De 4 beste nagelknippers voor honden in 2024

Laatst bijgewerkt: 19 juni 2022

Onder het verzorgen van een hond bestaat niet alleen het borstelen van de vacht, maar ook het bijwerken van de nagels. De nagels van een hond kunnen relatief snel groeien en vervolgens irritaties opwekken. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de lange nagels voor een ontsteking zorgen of de reden zijn van het mank lopen van je hond. Genoeg redenen dus om regelmatig de nagels van je hond bij te knippen. Wat je daarvoor nodig hebt? De beste nagelknipper. Wat is de beste nagelknipper voor een hond? Dat lees je in dit artikel. We bespreken een lijst met beste nagelknippers voor honden, maar we voorzien je ook nog van andere relevante informatie.

1. Waarom een nagelknipper voor je hond kopen?

Als je zelf lange nagels hebt, kan dit in sommige situaties vervelend zijn. Lange nagels kunnen namelijk afbreken en zodoende veel pijn veroorzaken. Om dat te voorkomen, knip je bij jezelf regelmatig je nagels. Eigenlijk om dezelfde redenen is het ook belangrijk om de nagels van je hond regelmatig te knippen. Daar kan je het beste een speciale nagelknipper voor honden voor gebruiken; met een nagelknipper voor een hond kan je op een veilige en snelle manier de nagels van je hond bijwerken.

Met een nagelknipper haal je simpelweg het beste en meest handige apparaat in huis om de nagels van je hond bij te werken. Daarmee voorkom je onder meer dat je hond tijdens het lopen/rennen last krijgt van zijn poten. De lange nagels kunnen bijvoorbeeld in de vacht gaan groeien, waardoor je hond veel pijn gaat krijgen. Ook kunnen de lange nagels zorgen voor nagelaandoeningen waar je hond op de lange termijn last van blijft houden. Met een nagelknipper kan je dus voorkomen dat je hond pijn gaat krijgen; dat is eigenlijk de voornaamste reden om een nagelknipper voor je hond te kopen.

Een andere reden is terug te vinden in de veiligheid voor jou en jouw hond. Zolang je de nagels van je hond niet al te lang laat worden, kunnen deze nagels niet veel schade aanrichten. Als je de nagels van je hond echter te lang laat worden, kan dit voor schade aan bijvoorbeeld je vloer, je bank en jouw handen zorgen. In bijvoorbeeld een speelse bui kan je hond onstuimig met zijn poot over jouw hand heen gaan; lange nagels kunnen dan jouw huid opentrekken. Door de nagels keurig kort te houden, voorkom je dergelijke gevolgen.

Tot slot is het ook nog voor de uitstraling van je hond aan te raden om de nagels te knippen. Het voelt niet alleen een stuk lekkerder aan voor je hond, maar het zorgt ook voor een fraaiere uitstraling van je hond. Je hond ziet er verzorgd uit en dat is eigenlijk het minste dat je voor je hond kunt doen. Al met al zijn er dus meerdere redenen om een nagelknipper voor je hond te kopen.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een nagelknipper voor je hond?

Als je een nagelknipper gaat kopen; hoe kan je dan de beste nagelknipper voor je hond zien te vinden? De beste nagelknipper voor je hond bestaat eigenlijk niet. De beste nagelknipper is namelijk afhankelijk van jouw voorkeuren en de kenmerkende eigenschappen van jouw hond. Sommige hondennagelknippers zijn bijvoorbeeld geschikt voor kleine honden, terwijl andere nagelknippers voor honden juist prima van pas komen bij grotere honden. Het vinden van de beste nagelknipper voor je hond is daarom geen al te makkelijke zoektocht. Om je een handje tijdens de zoektocht te helpen, hebben wij de belangrijkste criteria voor je op een rijtje gezet.

Allereerst is het aan te raden om naar de bediening en de veiligheid van de nagelknipper te kijken. Bij voorkeur gebruik je namelijk een nagelknipper die makkelijk te bedienen is. Het knippen van de nagels van je hond is een behoorlijk precisiewerk, waardoor een makkelijke bediening absoluut wenselijk is. Ondertussen mag de veiligheid nooit in het geding komen; daarvoor komt onder meer een veiligheidsstop uitermate goed van pas. Let bij het vergelijken van de nagelknippers dus altijd op de eventuele aanwezigheid van dit soort veiligheidsfuncties.

dierenarts knipt de nagels van een hond

Ook is het aan te raden om naar het handvat van de nagelknipper te kijken. Heeft dit handvat een prettige vormgeving? Heeft het handvat een soft grip laag? Dergelijke vragen kunnen van doorslaggevend belang zijn. Eigenlijk sluit dit perfect aan op het hierboven genoemde criteria; de bediening van de nagelknipper. Met een ergonomisch vormgegeven en zacht handvat heb je simpelweg de optimale controle over de nagelknipper voor je hond. Daarmee voorkom je dat je per ongeluk mis knipt en daarmee je hond bezeert.

Tot slot willen we je ook nog aanraden om goed op het prijskaartje van de hondennagelknippers te letten. De beste nagelknipper voor een hond hoeft niet per sé de duurste te zijn, maar het gezegde “goedkoop is duurkoop” gaat wel op bij de meeste nagelknippers. De beste nagelknipper voor je hond is dus uiteindelijk een nagelknipper met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Om je een indruk te geven van de prijsverschillen; voor enkele goedkopere nagelknippers betaal je nog geen 5 euro, terwijl je voor een variant van een duurder merk wellicht bijna 20 euro of soms zelfs meer betaald. Dit prijsverschil is behoorlijk fors te noemen, maar dat uit zich ook duidelijk in de kwaliteit en bediening van de nagelknipper. Je betaalt inderdaad iets meer geld, maar je bent wel verzekerd van een veel prettigere nagelknipper. Een nagelknipper die zijn werk prima doet zonder dat je daarbij pijn aan je hond kunt veroorzaken. In de wereld van de nagelknippers voor honden is het dus niet aan te raden om blind voor de voordeligste variant te gaan. Integendeel zelfs; beoordeel de nagelknippers op prijs én op kwaliteit. Kies uiteindelijk voor de beste nagelknipper die qua prijsstelling en qua kwaliteit aan jouw wensen voldoet.

3. De 4 beste nagelknippers voor honden

Je hebt hierboven kunnen lezen waar je je zoal op moet richten bij het aanschaffen van een nagelknipper. Om jou met deze zoektocht te helpen, hebben wij allerlei nagelknippers voor honden aan een strenge keuring onderworpen. Uiteindelijk hebben wij op basis daarvan een top 4 van de beste nagelknippers voor je hond samen kunnen stellen. De onderstaande nagelknippers hebben stuk voor stuk een prima prijs-kwaliteitsverhouding en hebben hun plekje in deze lijst met beste nagelknippers absoluut verdiend.

3.1. Mister Mill Pets – Professionele nagelknipper voor honden – Met veiligheidsstop

De professionele nagelknipper van Mister Mill Pets is wat ons betreft de allerbeste keuze voor jouw hond. Deze nagelknipper voor honden ligt prima in de hand, heeft een onwijs prettige veiligheidsstop en kan nauwkeurig bediend worden. De nagelknipper is niet alleen voor een hond te gebruiken, maar ook voor bijvoorbeeld knaagdieren, vogels en katten. Met de veiligheidsstop zorg je ervoor dat je altijd de nagels op de juiste lengte afknipt. Bovendien heeft deze nagelknipper een ontgrendelbescherming, zodat je kinderen niet met de nagelknipper kunnen “spelen”. Al met al een prima nagelknipper voor een marktconforme prijs.

 • Kleur: geel.
 • Materiaal: RVS en plastic.
 • Lengte: 16 cm.
 • Gewicht: 83 gram.

3.2. LifeGoods – Nagelknipper voor honden

Het merk Lifegoods komt in meerdere artikelen op onze website terug. Dat heeft het merk voor elkaar gekregen door hoogwaardige producten tegen gunstige prijzen aan te leveren. Dat is ook exact het geval bij deze nagelknipper. Deze nagelknipper voor een hond werkt prima, heeft een gunstig prijskaartje en brengt enkele voordelen met zich mee. Zo heeft de nagelknipper een lange levensduur, heeft de nagelknipper precisiemessen voor een gelijkmatige knip en is de nagelknipper ook geschikt voor andere dieren.

 • Kleur: rood met zwart.
 • Materiaal: RVS en plastic.
 • Lengte: 15 cm.
 • Gewicht: 76 gram.

3.3. Woodoro – Professionele nagelknipper voor honden – Met nagelvijl en veiligheidsstop – Blauw

In deze lijst met beste nagelknippers voor honden mag de nagelknipper van Woodoro absoluut niet ontbreken. Deze nagelknipper heeft een zeer prettig handvat, heeft een veiligheidsstop en heeft zelfs een nagelvijl. Met deze Woodoro nagelknipper kan je de nagels van jouw hond dus tot in de puntjes bijwerken en verzorgen. Mocht je kinderen in je huis hebben lopen, kan je een beroep doen op de ingebouwde ontgrendelbescherming. Deze bescherming zorgt ervoor dat je kinderen niet zomaar met de nagelknipper aan de slag kunnen gaan. Dat is maar goed ook, aangezien de nagelknipper onwijs scherp en krachtig is. Je hoeft bijna geen kracht te zetten, terwijl de nagels van je hond wel op een goede manier afgeknipt worden. Enige nadeel is dat deze nagelknipper behoorlijk prijzig is.

 • Kleur: blauw.
 • Materiaal: RVS.
 • Lengte: 16 cm.
 • Gewicht: 130 gram.

3.4. TwinQ – Professionele nagelknipper voor honden – Inclusief nagelvijl – Blauw/wit

Dit lijstje met beste nagelknippers voor honden wordt in stijl afgesloten met deze nagelknipper van het merk TwinQ. Deze nagelknipper staat te boek als een nagelknipper die óók door professionals gebruikt wordt. Bovendien krijg je bij aanschaf van deze nagelknipper ook nog een vijl meegeleverd. Deze nagelknipper voor honden is van hoogwaardig roestvrijstaal vervaardigd, heeft een ergonomische handgreep met een anti-slip laag en heeft een veiligheidsstop. Deze veiligheidsstop zorgt ervoor dat je nooit té veel van de nagels van je hond af knipt. Doordat de messen van deze nagelknipper een licht gebogen vorm hebben, heb je altijd de perfecte grip op de nagels van je hond.

 • Kleur: blauw met wit.
 • Materiaal: RVS.
 • Lengte: 16 cm.
 • Gewicht: 100 gram.

4. Veelgestelde vragen

Heb je één van de bovengenoemde beste nagelknippers gekocht? Dan is het zaak om de nagelknipper op de juiste manier te gaan gebruiken. Hoe je dat kunt doen? Daar krijgen wij regelmatig vragen over. In onderstaande sectie met veelgestelde vragen vind je een uitgebreid antwoord op deze vragen.

Hoe moet je een nagelknipper voor je hond gebruiken?

Het knippen van de nagels van je hond is een precisiewerk. Je moet de nagels namelijk niet té kort afknippen, aangezien dat voor een pijnscheut bij je hond kan zorgen. Voor het knippen van de nagels van je hond kan je het beste dit uitgebreide artikel raadplegen. In dit artikel leggen we precies uit hóe je de nagels moet knippen en waar je zoal rekening mee moet houden.

Hoe vaak moet je de nagels van je hond knippen?

Ook krijgen we regelmatig de vraag hoe vaak de nagels geknipt moeten worden. Het lastige van deze vraag is dat er geen eenduidig antwoord op gegeven kan worden. De frequentie van het knippen van de nagels is onder meer afhankelijk van de snelheid van de groei van de nagels, het soort ras en mogelijke klachten die je bij je hond kunt waarnemen. Ons advies is daarom om zeker één keer per week de nagels van je hond te controleren. Zijn deze te lang geworden? Dan kan je de nagelknipper voor je hond erbij pakken en de nagels van je hond netjes bijwerken.

Hoe weet je wanneer de nagels te lang zijn?

Als je jouw hond op de vloer hoort lopen, is dat eigenlijk een teken dat de nagels aan de lange kant zijn. De nagels zouden eigenlijk nooit de grond moeten raken. Dat werkt echter iets anders bij oudere honden; daarbij zijn de voeten vaak ietwat doorgezakt, waardoor de nagels sneller op de grond terecht komen. We willen je daarom nogmaals adviseren om wekelijks de nagels van je hond te controleren. Zijn deze nagels bovengemiddeld lang? Of merk je dat je hond last van de nagels heeft/krijgt? Dan is het de hoogste tijd om iets aan de lengte van de nagels te gaan doen. Dat doe je vervolgens op een veilige manier met één van de beste nagelknippers voor honden uit dit artikel.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *