7x het beste senior hondenvoer in 2024

Laatst bijgewerkt: 5 juni 2022

Senior hondenvoer is de beste keuze als je een wat oudere hond hebt. Het liefste wat je wil, is dat je trouwe viervoeter kan genieten van zijn oude dag en hierbij zo gezond mogelijk is. Hondenvoer kan hier positief aan bijdragen. Het is dus belangrijk dat je goede keuzes maakt op dit gebied. 

Maar waar moet senior hondenvoer aan voldoen? En welke senior hondenvoer kan je het beste kiezen? Dat ga je allemaal lezen in dit artikel.

1. Wat is senior hondenvoer?

Senior hondenvoer is hondenvoer dat speciaal is samengesteld voor de oudere hond. We spreken over een senior hond vanaf 7 jaar en ouder. Omdat oudere honden minder actief zijn en dus minder verbranden, hebben ze veel sneller de kans op overgewicht of problemen met het maag- en darmkanaal. Het senior hondenvoer bevat in veel gevallen minder vet. Dit zorgt ervoor dat de kans op overgewicht verkleind wordt. 

Daarnaast bevat senior hondenvoer meer eiwitten dan ander hondenvoer. Oudere honden kunnen eerder last krijgen van botontkalking. Eiwitten zorgen ervoor dat de botten sterk en soepel blijven. Op deze manier kan senior hondenvoer veel bijdragen aan de kwaliteit van het leven van je oudere hond.

2. Waar op letten bij de aanschaf van senior hondenvoer?

Voordat je besluit senior hondenvoer aan te schaffen zijn er een aantal belangrijke punten waarop je dient te letten. Deze sommen we hieronder voor je op.

 • Geschiktheid: zorg dat het hondenvoer geschikt is voor de leeftijd van jouw senior hond.
 • Gewicht: bij sommige varianten van senior hondenvoer geld een bepaald gewicht, let hier goed op bij het aanschaffen.
 • Eiwitten: let erop dat het hondenvoer de juiste hoeveelheid eiwitten bevat. Door een variant te kiezen waarvoor een bepaald gewicht geldt, weet je eigenlijk zeker dat je hond de juiste hoeveelheden eiwitten binnenkrijgt. Dit voer is dan immers afgestemd voor een bepaalde gewichtsklasse.
 • Vitamines: zorg ervoor dat het hondenvoer de juiste vitamines bevat, dit heeft een positieve werking op de oude dag van jouw hond.
 • Allergieën: heeft jouw hond een bepaalde allergie? Wees er dan zeker van dat het voer niet de verkeerde ingrediënten bevat.
voordelen van senior hondenvoer

3. Wat zijn de voor- en nadelen van senior hondenvoer?

We denk dat je zelf al redelijk hebt concluderen, dat aan senior hondenvoer veel voordelen zitten. Toch kunnen er ook een aantal nadelen zijn. Deze zijn heel persoonlijk en hoeven niet voor jou of jouw hond gelden. Om je een beeld te geven, gaan we deze voor- en nadelen uitvoerig bespreken. We beginnen eerst met de voordelen.

 • Senior hondenvoer is speciaal gemaakt voor senior honden op leeftijd.
 • Het voer bevat de altijd extra vitamines die ervoor zorgen dat jouw hond zo gezond mogelijk oud mag worden.
 • Het voer bevat minder vet. De kans op overgewicht blijft daardoor klein.
 • Heeft jouw senior hond al last van overgewicht? Dan kan senior hondenvoer ervoor zorgen dat je hond weer terug op gewicht komt.
 • Het voer bevat meer eiwitten. Dit zorgt ervoor dat de botten soepel en sterk blijven.

Hieronder vind je eventuele nadelen van senior hondenvoer.

 • Sommige varianten van senior hondenvoer kunnen vrij hoog uitvallen in prijs.
 • Doordat senior honden wat ouder zijn, kunnen ze last krijgen van ouderdomskwaaltjes. Een daarvan is dat de tanden niet meer zo sterk zijn. Het kan zo zijn dat sommige brokken nog steeds te hard zijn voor jouw hond. 

Je ziet dat het lijstje van voordelen langer is dan dat van de nadelen. Of je deze voor- en nadelen laat meewegen in jouw beslissing, dat is natuurlijk helemaal aan jou. 

4. 7x het beste senior hondenvoer

Als je het artikel helemaal tot hier hebt gelezen, dan weet je het een en ander over senior hondenvoer. Je wilt natuurlijk het allerbeste voor je hond. Zorgen voor goede voeding is daar een onderdeel van. Om je hierin wat meer op weg te helpen, hebben we een lijst samengesteld met 7x het beste senior hondenvoer.

4.1. BonaCibo – Dog Form – Senior & overgewicht – Hypoallergeen hondenvoer – 15 kg 

Het merk BonaCibo staat bekend als een goed merk voor senior hondenvoer. Dit komt omdat dit hondenvoer zich duidelijk onderscheidt van de rest. Daar gaan we graag verder op in.

Overgewicht is een veelvoorkomend probleem bij honden die een dagje ouder worden. Dit hondenvoer is daarvoor de oplossing. Het voer is geschikt voor honden vanaf 9 jaar en ouder en beschikt daarnaast over de meeste verse ingrediënten die het gewicht op een natuurlijke manier controleert.

De brokken bevatten alleen natuurlijke supplementen en hebben een positief effect op het geheugen van de hond; ook honden kunnen op een bepaalde leeftijd dement worden. Verder hebben de natuurlijke ingrediënten een positief effect op de spijsvertering en ontlasting, iets dat voor een hond op leeftijd ook zeer prettig is. Daarnaast zal het de stress en de pijn in de gewrichten duidelijk verminderen. Kortom: voor een hond op leeftijd is het hondenvoer van BonaCibo een heel goede en verstandige keuze. 

Bij aanschaf van het voer, heb je de keuze uit een zak van 8 kg of 15 kg. 

4.2. Pedigree – Vital Protection Senior Brokken – Kip, rijst & groenten – Hondenvoer – 13 kg

We weten zeker dat je het hondenvoer van Pedigree kent en wellicht wel eens gebruikt hebt; het is een ontzettend bekend merk. Maar naast de bekendheid, is het hondenvoer ook nog eens geschikt voor jouw senior hond vanaf 7 jaar en ouder. Dit zijn hondenbrokken in de smaak kip, rijst en groenten. 

Doordat een oudere hond minder beweegt en minder zal verbranden, is het hondenvoer van Pedigree zo gemaakt dat de brokken zeer gebalanceerd zijn en duidelijk bijdragen aan het gewicht van jouw hond. Uit onderzoeken is gebleken, dat bij een oudere hond al snel problemen kunnen ontstaan aan de basisbehoeften van een hond. Dit zijn dan gezondheidsproblemen. De basisbehoeften van een hond zijn: sterk en gezond gebit, goede spijsvertering, gezonde huid, glanzende vacht en een sterk immuunsysteem. De hondenbrokken van Pedigree Vital Protection zijn zo ontwikkeld, dat deze de basisbehoeften positief ondersteunt. Hierdoor ontstaan minder snel gezondheidsproblemen en kan jouw hond genieten van zijn oude dag. 

4.3. Bonzo – Droog – Senior – Hondenvoer – Kip & groenten – 15 kg

Het hondenvoer van Bonzo is geschikt voor honden vanaf 7 jaar en biedt hondenvoer aan dat 100% compleet en gezond is. Het hondenvoer draagt bij aan gezonde gewrichten en aan de vitaliteit van jouw senior hond. Het Bonzo hondenvoer bevat veel vitaminen en mineralen, die jouw hond op zijn oude dag heel goed kan gebruiken en zijn lichaam goed zullen ondersteunen.

Het hondenvoer van Bonzo krijgt veel positieve beoordelingen van klanten. Mocht je kiezen voor het senior hondenvoer van Bonzo, dan kan je kiezen uit zakken van 7,5 kilo of 15 kg. Wij vinden dit hoe dan ook een aanrader.

4.4. Eukanuba – Dog – Mature & senior – Alle rassen – Lam & rijst – Droogvoer – 2,5 kg

Voor ieder hondenras op leeftijd draagt Eukanuba bij aan de gevoelige huid en maag van jouw senior hond. De brokken zelf zijn rijk aan lamsvlees. Doordat de brokken lamsvlees en rijst bevatten, optimaliseren ze de spijsvertering en bevordert het de opname van voedingsstoffen. Dit is allemaal klinisch en professioneel bewezen. De dierlijke eiwitten zorgen ervoor dat de spieren van de hond soepel en sterk blijven. Daarnaast zorgt het calcium ervoor dat ook de botten sterk en gezond blijven. 

Je ziet dat het hondenvoer van Eukanuba genoeg bevat om jouw hond gezond te houden. Met het voer van Eukanuba, weet je zeker dat jouw senior hond aan zijn voedingsstoffen komt en gezonde voeding binnen zal krijgen. 

4.5. Smolke – Senior – Medium – 12 kg – Hond  

Oudere honden zijn vaak wat minder actief en daarom hebben ze ander voer nodig dan een jongere hond. Bij senior hondenvoer is het belangrijk dat het voer meer eiwitten bevat, voor het behoud van onder andere gezonde gewrichten. Het hondenvoer van Smolke is hierbij een perfecte keuze.

Het voer bevat de nodige eiwitten voor het behoud van gezonde gewrichten en draagt bij aan een optimale verteerbaarheid van het voedsel. Op deze manier krijgt de hond minder last van zijn darmen of maag; een veelvoorkomende ouderdomsklacht. Daarnaast beschikt Smolke hondenvoer over genoeg Vitamine E, wat bijdraagt aan het gezond ouder worden van jouw senior viervoeter. Het voer is geschikt voor honden vanaf 7 jaar met een gewicht tussen de 10 en 30 kilo. 

4.6. Cavom – Compleet – Senior – Hondenvoer – 20 kg

Deze hondenbrokken van Cavom zijn speciaal ontwikkelt voor de oudere hond van 7 jaar en ouder. Dit voer onderscheidt zich doordat het geen granen bevat. Dat maakt dat dit senior hondenvoer graanvrij is. Bij sommige honden kunnen granen een heftige reactie geven op het maag- en darmkanaal. Dit voer heeft geen speciaal voedseldoel en mag dus aan iedere senior hond gegeven worden. Het voer bevat de juiste voedingsstoffen, wat ervoor zorgt dat gewrichten en spieren soepel blijven. Het voer bevat alle voedingsstoffen die jouw hond nodig heeft op zijn oude senior dag. 

4.7. Eukanuba – Caring senior – Large – Breed – Kip – Hondenvoer – 15 kg

Als laatste is dit weer hondenvoer van het merk Eukanuba. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is Eukanuba een goed merk op het gebied van senior hondenvoer. 

Deze variant van Eukanuba is geschikt voor senior honden vanaf 8 jaar. Het voer is rijk aan kip en bevat geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen; een prettig idee natuurlijk. Het voer bevat voedingsstoffen die een positieve werking hebben op de werking van de spijsvertering, het immuunsysteem en een gezonde huid en vacht. Alles wat de senior hond nodig heeft, zit verwerkt in het hondenvoer. Uiteraard zorgt de kip voor voldoende eiwitten, die bijdragen aan het behoud van sterke en soepele spieren. Kortom, het voer van Eukanuba is een aanrader voor jouw trouwe viervoeter. 

5. Conclusie

Zodra honden ouder worden en we spreken van een senior hond, hebben ze andere eetbehoeften dan bijvoorbeeld een puppy. Senior hondenvoer is hierbij zeer aan te raden. Dit hondenvoer draagt positief bij aan de oude dag van jouw hond. Op deze manier blijft jouw hond zo lang mogelijk gezond en vitaal. Want dat is immers wat je wil, toch?

Wil jij overgaan op senior hondenvoer, maar weet je niet helemaal voor welke variant je moet gaan? Lees dan dit artikel goed door voor alle informatie die je nodig hebt. We weten zeker dat je hiermee de juiste beslissing weet te maken voor jouw trouwe viervoeter.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *