5x Beste Hypoallergeen Hondenvoer

Laatst bijgewerkt: 3 juni 2022

Wanneer je een hond hebt is het natuurlijk lastig om te kiezen tussen allerlei verschillende soorten hondenvoer. Je hond kan namelijk van alles en nog wat lekker vinden, nodig hebben en de leeftijd van je hond speelt ook een rol bij het kiezen van de juiste hondenbrokken voor je hond. Hieronder lees je de beste hypoallergeen hondenvoer voor jouw hond en alle voordelen van dit lekkere voer zodat je je hond goed blijft verzorgen.

Voordelen van hypoallergeen hondenvoer

Er zijn natuurlijk genoeg redenen te verzinnen om te kiezen voor hypoallergeen hondenvoer. Ten eerste staat hypoallergeen hondenvoer erom bekend dat het allergische reacties van honden enorm verminderd. Dit komt omdat in hypoallergeen hondenvoer maar een soort eiwit gebruikt en maar een soort zetmeelbron. Hierdoor worden de kansen op allergische reacties een stuk minder en kan je hond lekker genieten van dit soort voeding.

Hond die uit zijn voerbak eet

Husse hypoallergeen hondenvoer

Deze lekkere hypoallergene hondenbrokken zijn erg geschikt voor je hond wanneer hij last heeft van een allergie of last heeft van buikkrampen. In deze verpakking vind je hondenvoer met de smaak van lam en rijst. De producten waarvan de brokken worden gemaakt zijn gemakkelijk te verteren voor je hond waardoor hij ook niet tot weinig last heeft van krampen. In dit hypoallergeen hondenvoer zitten vitamines A en E die ervoor zorgen dat het immuunsysteem van je hond versterkt, zo wordt hij minder snel ziek.

Bonacibo hypoallergeen hondenvoer

Bonacibo heeft nu ook hypoallergeen hondenvoer geproduceerd. Door middel van deze hondenbrokken krijgt je hond een stuk beter gevoel aangezien hij geen last meer krijgt van allergieën. Verder hebben deze hondenbrokken veel invloed op de huid en de vacht van je hond. Er zitten namelijk veel vitamines in die vachtverzorging bevorderen. Ook is dit voer erg goed voor de spijsvertering van je hond. Er zitten allemaal lichte producten in die gemakkelijk te verteren zijn.

Brit hypoallergeen hondenvoer

De hondenbrokken van Brit zijn ideaal voor een hond die last heeft van verschillende allergieën. Deze hypoallergene hondenbrokken kunnen ervoor zorgen dat je hond geen last meer heeft van een allergie. In deze zak hondenvoer zit de smaak van aardappel en hert. De hondenbrokken zijn lang houdbaar en ze zijn gemaakt hoge kwaliteit producten waardoor een gevoelige hond met gerust kan eten. Door deze hypoallergene hondenbrokken krijgt je hond ook goede ontlasting wat al ontstaat in de maag van de hond, doordat het voer makkelijk te verteren is, wordt het voor de hond allemaal gemakkelijker.

Wooof hypoallergeen hondenvoer

Het hondenvoer van Wooof is ideaal voor je hond die last heeft van krampen of allergieën. Het hondenvoer bestaat uit smaken van aardappel en lam, wat voor honden erg lekker is. De hondenbrokken zijn gemaakt van hoge kwaliteit stoffen waardoor het voor een hond ook makkelijker wordt om het te verteren. Ook is dit hondenvoer lang houdbaar waardoor je ook een grotere zak kunt kopen met meer voer erin. Je kunt bij Wooof verschillende verpakkingen kiezen. Zo kun je kiezen uit veertien kilo, achttien kilo, 28 kilo en 36 kilo. Je kunt dus zelf bepalen hoelang jij je hond wilt voeren met het hypoallergeen hondenvoer van Wooof.

Panzi-Pet hypoallergeen hondenvoer

Dit hypoallergeen hondenvoer van Panzi-Pet is ideaal voor jouw viervoeter wanneer hij last heeft van allergieën en van maag- of darmklachten. In deze verpakking zit vier kilo hondenvoer waar je hond van kan eten. De hondenbrokken zijn erg lang houdbaar en je hond kan er dus lang mee doen. Verder is deze hondenvoer goed voor de vacht van je hond aangezien er veel vitamines in zitten waardoor het wordt gestimuleerd. De smaak van dit voer is lam, over het algemeen vinden de meeste honden deze brokken echt om te smullen.

Conclusie

Kortom is er genoeg hypoallergene hondenvoer te vinden, wat alleen maar goed is voor honden met een voedselallergie. Hieronder lees je nog de veelgestelde vragen om toch iets beter geïnformeerd te zijn over voedselallergieën voor honden.

Veelgestelde vragen

Hoelang moet ik mijn hond aan hypoallergeen hondenvoer zetten?

Een voedselallergie bij honden kan helaas niet worden verholpen door medicijnen of iets anders dergelijks. Daarom moet een hond een bepaald dieet volgen om weer goed te kunnen eten. Dit noemen we een hypoallergeen dieet. Wanneer je wilt weten of je hond last heeft van een voedselallergie is het verstandig om minimaal acht weken je hond te voeren met hypoallergeen hondenvoer.

Kan ik mijn hond nog vlees voeren als hij last heeft van een voedselallergie?

Ja dat kan zeker, maar toch moet je opletten welk soort vlees je je hond voert. Het is namelijk niet handig om je hond kip, rund of granen te voeren. Wat wel lekker is voor een hond met allergieën is lamsvlees, eend of konijn. 

Kan mijn hond ooit over de voedselallergie komen?

Nee dat kan niet. Je hond kan de allergie wel op alle verschillende leeftijden krijgen maar hij komt er helaas nooit meer vanaf.

Gehele lijst met de top vijf beste hypoallergeen hondenvoer

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *