De 4 beste hondensnacks in 2024

Laatst bijgewerkt: 25 juli 2022

Vind je het ook zo heerlijk om af en toe een lekker tussendoortje te nemen? Een tussendoortje is niet alleen voor mensen heerlijk om te nemen, maar ook zeker voor honden. Een hond kan helemaal opknappen dankzij een heerlijke hondensnack; de snack kan namelijk weer hernieuwde energie aan je trouwe viervoeter geven. Wens daarbij is uiteraard wel dat de snack niet ongezond is en niet bijdraagt aan overgewicht.

Het uitzoeken van de juiste hondensnacks kan daardoor wat voeten in de aarde hebben; gelukkig hebben wij al een hoop werk voor je uit handen genomen. In dit artikel hebben wij namelijk de beste hondensnacks voor jou op een rijtje gezet. Daarbij bespreken we ook op welke criteria je moet letten bij het uitkiezen van de beste hondensnacks. Tot slot geven we ook nog antwoorden op enkele veelgestelde vragen. Wil je jouw hond ook dagelijks met een heerlijke snack verwennen? Lees dit artikel dan op je gemakje door en schaf vervolgens de beste snacks voor jouw hond aan.

1. Waarom hondensnacks kopen?

Heb je enig idee waarom jij overdag meerdere tussendoortjes c.q. snacks neemt? Hoogstwaarschijnlijk omdat je dit lekker vindt, omdat je zin hebt om even iets kleins te eten en omdat je op zoek bent naar vernieuwde energie. Precies om deze redenen vindt een hond het ook heerlijk om hondensnacks te krijgen. Maar, de hondensnacks hebben nóg meer functies bij honden. Dat is zeker het geval als je voor één van de beste hondensnacks kiest.

De beste hondensnacks hebben namelijk ook een verzorgende/reinigende functie voor het gebit van de hond. Als je voor de zogeheten Dentastix van het merk Pedigree kiest, worden de tanden van je hond op een perfecte manier gereinigd. In deze snack zijn meerdere, speciale ingrediënten gebruikt, waardoor het gebit van jouw hond de gewenste reiniging verkrijgt. Onder andere tandplak, tandsteen en ontstoken tandvlees worden aangepakt door deze hondensnacks. Uiteraard geldt dit niet alleen voor de Dentastix van Pedigree; ook andere hondensnacks hebben een reinigende functie voor het gebit van een hond.

Tijdens de opvoeding, tijdens het wandelen en tijdens het spelen komen de hondensnacks ook prima van pas. Kleine hondensnacks, zoals kleine hondenkoekjes, zijn namelijk ideaal om je hond te belonen. Je beloont het goede gedrag, waardoor je dit goede gedrag in de toekomst continue terug gaat zien bij je hond. Doordat de hedendaagse hondensnacks louter gezonde ingrediënten bevatten, zorgen deze snacks ook niet al te snel voor overgewicht. Uiteraard kan je hond wel overgewicht krijgen als je de hele tijd door allerlei hondensnacks aan hem geeft. Geef de snacks dus altijd met beleid.

Tot slot zijn de hondensnacks ook onwijs lekker voor jouw trouwe viervoeter. Je kunt hem optimaal verwennen door hem dagelijks één of meerdere snacks te geven. Dat is zeker het geval als je voor één van de beste hondensnacks uit dit artikel kiest. Deze snacks zijn stuk voor stuk onwijs lekker en stellen je hond ongetwijfeld tevreden. Met de heerlijkste snacks maak je het leven van jouw trouwe viervoeter nóg aangenamer. Dat is uiteindelijk de wens van alle baasjes, niet waar?

2. Waar op letten bij de aanschaf van hondensnacks?

Op het moment dat je op zoek gaat naar de beste hondensnacks, moet je op meerdere criteria letten. Om je hier een handje bij te helpen, bespreken wij de belangrijkste criteria hieronder nader. Door op deze factoren te letten, schaf je simpelweg de beste snacks voor jouw hond aan. Elke hond heeft behoefte aan ander soorten snacks en dus bestaat dé beste hondensnack niet. De keuze is namelijk afhankelijk van de voorkeuren van jouw hond, het doel van de snacks en jouw persoonlijke voorkeuren.

Allereerst is het van belang om naar de leeftijd van jouw hond te kijken. Als je een jonge hond hebt, is het gebit nog volop in groei. Om deze groei op een prettige manier te laten verlopen, moeten de snacks niet al te hard zijn. Je puppy heeft immers nog niet alle tandjes om de snacks door te kunnen bijten en om te kauwen. Aan de andere kant geldt dat ook voor senioren honden; zij kunnen last van een gevoelig gebit krijgen. Ook voor hen is het onwijs prettig als ze zachte en heerlijke hondensnacks voorgeschoteld krijgen. Door de jaren heen hebben gelukkig meerdere fabrikanten speciale hondensnacks voor puppy’s en speciale hondensnacks voor senioren honden ontwikkeld.

uitleg over voordelen van hondensnacks

Verder moet je ook goed naar het doel van de snacks kijken. Wil je elke avond op een vast tijdstip je hond van een lekkere snack voorzien? Dan kan je wellicht het beste voor een kauwstaaf kiezen; daarmee verzorg en reinig je ook nog het gebit van je hond. Wil je graag je hond belonen tijdens het wandelen of tijdens hondentrainingen? Dan kan je het beste voor kleine hondenkoekjes gaan; die koekjes zijn relatief gezond en kunnen dus in relatief grote getalen aan je hond gegeven worden. Uiteraard is daar ook een grens bij aanwezig; teveel hondensnacks leidt immers tot overgewicht.

In het verlengde van bovenstaand punt moet je dus keuzes maken met betrekking tot de samenstelling van de snacks. Je kunt kiezen uit onder meer gedroogd vlees, kauwstaven, koekjes, botten, sticks, kluiven, strips, worsten en snoepjes. Al deze snacks hebben hun eigen specifieke kenmerken en vallen wellicht wél of niet bij je hond in de smaak. Niet alle honden hebben dezelfde smaak, waardoor het soms ook een kwestie van uitproberen is. Varieer met de snacks die je aan jouw hond geeft, zodat je er ook achter kunt komen wat jouw hond het lekkerste vindt. Het is namelijk nooit verkeerd om jouw trouwe viervoeters eens lekker te verwennen en te belonen.

3. De 4 beste hondensnacks

Het mag duidelijk zijn; hondensnacks bestaan in allerlei soorten en maten. Wat zijn dan de beste hondensnacks? Dat is relatief lastig om te bepalen, mede omdat er zo onwijs veel verschillende varianten van bestaan. Aan de hand van een strenge keuring hebben we alsnog een lijst met de 4 beste hondensnacks samen kunnen stellen. De hieronder beschreven snacks zijn lekker, zijn gezond en bieden een absolute meerwaarde voor jouw hond.

3.1. Pedigree – Dentastix – Medium – Kauwstaaf – Gebitsverzorgende hondensnack – 56 stuks

In onze ogen zijn deze kauwstaven van Pedigree de beste snacks voor jouw hond. Deze kauwstaven hebben namelijk een dubbele functie; ze reinigen/verzorgen het gebit en zijn bovendien heerlijk qua smaak. Je kunt je hond dus óók belonen/verwennen met behulp van deze kauwstaven. Door elke avond aan je hond een dergelijke staaf te geven, weet je dus ook zijn gebit op een perfecte manier te verzorgen en te reinigen. De kauwstaven bevatten geen toegevoegde suikers, bevatten geen kleur- en smaakstoffen en bevatten slechts 82 calorieën.

 • Aantal: 56 kauwstaven.
 • Type snack: kauwstaven.
 • Geschikt voor: alle honden vanaf 4 maanden oud.
 • Voedingsdoel: aanvullend voer + verzorging/reiniging van gebit. Kan vorming van tandsteen tot 80% verminderen.

3.2. Petsnack – Mix Bones – Hondensnack – 3,5 g

Wil je graag jouw hond regelmatig belonen? Wil je hem nieuwe dingen aanleren en maak je daarbij gebruik van hondenkoekjes? Dan is het absoluut aan te raden om naar deze Mix Bones van Petsnack te kijken. Deze afsluitbare emmer bevat 3500 gram aan heerlijke zachte snacks. Deze snacks hebben bovendien verschillende smaken, zodat je hond keer op keer met een unieke smaaksensatie te maken krijgt. Met deze snacks weet je je hond perfect te verwennen en te belonen. Aangezien deze snoepjes géén toegevoegde (conserveer)middelen bevatten, zijn de snoepjes ook nog relatief gezond.

 • Aantal: 3500 gram aan snacks.
 • Type snack: hondenkoekjes.
 • Geschikt voor: alle honden vanaf 4 maanden oud.
 • Voedingsdoel: aanvullend voer (belonen/verwennen).

3.3. Biofood – Schapenvet – Maxi Bonbons – Knoflook – 40 stuks

De beste hondensnacks hebben niet alleen een lekkere smaak, maar bieden nog meer voordelen. Dat is absoluut het geval bij deze heerlijke hondenbonbons. Deze hondensnacks zorgen namelijk voor een gezonde huid, een glanzende vacht en voorkomen darm- en maagklachten. Dit alles is te danken aan een unieke combinatie van schapenvet, knokloof en alliine. Dankzij laatst genoemde ingrediënt worden ook virussen en insecten vernietigd; denk hierbij aan vlooien, luizen en wormen. Bij deze maxi variant kan je per 20 kilo lichaamsgewicht 1 tot 4 koekjes aan je hond geven. Bij de mini variant kan je per 10 kilo lichaamsgewicht 1 tot 4 koekjes geven.

 • Aantal: 40 stuks.
 • Type snack: hondenkoekjes.
 • Geschikt voor: alle honden vanaf 4 maanden oud.
 • Voedingsdoel: aanvullend voer (belonen/verwennen).

3.4. Boon – Kauwstaaf – Hondensnack – 50 stuks

Deze lijst met beste hondensnacks sluiten we af met deze kauwstaven van het merk Boon. Deze kauwstaven hebben een heerlijke smaak, reinigen het gebit van jouw hond en zorgen ervoor dat je hond zich niet gaat vervelen. Het kluiven/bijten op deze kauwstaaf is dus zowel leuk als uitermate lekker voor je trouwe viervoeter. Doordat de kauwstaaf ook nog een reinigende werking heeft, worden de tanden van jouw hond ook prima gereinigd en verzorgd. De kauwstaaf heeft een lengte van 12 centimeter en bevat 4% vet. Dat laatste is wel iets om rekening mee te houden; de kauwstaaf bevat fors meer vet dan de hierboven genoemde variant van Pedigree.

 • Aantal: 50 stuks.
 • Type snack: kauwstaven.
 • Geschikt voor: alle honden vanaf 4 maanden oud.
 • Voedingsdoel: aanvullend voer + reiniging/verzorging van gebit (belonen/verwennen).

4. Veelgestelde vragen

Om meerdere redenen is het absoluut aan te raden om je hond verschillende snacks te geven. Maar, wat zijn nou de beste hondensnacks? En met welke frequentie moet je deze snacks aan je hond geven? Wij hebben hieronder antwoord gegeven op enkele veelgestelde vragen omtrent de beste hondensnacks.

Kunnen hondensnacks leiden tot overgewicht?

Ja en nee. Als je af en toe één hondensnack aan je hond geeft, krijgt hij zeker niet met overgewicht te maken. Als je gedurende de dag allerlei hondenkoekjes en kauwstaven aan je hond geeft, kan hij binnen de kortste keren wél last van overgewicht krijgen. Geef de snacks dus met mate aan je hond en voorkom daarmee overgewicht.

Op welke tijdstippen kan je een hondensnack geven?

Bestaan er "regels" omtrent de tijdstippen voor het geven van de hondensnacks? Nee, eigenlijk niet. Je moet alleen rekening houden met de tijdstippen van het ochtend- en avondeten van je trouwe viervoeter. Het is bijvoorbeeld niet aan te raden om direct ná het ochtendeten al snacks aan je hond te geven. Wat veel baasjes doen, is het geven van de hondensnacks na of tijdens een lange middagwandeling. Ook kiezen veel baasjes ervoor om 's avonds een kauwstaaf aan hun trouwe viervoeter te geven. Wanneer je de beste hondensnacks aan jouw hond gaat geven, is dus compleet afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Probeer de maaltijden van je hond over de dag te verdelen en voorkom te allen tijde overgewicht.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *