De 4 beste ballenwerpers voor honden in 2024

Laatst bijgewerkt: 11 mei 2022

Voor de gezondheid van een hond is het van cruciaal belang dat hij dagelijks voldoende beweging krijgt. Een hond vindt het bovendien leuk als hij deze beweging samen met jou kan maken. Mede daarom is het advies om dagelijks lekkere stukken met jouw hond te wandelen én om leuke spelletjes met jouw hond te spelen.

Is jouw hond dol op het apporteren van een bal? Heb jij echter last van jouw schouder of arm gekregen door continue die bal weg te gooien? Dan hebben wij goed nieuws voor je; je kunt namelijk de beste ballenwerper voor een hond aan gaan schaffen. Met die ballenwerper weet je jouw lichaam te ontlasten, terwijl je jouw hond heerlijk achter die bal aan kunt laten rennen. Klinkt dat bij jou als muziek in de oren? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres.

Wij bespreken in dit artikel namelijk wat de voordelen van de beste ballenwerper voor een hond zijn, waar je op moet letten bij het uitkiezen van de beste ballenwerper voor jouw hond en wat in onze ogen de beste ballenwerpers voor honden zijn. Na het lezen van dit artikel kun je dus direct de beste ballenwerper voor jouw hond aan gaan schaffen. Daar ga je absoluut géén spijt van krijgen.

1. Waarom een ballenwerper voor je hond kopen?

Wil je graag jouw hond zo gezond mogelijk houden? Dan weet je ongetwijfeld wel dat hij dagelijks behoefte heeft aan de nodige beweging. Door dagelijks voldoende te bewegen, voorkom je bijvoorbeeld overgewicht bij jouw hond. De dagelijkse beweging brengt echter nog een belangrijk voordeel met zich mee; jouw hond weet zijn energie kwijt te raken. Hierdoor is de kans op verveling ook een stuk kleiner, waarmee je de kans op ongewenst gedrag ook minimaliseert.

Daarmee hebben we eigenlijk direct de belangrijkste redenen te pakken voor de aanschaf van de beste ballenwerper voor honden. Met een dergelijke ballenwerper weet je jouw hond immers van de benodigde beweging te voorzien. Jouw hond heeft hierdoor een kleinere kans op overgewicht en weet bovendien zijn energie kwijt te raken.

Ondertussen zorgt de beste ballenwerper voor jouw hond ook nog voor het gewenste vermaak. Jouw hond vindt het immers geweldig om achter een bal aan te rennen, deze bij jou terug te brengen en vervolgens wéér achter de bal aan te rennen. Met de beste ballenwerper voor honden is jouw hond dus niet alleen gezond bezig, maar ervaart hij ook nog eens een hoop plezier.

Ook voor jezelf is het aan te raden om de beste ballenwerper voor honden aan te schaffen. Weet je waarom? Door die ballenwerper te gebruiken, ontlast je jouw armen en schouders. Het is immers niet goed voor jouw armen en schouders om continue die (tennis)bal van jouw hond weg te gooien. Nee, met een ballenwerper maak je dit een stuk aangenamer, waardoor je jouw lichaam ook minder belast.

Dankzij bovenstaande redenen kiezen meer en meer baasjes voor de aanschaf van een ballenwerper. Daarbij willen we wel benadrukken dat een ballenwerper niet voor elke hond geschikt is. Mocht jouw hond bijvoorbeeld niks met apporteren hebben, heb je ook niet zoveel aan een ballenwerper. Dat is ook het geval als je bijvoorbeeld een Chihuahua in huis rond hebt lopen. Een dergelijk ras staat niet bekend om het apporteren of om de vele beweging. Mocht je echter een energieke hond hebben, is de aanschaf van de beste ballenwerper voor jouw hond zéker aan te raden.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een ballenwerper voor je hond?

Heb je laatst iemand in het park zien lopen met een ballenwerper? Lijkt het jou daarom ook wel iets om een ballenwerper voor jouw hond aan te gaan schaffen? Dan heb je volgens ons al een eerste verstandige keuze gemaakt. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is de aanschaf van de beste ballenwerper voor honden namelijk om meerdere redenen zeker aan te raden.

Je moet er echter wel rekening mee houden dat er allerlei verschillende ballenwerpers op de markt verkrijgbaar zijn. Door die variatie is het niet altijd makkelijk om de beste ballenwerper voor jouw hond te vinden. Gelukkig helpen we jou daar een handje bij. Hieronder bespreken we namelijk de belangrijkste criteria waar je op moet letten bij het uitkiezen van de ballenwerper voor jouw hond. Door op deze criteria te letten, weet je zeker dat je de juiste keuze gaat maken.

Allereerst is het van belang om naar de werking van de ballenwerper te kijken. Je kunt bijvoorbeeld voor een automatische ballenwerper kiezen; in dat geval hoef je alleen maar de bal in het apparaat te stoppen, waarna de bal weggeschoten wordt. Je kunt echter ook voor een handmatige ballenwerper kiezen; dat is eigenlijk een lange steel met aan het einde een houder waar een tennisbal perfect in past. Dit zijn grofweg de twee belangrijkste soorten ballenwerpers voor honden. Naar welke variant gaat jouw keuze?

Kies je voor de handmatige ballenwerper? Dan is het ook goed om naar de vormgeving te kijken. Zo kunnen wij je aanraden om altijd voor een felgekleurde ballenwerper te kiezen; die valt dan in ieder geval lekker op zodat je ‘m niet snel kwijt zult raken. Bovendien moet je goed naar de lengte van de ballenwerper kijken. Des te langer de steel is, des te verder je de bal kunt gooien. Mocht je een grote/krachtige/snelle hond hebt, dan kun je dus het beste voor de beste ballenwerper met een lange steel kiezen.

drie ballenwerpers voor honden in de verpakking

Tot slot is het ook verstandig om naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Richt je pijlen hierbij niet specifiek op de prijs, maar kijk juist naar het totale plaatje. Kies bij voorkeur voor een ballenwerper die goed aangeschreven staat en door een gerenommeerd merk gefabriceerd is. In dat geval ben je hoogstwaarschijnlijk verzekerd van een lange levensduur.

3. De 4 beste ballenwerpers voor je hond

In dit artikel zijn vooralsnog twee zekerheden gesteld: een ballenwerper brengt de nodige voordelen met zich mee én je hebt de keus uit een gevarieerd aanbod van ballenwerpers voor honden. Wat is dan de beste ballenwerper voor jouw hond? Het antwoord op die vraag ga je vinden aan de hand van onderstaande reviews. Wij zijn namelijk al op zoek gegaan naar de beste ballenwerper voor honden en hebben uiteindelijk vier varianten weten te selecteren. Over deze vier varianten vind je hieronder meer informatie.

3.1. PetSafe – Automatische ballenwerper – Dierenspeelgoed

Gemak dient de mens. Dit welbekend gezegde is absoluut van toepassing op deze unieke ballenwerper van het merk PetSafe. Deze ballenwerper werkt namelijk volledig automatisch, waardoor je zelf geen moeite hoeft te doen. Het is namelijk zelfs zo dat jouw hond de bal zelfstandig in het apparaat kan leggen, waarna het apparaat de bal direct weer wegschiet. Jouw hond kan zich dus volledig zelfstandig vermaken. Heb je een grote tuin? Dan is dit al helemaal de beste ballenwerper voor jouw hond. Bij deze ballenwerper heb je bovendien de keus uit verschillende afstanden (variërend tussen de 2 en 10 meter) en verschillende werphoeken. Al met al is dit volgens ons – met afstand – de beste ballenwerper voor honden.

 • Soort ballenwerper: automatisch.
 • Materiaal: kunststof.
 • Kleur: Paars.

3.2. Beeztees – Tennisbalwerper – Apporteren – Assorti – 62 cm

Gaat jouw voorkeur niet uit naar een automatische ballenwerper, maar juist naar een handmatige ballenwerper? Dan is deze variant van Beeztees de beste optie. Deze ballenwerper heeft een houder die perfect de grootte van een tennisbal heeft; je kunt dankzij deze ballenwerper moeiteloos een tennisbal behoorlijk ver gooien. Dat is onder meer te danken aan de lengte van deze werper; met een totale lengte van 62 centimeter is dit een behoorlijk lange ballenwerper te noemen. Dit levert voor jou een belangrijk voordeel op; je kunt de bal zonder enige moeite behoorlijk ver weg gooien.

Ook vinden wij het zeer prettig dat deze ballenwerper in het rood uitgevoerd is. De ballenwerper valt hierdoor bijzonder goed op. Mocht je besluiten om de beste ballenwerper voor jouw hond aan te schaffen, genieten zowel jij als jouw hond van veel gemak en plezier.

 • Soort ballenwerper: handmatig.
 • Lengte: 62 centimeter.
 • Materiaal: kunststof.
 • Kleur: rood.

3.3. Nerf – Tennisball Blaster – Apporteerspeelgoed – Blauw – L – 50 cm

Wil jij liever niet met een handmatige ballenwerper een bal weggooien? Of kun je dit wellicht niet door fysieke ongemakken? Dan kan je ook kiezen voor deze unieke ballenwerper voor een hond. Deze ballenwerper valt het beste te vergelijken met een pistool. Je stopt een speciale bal in deze ballenwerper, waarna je met één druk op de knop de bal behoorlijk ver weg schiet. Jouw hond rent achter de bal aan, brengt de bal weer naar je terug, je stopt de bal in het pistool en je vuurt de bal wederom af. Je kunt de bal met dank aan deze ballenwerper tot maar liefst 15 meter afstand wegschieten. Bij aanschaf krijg je een speciale bal meegeleverd, maar je kunt ook normale tennisballen hiervoor gebruiken.

 • Soort ballenwerper: pistool.
 • Materiaal: plastic.
 • Kleur: blauw met oranje.

3.4. Chuckit! – Sport 25M – Ball Launcher – 64 cm

Ook deze ballenwerper voor honden van het merk Chuckit! kunnen wij van harte aanraden. Dit betreft een handmatige ballenwerper; leg de tennisbal in de houder, beweeg je arm naar achter en gooi de bal met een mooie zwiep behoorlijk ver weg. Dankzij de lengte van deze ballenwerper – maar liefst 64 centimeter – gooi je de bal moeiteloos tot wel 25 meter ver weg. Met deze ballenwerper weet je dus zeker dat jouw hond voldoende in beweging komt én veel plezier heeft. Met deze beste ballenwerper voor een hond doe je altijd een verstandige aankoop, waarbij je wel rekening moet houden met een relatief fors prijskaartje. Deze ballenwerper is namelijk duurder dan de Beeztees tennisbalwerper (zie review 2).

 • Soort ballenwerper: handmatig.
 • Lengte: 64 centimeter.
 • Materiaal: kunststof.
 • Kleur: blauw, groen of oranje.

4. Veelgestelde vragen

Wil jij nu ook direct de beste ballenwerper voor jouw hond aanschaffen? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen. Een dergelijke ballenwerper brengt namelijk veel vermaak met zich mee en brengt óók voor jou meerdere voordelen met zich mee. Maar, hoe moet je de beste ballenwerper voor honden nou precies gebruiken? Wij geven hieronder antwoord op enkele veelgestelde vragen die wij met enige regelmaat over een ballenwerper voor honden binnenkrijgen.

Welke variant is de beste keuze?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kun je kiezen tussen meerdere varianten. Tussen deze varianten bestaat geen "goed", "beter" of "best". Nee, de keuze is volledig afhankelijk van jouw eigen situatie, jouw eigen voorkeuren en jouw hond. Ook is het goed om naar de werpafstand van de ballenwerper te kijken. Mocht je een krachtige/snelle/grote hond hebben, dan kun je het beste kiezen voor een de beste ballenwerper voor honden met een behoorlijke werpafstand.

Waar kan je een ballenwerper voor honden gebruiken?

Ook dit is volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Sommige varianten zijn in huis te gebruiken, terwijl sommige van deze varianten ook prima buiten te gebruiken zijn. Over het algemeen worden de meeste ballenwerpers voor honden in bijvoorbeeld het park, op een grasveldje of in de achtertuin gebruikt.

Hoe laat je jouw hond aan een automatische ballenwerper wennen?

Dit doe je puur door gewenst gedrag te belonen. Legt de hond de bal zelf terug in de bak van de automatische ballenwerper? Beloon hem dan direct. Door dat meerdere keren te doen, laat je hem relatief snel wennen aan de automatische ballenwerper.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *