De 4 beste puppyshampoos in 2024

Laatst bijgewerkt: 4 mei 2022

Zodra je besloten hebt om een puppy in huis te gaan nemen, moet je de nodige voorbereidingen gaan treffen. Deze voorbereidingen hebben onder meer betrekking op het aanschaffen van de juiste producten voor de juiste verzorging van jouw puppy. Het verzorgen van een puppy heeft zeker de nodige voeten in aarde, aangezien je met meerdere facetten rekening moet houden.

Eén van de lichaamsdelen waar sowieso veel aandacht naar uit moet gaan, is de vacht. Het is zéér belangrijk om de vacht van een puppy op de juiste manier te verzorgen, aangezien je zijn vacht daarmee in de juiste conditie weet te behouden. Wil je dat graag voor elkaar krijgen? Kies dan voor de beste puppyshampoo. Dergelijke shampoos zijn speciaal voor de vacht van een jonge hond ontwikkeld, waardoor deze vacht van de best mogelijke verzorging geniet.

Wil je jouw puppy graag van de best mogelijke vachtverzorging voorzien? Kies dan direct voor de beste puppyshampoo. Maar, wat is nou de beste puppyshampoo voor jouw hond? Het antwoord op die vraag ga je in dit artikel vinden. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste puppyshampoo en hebben uiteindelijk een top 4 samen weten te stellen. Daarnaast bespreken we in dit artikel ook waarom het gebruik van puppyshampoo zo belangrijk is én waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van de juiste puppyshampoo. Ook beantwoorden we nog enkele vragen over het gebruik van de beste puppyshampoo. Ben je benieuwd geworden? Lees dan zeker dit artikel op je gemakje even door.

1. Waarom puppyshampoo kopen?

Zoals hierboven al gesteld; het is zeer belangrijk om jouw puppy van de nodige verzorging te voorzien. Dat is overigens niet alleen bij een puppy van belang, maar ook bij een volwassen hond. Door hem van de juiste verzorging te voorzien, weet je hem namelijk in een goede conditie c.q. gezondheid te houden. Jouw hond voelt zich daardoor een stuk lekkerder en heeft ook minder kans om bijvoorbeeld ziek te worden of last van irritaties te krijgen.

Dat laatste is zéker het geval als je de beste puppyshampoo gebruikt. Met de beste puppyshampoo weet je de relatief gevoelige huid en vacht van jouw puppy op de perfecte manier te verzorgen. Het is hierbij belangrijk om te weten dat een puppy in zijn eerste levensmaanden aan een ongekende ontwikkeling bezig is. Deze ontwikkeling heeft niet alleen betrekking op zijn lichaamsgroei, maar ook op de groei van zijn vacht. Dat is zeker het geval bij honden met een langharige vacht; een goede vachtverzorging met de beste puppyshampoo is dan ook van onmiskenbaar belang.

Door de beste puppyshampoo te gebruiken, weet je de vacht van een puppy behoorlijk goed schoon te houden. De kans is groot dat jouw puppy tijdens het wandelen maar al te graag door struiken heenloopt of wellicht zelfs een duik neemt in een plas water. Door de beste puppyshampoo te gebruiken, weet je de vacht bovendien gezond en schoon te houden. Zijn vacht ruikt hierdoor heerlijk, voelt lekker zacht aan en voelt voor jouw puppy zelf ook aangenaam aan.

Daarbij komt ook nog eens dat een puppy een relatief gevoelig wezen is. Zijn afweersysteem is namelijk ook nog in ontwikkeling, waardoor de kans aanwezig is dat hij last van bijvoorbeeld huidirritaties krijgt of irritaties aan zijn vacht. Door de beste puppyshampoo te gebruiken, weet je ook dat te voorkomen. Al met al is het gebruik van de beste puppyshampoo voor elke puppy onmisbaar.

2. Waar op letten bij de aanschaf van puppyshampoo?

Wil je graag de beste puppyshampoo voor jouw kleine viervoeter aan gaan schaffen? Dan ben je in dit artikel sowieso aan het juiste adres. Wij hebben namelijk uitgebreid onderzoek naar de beste puppyshampoo gedaan en hebben daardoor ook een top 4 samen weten te stellen. Dat is echter niet het enige; we geven je graag ook relevante achtergrondinformatie over de belangrijkste criteria van puppyshampoo. Hieronder bespreken we dan ook graag waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van de beste puppyshampoo.

Het eerste advies dat we kunnen geven, is ook direct het belangrijkste advies; kies altijd voor de beste puppyshampoo én niet voor shampoo voor oudere honden. Het is niet zonder reden dat verschillende merken juist speciale shampoos voor puppy’s ontwikkeld hebben. Nee, de vacht van een puppy is een stuk gevoeliger en daar moet het soort shampoo dan ook op afgestemd worden. In vergelijking met shampoo voor oudere honden is puppyshampoo vaak veel zachter, minder grondig en daarmee beter voor de gevoelige vacht van een jonge hond.

Daarbij is het ook goed om naar het soort vacht van jouw puppy te kijken. Er bestaan namelijk shampoos voor puppy’s met een lange vacht, maar ook shampoo voor puppy’s met een korte vacht. Daarnaast bestaan er ook shampoos die voor alle soorten vachten geschikt zijn. Mocht je bijvoorbeeld een Labrador Retriever pup in huis hebben, dan kan je ook kiezen voor een speciale shampoo voor Labrador Retrievers. Je hebt al met al voldoende keuze, waarbij het dus verstandig is om naar het soort vacht van jouw pup te kijken.

grote jerrycan met puppyshampoo

Daarbij willen we je ook adviseren om op het soort shampoo te letten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor droogshampoo; die shampoo kan je in de vacht van jouw puppy insmeren en hoeft vervolgens niet met water afgenomen te worden. Dat scheelt een hoop rommel en viezigheid, maar wellicht gaat jouw voorkeur toch uit naar een “normale” shampoo die je in combinatie met (warm) water moet gebruiken. Hierbij geldt met name dat je goed naar jouw eigen voorkeuren moet kijken; stem de beste puppyshampoo af op jouw eigen voorkeuren.

Let bovendien ook altijd extreem goed op de bestanddelen van de puppyshampoo. De beste puppyshampoo bevat namelijk géén zeep, geen schurende bestanddelen en geen overige bestanddelen die voor irritaties kunnen zorgen. Ook is het zo dat de beste puppyshampoo bij voorkeur alleen maar uit natuurlijke bestanddelen bestaat; let hier dus goed op. Mocht jouw pup last van een allergie hebben, is het verstandig om voor een hypoallergene puppyshampoo te kiezen.

Tot slot adviseren wij je graag om voor puppyshampoo van een gerenommeerd merk te kiezen. Die shampoo kost vaak iets meer, maar levert wel de beste vachtverzorging op. Je kunt deze puppyshampoo dan ook met veel plezier gebruiken, waarna jouw puppy ook met veel plezier geniet van zijn schone, zachte en heerlijk ruikende vacht.

3. De 4 beste puppyshampoos

Ben je reeds tot de conclusie gekomen dat je de beste puppyshampoo voor jouw viervoeter aan wilt schaffen? Dan heb je hierboven al allerlei belangrijke informatie kunnen vinden, terwijl je hieronder meer informatie vindt over de 4 beste puppyshampoos. Aan de hand van een uitgebreide test hebben wij deze top 4 samen weten te stellen. Wij kunnen je alvast van één ding verzekeren; als je kiest voor één van de onderstaande puppyshampoos, weet je jouw pup van de best mogelijke vachtverzorging te voorzien.

3.1. Beaphar – Shampoo – Puppy – 250 ml

In de wereld van hondenverzorgingsproducten heeft het merk Beaphar een pioniersrol op zich genomen. Dit is ook duidelijk zichtbaar in de wereld van puppyshampoos, aangezien deze variant van Beaphar volgens ons de beste puppyshampoo is. Deze puppyshampoo bevat de juiste bestanddelen, ruikt heerlijk en zorgt simpelweg voor de perfecte vachtverzorging van jouw pup. De shampoo is volledig pH-huidneutraal, bevat macadamia-olie en zorgt voor zowel hydratatie als voeding van de huid. Zowel de huid als de vacht blijven hierdoor in perfecte conditie; juist dat is wat je wilt voor jouw pup. Al met al is dit zonder twijfel de beste puppyshampoo.

  • Inhoud: 250 ml.
  • Soort shampoo: vloeibare shampoo.

3.2. Greenfields – Puppy – Eerste shampoo – 250 ml

Ook over deze puppyshampoo van het merk Greenfields zijn wij zeer te spreken. Eigenlijk worden we al direct blij van deze shampoo als we naar de flacon kijken. We werden echter nog blijer/tevredener toen we ons verder verdiepte in het gebruik van deze shampoo. De shampoo smeert namelijk heerlijk uit, heeft een milde reinigingsformule en reinigt zowel de vacht als de huid. De shampoo ruikt bovendien heerlijk en bevat louter de juiste bestanddelen. Je kunt dan ook zonder enige twijfel met veel plezier gebruik maken van deze beste puppyshampoo van het merk Greenfields. In vergelijking met de hierboven genoemde variant is deze puppyshampoo wel enkele euro’s duurder.

  • Inhoud: 250 ml.
  • Soort shampoo: vloeibare shampoo.

3.3. Flamingo – Hondenshampoo – Care – Puppy

Eerder in dit artikel gaven we het advies om altijd te kiezen voor een puppyshampoo van een gerenommeerd merk. Het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat wij gekozen hebben voor een puppyshampoo van het merk Flamingo. Dit merk levert uitstekende verzorgingsproducten voor puppy’s/honden en dat is ook het geval bij deze puppyshampoo. De shampoo ruikt bijzonder aangenaam, bevat de juiste bestanddelen en zorgt voor een milde reiniging. Daarbij moet ook opgemerkt worden dat deze shampoo makkelijk uit te wrijven is, zodat alle haren van jouw puppy heerlijk schoongemaakt worden.

  • Inhoud: 300 ml.
  • Soort shampoo: vloeibare shampoo.

3.4. Trixie – Shampoo – Puppy

Deze lijst met beste puppyshampoos sluiten we graag af met deze puppyshampoo van het merk Trixie. Deze shampoo zorgt voor de juiste voeding en hydratatie van zowel vacht als huid, waardoor jouw pup al snel geniet van een heerlijk zachte, schone en heerlijk aanvoelende vacht. De shampoo is bijzonder zacht qua structuur en brengt een milde reiniging met zich mee; hierdoor is de shampoo ideaal voor een puppy. Bijkomend voordeel is dat de shampoo ook nog heerlijk ruikt.

  • Inhoud: 250 ml.
  • Soort shampoo: vloeibare shampoo.

4. Veelgestelde vragen

Het mag duidelijk zijn; voor de vachtverzorging van een puppy is het onwijs belangrijk om de beste puppyshampoo te gebruiken. Je hebt hierboven al kunnen lezen welke varianten wij aan kunnen raden, maar het is ook van belang om de puppyshampoo op de juiste manier te gebruiken. Daarover informeren wij je hieronder ook graag over het gebruik van de puppyshampoo.

Hoe moet je de puppyshampoo aanbrengen?

Dit verschilt van shampoo tot shampoo, maar over het algemeen dien je de hondenshampoo aan te brengen op een natte vacht. Wrijf de shampoo goed over de gehele vacht van jouw puppy uit, zodat alle haren in aanraking met de zachte shampoo komen. Laat de shampoo vervolgens eventjes intrekken en wrijf de shampoo vervolgens weer met water uit. Het advies is ook om hierbij niet al te hard te wrijven; de vacht en huid van jouw puppy zijn behoorlijk gevoelig.

Let op: lees altijd de handleiding goed door, voordat je de puppyshampoo aan gaat brengen. Zoals hierboven al gesteld, verschilt de manier waarop je de shampoo aan moet brengen per shampoo.

Hoevaak moet je de puppyshampoo aanbrengen?

Als je eenmaal de beste puppyshampoo in huis hebt, wil je daar uiteraard ook gebruik van maken. Het advies is echter om de vacht van jouw pup niet al te vaak te wassen. Probeer ongeveer eens in de twee maanden de vacht van jouw puppy te wassen. Uiteraard is dit ook afhankelijk van de leefstijl van jouw pup; als hij continue door de modder heen ligt te rollen, is het verstandiger om hem vaker te wassen.

Kan ik ook een ander soort shampoo gebruiken?

Het advies is om altijd de beste puppyshampoo te gebruiken. Shampoo die je voor een volwassen hond gebruikt, is namelijk al een stuk grondiger. Daarnaast is het ook niet verstandig om mensenshampoo of babyshampoo te gebruiken voor de verzorging van jouw pup. Gebruik alleen de beste puppyshampoo en voorzie de vacht van jouw pup daarmee van de best mogelijke verzorging.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *