De 5 beste hondenkussens in 2024

Laatst bijgewerkt: 13 mei 2022

Wil je graag een heerlijke en comfortabele slaapplek voor jouw trouwe viervoeter creëren? Dan is de aanschaf van een hondenkussen absoluut aan te raden. Een hondenkussen biedt het gewenste comfort én ontlast de gewrichten van de hond. Hierdoor is het voor een hond nóg prettiger om op een hondenkussen te liggen. Om het leven van je hond zo aangenaam mogelijk te maken, is het advies om voor het beste hondenkussen te gaan.

Wij hebben alvast een hoop werk voor jou uit handen genomen. Aan de hand van een uitgebreide keuring hebben wij een top 5 van beste hondenkussens samen weten te stellen. In dit artikel vind je het beste hondenkussen voor een grote hond, het beste kussen voor een middelgrote hond en het beste kussen voor de kleinere hondenrassen. Maar, je vindt in dit artikel ook allerlei relevante informatie over het aanschaffen én gebruiken van een hondenkussen.

1. Waarom een hondenkussen kopen?

Gemiddeld genomen slaapt een hond relatief veel per dag. Ook als hij niet slaapt, ligt hij er graag bij comfortabel bij. Om een comfortabele slaapplek voor jouw hond te creëren, heb je meerdere mogelijkheden. Het advies is in ieder geval om te investeren in het beste hondenkussen voor jouw trouwe viervoeter. Een dergelijk hondenkussen brengt meerdere zwaarwegende voordelen met zich mee, waardoor de aanschaf hiervan absoluut aan te raden is.

Een absoluut voordeel van een hondenkussen is dat dit kussen onwijs comfortabel ligt. Als je een groot genoeg kussen aanschaft, kan je hond hier languit op liggen. Hij kan hier heerlijk op slapen en hij kan hier heerlijk op relaxen. Je maakt zowel de nachten als de dagen voor je hond een stuk comfortabeler en aangenamer met het beste hondenkussen.

Daarnaast is een hondenkussen ook nog bevorderlijk voor de conditie van de gewrichten van een hond. Relatief veel honden krijgen last dysplasie in bijvoorbeeld de heup of de elleboog. Deze aandoening zorgt ervoor dat gewrichten sneller slijten, waarbij de hond een hoop pijn gaat ervaren. Als je een hoogwaardig hondenkussen aanschaft, ontlast je de gewrichten van jouw hond op een prettige manier. De gewrichten van je hond blijven hierdoor langer in conditie, waardoor je hond minder snel pijn krijgt. Alleen hierom al is het de moeite waard om een hondenkussen aan te schaffen.

Ben jij regelmatig op reis met jouw trouwe viervoeter? Dan wil je ongetwijfeld ook dat hij overal en altijd een heerlijke slaapplek heeft. Dat kan je voor elkaar krijgen met een hondenkussen. Een absoluut voordeel van een dergelijk kussen is namelijk dat je deze op allerlei plekken neer kunt liggen. Bij jou in huis, bij jou in de tuin, in de auto en op de camping. Het beste hondenkussen is al met al comfortabel en kan dus op allerlei plekken gebruikt worden.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een hondenkussen?

Wil je het beste hondenkussen voor jouw hond aan gaan schaffen? Dan dien je op meerdere criteria te letten. Wellicht het belangrijkste criteria heeft betrekking op de afmetingen van het kussen. Als je écht een comfortabele plek voor jouw hond wilt creëren, moet het kussen groot genoeg zijn. Als je een hond een keer languit op de grond ligt, kan je zijn gehele lengte meten. Vervolgens tel je hier nog 10 á 20 centimeter bovenop. Je hebt nu de minimale maat van het hondenkussen. Bij het vergelijken van de hondenkussens zie je overigens altijd de afmetingen er bij staan.

In het verlengde van bovenstaand criteria moet je ook goed naar de vorm van het kussen kijken. Gaat je voorkeur naar een rond kussen? Of heb je liever een rechthoekig kussen? De beste kussens zijn eigenlijk in allerlei soorten en maten te verkrijgen, waardoor je meer dan genoeg keus hebt. Het kussen gaat ongetwijfeld goed opvallen in jouw huis; let daarom ook goed op het design en de kleurstelling.

Ook is het van belang om naar het materiaal van het hondenkussen te kijken. Je wilt immers dat jouw hond zo comfortabel mogelijk gaat liggen; daar speelt het materiaal een doorslaggevende rol bij. De meest verkochte hondenkussens zijn van polyester, katoen en/of pluche. De binnenkant van het hondenkussen moet bij voorkeur van pluche zijn, aangezien dit materiaal de gewenste stabiliteit en comfort aan jouw hond biedt.

Heeft jouw hond te kampen met een blessure aan bijvoorbeeld zijn poot of heup? Dan is het absoluut aan te raden om voor een orthopedisch hondenkussen te gaan. Een orthopedisch hondenkussen is speciaal ontwikkeld om de spieren en gewrichten van een hond zoveel mogelijk te ontlasten. Als jouw hond op een dergelijk kussen ligt, ervaart hij dus een zeer prettig gevoel. Hij heeft minder pijn en hij kan heerlijk tot rust komen.

schematische tekening van een hond liggend op een hondenkussen

Verder is het goed om op verschillende opties van de hondenkussens te letten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hondenkussen met een afneembare hoes, een kussen die geschikt is voor de hondenbench of een waterafstotend hondenkussen. De betere kussens voor een hond zijn over het algemeen wasbaar, terwijl andere hondenkussens ook specifiek geschikt zijn voor het gebruik in een auto. Probeer voor jezelf te bepalen hoe/waar je het hondenkussen wilt gebruiken, zodat je uiteindelijk het beste hondenkussen voor jouw trouwe viervoeter uit kunt kiezen.

Tot slot is het aan te raden om de prijzen goed met elkaar te vergelijken. De aanschafprijzen van de beste hondenkussens kunnen behoorlijk variëren. Het advies is om absoluut niet te besparen op het aanschaffen van een hondenkussen. Een dergelijk kussen biedt het gewenste comfort aan jouw hond en dat is eigenlijk onbetaalbaar. Het beste hondenkussen voor jouw hond is niet goedkoop te noemen, maar bieden wél heel veel waar voor hun geld.

3. De 5 beste hondenkussens

Ben je op dit moment op zoek naar het beste hondenkussen? Kan je daarbij wel wat hulp gebruiken? Wij hebben verschillende hondenkussens aan een strenge keuring onderworpen. Uiteindelijk hebben we op basis van deze keuring een top 5 van de beste hondenkussens samen kunnen stellen. Van deze vijf kussens vind je hieronder korte reviews. Lees deze reviews op je gemakje door en schaf direct één van de beste kussens voor jouw hond aan.

3.1. Sun Garden – Buddy orthopedisch hondenkussen – 120 x 72 x 10 cm – Grijs

Is dit het beste hondenkussen voor een grote hond? Ja! Heb jij het beste voor met je grote (oudere) hond? Dan is de aanschaf van dit orthopedisch hondenkussen van Sun Garden absoluut aan te raden. Dit kussen is wat ons betreft het allerbeste hondenkussen dat je tegenwoordig aan kunt schaffen. Het kussen is behoorlijk groot (120 bij 72 bij 10 cm), biedt de gewenste ondersteuning aan jouw hond en is bovenal heerlijk comfortabel. Het kussen heeft een zwarte zijkant en een grijsachtige bovenkant. Hierdoor staat het kussen ook prachtig in vele huizen. Is het kussen vies geworden? Je ritst de hoes van het kussen makkelijk los en kunt deze vervolgens op 30 graden wassen. Het enige nadeel is de tamelijk hoge aanschafprijs.

 • Afmetingen: 120 bij 72 bij 10cm.
 • Kleur: grijs met zwart.
 • Materiaal: pluche.
 • Geschikt voor: alle honden.

3.2. Beeztees – Sofix – Hondenkussen – Zwart – 100 x 70 x 10 cm

Is bovenstaand kussen iets te groot naar jouw mening? Dan is dit hondenkussen van het merk Beeztees een prima alternatief. Met afmetingen van 100 bij 70 bij 10 cm is het absoluut geen klein kussen, maar hij is desondanks een slag kleiner dan de hierboven genoemde variant. Dit kussen is volledig in het zwart uitgevoerd en biedt onwijs veel comfort aan jouw trouwe viervoeter. Het kussen is van stof vervaardigd, heeft een simplistisch design en de hoes is wasbaar. In vergelijking met de bovengenoemde variant is dit kussen ook een stuk voordeliger.

 • Afmetingen: 100 bij 70 bij 10cm.
 • Kleur: zwart.
 • Materiaal: stof.
 • Geschikt voor: kleine tot middelgrote honden.

3.3. Lief! Lifestyle – Benchkussen – Boys – Beige/blauw – L – 104 x 67 cm

Dit onwijs fraaie hondenkussen heeft wellicht het leukste design van alle kussens uit dit artikel. Het kussen heeft als opdruk onder meer voetstapjes van een hond en sterren, waardoor het kussen er zeer fraai uit ziet. Met de afmetingen 104 bij 67 cm is het absoluut ook geen klein kussen. Mede daarom is dit kussen voor een uitgebreide groep hondenrassen geschikt. Bijkomend voordeel is dat het kussen niet al te dik is en zodoende ook prima in een bench past. Je kunt het gehele kussen, indien gewenst, op 30 graden wassen.

 • Afmetingen: 104 bij 67 cm.
 • Kleur: beige/blauw.
 • Materiaal: polyester.
 • Geschikt voor: kleine tot middelgrote honden.

3.4. Scruffs – Chester Mattress – Hondenkussen – Chocolate – M – 82 x 58 x 6 cm

Op meerdere vlakken springt dit prachtige kussen er boven uit. De fraaie afwerking, de prachtige kleur en de hoogwaardige kwaliteit zorgen ervoor dat dit één van de beste hondenkussens is. Met de afmetingen 82 bij 58 bij 6 cm is het kussen geschikt voor kleine tot middelgrote honden. Deze honden kunnen heerlijk comfortabel op het kussen liggen, slapen en relaxen. Dankzij de anti-slip onderzijde kan het kussen niet verschuiven; het kussen is bovendien ook geschikt voor in de auto. Indien het kussen vies geworden is, kun je ‘m in de wasmachine op 30 graden wassen.

 • Afmetingen: 82 bij 58 bij 6 cm.
 • Kleur: bruin.
 • Materiaal: polyester/nylon.
 • Geschikt voor: honden tot maximaal 30 kg.

3.5. Lex & Max – Tivoli – Hondenkussen – Faded blue – 100 x 70 cm

Deze lijst met beste kussens sluiten we in stijl af met dit kussen van Lex & Max. Het kussen heeft een prachtige blauwe kleur, is met 100 bij 70 cm behoorlijk groot en biedt onwijs veel comfort. Dat is onder andere te danken aan de vulling van acryl. Doordat het hondenkussen behoorlijk groot is, is het kussen voor veel hondenrassen geschikt. Indien gewenst is het kussen ook nog in allerlei andere kleuren aanwezig, variërend van oudroze tot beige. Is het kussen vies geworden? Geen nood aan de man. Je kunt de hoes van het kussen afritsen, waarna je de hoes op 40 graden kunt wassen.

 • Afmetingen: 100 bij 70 cm.
 • Kleur: blauw.
 • Materiaal: katoen.
 • Geschikt voor: kleine tot middelgrote honden.

4. Veelgestelde vragen

Heb je hierboven het beste hondenkussen voor jouw hond gezien? Bovenstaande reviews laten in ieder geval één ding duidelijk blijken; je hebt meer dan genoeg keus wat betreft de aanschaf. Als je eenmaal een kussen hebt, is het van belang om dit kussen op de juiste manier te gebruiken. Daar krijgen wij regelmatig vragen over. De antwoorden op de twee meestgestelde vragen vind je hieronder.

Hoe moet je een hondenkussen wassen?

Het is allereerst zaak om de hoes van het hondenkussen af te ritsen. Vervolgens kun je dit hondenkussen in de wasmachine stoppen en de wasmachine op maximaal 30 á 40 graden instellen. Raadpleeg het kaartje van het kussen om er 100% zeker van te zijn dat je de wasmachine op de juiste temperatuur instelt.

Waar moet je het hondenkussen in huis neerleggen?

Het is wenselijk dat het kussen op een relatief rustige plek in huis neergelegd wordt. Leg het niet op een plek neer waar je de hele dag langs loopt. Leg het bij voorkeur in een rustige hoek neer. Ook kiezen veel baasjes ervoor om het kussen naast de voerbak te leggen; ook dat is aan te raden. Daarmee creëer je immers één vaste hoek voor jouw trouwe viervoeter.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

2 reacties op “De 5 beste hondenkussens in 2024

 1. Gonny Bouwhuis zegt:

  wat gebruik ik het beste in de auto op de achterbank voor mijn hond? een kooiker.
  iets wat niet wegglijdt, waar de haren makkelijk van te verwijderen zijn, dat water en vuil opneemt en comfort geeft aan de hond?
  avast bedankt voor je reactie!

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *