De 5 beste anti-blafbanden voor honden in 2024

Laatst bijgewerkt: 15 mei 2022

Wij, als mensen, zijn gezegend met prima functionerende stembanden. Dankzij deze stembanden kunnen we praten en op een efficiënte manier met elkaar communiceren. Het communiceren met een hond verloopt echter op een andere manier omdat een hond simpelweg niet in staat is om te praten. Een hond kan echter wel heel goed luid blaffen; dat is eigenlijk dé manier van communiceren voor jouw trouwe viervoeter.

Word jij regelmatig gek van het blaffen van je hond? Of heb je wellicht klagende buren die last hebben van het blaffen van jouw hond? Om dit blaffen tegen te gaan, is het aan te raden om een speciale anti-blafband te gebruiken. Met een dergelijke band voorkom je dat jouw hond overmatig luid aan het blaffen is. Ben je op zoek naar de beste anti-blafband voor jouw hond? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. Wij bespreken wat de beste anti-blafband voor honden is, waar de beste anti-blafband aan moet voldoen en hoe je de beste anti-blafband moet gebruiken.

1. Waarom een anti-blafband voor je hond kopen?

Met de aanschaf van de beste anti-blafband van jouw hond geniet je van meerdere voordelen. Het belangrijkste voordeel heeft echter betrekking op het blaffen van de hond. Door dit hulpmiddel op de juiste manier te gebruiken, kan je het blaffen zoveel mogelijk verminderen of zelfs volledig afleren.

Het is wel goed om te beseffen dat dit apparaat nooit een volledige garantie biedt. Sommige honden blijven namelijk nog steeds veel blaffen als zij met aan anti-blafband om lopen. Dat is ook enigszins logisch, aangezien blaffen door honden vergeleken kan worden met het praten van mensen.

Het advies is om het gebruik van de beste anti-blafband te combineren met een gehoorzaamheidstraining. Het uiteindelijke doel van het gebruik van een dergelijke band is om het blaffen af te leren. Het afleren van het blaffen lukt meestal niet alleen met de beste anti-blafband. Nee, je moet zelf ook consequent optreden en je hond begeleiden met het afleren van het overmatige blaffen.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een anti-blafband voor je hond?

Het aanschaffen van de beste anti-blafband is geen gemakkelijke keuze. Je hebt namelijk de keuze uit vier verschillende varianten:

 • De statische anti-blafband (korte pulsen van statische elektriciteit)
 • De trillende anti-blafband (trillen bij blaffen).
 • De sproeiende anti-blafband (fijne nevel van bijvoorbeeld citronella).
 • De ultrasone anti-blafband (een hoog geluid dat door mensen niet te horen is).

Als je op zoek gaat naar de beste anti-blafband voor jouw hond, moet je dus eerst bepalen naar welk soort band jouw voorkeur uit gaat. Alle varianten hebben zo hun voor en tegens, maar met name de statische anti-blafband kan op de nodige kritiek rekenen. Volgens onder meer activisten zijn deze anti-blafbanden pijnlijk voor de hond; zij raden het gebruik hiervan dan ook ten strengste af.

Behalve het soort band moet je ook goed op andere criteria letten. Zo speelt onder meer de grootte van de nek van jouw hond een bepalende rol. Een anti-blafband wordt namelijk om de nek van jouw hond heen gedaan. Meet daarom de omtrek van de nek van jouw trouwe viervoeter op en ga vervolgens op zoek naar een anti-blafband die om de nek heen past.

Ook speelt het formaat van jouw hond een belangrijke rol voor de intensiteit van de anti-blafband. Bij grotere honden is er namelijk behoefte aan een krachtigere band dan bij kleinere honden. Zoek dus de beste anti-blafband voor jouw hond die passend is bij de afmetingen van jouw trouwe viervoeter.

voordelen van een slimme anti-blafband

Verder is het advies om naar het design van de anti-blafband te kijken. Als je deze band om doet, wil je wellicht niet dat deze al te veel opvalt. In dat geval kan je de kleur van de anti-blafband afstemmen op de kleur van de vacht van jouw hond. Wil je juist wel dat deze band goed opvalt? Dan kies je voor een variant met bijvoorbeeld opvallende blauwe details. De keus is aan jou.

Tot slot willen we je nog graag wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding. De kwaliteit moet bij een anti-blafband altijd centraal staan. Kies je voor een anti-blafband van een onbekend merk of voor band van een zeer lage kwaliteit? Dan kan dit tot blijvende schade zorgen. Ga daarom altijd voor de beste anti-blafband met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Richt je niet alleen op een zo’n laag mogelijke prijs, maar probeer juist naar het totaalplaatje te kijken. De beste anti-blafband is vaak niet de meest goedkope variant, maar het is uiteindelijk wel de meest prettige voor zowel jezelf als voor jouw hond.

3. De 5 beste anti-blafbanden voor je hond

Heb je besloten dat je een anti-blafband voor jouw hond aan wil schaffen? Vind je het bijvoorbeeld vervelend worden? Of heb je klachten van omwonenden gehad over de hoeveelheid geluid die jouw hond verspreidt? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar de beste anti-blafband voor jouw hond. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je op meerdere criteria letten. Om jou een handje te helpen met de zoektocht naar de beste anti-blafband voor jouw hond hebben wij alvast werk voor je uit handen genomen. Wij hebben namelijk de 5 anti-blafbanden geselecteerd die aan alle eisen en verwachtingen voldoen. Over deze 5 anti-blafbanden voor honden hebben wij hieronder korte reviews geschreven, zodat je een duidelijk beeld van deze banden krijgt. Lees de reviews op je gemakje door en kies uiteindelijk de beste anti-blafband voor jouw hond uit.

3.1. Canine-Tech – Geavanceerde 4 in 1 premium anti-blafband – Diervriendelijk – Zonder schok

In onze ogen is deze variant van Canine-Tech de beste anti-blafband voor honden. Deze band maakt gebruik van een, naar eigen zitten, irriterende vibratie. Zodra je hond aan het blaffen is, merkt deze innovatieve anti-blafband dat op. De band gaat vervolgens vibreren en maakt ook nog eens een irritante pieptoon; hierdoor weet je hond dat hij verkeerd bezig is. Het apparaat is volledig zelfregulerend, werkt volledig automatisch, is regenbestendig en is voor nagenoeg alle hondenrassen geschikt. Alleen voor hele kleine hondjes (minder dan 3,6 kilo) en voor puppy’s is het gebruik van deze anti-blafband niet aan te raden.

 • Soort band: trillende anti-blafband en ultrasone werking.
 • Kleur: zwart met blauw.
 • Geschikt voor: alle hondenrassen, behalve honden kleiner dan 3,6 kg en jonger dan 6 maanden.
 • Materiaal: nylon.

3.2. B&H – Premium diervriendelijke anti-blafband – Voor grote en kleine honden – Waterproef en verstelbaar – Met audio-, vibratie- en trilcorrectie

Voor zowel kleine als voor grote honden is dit een uitermate geschikt anti-blafband. Deze band maakt gebruik van zowel audio als van trillingen en is daardoor naar eigen zeggen volledig diervriendelijk. De band valt door de kleurstelling goed op, is verstelbaar, is waterbestendig en is bijzonder comfortabel. Zodra je hond begint te blaffen, voelt hij een flinke vibratie. Ondertussen maakt de anti-blafband ook nog een hoge piep, waardoor het voor jouw hond snel duidelijk is dat hij ongewenst gedrag vertoont. Volg bij gebruik altijd de handleiding op, zodat je de anti-blafband op een veilige en correcte manier gebruikt. Al met al een prima anti-blafband waar we vrij weinig op aan te merken hebben.

 • Soort band: trillende anti-blafband en ultrasone werking.
 • Kleur: zwart met geel.
 • Geschikt voor: alle hondenrassen, behalve honden jonger dan 6 maanden.
 • Materiaal: kunststof.

3.3. GoodDog – Anti-blafband – Grote/kleine honden – Diervriendelijk – Inclusief batterijen

Als je op zoek bent naar de beste anti-blafband voor jouw hond, is deze blafband zeker de moeite waard om nader te bekijken. Deze anti-blafband werkt op batterijen, maakt gebruik van vibratie en een ultrasoon geluid en zit behoorlijk comfortabel voor jouw hond. De band maakt gebruik van een innovatief systeem met daarin 7 verschillende niveaus; de intentie van het vibreren en de hoogte van het geluid worden aangepast aan de mate waarop je hond aan het blaffen is. Mede hierdoor is dit een zéér efficiënte anti-blafband voor jouw trouwe viervoeter. De band is van een hoge kwaliteit, is van nylon vervaardigd en is 100% waterdicht. Doordat de band in lengte verstelbaar is, is deze geschikt voor zowel kleine als voor grote honden.

 • Soort band: trillende anti-blafband en ultrasone werking.
 • Kleur: zwart met oranje.
 • Geschikt voor: honden van 2 tot 60 kg, behalve honden jonger dan 6 maanden.
 • Materiaal: nylon.

3.4. Strex – Anti-blafband voor honden – 3 tot 60 kg – Diervriendelijk – Zonder schok – Vibratie en audio

De vierde plek in deze lijst wordt ingenomen door deze hoogwaardige band van Strex. Deze band maakt géén gebruik van elektrische schokken, maar wel van vibratie en een ultrasoon geluid. Bij deze band heb je de keus uit verschillende modules, waardoor je de band ook perfect bij het trainen van je hond kunt gebruiken. Door een ingebouwde chip herkent de anti-blafband razendsnel het blaffen van jouw hond; hier reageert hij snel op met behulp van vibratie en een ultrasoon geluid. De band is veilig, van hoge kwaliteit en spatwaterdicht.

 • Soort band: trillende anti-blafband en ultrasone werking.
 • Kleur: zwart.
 • Geschikt voor: honden van 3 tot 60 kg.
 • Materiaal: polyester.

3.5. Billy & Becky – Anti-blafband – Wit of zwart – Touchscreen – USB oplaadbaar

Heb je in de reviews hierboven nog niet de beste anti-blafband voor jouw hond kunnen vinden? Dan biedt mogelijk deze Billy & Becky anti-blafband uitkomst. Deze blafband maakt gebruik van vibratie en een ultrasoon geluid en heeft eigenlijk een perfecte werking. Dat is onder meer te danken aan de 7 trilling- en geluidsniveaus waar deze band gebruik van maakt. De band detecteert razendsnel de intensiteit van het blaffen en past daar het trillen en het geluid op aan. Je laad de halsband gemakkelijk op via de USB aansluiting.

 • Soort band: trillende anti-blafband en ultrasone werking.
 • Kleur: wit of zwart.
 • Geschikt voor: honden vanaf 5 kg met een nekomtrek van minimaal 20 cm.
 • Materiaal: kunststof.

4. Veelgestelde vragen

Wil je graag de beste anti-blafband voor jouw hond aanschaffen? De bovenstaande blafbanden voldoen eigenlijk aan alle verwachtingen. Zodra je één van deze anti-blafbanden aanschaft, is het van belang dat je deze op de juiste manier gaat gebruiken. Over het gebruik maken van een dergelijke band krijgen wij regelmatig vragen. Wij hebben deze vragen gebundeld en geven hieronder antwoorden op de meestgestelde vragen die wij binnen krijgen.

Is een anti-blafband gevaarlijk voor je hond?

Als je voor de beste anti-blafband (zie bovenstaande reviews) kiest, is de band niet gevaarlijk. Als je voor een anti-blafband kiest die gebruikmaakt van statische elektriciteit (schokken), kan de band wel gevaarlijk zijn. Steeds meer baasjes zien daarom af van een band die werkt op basis van statische elektriciteit.

Moet je hond de anti-blafband altijd om hebben?

Het advies is om de hond op de juiste momenten de anti-blafband om te doen. Blaft je hond vaak tijdens het wandelen? Of vaak als hij in jouw tuin rondloopt? Dan zijn dat dé momenten waarop je de anti-blafband om kunt doen. Stem het gebruik hiervan dus af op de momenten waarop je hond veel aan het blaffen is.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

10 reacties op “De 5 beste anti-blafbanden voor honden in 2024

 1. Krul zegt:

  Hoi de overburen hebben een hond die blaft als hij alleen thuis heeft een Antie blafband hoelang duurt dat voor het werkt helpt niet veel ze ga een gedrags cursus volgen van 2 dagen is dat genoeg

  • Admin zegt:

   Beste Krul,

   Een hondengedragscursus is wellicht een goede optie om het blaffen tegen te gaan. Of er ook resultaat wordt behaald binnen 2 dagen is de vraag. Verder wil ik je graag wijzen op het volgende artikel voor meer informatie over het afleren van blaffen: http://hondenpassie.nl/gedrag/blaffen-afleren/.

   Met vriendelijke groet,
   Team HondenPassie.nl.

 2. M. zegt:

  Hoi,zijn de geluiden die de anti blafbanden voortbrengen niet vervelend voor andere honden? Reageren die er niet negatief op?

  • Admin zegt:

   Beste M.,

   Het geluid van de anti-blafband is enkel te horen voor de hond die hem draagt en niet voor de omgeving. Ook niet voor andere honden. Hier hoef je niet druk om te maken.

   Met vriendelijke groet,
   Team HondenPassie.nl.

 3. Alexandra zegt:

  Hallo, Wij hebben een hondje, kruising cocker spaniel, die heel onzeker is buiten. Hij blaft tegen onbekende honden, spelende kinderen en tegen volwassenen die ons passeren. Is één van de antiblafbanden geschikt voor dit probleem? Graag uw reactie.

  • Admin zegt:

   Beste Alexandra,

   Als je een vermoeden hebt dat het onderliggende probleem onzekerheid/angst is, dan kun je wellicht beter een hondengedragstherapeut benaderen om te ontdekken waar dit vandaan komt. Een anti-blafband zou in dit geval het onderliggende probleem niet oplossen.

   Met vriendelijke groet,
   Team HondenPassie.nl.

 4. Jana zegt:

  Goede avond, wij hebben al 3 jaar een adoptie galgo. Sinds afgelopen jaar oktober ( ik ben paar dagen van huis gewest), is zij van af 23 u nerveus en als wij slapen gaan, zit ze te huilen en blaffen ….. van alles geprobeerd…… zal een antiblafband uitkomst voor de nacht bieden? Reageert de band ook op piepen? En hoe moet je trainen als je in bed ligt? Alvast bedankt 🙏

  • Admin zegt:

   Beste Jana,

   Ik denk dat een anti-blafband in deze situatie wellicht niet gewenst is. Heb je al eens contact gezocht met een hondengedragsthereapeut?

   Met vriendelijke groet,
   Team HondenPassie.nl.

 5. Sylvie De Cuyper zegt:

  Beste,

  Wij hebben een meisje teckel van 1 jaar oud. Superlieve hond enkel gehoorzaamd zij niet, blaft enorm en trekt aan de lijn bij het wandelen. Graag wensen wij met de gezin les te volgen. Wat raad u ons aan? Fijne zondag! 0486/529922

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *