De 4 beste hondenfluitjes in 2024

Laatst bijgewerkt: 4 juli 2022

Het opvoeden van een hond wordt niet door iedereen als “makkelijk” ervaren. Nee, je moet aan de nodige zaken denken, je moet veel geduld hebben en je moet rekening houden met de nodige obstakels. Bij het opvoeden is het ook van belang om veel tijd te besteden aan het uitlaten van de hond. Mocht je na verloop van tijd jouw hond los willen laten lopen, moet hij uiteraard wel naar je luisteren.

Om een hond los te kunnen laten lopen, kun je gebruik maken van de beste hondenfluit. Met een dergelijke hondenfluit weet jouw hond altijd waar jij bent, zodat hij razendsnel weer naar jou terug kan komen. Dit is één van de voordelen van het goede gehoor van honden. Daarnaast kan je de beste hondenfluit ook gebruiken voor het trainen van jouw hond, aangezien de hoge toon van de fluit niet altijd even prettig in de oren van een hond klinkt.

In dit artikel bespreken we graag wat de beste hondenfluit is. We bespreken onder meer wat het belang van de beste hondenfluit is, waarom óók jij een hondenfluit zou moeten kopen en waar je moet op moet letten bij het uitkiezen van de beste hondenfluit. Het artikel sluiten we af met een top 4 van de beste hondenfluitjes; deze hondenfluitjes zijn bij ons als beste uit de test gekomen.

1. Waarom een hondenfluit kopen?

Als je een hond op gaat voeden, moet je over het nodige geduld beschikken. Je bent namelijk onwijs veel tijd kwijt aan het trainen van jouw hond en aan het bijleren van de verschillende regels en commando’s. Om deze trainingen een stuk efficiënter te laten verlopen, is het aan te raden om gebruik te maken van de beste hondenfluit. Met de beste hondenfluit weet je jouw hond op een ideale manier te trainen.

Bijkomend voordeel is dat de beste hondenfluit in veel verschillende situaties goed van pas komt. Als jouw hond nog een puppy is, kun je hem verschillende regels aanleren met behulp van de hondenfluit. Tijdens de opvoeding wordt het geluid van de hondenfluit voor hem “herkenbaar”, waardoor je de beste hondenfluit vervolgens ook op latere leeftijd prima kunt gebruiken.

Als je met jouw hond in het bos gaat lopen, wil je wellicht dat hij lekker los kan lopen. De kans bestaat echter dat jullie elkaar uit het oog verliezen, maar dan is er geen nood aan de man dankzij de beste hondenfluit. Je kunt namelijk hard op die fluit blazen, waardoor jouw hond direct het geluid hoort. Door zijn goede gehoor weet hij precies waar jij bent en dus kan hij weer naar jou toe komen rennen.

De belangrijkste reden om de beste hondenfluit te kopen, is toch wel terug te vinden in het aanleren van commando’s. Je kunt met een hondenfluit behoorlijk snel verschillende commando’s en regels aanleren, waardoor je een stuk minder tijd kwijt bent aan het opvoeden van jouw hond. Daarbij is het overigens wel van belang dat je jouw hond in eerste instantie laat wennen aan de hondenfluit.

Als je eenmaal de beste hondenfluit gekocht hebt, is het goed om dit geluid in eerste instantie te gaan associëren met een lekker snoepje. Jouw hond gaat die associatie dan direct maken zodra hij het geluid van de fluit hoort; hij gaat vervolgens direct het gewenste gedrag vertonen. Hij weet immers dat hij dan iets lekkers krijgt. Al met al kan de beste hondenfluit dus zeker aangemerkt worden als één van de handigste hulpmiddelen tijdens het opvoeden en trainen van een hond.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een hondenfluit?

Wil jij ook graag jouw hond op een zo’n goed mogelijke manier trainen? Gaat je voorkeur daarbij uit naar de beste hondenfluit? Dan is het goed om te weten dat er nogal veel verschillende hondenfluitjes aangeboden worden. Graag bespreken we op welke criteria je goed moet letten bij het vergelijken van verschillende hondenfluitjes, zodat je altijd voor de beste hondenfluit kunt gaan kiezen.

Allereerst is het goed om naar het soort hondenfluit te kijken. Hierbij kan er grofweg onderscheid worden gemaakt tussen twee verschillende soorten hondenfluitjes: een ultrasoon hondenfluitje en een “regulier” hondenfluitje. Indien je voor een ultrasoon hondenfluitje kiest, hoor je het geluid van het fluitje zelf niet. Dit geluid is namelijk zó hoog dat het gehoor van een mens dit niet kan registeren. Indien je voor een “reguliere” hondenfluit kiest, hoor jij het geluid wél.

Een ultrasoon hondenfluitje brengt zeker voordelen met zich mee. Zo is het super prettig dat je andere mensen niet stoort als jij op het fluitje blaast. Voor sommige mensen is het echter ook wel prettig om zélf ook het hondenfluitje te horen. Indien jouw voorkeur daar naar uit gaat, kan je beter voor een “reguliere” hondenfluit kiezen.

Verder is het ook goed om naar andere eigenschappen van de hondenfluit te kijken. Zo is het bijvoorbeeld zéér handig als je zelf de toonhoogte/frequentie in kunt stellen. Je kunt deze toonhoogte dan aanpassen op het gehoor van jouw hond, zodat jouw hond direct dit fluitje gaat associëren met iets lekkers. De beste hondenfluit is dan ook een fluit waarbij je zelf de frequentie kunt regelen.

uitleg over de onderdelen van een hondenfluit

Ook is het aan te raden om naar het bereik van de hondenfluit te kijken. Sommige hondenfluitjes hebben een bereik van slechts 50 meter, terwijl een ander hondenfluitje een bereik van maar liefst 150 meter heeft. In onze ogen moet de beste hondenfluit een zo’n groot mogelijk bereik hebben.

Hoe wil je de hondenfluit graag vasthouden? Om jouw pols heen of bijvoorbeeld om jouw nek heen? Bij sommige hondenfluitjes krijg je standaard een keycord of polsbandje meegeleverd, waardoor je de hondenfluit op een makkelijke en prettige manier overal mee naar toe kunt nemen.

Tot slot willen wij je nog wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding van de beste hondenfluit. In onze ogen kan je beter nét iets meer geld aan een hondenfluit uitgeven, zodat je geniet van een hoge kwaliteit en een lange levensduur. Het is echter ook een feit dat een hondenfluit niet super duur hoeft te zijn, zoals de hieronder beschreven hondenfluitjes duidelijk laten blijken.

3. De 4 beste hondenfluitjes

Heb je interesse om een nieuwe hondenfluit aan te schaffen? Gaat jouw voorkeur daarbij uit naar de beste hondenfluit? Dan heb je hierboven alvast kunnen lezen op welke criteria je dient te letten. Je hoeft deze zoektocht echter niet geheel zelfstandig uit te voeren. Nee, wij zijn alvast op zoek gegaan naar de beste hondenfluit. Aan de hand van een strenge keuring hebben wij uiteindelijk een top 4 samen weten te stellen. Over deze 4 beste hondenfluitjes vind je hieronder meer informatie in de vorm van korte reviews.

3.1. Clix – Silent Whistle – Fluittraining – Toonhoogte Instelbaar – 5,9 x 1 cm

Het welbekende merk Clix is een fabrikant van hoogwaardige producten voor honden. Veel van deze producten vallen bij ons in de smaak en dat is ook het geval bij deze hondenfluit. Deze Clix Silent Whistle is volgens ons namelijk de beste hondenfluit. Dit komt onder meer door de hoge kwaliteit van de fluit, door het feit dat de toonhoogte instelbaar is en doordat de hondenfluit behoorlijk compact vormgegeven is. Je kunt de fluit dus overal moeiteloos naar toe nemen en hiermee jouw hond op de juiste manier trainen. Zeker voor honden met een gevoeligheid voor harde en scherpe geluiden is dit de beste keus. Bij aanschaf krijg je ook nog een trainingsguide meegeleverd.

  • Soort fluit: ultrasoon, maar wel hoorbaar voor de mens.
  • Geleverd inclusief: trainingsguide.

3.2. Now4you – Ultrasoon hondenfluitje met keycord

Gaat jouw voorkeur uit naar een ultrasoon hondenfluitje waarvan het geluid door jouzelf niet te horen is? Dan kan je het beste voor deze ultrasone hondenfluit gaan. Deze hondenfluit is alleen hoorbaar voor jouw hond en heeft een bereik van maar liefst 150 meter. Deze fluit komt dus prima van pas tijdens het trainen, maar ook als jouw hond los loopt in bijvoorbeeld het bos. Je kunt bij deze fluit ook nog de frequentie zelf aanpassen en de prijs is bijzonder voordelig geprijsd. Met dank aan het meegeleverde keycord weet je deze beste hondenfluit ook op een handige manier overal mee naar toe te nemen.

  • Soort fluit: ultrasoon.
  • Geleverd inclusief: keycord.

3.3. Cloud7 – Hondenfluit – Trainingsfluit voor de hond

Ook over deze beste hondenfluit van het merk Cloud7 zijn wij zeer te spreken. Deze hondenfluit ziet er bijzonder fraai uit, heeft een hoge heldere toon en wordt geleverd inclusief een handige bandje. Dankzij dit bandje kan je de fluit op je borst laten hangen, waardoor je razendsnel op de fluit kunt blazen. Jouw hond hoort deze fluit vervolgens en weet eigenlijk direct wat hij moet gaan doen. Over de werking én het design van deze beste hondenfluit zijn wij zeer te spreken, maar niet over het prijskaartje. Deze variant is nogal fors geprijsd in verhouding met de hierboven genoemde varianten.

  • Soort fluit: normaal.
  • Geleverd inclusief: bandje voor om de nek.

3.4. NBH – RVS hondenfluitje met aanpasbare frequenties

Deze lijst met beste hondenfluitjes sluiten we graag in stijl af. Dat doen we met deze compacte, handzame en kwalitatief hoogwaardige hondenfluit van het merk NBH. Deze fluit is van RVS vervaardigd, je kunt zelf de frequentie aanpassen en heeft een prima bereik. Als jouw hond een puppy is, kun je deze fluit prima gebruiken om hem commando’s aan te leren. Naarmate jouw hond ouder is, kun je de fluit ook prima gebruiken als hij bijvoorbeeld los loopt. De hoge toon van deze fluit wordt immers door jouw hond geassocieerd met iets lekkers, waardoor hij snel het gewenste gedrag gaat vertonen. Opvallend is dat deze beste hondenfluit ook nog eens héél voordelig geprijsd is.

  • Soort fluit: normaal.

4. Veelgestelde vragen

Wil jij graag de beste hondenfluit op de juiste manier gaan gebruiken? Dan raden wij je aan om onderstaande sectie met veelgestelde vragen even rustig door te nemen. Wij krijgen namelijk regelmatig vragen over het gebruik van een hondenfluit, waarna wij besloten hebben om deze vragen te bundelen. Je vindt hieronder dan ook passende antwoorden op de meest gestelde vragen.

Voor welke honden is een hondenfluit geschikt?

Je kunt een hondenfluit voor elke hond gebruiken. Voor een puppy is de beste hondenfluit bijzonder handig voor het aanleren van nieuwe regels, terwijl je de hondenfluit ook op latere leeftijd nog prima kunt gebruiken. Jouw hond weet dan precies waar jij bent en kan direct naar jou toe komen rennen. Handig als jullie elkaar even kwijt zijn geraakt in bijvoorbeeld een bos.

Wat is het beste soort hondenfluitje?

Het antwoord op deze vraag is volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Wil je zelf graag het geluid van de hondenfluit horen? Dan kun je het beste voor een "reguliere" hondenfluit kiezen. Wil je dat het geluid van de hondenfluit alleen door jouw trouwe viervoeter gehoord wordt? Dan is het advies om voor een ultrasone hondenfluit te gaan. Je kunt in bovenstaande reviews lezen wat volgens ons de beste hondenfluit is, waarbij we onderscheid hebben gemaakt tussen een reguliere hondenfluit en de ultrasone hondenfluit.

Hoe kan je een hondenfluit meenemen?

Ga je met jouw puppy trainen of met jouw hond een lekker stuk wandelen? Je kunt de beste hondenfluit op verschillende manieren meenemen: om jouw nek heen dankzij een keycord, om jouw pols heen dankzij een polsbandje of aan jouw sleutelbos. Uiteraard kun je de beste hondenfluit ook gewoon in jouw hand houden tijdens het wandelen.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *