De 5 beste hondendekens voor in de auto in 2024

Laatst bijgewerkt: 2 januari 2023

Ga jij graag met jouw hond op pad? Stappen jullie graag samen in de auto om bijvoorbeeld naar een natuurgebied te gaan om daar een heerlijk stuk te wandelen? Of moet jouw trouwe viervoet wel eens noodgedwongen naar bijvoorbeeld de trimsalon of dierenarts? Op het moment dat jouw hond in de auto stapt, is het wenselijk dat daar een hondendeken ligt.

Met een hondendeken voor in de auto geniet je van enkele voordelen. Dat is zéker het geval als je voor de beste hondendeken voor in de auto kiest. Dat deken biedt niet alleen het gewenste comfort voor jouw hond, maar beschermt ook nog eens de (lederen) bekleding van jouw auto. De scherpe nagels kunnen schade aan de bekleding aanrichten; daar zit je uiteraard niet op te wachten.

Met dank aan de beste hondendeken voor in de auto kan je dit op een simpele manier voorkomen. Maar, wat is nou de beste hondendeken voor in de auto? En waar moet je op letten bij het uitzoeken van de beste hondendeken voor in de auto? In dit artikel vertellen we je daar uitgebreid meer over.

1. Waarom een hondendeken voor in de auto kopen?

Als je een heerlijke wandeling met jouw hond hebt gemaakt, zit er ongetwijfeld wat viezigheid aan de poten van jouw hond. Denk hierbij aan water, aan modder en aan grassprieten. Op het moment dat je géén hondendeken voor in de auto hebt, wordt jouw gehele achterbank direct smerig en nat. Door de beste hondendeken in de auto neer te leggen, voorkom je dit op een efficiënte manier.

Je kunt jouw hond altijd op een prettige manier in de auto vervoeren; de beste hondendeken in de auto zorgt ervoor dat de bekleding van jouw auto niet vies wordt. Daarnaast zorgt de beste hondendeken in de auto er ook voor dat de nagels van jouw hond geen schade aan kunnen richten. Deze nagels zijn behoorlijk lang en scherp.

Door de beste hondendeken in de auto te leggen, voorkom je dat deze nagels de (lederen) bekleding kapot weten te maken. Ook dat is voor veel baasjes een absolute reden om voor een hondendeken voor in de auto te kiezen.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een hondendeken voor in de auto?

Wil je graag van bovengenoemde voordelen gaan genieten? In dat geval moet je een keuze gaan maken tussen de nodige hondendekens voor in de auto. Maar, wat is nou de beste hondendeken voor jouw auto? Dat is volledig afhankelijk van jouw wensen, jouw hond en jouw auto. Graag geven we je daar iets meer informatie over, zodat je uiteindelijk de beste hondendeken voor jouw auto kunt kiezen.

Allereerst is het van belang om naar de afmetingen van de hondendeken voor in de auto te kijken. Het deken moet niet te klein zijn, aangezien dan niet de gehele achterbank bedekt wordt. Anderzijds moet het deken ook niet te groot zijn, aangezien deze wel mooi in de auto moet passen. Het deken moet bovendien afgestemd zijn op het lichaam van jouw hond; voor een grotere hond heb je logischerwijs een grotere deken nodig in de auto dan voor een kleinere hond.

Ook speelt de kleurstelling en het design van de hondendeken voor in de auto een belangrijke rol. De gehele achterbank wordt bedekt door de deken, waardoor de deken goed opvalt in de auto. Zolang de gehele deken qua uitstraling en kleurstelling naar jouw wens is, maakt dat niet al te veel uit. Verder is het aan te raden om goed naar de bevestigingsmogelijkheden te kijken.

Hoe kan je de beste hondendeken in de auto vastmaken? In de meeste gevallen kan de hondendeken vastgemaakt worden aan de hoofdsteunen van de auto. Hierdoor ligt de deken super stevig en kan deze eigenlijk geen kant op. Dat maakt het autoritje voor jouw trouwe viervoeter nóg comfortabeler.

hondendeken auto

De beste hondendeken voor in de auto kan over verschillende functies beschikken. Zo hebben sommige dekens speciale armleuningen, een handige rits en een afneembare hoes. Bij andere hondendekens voor in de auto is het weer makkelijk om de gehele deken af te nemen met een vochtig doekje.

Tot slot zijn er ook nog hondendekens voor in de auto met een anti-slip bodem. Die bodem zorgt ervoor dat de beste hondendeken in de auto stabiel blijft liggen. Al met al moet je bij het uitkiezen van de beste hondendeken voor in de auto op meerdere criteria letten.

Let daarbij niet alleen op bovenstaande criteria, maar let ook goed op de prijs-kwaliteitsverhouding. Is het aan te raden om altijd voor de duurste hondendeken te gaan? Nee, dat is niet per se noodzakelijk. Vaak is het wel zo dat de beste hondendeken voor in de auto niet de goedkoopste is. Voor kwaliteit moet immers altijd betaald worden. Let dus goed op bovenstaande criteria én op de prijs-kwaliteitsverhouding. Daar helpen we jou graag bij.

3. De 5 beste hondendekens voor in de auto

Ben je op zoek naar de beste hondendeken voor in de auto? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er meerdere zaken waar je goed op moet letten. Als je jouw zoektocht naar de beste hondendekens zo soepel mogelijk wilt laten verlopen, ben je bij ons aan het juiste adres.

Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de 5 beste hondendekens voor in de auto. Onze bevindingen vind je in onderstaande reviews, waarin we de beste hondendekens voor in de auto bespreken.

3.1. S.old – Hondendeken auto – Achterbank – Kofferbak – 135 x 145 cm

Uiteindelijk kan maar één hondendeken de allerbeste zijn. In onze ogen is dit hondendeken van S.old. Deze hondendeken is 135 bij 145 centimeter, is makkelijk te bevestigen en is van een hoge kwaliteit. Het bevestigen gaat makkelijk met dank aan de kliksluitingen; hiermee maak je de hondendeken moeiteloos vast aan de hoofdsteunen van de voorstoelen en de achterbank.

Jouw hond geniet vervolgens van veel comfort en je weet jouw auto perfect te beschermen. Deze beste hondendeken voor in de auto is ook nog makkelijk schoon te maken, is geschikt voor elk type auto en kent twee gordelingangen. Je bent dus ook verzekerd van de optimale veiligheid van jouw trouwe viervoeter.

 • Materiaal: polyester/nylon.
 • Kleur: zwart.
 • Afmetingen: 135 bij 145 cm.
 • Geschikt voor: achterbank/kofferbak.

3.2. Mister Mill Pets – Hondendeken auto – Achterbank – Kofferbak – 147 x 137 cm

Over de hierboven beschreven variant van S.old zijn we onder de indruk, maar dat geldt ook voor deze Mister Mill Pets hondendeken voor in de auto. Deze hondendeken kan makkelijk vastgemaakt worden, biedt de gewenste veiligheid en kent ook nog meerdere opbergzakken. In deze opbergzakken kun je bijvoorbeeld de riem of speelgoed voor je hond bewaren.

Deze beste hondendeken voor in de auto beschermt jouw bekleding perfect, heeft een kijkvenster voor jouw huisdier en zorgt voor een fijne luchtstroom. Jouw hond komt eigenlijk helemaal niks te kort als hij op deze hondendeken in de auto zit of ligt.

 • Materiaal: oxford fabric/katoen.
 • Kleur: zwart met oranje details.
 • Afmetingen: 137 bij 147 cm.
 • Geschikt voor: achterbank/kofferbak.

3.3. LivingPets – Hondendeken auto – Achterbank & kofferbak – Kijkvenster – Zwart – 147 x 137 cm

Ook over deze hondendeken van LivingPets zijn we uitermate te spreken. Deze hondendeken is groot (137 bij 147 cm), heeft een kijkvenster voor jouw hond, is bijzonder comfortabel en is vuil- en waterafstotend. De hondendeken voor in de auto is makkelijk schoon te maken, heeft twee ingangen voor de gordel en kan makkelijk vastgemaakt worden.

Met behulp van de simpele kliksluitingen is het bevestigen van deze hondendeken binnen 1 minuut gefixt. Tot slot zijn we ook te spreken over de opbergvakken van deze hondendeken; hierdoor kan je bijvoorbeeld de riem of speelgoed op een handige en veilige manier opbergen.

 • Materiaal: polyester.
 • Kleur: zwart.
 • Afmetingen: 137 bij 147 cm.
 • Geschikt voor: achterbank/kofferbak.

3.4. Pet Perfect – Hondendeken auto – Achterbank – Kofferbak – Zwart

In deze lijst zijn louter de beste hondendekens voor in de auto te vinden; dat geldt ook voor deze hondendeken van het merk Pet Perfect. Deze hondendeken is van de hoogste kwaliteit, is gemakkelijk te bevestigen, is onwijs veilig dankzij de gordelingangen en kan na afloop makkelijk schoongemaakt worden.

Ook is deze hondendeken voor in de auto waterdicht en heeft het aan anti-slip bodem. Door de hoog opstaande randen is jouw hond bovendien niet in staat om de binnenkant van de deur te beschadigen met zijn nagels. Al met al verdient deze hondendeken in onze ogen absoluut de stempel “beste hondendeken voor in de auto”.

 • Materiaal: polyester.
 • Kleur: zwart.
 • Afmetingen: 137 bij 147 cm.
 • Geschikt voor: achterbank/kofferbak.

3.5. Beeztees – Auto Deluxe – Hondendeken – Blauw – 140 x 120 cm

Zijn de hierboven beschreven hondendekens te groot naar jouw zin? Heb je wellicht niet zo’n grote auto of heeft jouw kleine hond niet zo’n grote hondendeken nodig? Dan kan je ook voor deze beste hondendeken voor in de auto kiezen.

Deze hondendeken heeft een fraaie blauwe kleur, is 140 bij 120 cm groot en is comfortabel voor jouw trouwe viervoeter. Dankzij de openingen kan je veilig de gordel om doen en ook het bevestigen van deze hondendeken gaat bijzonder makkelijk en snel. Al met al een prima hondendeken met een interessant prijskaartje.

 • Materiaal: nylon.
 • Kleur: blauw.
 • Afmetingen: 120 bij 140 cm.
 • Geschikt voor: achterbank/kofferbak.

4. Veelgestelde vragen

De kans is héél groot dat je in bovenstaande reviews de beste hondendeken voor in de auto hebt gevonden. Nadat je deze beste hondendeken voor in de auto aangeschaft hebt, moet je deze wel op de juiste manier gaan gebruiken. Over het gebruik van hondendekens krijgen wij regelmatig vragen.

Wij hebben deze vragen gebundeld en geven in onderstaande sectie antwoord op de twee meestgestelde vragen die wij binnenkrijgen.

Hoe moet een hondendeken voor in de auto vastgemaakt worden?

Een hondendeken voor in de auto kan met behulp van kliksluitingen of een elastische sluiting vastgemaakt worden in de auto. Bij de hierboven beschreven beste hondendekens voor in de auto gaat het veelal met kliksluitingen. Deze sluitingen kun je om de hoofdsteunen van de voorstoelen en om de hoofdsteunen van de achterbank doen, waarmee je de beste hondendeken voor in de auto veilig en stevig vast kunt maken.

Hoe moet een hondendeken voor in de auto schoongemaakt worden?

Voor het schoonmaken van de beste hondendeken voor in de auto heb je eigenlijk alleen een vochtig doekje nodig. Haal dit vochtige doekje over de hondendeken voor in de auto heen en de deken is direct weer netjes schoon. Is de hondendeken nou echt héél vies? Dan kan je er bij sommige varianten ook voor kiezen om deze in de wasmachine op 30 graden te wassen. Of dit mogelijk is bij jouw hondendeken, moet je even goed nakijken in de handleiding van het betreffende product.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *