De 4 beste automatische voerbakken voor honden in 2024

Laatst bijgewerkt: 5 mei 2022

Als baasje van een hond draag je de nodige verantwoordelijkheid. Je bent verantwoordelijk voor zijn gezondheid, voor zijn gedrag en voor zijn welzijn. Eén van de zaken die daarbij komt kijken, is het dagelijks voeren van jouw hond. Is het om welke reden dan ook voor jou niet mogelijk om bijvoorbeeld ’s ochtends en ’s avonds eten aan jouw trouwe viervoeter voor te schotelen? Dan kan je altijd nog voor een automatische voerbak voor een hond kiezen.

In dit artikel bespreken we wat een automatische voerbak voor een hond is, waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van een automatische voerbak voor jouw hond en wat de voordelen van een automatische voerbak voor honden is. Ook bespreken we de top 4 van beste automatische voerbakken voor honden. Kortom; ben je op zoek naar de beste automatische voerbak voor jouw hond? Dan zit je in dit artikel zeker goed. Lees het artikel op je gemakje door, bepaal welke automatische voerbak jou het meeste aanspreekt en sla direct je slag.

1. Waarom een automatische voerbak voor je hond kopen?

Voor een hond is het onwijs belangrijk om de juiste voeding binnen te krijgen. Met de juiste voeding blijft jouw hond gezond en heeft jouw hond gedurende de dag voldoende energie. Energie om heerlijk te wandelen, om lekker te spelen en om van zijn mooie leven te genieten. In sommige situaties is het echter niet mogelijk dat je hem op de vaste tijdstippen van eten kunt voorzien. In dat geval is het uitermate interessant om de beste automatische voerbak voor jouw hond te gebruiken.

Met dank aan een automatische voerbak voor honden kan je jouw hond op elk gewenst moment van voeding voorzien. Je vult hierbij het reservoir van de voerbak en stelt een vast tijdstip in. Op het afgesproken tijdstip gaat het reservoir open, waarna de juiste hoeveelheid voer in de voerbak van jouw hond terecht komt. Jouw hond krijgt hierdoor op het juiste tijdstip zijn voeding.

Bijkomend voordeel is dat je ook zelf kunt bepalen hóeveel jouw hond te eten krijgt. Je kunt hem bijvoorbeeld ook in de middag – als jij op jouw werk zit – een klein tussendoortje geven. Al met al kan je met de beste automatische voerbak voor een hond vele kanten op. Het is namelijk óók mogelijk om zowel droog- en natvoer als water in de automatische voerbak te stoppen. Jouw hond wordt hierdoor de gehele dag van de benodigde voeding en het benodigde drinken voorzien.

In welke situaties komt een automatische voerbak voor een hond goed van pas? Dat is bijvoorbeeld het geval als je jouw hond op de normale tijdstippen geen eten kan geven. Mocht je eens langer van huis zijn, dan kun je ’s ochtends de beste automatische voerbak voor jouw hond klaarzetten. Je stelt de gewenste hoeveelheden en tijdstippen in, waarna jouw hond gedurende de dag van de juiste hoeveelheid voer voorzien wordt. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat jouw hond een gebrek aan voeding of water ervaart. Ideaal.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een automatische voerbak voor je hond?

Wil je graag van de voordelen van de beste automatische voerbak voor jouw hond gaan genieten? Dan is het zaak om een goed vergelijk te gaan maken. Het aanbod van automatische voerbakken voor honden is niet zo zeer uitgebreid te noemen, maar kan wel getypeerd worden als zeer divers. Je hebt namelijk de keus uit meerdere soorten en varianten; graag informeren we jou hieronder over de verschillende soorten automatische voerbakken voor jouw hond.

Als je op zoek bent naar de beste automatische voerbak voor jouw hond, moet je eerst jouw wensen op papier zetten. Waar wil je de voerbak voor gebruiken? Moet jouw hond alleen voer via de automatische voerbak krijgen? Of is het ook wenselijk dat hij door deze beste automatische voerbak van voldoende water voorzien wordt? Dit zijn de eerste aspecten waar je voor jezelf een keuze in dient te maken.

Daarbij moet je ook goed nadenken over het aantal maaltijden per dag. De automatische voerbakken voor honden hebben een reservoir met een bepaalde grootte. Des te groter dit reservoir is, des te meer maaltijden je aan jouw hond voor kunt schotelen. Wil je bijvoorbeeld dat jouw hond vier keer per dag te eten krijgt? Dan moet je kiezen voor de beste automatische voerbak voor jouw hond die minimaal vier maaltijden per dag “op kan dienen”.

hond eet uit een automatische voerbak

Bij alle automatische voerbakken voor honden is het mogelijk om de hoeveelheid voedsel en de tijdstippen zelf te bepalen. De hoeveelheid voedsel is echter dus wel afhankelijk van de grootte van het reservoir. Zet daarom voor jezelf op een rijtje waar jij én jouw hond behoefte aan hebben, zodat je gericht op zoek kunt gaan naar de beste automatische voerbak voor jouw hond.

Daarbij kun je ook zeker naar het prijskaartje van de automatische voerbak voor jouw hond kijken. De prijzen lopen nogal uiteen; probeer daarom voor jezelf een maximum budget in te stellen. Binnen dat budget kun je vervolgens gericht op zoek gaan naar een de beste automatische voerbak voor jouw hond. Let hierbij overigens niet alleen op het prijskaartje, maar kijk voornamelijk naar het totaalplaatje. Onder meer de grootte van het reservoir, het aantal maaltijden per dag en het design zijn ook doorslaggevende criteria.

Zoals je in onderstaande reviews kunt zien, verschillen de designs van de automatische voerbakken voor honden nogal. Mocht je veel waarde aan het design van de voerbak hechten, is dat óók een belangrijk criteria waar je goed op moet letten. Al met al moet je zeker op de nodige criteria letten, maar gelukkig hoef je de zoektocht niet volledig zelfstandig op touw te zetten. Wij helpen je namelijk graag met het uitzoeken van de beste automatische voerbak voor jouw hond.

3. De 4 beste automatische voerbakken voor honden

Ben je overtuigd van de voordelen van een automatische voerbak voor jouw hond? Ben je op dit moment op zoek naar de beste automatische voerbak voor jouw hond? Dan ben je in dit artikel zeker aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een uitgebreide test gehouden, waarbij allerlei automatische voerbakken aan een strenge keuring onderworpen zijn. Op basis van onze strenge keuring hebben wij uiteindelijk een top 4 samen weten te stellen. Over de 4 beste automatische voerbakken voor honden vind je hieronder meer informatie.

3.1. PetSafe – Eatwell – Automatische voerbak voor vijf maaltijden – BPA-vrij

Tijdens onze zoektocht kwamen wij al in een vroegtijdig stadium in aanraking met deze voerbak van het merk PetSafe. Deze automatische voerbak voldoet aan al onze verwachtingen, waardoor wij deze variant uitgeroepen hebben tot de beste automatische voerbak voor honden. De voerbak ziet er prima uit, is in staat om vijf maaltijden per dag op te dienen en is volledig BPA-vrij (weekmaker). Met dank aan het LCD scherm kun je makkelijk de hoeveelheid voer en het voedingstijdstip instellen. Na afloop kun je de bakjes van deze voerbak in de vaatwasser stoppen. Al met al een zeer gebruiksvriendelijke automatische voerbak voor honden.

 • Aantal maaltijden: 5.
 • Geschikt voor: droogvoer.
 • Timer: ja.
 • Aandrijving: 4 D-batterijen.

3.2. QEY – Slimme automatische voerbak – Hond/kat – 6 maaltijden – Met timer – BPA-vrij – Wit/grijs

Deze slimme automatische voerbak van QEY is ook goed uit onze test gekomen. Met deze voerbak kun je jouw hond automatisch van zes maaltijden voorzien, waarover je totale controle uit kunt voeren. Met dank aan de handige bediening kun je namelijk volledig zelf bepalen wanneer en hoeveel voeding jouw hond moet krijgen. Dankzij een innovatieve sluitbeveiliging is het voor jouw trouwe viervoeter niet mogelijk om stiekem andere bakjes open te krijgen. Je weet hierdoor zeker dat jouw hond op de juiste momenten de juiste hoeveelheid voeding voorgeschoteld krijgt. Ook over het design, het prijskaartje en de hoge kwaliteit zijn wij zeer te spreken.

 • Aantal maaltijden: 6.
 • Geschikt voor: droog- en natvoer.
 • Timer: ja.
 • Aandrijving: 3 AA-batterijen.

3.3. Navaris – Automatische voerautomaat – Voerbak met timer – Voor hond en kat

Deze automatische voerbak van Navaris spreekt ons ook om meerdere redenen aan. Allereerst zijn wij zeer te spreken over het design en de bediening van deze automatische voerbak. De voerbak ziet er niet alleen gelikt uit, maar de bediening werkt ook bijzonder prettig. Je kunt met dank aan het scherm volledig zelf bepalen wanneer en hoeveel voeding jouw hond voorgeschoteld krijgt. Daarbij moet je wel rekening houden met een maximale maaltijd van 390 gram. Je kunt in ieder geval tot 4 maaltijden per dag instellen met deze automatische voerbak van Navaris. Tenslotte moet je ook rekening houden met de relatief hoge aanschafprijs. Daar krijg je echter wel een hoop gemak en kwaliteit voor terug.

 • Aantal maaltijden: 4.
 • Geschikt voor: droogvoer.
 • Timer: ja.
 • Aandrijving: 3 LR20 D-batterijen.

3.4. Lovely Pets – Slimme automatische voerbak voor honden en katten – 5,5 l droogvoer – Automatisch programmeerbaar – Instelbaar voedingsschema – Boodschap inspreken

Ben je op zoek naar de beste automatische voerbak voor jouw hond? Dan kun je ook nog kiezen voor deze variant van Lovely Pets. Met deze voerbak kan je tot 3 maaltijden per dag voorschotelen. De voerbak heeft een reservoir van maar liefst 5,5 liter en kun je volledig naar eigen wens instellen. Daarbij kun je ook nog een boodschap inspreken. Op het moment dat de voerbak de brokken “beschikbaar” stelt voor jouw hond, hoort jouw hond jouw boodschap. Hij weet hierdoor dat het tijd is om te eten. Absoluut een innovatieve functie waar je ongetwijfeld veel plezier aan gaat beleven. Deze automatische voerbak voor honden ziet er verder keurig uit, is makkelijk te bedienen en biedt veel gemak voor zowel jezelf als voor jouw hond.

 • Aantal maaltijden: 3.
 • Geschikt voor: droogvoer.
 • Timer: Ja.
 • Aandrijving: 3 D-batterijen.

4. Veelgestelde vragen

Heb je hierboven de beste automatische voerbak voor jouw hond gevonden? Dan is het de hoogste tijd om die voerbak aan te schaffen en op de juiste manier te gaan gebruiken. Over het gebruik hiervan krijgen wij regelmatig vragen. Wij hebben daarom besloten om alle vragen te bundelen en de meestgestelde vragen in onderstaande sectie te verwerken.

Hoe werkt een automatische voerbak voor honden precies?

Een automatische voerbak voor honden kun je volledig naar wens instellen. Jij bepaalt op welk tijdstip jouw hond te eten krijgt, waarbij je ook de gewenste hoeveelheid in kunt stellen. Op het ingestelde tijdstip gaat de beste automatische voerbak aan het werk en stelt deze de juiste hoeveelheid voer "beschikbaar" aan jouw hond. Jouw hond kan hierdoor van een heerlijke maaltijd genieten, waarvoor jij dus niet per sé thuis hoeft te zijn.

Hoelang gaan de batterijen van een automatische voerbak voor honden mee?

Dat is volledig afhankelijk van het soort voerbak en de batterijen. Zorg er in ieder geval voor dat je dit continue in de gaten houdt. Op het moment dat de batterijen leeg zijn, krijgt jouw hond namelijk niks te eten. Als je voor de beste automatische voerbak voor jouw hond kiest, heb je ongetwijfeld de beschikking over een ingebouwd systeem dat je waarschuwt indien de batterijen bijna op zijn. Let bovendien goed op; de voerbakken worden niet geleverd inclusief de batterijen.

Hoe kun je een automatische voerbak voor honden schoonmaken?

De bakjes van sommige automatische voerbakken voor honden kun je in de vaatwasser stoppen. Bij andere varianten moet je de voerbakken met de hand afwassen.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *