De 4 beste hondenbenches voor in de auto in 2024

Laatst bijgewerkt: 7 juli 2022

Neem jij jouw kind zomaar mee in de auto? Of zorg je ervoor dat jouw kind de beschikking heeft over een veilige autostoel en dat je hem/haar veilig in deze stoel vastzet? Als je veilig met een kind op pad wilt gaan, is het absoluut aan te raden om de best mogelijke autostoel aan te schaffen. Dat geldt overigens niet alleen voor een baby, maar ook zéker voor jouw trouwe viervoeter.

Als je met jouw hond in de auto op pad gaat, is het ook aan te raden om een veilige plek voor hem/haar te creëren. Dit kun je op verschillende manieren doen, waarbij de hondenbench voor in de auto zeker één van de meest populaire manieren is. In dit artikel willen we je graag kennis laten maken met de beste hondenbench voor in de auto.

We presenteren niet alleen een top 4, maar we geven je ook allerlei belangrijke achtergrondinformatie. Zo bespreken we ook wat het belang van de beste hondenbench voor in de auto is én waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van een nieuwe hondenbench voor in de auto.

1. Waarom een hondenbench voor in de auto kopen?

Ben je wettelijk verplicht om jouw hond in een hondenbench in de auto te doen? Nee, je bent niet wettelijk verplicht om een hond in een auto op één of andere manier vast te zetten. Althans; daar is geen specifieke wet voor opgesteld. Een andere wet geeft echter aan dat je te allen tijde voor een veilige situatie in de auto moet zorgen. Een hond die los op de achterbank rondloopt, is alles behalve een veilige situatie.

Dat is direct één van de belangrijkste redenen voor de aanschaf van de beste hondenbench voor in de auto. Dankzij een dergelijke hondenbench maak je het niet alleen voor jouw hond veilig, maar ook voor jezelf.

Bijkomend voordeel is dat je de bekleding van jouw auto weet te beschermen. De scherpe nagels van een hond kunnen bijvoorbeeld ernstige schade aan lederen bekleding aanrichten, maar dat is bij een hondenbench niet het geval. Deze bench zet je immers in de kofferbak van jouw auto neer, waardoor jouw hond in principe geen schade aan kan richten.

Verder biedt een hondenbench op nog veel meer vlakken gemak. Zo hoef je niet bang te zijn dat jouw auto vies wordt en hoef je ook niet bang te zijn dat jouw auto opeens naast je staat op de voorstoel. Nee, de beste hondenbench voor in de auto brengt simpelweg veel gemak én veiligheid met zich mee.

Is de aanschaf van de beste hondenbench voor in de auto voor elk baasje aan te raden? Ja, eigenlijk wel. Het enige waar je wel over moet beschikken, is een auto met een kofferbak die ruim genoeg is. Daarover bespreken we hieronder het een en ander.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een hondenbench voor in de auto?

Zou je eventueel de beste hondenbench voor in de auto aan willen schaffen? Dan heb je wat ons betreft al een verstandige keus gemaakt. Het is namelijk een feit dat de beste hondenbench voor in de auto veel voordelen met zich mee brengt. Het belangrijkste voordeel hierbij is uiteraard de veiligheid.

Wil jij de veiligheid van jouw hond (en van jezelf) waarborgen? Dan is het aan te raden om een goed vergelijk te gaan maken tussen de verschillende hondenbenches voor in de auto. Zo is het aan te raden om de afmetingen van jouw kofferbak goed op te meten. Hoeveel ruimte heb je in de kofferbak? Op basis van die afmetingen weet je hoe groot de beste hondenbench voor in de auto maximaal kan zijn.

Daarbij is het ook aan te raden om goed naar het materiaal van de bench te kijken. De meest gebruikte materialen zijn metaal, nylon, aluminium en kunststof. Waarom dit materiaal zo van belang is? Nou, de reden daarvoor is eigenlijk drieledig: het materiaal is bepalend voor de sterkte van de bench, voor de uitstraling van de bench en voor het gewicht van de bench.

Wil jij de beste hondenbench voor in de auto makkelijk in en uit de auto tillen? Dan is het aan te raden om te gaan voor een hondenbench met een relatief laag gewicht. Daarbij denken wij in ieder geval direct aan een hondenbench van aluminium of nylon. Mocht je de hondenbench in principe nóóit uit de auto willen halen, dan is dit criteria van minder belang.

Let daarbij ook goed op de eventuele opties van de beste hondenbench voor in de auto. Het is namelijk zo dat je sommige benches op een makkelijke manier op kunt vouwen, waardoor de bench veel minder ruimte in beslag neemt. Dat is met name handig op de momenten dat je de hondenbench níet nodig hebt.

hond ligt in een bench voor in de auto

Ook is het advies om goed naar het design van de hondenbench te kijken. De meeste hondenbenches kennen geen al te bijzonder design, maar je kunt het zo gek maken als je zelf maar wilt. In onze ogen is dit wel één van de minst belangrijke criteria. Onderaan de streep moet de hondenbench met name veel gemak bieden en de veiligheid waarborgen.

Tot slot willen wij je aanraden om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. In de wereld van hondenbenches kom je enkele merken tegen die met kop en schouders boven de rest uitsteken: Tectake of Flamingo zijn daar voorbeelden van. Als je de beste hondenbench voor in de auto van één van deze merken aanschaft, weet je zeker dat je een verstandige aankoop doet.

Uiteraard is het daarbij ook aan te raden om goed naar het prijskaartje te kijken. De beste hondenbench voor in de auto hoeft niet per sé honderden euro’s te kosten; het is mét name van belang dat de prijs-kwaliteitsverhouding goed te noemen is. Stel voor jezelf een maximum budget op en ga vervolgens binnen dat budget op zoek naar de beste hondenbench voor in de auto.

3. De 4 beste hondenbenches voor in de auto voor een hond

Wil jij graag altijd veilig met jouw trouwe viervoeter op pad kunnen gaan? Lijkt het jou heerlijk om daarbij ook van het nodige gemak te genieten? Dan is de aanschaf van de beste hondenbench voor in de auto absoluut aan te raden. Maar, wat is nou de beste bench voor jouw hond? Die vraag hebben wij onszelf ook gesteld. Uiteindelijk hebben wij het gehele aanbod van hondenbenches voor in de auto aan een strenge keuring onderworpen, waarna wij een top 4 samen hebben kunnen stellen!

3.1. Hondenbench – Zwart – M – 76 x 46 x 51 cm

In dit artikel heb je kunnen lezen dat de prijs-kwaliteitsverhouding van een hondenbench onwijs belangrijk is. Mede daarom zijn wij op zoek gegaan naar de beste hondenbench voor in de auto met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Al snel kwamen we uit bij deze handige autobench met twee deuren; ideaal voor het gebruik in de auto. Voor de rest kent deze bench niet al te veel poespas, maar heeft juist daardoor onwijs veel te bieden. De bench is uitgevoerd in het zwart en de onderbak is makkelijk te reinigen.

Deze bench is 76 bij 46 bij 51 centimeter groot. Hiermee is de bench geschikt voor kleine tot middelgrote rassen. Je kunt echter ook nog voor één van de volgende maten kiezen: maat S (61 bij 46 bij 51 cm), maat L (92 x 57 x 64 cm), maat XL (107 x 69 x 76 cm) en maat XXL (121 x 74 x 81 cm).

Tot slot nog de belangrijkste eigenschappen van deze beste hondenbench voor in de auto op een rijtje:

 • Afmetingen: 76 x 46 x 51 cm.
 • Materiaal: metaal.
 • Kleur: zwart.
 • Deuren: 2.

3.2. Tectake – Single – Hondenbench – Zwart/zilver – 90 x 66 x 69,5 cm

Gaat jouw voorkeur uit naar een hondenbench in een afwijkende vorm? Heb je wellicht een niet al te grote kofferbak voor de bench? In dat geval kun je het beste voor deze hondenbench van Tectake kiezen. Deze hondenbench heeft namelijk een unieke vorm, waardoor de bench relatief weinig ruimte in beslag neemt. De vorm valt het beste te omschrijven als een “trapeze”-vorm.

Door deze vorm neemt de bench niet al te veel ruimte in beslag, maar biedt de bench alsnog voldoende ruimte aan jouw trouwe viervoeter. Daarbij is de bench ook makkelijk te reinigen, heeft de bench een fraai “open” design en kun je de bench makkelijk in en uitvouwen. Doordat de bench vrij groot is, kun je ‘m voor allerlei soorten honden gebruiken: 90 x 66 x 69,5 centimeter.

 • Afmetingen: 90 x 66 x 69,5 cm.
 • Materiaal: aluminium, kunststof en fineerhout.
 • Kleur: zwart/zilver.
 • Deuren: 1.

3.3. Flamingo – Hondenbench – Sam – Zwart – L – 109 x 70 x 77 cm

Toen wij het aanbod van hondenbenches bekeken, viel één merk ons al snel op: Flamingo. Dit merk biedt meerdere interessante hondenbenches voor in de auto aan, waarbij ons oog ook al snel viel op deze hondenbench. Deze bench ziet er fraai uit, is prima geprijsd en biedt voldoende ruimte voor jouw trouwe viervoeter.

Absoluut voordeel is ook dat deze hondenbench twee deuren heeft. Door de vormgeving kun je jouw hond dus op verschillende manieren in de bench plaats laten nemen. De bench biedt voldoende ruimte én comfort, terwijl de bench ook nog makkelijk te reinigen is.

Wij geven de voorkeur aan de maat XL (109 x 70 x 77 cm). Je kunt echter ook voor één van de andere afmetingen kiezen: maat S (61 x 43 x 50 cm), maat M (77 x 47 x 55 cm) en maat XXL (124 x 76 x 83 cm).

 • Afmetingen: 109 x 70 x 77,5 cm.
 • Materiaal: metaal.
 • Kleur: zwart.
 • Deuren: 2.

3.4. Petstar – Hondenbench – Ebo – Taupe – M – Taupe – 77 x 47 x 55 cm

Tot slot zijn wij ook nog te spreken over deze beste hondenbench voor in de auto van het merk Petstar. Dit merk heeft subliem werk afgeleverd met deze fraaie, veilige en relatief grote hondenbench. De bench is bovendien ook nog betaalbaar. Voor een relatief laag bedrag krijg je de beschikking over een bench van 77 bij 47 bij 55 centimeter groot.

Qua ontwerp heeft Petstar gekozen voor degelijkheid. Deze beste hondenbench voor in de auto kent niet al veel te veel poespas, maar doet juist wat het moet doen. Daarbij heeft Petstar wel gekozen voor een handige, uitschuifbare lade. Doordat je deze lade uit kunt schuiven, kun je de bench moeiteloos én snel schoonmaken.

 • Afmetingen: 77 x 47 x 55,5 cm.
 • Materiaal: metaal.
 • Kleur: taupe.
 • Deuren: 2.

4. Veelgestelde vragen

Heb je hierboven reeds de beste hondenbench voor in de auto gevonden? Dan hoef je eigenlijk nog maar één ding te doen: deze bench op de juiste manier te gebruiken. Op de twee meestgestelde vragen omtrent het gebruik, geven wij hieronder het antwoord.

Is een hondenbench in een auto verplicht?

Het is niet zo dat je verplicht bent om een hondenbench voor in de auto te gebruiken. Wel ben je verplicht om altijd voor een veilige situatie te zorgen. Dát doe je dus door de beste hondenbench voor in de auto aan te schaffen en te gebruiken.

Hoe kun je een hondenbench in de auto vastzetten?

Vastzetten is in principe niet nodig. De bench staat namelijk zeer stevig en blijft – door het gewicht – op één plek staan.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *