De 4 beste hondenslaapzakken in 2024

Laatst bijgewerkt: 12 mei 2022

Heb je enig idee hoeveel uur per dag een gemiddelde hond ligt te slapen? Puppy’s slapen ongeveer 18 tot 20 uur per dag, terwijl volwassen honden ook nog zo’n 14 uur per dag slapen. Wil je al die uren slaap zo aangenaam mogelijk maken? Dan is de aanschaf van een beste hondenslaapzak zeker interessant.

Een hondenslaapzak is vergelijkbaar met de slaapzak zoals die voor mensen ooit bedacht is. Een hond kan zich heerlijk in de slaapzak nestelen, waardoor hij het heerlijk warm heeft. Een beste hondenslaapzak komt bijvoorbeeld prima van pas in de koude wintermaanden en/of bij honden met een kortharige vacht. Al met al zijn er meerdere redenen om een hondenslaapzak aan te schaffen. Daarbij is het uiteraard wel wenselijk dat je voor de beste hondenslaapzak gaat kiezen. Met behulp van de informatie uit dit artikel kun je razendsnel de beste hondenslaapzak voor jouw trouwe viervoeter vinden.

1. Waarom een hondenslaapzak kopen?

Voor een hond is het onwijs belangrijk dat hij zijn eigen plekje heeft. Een plekje dat volledig van hem is, een plekje waar hij tot rust komt en een plekje waar hij zich op zijn gemak voelt. Dit kan bijvoorbeeld zijn hondenmand, zijn bench of zijn hondenkussen zijn. Deze producten zijn in de basis al behoorlijk comfortabel, maar je kunt het nóg comfortabeler voor jouw trouwe viervoeter maken. Dat kan je doen door de beste hondenslaapzak voor hem aan te schaffen.

Met een hondenslaapzak maak je de 14 tot 20 uur per dag slaap voor jouw hond nog aangenamer. Hij heeft zijn eigen warme plekje en hij kan volledig tot rust komen in zijn hondenslaapzak. Bovendien is hij de enige die gebruik van de beste hondenslaapzak maakt, waardoor hij het écht als zijn eigen plekje gaat zien. Daar zijn honden dol op.

In de koude wintermaanden komen de hondenslaapzakken ook prima van pas. De temperaturen kunnen behoorlijk laag worden, waardoor je hond het mogelijk ook koud gaat hebben. Door hem in zijn hondenslaapzak te stoppen, voorkom je dat hij het echt koud gaat krijgen. In plaats daarvan voorzie je hem van de gewenste warmte.

Ook voor honden met een kortharige vacht is het gebruik van een hondenslaapzak aan te raden. Dat sluit eigenlijk volledig aan op de reden die we hierboven genoemd hebben; de kou. Onderschat echter niet dat honden met een langharige vacht een hondenslaapzak ook fijn kunnen vinden.

Een hondenslaapzak wordt echter ook vaak op de camping gebruikt. Sommige baasjes kiezen ervoor om samen met hun trouwe viervoeter te gaan kamperen, bijvoorbeeld in een tent. Je kunt je ongetwijfeld voorstellen dat het tijdens de nachten in een tent voor een hond behoorlijk koud kan worden. Met dank aan de beste hondenslaapzak kan je het zo aangenaam mogelijk maken voor jouw hond.

Tot slot is de aanschaf van de beste hondenslaapzak ook om gezondheidsredenen aan te raden. Wist je bijvoorbeeld dat een hond van nature een hogere lichaamstemperatuur dan een mens heeft? Zodra een hond langere tijd aan de kou blootgesteld wordt, zijn hierdoor de gevolgen erger dan bij een mens. Het is onder meer mogelijk dat zowel de hartslag als de ademhaling van de hond afnemen, waardoor de zuurstof niet meer goed door het lichaam gepompt kan worden. Ook dit is voor veel baasjes een reden om een hondenslaapzak te kopen.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een hondenslaapzak?

Het uitkiezen van de beste hondenslaapzak kent de nodige haken en ogen. Het is namelijk zo dat er meerdere soorten slaapzakken bestaan. Je kunt kiezen tussen een hol, een beker, een plat, een pod of een bed. De laatst genoemde kom je niet al te vaak tegen en laten we dus even buiten beschouwing. Van de overige vier varianten hebben we in onderstaand lijstje de belangrijkste eigenschappen opgenoemd:

 • Hol: deze hondenslaapzak is geschikt voor honden die graag opgekruld slapen.
 • Beker: deze hondenslaapzak heeft een hogere zijde en dient hierdoor als een soort van nest voor jouw hond. De beker is grotendeels vergelijkbaar met de hol.
 • Plat: deze hondenslaapzak is geschikt voor honden die graag languit liggen te slapen. De plat is grotendeels te vergelijken met de slaapzak die door ons als mens ook gebruikt worden.
 • Pod: deze variant is vergelijkbaar met de beker, alleen heeft de pod een dikkere bodem en dikkere zijkanten. Deze hondenslaapzak is hierdoor nóg warmer, comfortabeler en aangenamer voor jouw trouwe viervoeter.

Bij het uitzoeken van de beste hondenslaapzak moet je dus goed naar de verschillende varianten kijken. Het advies is om in de gaten te houden hoe jouw hond het liefste ligt te slapen. Is dat languit of is dat gekruld? Het antwoord op die vraag geeft alvast een duidelijke leidraad binnen jouw zoektocht.

twee honden in een slaapzak

Verder moet je ook goed naar de afmetingen van de hondenslaapzak kijken. Deze slaapzakken zijn in verschillende maten verkrijgbaar, waarbij het advies is om wederom naar de slaapligging van jouw hond te kijken. Als jouw hond graag opgekruld ligt, kun je voor een kleinere slaapzak kiezen. Als jouw hond graag languit ligt, is het aan te raden om voor een grotere slaapzak te kiezen. Bij het uitkiezen van de slaapzak kan je het beste het lichaam van jouw hond opmeten en daar ongeveer 6 á 7 centimeter bij optellen. Op basis daarvan weet je hoe groot de hondenslaapzak moet worden.

Op welke plek wil je de hondenslaapzak gaan gebruiken? In de buitenlucht, in zijn mand of op de stenen in de tuin? Zorg ervoor dat de onderlaag van de hondenslaapzak afgestemd is op de ondergrond waar jouw hond graag ligt. De wens hierbij is dat de onderste laag van de hondenslaapzak lekker dik is.

Tot slot kenmerkt de beste hondenslaapzak zich ook door enkele handige functies en eigenschappen. Zo moet de slaapzak de gewenste warmte bieden, moet de slaapzak een isolerende werking hebben, moet de slaapzak niet al te zwaar zijn en moet de slaapzak een ritssluiting hebben. Kies in ieder geval altijd voor een slaapzak met een betrouwbare en hoogwaardige sluiting.

3. De 4 beste hondenslaapzakken

Heb je hierboven genoeg redenen gevonden om voor jouw hond de beste hondenslaapzak aan te gaan schaffen? Wij helpen je graag een handje met deze zoektocht. Wij zijn namelijk op onderzoek gegaan naar de beste hondenslaapzakken; verschillende slaapzakken hebben we aan een strenge keuring onderworpen. Op basis van die test hebben we uiteindelijk een top 4 samen weten te stellen. Van de beste hondenslaapzakken vind je hieronder een korte review.

3.1. Alcott – Explorer – Hondenslaapzak – Groen – 71 x 107 cm

Deze hondenslaapzak van Alcott is wat ons betreft de beste hondenslaapzak. De slaapzak is behoorlijk ruim – 71 bij 107 cm – en is daardoor voor onwijs veel (grote) honden geschikt. Bovendien is de slaapzak heerlijk zacht, lekker warm en behoorlijk licht van gewicht. Door die eigenschappen is deze hondenslaapzak ook zeer geliefd bij mensen die gaan kamperen met hun trouwe viervoeter. Ook in huis komt deze beste hondenslaapzak in ieder geval prima van pas. Is deze variant iets te groot voor jouw hond? Dan kan je ook voor de variant van 61 bij 96 cm kiezen.

 • Kleur: zwart/groen/grijs.
 • Afmetingen: 71 bij 107 cm.
 • Materiaal: stof.
 • Materiaal vulling: dons.

3.2. Lief! Lifestyle – Boys – Kussen met slaapzak – 87 x 52 cm

Het merk Lief! Lifestyle levert meerdere leuke producten voor honden. Dat hebben ze ook weer bewezen met deze leuke slaapzak inclusief kussen. Met deze hondenslaapzak maak je het onwijs comfortabel voor jouw hond; je hond heeft het heerlijk warm, kan comfortabel liggen en geniet hierdoor optimaal van zijn mooie leven. De rits van deze slaapzak is afneembaar en wasbaar in de machine. Door het leuke design is deze hondenslaapzak bovendien onwijs leuk om te zien.

Deze hondenslaapzak is verkrijgbaar in verschillende maten: maat S (47 bij 32 cm), maat M (67 bij 42 cm) en maat L (87 bij 52 cm).

 • Kleur: blauw/beige/wit.
 • Afmetingen: 87 bij 52 cm.
 • Materiaal: stof.

3.3. I love Pets – Hondenslaapzak – Azure blauw – 40 x 20 cm

Ben je op zoek naar een felgekleurde hondenslaapzak? Dan kan je eigenlijk niet om deze variant van I Love Pets heen. Deze variant is verkrijgbaar in het felblauw, in het felroze en in een beige kleur. Door de compacte afmetingen biedt deze hondenslaapzak al snel de gewenste warmte aan jouw trouwe viervoeter. Het is voor een hond namelijk heerlijk om zich in deze warme slaapzak te nestelen en te genieten van een lekker dutje. Deze hondenslaapzak kan perfect gebruikt worden in bijvoorbeeld een mand of een bench; na gebruik kan de slaapzak ook nog gewassen worden in de wasmachine.

Deze beste hondenslaapzak is wel behoorlijk klein te noemen; 20 bij 40 centimeter. Voor kleine honden, zoals een Chihuahua, is dat echter ideaal. Heb je een iets grotere hond? Dan kan je ook kiezen voor de variant van 35 bij 50 cm.

 • Kleur: blauw, roze of beige.
 • Afmetingen: 20 bij 40 cm.
 • Materiaal: fleece.

3.4. 51Degrees North – Herringbone – Hondenslaapzak – Bruin – 54 x 35 x 25 cm

Deze lijst sluiten we graag af met deze beste hondenslaapzak van het merk 51Degrees North. Deze hondenslaapzak ziet er onwijs fraai uit, is in verschillende kleurstellingen te verkrijgen en maakt het onwijs aangenaam voor jouw hond. De slaapzak is wasbaar in de wasmachine, is aan de binnenzijde voorzien van een zachte vulling en is gemakkelijk mee te nemen. Je kunt deze hondenslaapzak eigenlijk overal mee naar toe nemen en jouw hond van de gewenste warmte voorzien. De slaapzak heeft de volgende afmetingen; 55 bij 35 centimeter.

 • Kleur: bruin, grijs, antraciet of naturel.
 • Afmetingen: 55 bij 35 cm.
 • Materiaal: polyester.

4. Veelgestelde vragen

Met de beste hondenslaapzak kan je jouw hond van de gewenste warmte voorzien. Je moet daarbij echter wel de slaapzak in de juiste maat kopen en de slaapzak op de juiste manier gebruiken. Over deze twee onderwerpen krijgen wij regelmatig vragen. De meestgestelde vragen hebben wij verzameld; op deze vragen vind je hieronder een kort en krachtig antwoord.

Wat is de juiste maat slaapzak voor jouw hond?

Meet de lengte van jouw hond op en tel daar enkele centimeters bij op. Het advies is om hier zeker 6 á 7 centimeter bij op te tellen. Uiteindelijk heb je dan inzichtelijk hoe lang de beste hondenslaapzak moet zijn. Als jouw hond het liefst gekruld ligt te slapen, kan je ook prima een kleinere hondenslaapzak kopen.

Hoe kan je jouw hond aan een slaapzak laten wennen?

In het begin voelt de hondenslaapzak wellicht wat onwennig aan voor jouw hond. Het advies is om je hond eerst te laten ruiken aan de hondenslaapzak en de slaapzak vanzelf te verkennen. Vervolgens kan je hem met een snoepje verleiden om in de slaapzak te gaan liggen. Het gewenste gedrag kan je vervolgens uiteraard blijven belonen met een lekker snoepje.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *