let al met al goed op de specificaties van de hondencamera, op de aanwezige functies en op eventuele handige extra’s. Eén van de handige extra’s is bijvoorbeeld een nachtzichtfunctie; daarmee heb je óók in het donker de beschikking over haarscherp beeld.

videobeelden op een smartphone naast een hondencamera

Uiteraard moet je ook goed naar de resolutie van het beeldscherm kijken. Je wilt immers via scherp beeld met jouw hond mee kunnen kijken. Daarvoor is het overigens wel benodigd dat het mogelijk is om de beelden van de beste hondencamera rechtstreeks op jouw smartphone te streamen; let ook daar dus goed op.

Verder is het ook onwijs handig als je via de beste hondencamera met jouw hond kan communiceren. Om dit te bewerkstelligen, moet de camera een microfoon en een luidspreker van de hoogste kwaliteit hebben. Indien de beste hondencamera een microfoon heeft, kan je ook het geblaf van jouw hond horen. Met dank aan de luidspreker kan je jouw hond vervolgens toespreken en daarmee kalmeren.

Tot slot willen we je nog aanraden om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. De prijzen van een hondencamera variëren nogal; maak dus een goed vergelijk, maar richt je daarbij niet puur op de prijs. Het draait uiteindelijk om het totaalplaatje; de hondencamera die aan jouw wensen voldoet én de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft.

3. De 4 beste hondencamera’s

De zoektocht naar de beste hondencamera is absoluut geen gemakkelijke zoektocht. Je moet namelijk op meerdere factoren letten en het aanbod is vrij divers te noemen. Gelukkig helpen we jou een handje; hieronder vind je reviews van de vier beste hondencamera’s. De hondencamera’s die hieronder besproken worden, voldoen stuk voor stuk aan de verwachtingen.

3.1. BS Producten – Hondencamera – 2-weg audio – WiFi – Bewegings- en geluidsdetectie – Nachtvisie – Met app – Smart camera – Opslag in cloud of SD

Deze BS Producten hondencamera is volgens ons de beste hondencamera. Waarom wij voor deze hondencamera gekozen hebben? Dat is onder meer te danken aan de uiteenlopende functies, de verschillende mogelijkheden én het haarscherpe beeld. Bijkomend voordeel is dat deze camera specifiek voor honden ontwikkeld is; dat brengt indirect de nodige voordelen met zich mee. Deze hondencamera werkt volledig draadloos via WiFi, heeft een handige app, heeft een bewegingsdetector en volgt jouw hond dus op de voet. De camera kan bovendien 90 graden gekanteld worden, kan 355 graden gedraaid worden en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Al met al een praktische, relatief betaalbare en scherpe hondencamera.

 • Resolutie: 1920 x 1080 pixels.
 • Zoom: ja.
 • Draaibaar: 355 graden.
 • Kantelbaar: 90 graden.
 • Bediening: via app.

3.2. Orretti – X8 1080P FHD – WiFi – IP beveiligingscamera met bewegingsdetectie – Babyfoon met camera – Zwart

Deze zeer handige hondencamera verdient ook een plekje in deze lijst met beste hondencamera’s. Deze camera kan multifunctioneel ingezet worden; je kunt de camera gebruiken voor het volgen van jouw hond, maar je kunt bijvoorbeeld ook een kind met deze camera in de gaten houden. De camera heeft bewegingsdetectie, levert haarscherp beeld, is te bedienen via een app, heeft een prima microfoon én luidspreker, heeft een brede kijkhoek (1920 x 1080 pixels) en heeft ook nog eens nachtzicht. Al met al in onze ogen de beste hondencamera voor multifunctioneel gebruik.

 • Resolutie: 1920 x 1080 pixels.
 • Zoom: Ja.
 • Draaibaar: 355 graden.
 • Kantelbaar: 100 graden.
 • Bediening: Via app.

3.3. Google – Nest – Cam Indoor – Beveiligingscamera

Ook Google heeft een prima beveiligingscamera voor in huis uitgebracht; deze camera kan prima gebruikt worden voor het monitoren van jouw hond. De camera levert zeer scherp beeld, wordt bediend via een app, is bijzonder veilig te noemen, heeft een prima microfoon én luidspreker, heeft een duidelijk nachtzicht, kan tot 130 graden gekanteld worden en geeft jou direct een melding als er iets bijzonders plaatsvindt. Je kunt vervolgens direct via jouw mobiel meekijken; al met al de beste hondencamera voor uitsluitend binnen gebruik.

 • Resolutie: 1920 x 1080 pixels.
 • Zoom: ja.
 • Draaibaar: 355 graden.
 • Kantelbaar: 130 graden.
 • Bediening: via app.

3.4. Clever Dog – Smart Wi-Fi security camera – Met Night Vision – Grijs

Deze prestigieuze lijst met beste hondencamera’s sluiten we af met deze variant van Clever Dog. Deze camera ziet er niet alleen gelikt uit, maar levert ook beeld van de hoogste kwaliteit. Je hebt hierdoor altijd perfect zicht; dankzij de Night Vision functie is dat óók in het donker het geval. De bewegingsdetectie, de hoge kwaliteit en de werking via WiFi spreken ook stuk voor stuk tot de verbeelding. Waarom dit niet de allerbeste hondencamera is? Omdat de resolutie relatief laag is en de kijkhoek niet vergelijkbaar is met de bovengenoemde varianten. Desalniettemin verdient deze camera zeker een plekje in deze lijst, onder meer dankzij de scherpe prijs.

 • Resolutie: 720 x 576 pixels.
 • Zoom: ja.
 • Draaibaar: 90 graden.
 • Kantelbaar: 60 graden.
 • Bediening: via app.

4. Veelgestelde vragen

Heb je hierboven de beste hondencamera voor jouw hond zien staan? Dan hoef je deze alleen nog maar aan te schaffen én op de juiste manier te gaan gebruiken. Over het gebruik van de beste hondencamera krijgen wij regelmatig vragen. Wij hebben daarom deze vragen gebundeld; in deze sectie vind je de antwoorden op de meestgestelde vragen.

Hoe moet een hondencamera geïnstalleerd worden?

Dit is volledig afhankelijk van het soort hondencamera. Feit is dat je alle hondencamera's via het WiFi-netwerk aan kunt sluiten, waarna je een directe verbinding tussen jouw smartphone en de beste hondencamera kunt maken. Mogelijkerwijs moet je her en der ook nog draden aansluiten (of continue zorgen voor een volle acculading). Raadpleeg in ieder geval altijd de handleiding van de beste hondencamera.

Helpt een hondencamera ook tegen angst?

Sommige hondenrassen vinden het van nature helemaal niks om alleen thuis te zijn. Door de beste hondencamera in jouw huis op te hangen, kun je continue met hem blijven communiceren. Hierdoor voelt hij zich een stuk minder eenzaam en kan je hem ook beter aanleren om af en toe even alleen thuis te blijven. Met de beste hondencamera kan je dus zeker de angst bij jouw hond wegnemen. Wil je meer leren over het alleen thuis laten van je hond? Dan raden we je aan de Puppygroep boeken van Robbin Kleinpenning te lezen voor concrete tips en adviezen.

Waar moet je de hondencamera ophangen?

Hang de hondencamera op in de ruimte waar jouw hond zich het meeste bevindt. Dat is dus in de meeste gevallen de ruimte waar bijvoorbeeld zijn hondenmand, bench of hondenkussen staat/ligt. Mocht hij meerdere favoriete plekjes in huis hebben, dan kun je er ook voor kiezen om de beste hondencamera twee keer aan te schaffen. Daarmee heb je continue zicht op jouw hond.

Werkt een hondencamera ook in het donker?

Als de beste hondencamera de beschikking heeft over een Night Vision (nachtzicht) functie, werkt de camera inderdaad ook in het donker. Let er bij het vergelijken van de hondencamera's dus goed op of deze functie aanwezig is. Voordeel van deze functie is dat je de lampen in jouw huis niet continue aan hoeft te hebben.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *