De 4 beste hondenmanden van riet in 2024

Laatst bijgewerkt: 8 juli 2022

Voor elk mens is het van belang om voldoende nachtrust te hebben. Als je als mens zijnde onvoldoende nachtrust hebt, merk je dit aan onder meer de concentratie duidelijk terug. Dit is niet alleen bij mensen het geval, maar ook bij honden. Sterker nog: een hond slaapt gemiddeld gezien op een dag nog veel meer dan een mens. Het is voor een hond dus nóg belangrijker om aangenaam, lekker en lang te kunnen slapen.

Dit betekent dat je als baasje zijnde voor een comfortabele slaapplek moet zorgen. Je kunt hierbij uit meerdere producten kiezen, waaronder een hondenmand. Met een hondenmand weet je een relaxte, comfortabele en ook warme slaapplek voor jouw hond te creëren. Maar, voor welke hondenmand kun je dan het beste kiezen?

In dit artikel richten wij onze pijlen op één specifieke soort hondenmand: een hondenmand van riet. We bespreken wat de beste hondenmand van riet is en hoe je deze hondenmand uit kunt kiezen. Ook bespreken we waarom het interessant is om voor de beste hondenmand van riet te kiezen. Mocht je nog op zoek naar een nieuwe hondenmand zijn, dan is het aan te raden om dit artikel even op je gemak door te nemen.

1. Waarom een hondenmand van riet kopen?

Ben je op zoek naar een nieuwe hondenmand voor jouw trouwe viervoeter? Als je het totale aanbod van hondenmand bekijkt, zie je direct meerdere varianten naar voren komen. Zo kun je kiezen uit allerlei vormgevingen, allerlei afmetingen en allerlei soorten materialen. Waarom is het dan interessant om voor de beste hondenmand van riet te kiezen? Dat bespreken wij graag hieronder.

De eerste reden is terug te vinden in de uitstraling. Riet brengt een prachtige en ietwat landelijke uitstraling met zich mee. Een uitstraling die ongetwijfeld in veel huizen goed tot zijn recht komt. Door voor de beste hondenmand van riet te kiezen, kies je dus eigenlijk bewust voor een fraai design.

Bijkomend voordeel is dat je uit meerdere soorten hondenmanden van riet kunt kiezen. Fabrikanten hebben met dit materiaal namelijk meerdere mogelijkheden om de mand te stylen en vorm te geven. Dat ga je ook duidelijk terug zien in de hondenmanden van riet die wij in dit artikel in het kort bespreken.

Ook is het een voordeel dat de beste hondenmand van riet een lange levensduur heeft. Riet is behoorlijk sterk, robuust en blijft in veel gevallen ook erg fraai. De kans is dan ook groot dat jouw hond de komende jaren van zijn beste hondenmand van riet geniet.

Verder is het ook nog een voordeel dat een rieten mand luchtig is. Mocht het buiten behoorlijk warm zijn, wordt het voor jouw hond niet direct te warm in en rondom zijn hondenmand. Met name tijdens de warme zomers is dit erg aangenaam voor jouw trouwe viervoeter.

Tot slot is het ook nog een feit dat het riet voor voldoende comfort zorgt. Dat is zeker het geval als je ook nog een comfortabel kussen voor in de beste hondenmand van riet aanschaft. Zoals je verderop in dit artikel gaat lezen, krijg je dit kussen bij sommige varianten ook al standaard meegeleverd.

2. Waar op letten bij de aanschaf van hondenmand van riet?

Het mag duidelijk zijn: de beste hondenmand van riet brengt de nodige voordelen met zich mee. Wil jij – vanwege deze voordelen – dan ook graag de beste hondenmand van riet uit gaan kiezen? Dan is het goed om te weten dat je met een divers aanbod te maken hebt. Het aanbod van rieten hondenmanden is niet super uitgebreid te noemen, maar is wel behoorlijk divers te noemen.

Wij raden je allereerst aan om goed naar de afmetingen van de hondenmand te kijken. Deze afmetingen moet je eigenlijk op twee zaken af gaan stemmen. Ten eerste op het lichaam van jouw hond; jouw hond moet immers op een comfortabele manier languit in zijn mand kunnen liggen. Ten tweede moet je de afmetingen ook afstemmen op de ruimte in jouw woning; je moet de hondenmand immers wel in jouw huis neer kunnen zetten.

Waar komt de beste hondenmand van riet in jouw woning te staan? In principe maakt dit niks uit, aangezien een dergelijke mand sowieso een aanvulling voor in jouw woning is. Daarbij is het wel aan te raden om goed naar de vormgeving en uitstraling van de rieten hondenmand te kijken. De verschillende varianten uit dit artikel laten in ieder geval zien dat je uit diverse soorten rieten hondenmanden kunt kiezen.

hondenmand van riet met hartje erin

Let tevens goed op de inhoud van de hondenmand. We bedoelen hiermee met name het kussen; krijg je standaard een kussen meegeleverd of niet? Mocht dit niet het geval zijn, dan moet je zelf een kussen aanschaffen. Krijg je wel een kussen standaard meegeleverd? Kijk dan goed naar de dikte en de kleur van het kussen; dit moet uiteraard ook allemaal naar wens zijn.

Daarnaast is het ook belangrijk om goed naar de kleur van het riet zelf te kijken. Een rieten hondenmand is eigenlijk altijd in het bruin uitgevoerd, maar je hebt wel de keus uit meerdere tinten bruin. Het is aan jou om te bepalen naar welke tint jouw voorkeur uit gaat. Let daarbij dus ook goed op de kleur van het kussen; beide kleuren moeten naar wens zijn.

Hoeveel geld wil én kun jij uitgeven aan de beste hondenmand van riet? Ook dat is een belangrijke vraag waar je een antwoord op moet zien te vinden. Let hierbij echter niet alleen op het prijskaartje, maar kijk ook goed naar de kwaliteit van de hondenmand. De prijs-kwaliteitsverhouding moet al met al naar wens zijn; het is dan ook aan te raden om een goede vergelijking te maken tussen de verschillende hondenmanden van riet.

3. De 4 beste hondenmanden van riet

Heb jij jouw pijlen gericht op de aanschaf van een hondenmand van riet? Dan heb je al een verstandige keuze gemaakt; de beste hondenmand van riet brengt immers veel voordelen met zich mee. Maar, voor welke variant kun je nou het beste kiezen? In onze ogen kun je het beste kiezen voor één van de vier hondenmand van riet die wij hieronder in het kort bespreken.

3.1. Beeztees – Milano – Hondenmand – Kubu – XL – 84 x 71 x 29 cm – Incl. kussen

Er kan er maar één de beste zijn. In de wereld van rieten hondenmand geldt dit voor deze hondenmand van het merk Beeztees. De Beeztees Milano is volgens ons de beste hondenmand van riet. Deze eretitel heeft deze mand onder meer aan de uitstraling, het comfort en de prijs-kwaliteitsverhouding te danken.

Het merk Beeztees heeft gekozen voor een stijlvol en simpel design. De rand van de hondenmand heeft een af- en oplopende vorm, waardoor jouw hond meerdere ligposities aan kan nemen. Dankzij het meegeleverde kussen ligt jouw hond sowieso op een comfortabele en aangename manier in deze hondenmand.

Bovendien heeft de hondenmand de perfecte afmetingen. Dit komt doordat je deze hondenmand in vier verschillende maten kunt kopen: S, M, L of XL. Het is aan jou om te bepalen welke maat het beste aansluit op jouw wensen.

Als je voor deze hondenmand kiest, kies je simpelweg voor de beste hondenmand van riet. Eigenlijk kunnen wij géén nadeel ontdekken aan deze hondenmand.

 • Afmetingen: 84 x 71 x 29 cm
 • Inclusief kussen: ja.
 • Vorm: rechthoek.

3.2. Duvo – Hondenmand – Provence – Rieten instapmand & kussen 62x 62 x 18 cm

Wil jij graag de beste hondenmand van riet aanschaffen? Gaat jouw voorkeur daarbij uit naar een ronde vorm? Dan kun je simpelweg niet om deze hondenmand van het merk Duvo heen. Om meerdere redenen kunnen wij de aanschaf van deze rieten hondenmand van harte aanraden.

Zo vinden wij de vormgeving van deze mand subliem. De mand is rond en heeft een fraaie opening aan de voorkant. Dankzij deze opening kan jouw hond op een comfortabele manier de hondenmand instappen. Dankzij de ronde vorm kan jouw hond vervolgens een gewenste lighouding aannemen. Met dank aan het comfortabele kussen ligt jouw hond hoe dan ook super comfortabel.

Opvallend is verder dat deze hondenmand een diameter van 62 centimeter heeft. Dankzij deze afmetingen is de hondenmand geschikt voor kleine honden, maar ook voor middelgrote honden. Al met al een geweldige hondenmand met een aantrekkelijk prijskaartje.

 • Afmetingen: 62 x 62 x 18 cm.
 • Inclusief kussen: ja.
 • Vorm: rond.

3.3. Designed by Lotte – My Favourite – Hondenmand – 64 x 50 x 32 cm

Gaat jouw voorkeur uit naar een rieten hondenmand met een bijzondere vormgeving? Dan is deze hondenmand van het merk Designed by Lotte voor jou op het lijf geschreven. Dit merk weet zich vaak te onderscheiden met unieke hondenmanden; dat is ook het geval bij deze hondenmand.

Deze hondenmand kent namelijk een opvallende vormgeving. De hondenmand is ovaal, heeft een hoog gedeelte, heeft een lage instap en heeft een leuk detail aan de achterzijde. Aan de achterzijde is namelijk riet weggehaald in de vorm van een hartje. Een leuk detail bij deze beste hondenmand van riet.

Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je geen kussen standaard meegeleverd krijgt. De hondenmand is in ieder geval geschikt voor vrij veel honden; de mand is 64 bij 50 centimeter groot. Al met al een unieke, leuke en comfortabele hondenmand. Eventueel is de mand ook nog in een grotere maat verkrijgbaar: 76 bij 58 bij 37 centimeter.

 • Afmetingen: 64 x 50 x 32 cm.
 • Inclusief kussen: nee.
 • Vorm: ovaal.

3.4. Happy House – Hondenmand – Huis – Riet – 60 x 46 x 54 cm

Eerder in dit artikel gaven we het volgende aan: de rieten hondenmanden worden in tal van varianten aangeboden. Een unieke variant is hoe dan ook deze rieten hondenmand in de vorm van een huis. De hondenmand staat hierdoor prachtig in jouw woning en biedt een aangename slaapplek voor jouw trouwe viervoeter.

Zoals je aan de foto kunt zien, ziet deze hondenmand er echt fraai uit. Jouw hond stapt gemakkelijk in de hondenmand en heeft vervolgens zijn/haar eigen plekje. Jouw hond kan verschillende lighoudingen aannemen en geniet bovenal van veel rust. Deze hondenmand kun je eventueel ook in een drukker gedeelte van jouw woning neerzetten. In jouw woning is deze beste hondenmand van riet in ieder geval een uniek woonaccessoire.

 • Afmetingen: 60 x 46 x 54 cm.
 • Inclusief kussen: ja.
 • Vorm: huis.

4. Veelgestelde vragen

Met de beste hondenmand van riet geniet jouw hond van veel comfort. Ondertussen geniet jij ook nog van de fraaie uitstraling van de mand. Over het gebruik van de beste hondenmand van riet krijgen wij regelmatig vragen binnen. Op de twee meestgestelde vragen vind je hieronder het antwoord.

Hoe kun je het juiste kussen kopen?

Bij veel hondenmanden van riet krijg je standaard een kussen meegeleverd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je een comfortabel kussen zelf nog aanschaffen. Let hierbij vooral op de vorm en de afmetingen van de hondenmand.

Hoe kun je een hondenmand van riet schoonmaken?

Als je de beste hondenmand van riet schoon gaat maken, is voorzichtigheid geboden. Klop het kussen uit en haal een doek over het riet heen. Voorkom dat het riet super nat wordt; met behulp van een zachte borstel kun je het riet (beter) reinigen.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *