De 5 beste vlooienmiddelen voor honden in 2024

Laatst bijgewerkt: 20 mei 2022

Voorkomen is beter dan genezen. Dit gezegde is zeker van toepassing als je een hond hebt. Je wilt immers ten koste van alles voorkomen dat jouw hond ziek wordt of bijvoorbeeld last van vlooien krijgt. Wat kun je doen om de komst van vlooien te voorkomen? Onder meer het beste vlooienmiddel voor een hond aanschaffen. Maar, wat is nou het beste vlooienmiddel voor een hond? Die vraag staat in dit artikel centraal.

In dit artikel richten wij onze pijlen volledig op het beste vlooienmiddel voor honden. We bespreken waarom je een dergelijk middel voor jouw hond aan zou moeten schaffen. Ook geven we aan waar je goed op moet letten en wat volgens ons de beste varianten zijn. Tijdens onze uitgebreide zoektocht naar de beste vlooienmiddel voor een hond zijn wij in ieder geval veel interessante middelen tegengekomen.

Is de aanschaf van het beste vlooienmiddel aan te raden? Ja, zonder enige twijfel. Eigenlijk is het voor alle hondenbaasjes een “verplichting” om dergelijke middelen standaard in huis te hebben. Hier lees je ook meer over in dit artikel.

1. Waarom vlooienmiddel voor je hond kopen?

Voorkomen is dus beter dan genezen. Met dit gezegde weten we eigenlijk direct het belang van het beste vlooienmiddel voor een hond aan te stippen. Met het beste vlooienmiddel voor honden weet je namelijk de komst van vlooien te voorkomen. Daarnaast kun je met het beste vlooienmiddel voor een hond ook de vlooien zo snel mogelijk doden.

Hoe dit precies in elkaar steekt? Nou, er bestaan meerdere soorten vlooienmiddelen voor honden. Zo kun je bijvoorbeeld voor een anti-vlooienband kiezen, waarmee je de komst van vlooien kunt voorkomen. Heeft jouw hond echter op dit moment al last van vlooien? Dan kun je beter voor één van de andere varianten kiezen. Met die varianten ben je namelijk in staat om de vlooien zo snel mogelijk te doden.

Voor jouw hond is het zeer wenselijk als de vlooien zo snel mogelijk gedood worden. De vlooien kunnen namelijk voor irritaties aan de vacht en huid zorgen. Ook is het goed mogelijk dat jouw hond zijn eigen huid kapot weet te krabben; de vlooien voelen immers vervelend voor jouw trouwe viervoeter aan.

Daarnaast is het ook voor jouw eigen hygiëne wenselijk om de vlooien zo snel mogelijk aan te pakken. Je wilt immers niet dat de vlooien overspringen naar bijvoorbeeld een ander huisdier of dat de vlooien zich op andere plekken in jouw huis gaan nestelen. Kortom: de aanschaf van het beste vlooienmiddel voor een hond is absoluut aan te raden.

Heeft jouw hond op dit moment al vlooien? Dan is alleen de aanschaf van het beste vlooienmiddel voor jouw hond niet genoeg. Nee, ons advies is ook om jouw huis heel goed te reinigen. De kans dat er al tal van larven en vlooieneitjes in jouw huis aanwezig zijn, is vrij groot. Probeer je huis daarom ook zo goed mogelijk te reinigen én te ventileren.

2. Waar op letten bij de aanschaf van vlooienmiddel voor je hond?

Het mag duidelijk zijn: eigenlijk elk baasje moet over het beste vlooienmiddel voor zijn/haar hond beschikken. Met het beste vlooienmiddel voor jouw hond weet je vlooien te voorkomen en/of te bestrijden. Graag helpen we jou een handje met de zoektocht naar het beste vlooienmiddel voor jouw hond.

Uit eigen ervaring weten wij dat het lastig is om direct het juiste vlooienmiddel uit te kiezen. Dit komt met name doordat je uit meerdere soorten middelen kunt kiezen. Om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken, moet je goed naar de huidige situatie kijken. Wil je de komst van vlooien voorkomen? Of wil je de vlooien in de vacht van jouw hond juist bestrijden? De antwoorden op deze vragen zijn bepalend voor de soort middelen waar je voor kunt kiezen.

Maak in het verlengde daarna ook direct de keuze voor een specifiek middel. Wil je voor een pipet gaan? Wil je voor een vlooienband gaan? Of wil je voor speciale tabletten gaan? De keus is volledig aan jou. Let hierbij dus heel goed op de exacte situatie en de bijbehorende wensen.

Verder is het ook goed om naar jouw hond te kijken. Let hierbij met name goed op de afmetingen en het gewicht van jouw trouwe viervoeter. Des te zwaarder jouw hond is, des te krachtiger het vlooienmiddel moet zijn. Dit is dan ook de reden waarom bij elk vlooienmiddel het maximale gewicht van de hond benoemd wordt. Weegt jouw hond bijvoorbeeld 15 kilogram? Dan moet je voor een sterker vlooienmiddel kiezen dan als je hond 8 kilo zou hebben gewogen.

Ook is het verstandig om naar de leeftijd van jouw hond te kijken. Als je een puppy hebt, heb je namelijk ander vlooienmiddel nodig dan voor een volwassen hond. Let dus ook heel goed op de leeftijd die bij de verschillende vlooienmiddelen voor honden aangegeven wordt.

uitleg voor het aanbrengen van vlooienmiddel voor honden

Tot slot willen wij je wijzen op de kwaliteit van het beste vlooienmiddel voor jouw hond. In de afgelopen jaren zijn vrij veel middelen en varianten op de markt gebracht. De ervaring leert echter dat zeker niet alle middelen het gewenste effect met zich mee brengen. Mede daarom willen wij je het volgende aanraden: kies altijd voor een vlooienmiddel van een gerenommeerd merk. Het beste vlooienmiddel voor een hond is vrijwel altijd door een gerenommeerd merk ontwikkeld.

Overigens kan het ook nog raadzaam zijn om naar het prijskaartje te kijken. Dit willen wij echter zo min mogelijk doen, aangezien je voor kwaliteit meestal moet betalen. Bovendien is het verwijderen én voorkomen van vlooien bij jouw hond onmisbaar. Durf daarom te investeren in het beste vlooienmiddel voor jouw hond.

3. 5 beste vlooienmiddelen voor honden

Wat is nou het beste vlooienmiddel voor honden? Dat is de vraag die wij onszelf ook gesteld hebben. Om een antwoord op deze vraag te kunnen geven, hebben wij een uitgebreide zoektocht in gang gezet. Hierbij hebben wij tal van middelen aan een keuring onderworpen, waarna wij uiteindelijk een top vijf samen hebben kunnen stellen. Over de vijf beste vlooienmiddelen voor een hond lees je hieronder meer.

3.1. Advantix – 100/500 vlooien/teken – 6 pipetten

In de wereld van vlooienmiddelen is het merk Advantix één van de beste merken. Dit komt onder meer door de geweldige pipetten die dit merk op de markt weet te brengen. Deze Advantix pipetten zijn in onze ogen dan ook het beste vlooienmiddel voor een hond.

Je kunt de vloeistof uit deze pipet makkelijk tussen de haren van jouw hond laten druppelen. De vloeistof komt vervolgens direct in actie om de vlooien, teken en luizen in de vacht van jouw hond te doden. Daarnaast zorgt dit middel ook nog voor een bescherming tegen onder meer muggen en stalvliegen. Je weet het leven voor jouw hond dus een stuk aangenamer te maken met dit middel.

Heb je interesse in dit beste vlooienmiddel voor een hond? Let dan goed op dat er meerdere varianten van bestaan. Je moet de variant aanschaffen die passend is bij het gewicht en de leeftijd van jouw hond.

 • Soort middel: pipetten.
 • Leeftijd hond: volwassen honden.
 • Gewicht hond: 2 tot 10 kilogram.

3.2. Seresto – Vlooien en tekenband – Grote hond – 8+ kg

Heb jij een grote hond die je wilt beschermen tegen vlooien? Dan kun je het beste voor deze vlooienband van het merk Seresto kiezen. Deze vlooienband kan op onwijs veel positieve beoordelingen rekenen; dat is uiteraard niet zonder redenen. Nee, de werking van deze band is echt subliem te noemen.

Doe deze halsband bij jouw hond om en je hebt nergens meer omkijken naar. De band zorgt er namelijk voor dat jouw hond tot wel 8 maanden lang goed beschermd is tegen vlooien. Heeft je hond op dit moment mogelijk al vlooien? Dan worden deze vlooien ook direct gedood door deze vlooienband. Ondertussen worden ook nog teken gedurende deze periode geweerd. Al met al een makkelijk én perfect werkend vlooienmiddel voor grotere honden.

 • Soort middel: band.
 • Leeftijd hond: volwassen honden.
 • Gewicht hond: minimaal 8 kilogram.

3.3. Frontline – Combo – Anti-vlooienmiddel en tekenmiddel – 2 tot 10 kg – Hond – 6 pipetten

In het aanbod van vlooienmiddelen voor honden spelen meerdere merken een belangrijke rol. Dat geldt voor Advantix, voor Seresto én voor Frontline. Bij dit laatstgenoemde merk zijn wij met name onder de indruk van deze pipetten.

Deze pipetten brengen namelijk de gewenste werking met zich mee. Alle vlooien worden binnen 24 uur gedood, terwijl jouw hond na gebruik ook nog 8 weken beschermd is tegen vlooien. Ook worden de teken binnen 48 uur gedood en is jouw hond 4 weken lang beschermd tegen teken. Al met al prima pipetten, waarbij je wel de juiste variant voor jouw hond moet uitkiezen.

 • Soort middel: pipetten.
 • Leeftijd hond: volwassen honden.
 • Gewicht hond: 10 tot 20 kilogram.

3.4. Beaphar – Vlo kill – Vanaf 11 kg – 1 st

Heeft jouw hond op dit moment last van vlooien? Dan wil je die vlooien uiteraard zo snel mogelijk doden. Met de Beaphar Vlo Kill komt dat snel in orde. Als je dit tablet aan jouw hond geeft, wordt er binnen 15 minuten gestart met het doden van de vlooien. Dit gaat uiterst snel en efficiënt.

Bijkomend voordeel: je krijgt direct zes tabletten geleverd. Per dag mag je maximaal 1 tablet gebruiken, waardoor je meerdere keren van dit vlooienmiddel gebruik kunt maken. Binnen 24 uur heeft jouw hond in ieder geval geen last meer van vlooien.

 • Soort middel: tabletten.
 • Leeftijd hond: volwassen honden.
 • Gewicht hond: vanaf 11 kilogram.

3.5. Beaphar – Vlooienspray – Vlooienbestrijding – 400 ml

Deze lijst met beste vlooienmiddelen voor honden sluiten we met een uniek product af. Deze vlooienspray van het merk Beaphar is namelijk niet te vergelijken met één van de bovengenoemde varianten.

Het is namelijk de bedoeling dat je deze spray combineert met één van bovengenoemde varianten. De bovengenoemde varianten pakken de vlooien op jouw hond zelf aan, terwijl je met deze spray jouw huis schoon kunt maken. Deze spray is namelijk in staat om vlooien, vlooieneitjes en larven in jouw huis te doden. Ideaal dus voor bijvoorbeeld de hondenmand, het hondenkussen en/of de hondenbench.

 • Soort middel: spray.
 • Leeftijd hond: alle soorten honden.

4. Veelgestelde vragen

Ben je op zoek naar het beste vlooienmiddel voor een hond? Dan kun je het beste kiezen voor één van de hierboven genoemde varianten. Indien je voor het beste vlooienmiddel voor jouw hond gekozen hebt, moet je dit middel wel op de juiste manier gaan gebruiken. Hoe je dat precies kunt doen? Daar krijgen wij met enige regelmaat vragen over; de antwoorden op de meestgestelde vragen vind je hieronder.

Hoe moet je het vlooienmiddel gebruiken?

Dit is volledig afhankelijk van het vlooienmiddel waar je voor gekozen hebt. Een vlooienband hoef je alleen maar om de nek van jouw hond te doen, terwijl je een pipet op de huid van jouw hond aan moet brengen. Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing van het vlooienmiddel door.

Hoevaak moet je het vlooienmiddel gebruiken?

Ook dit is afhankelijk van de exacte situatie en het gekozen middel. Check ook hiervoor goed de gebruiksaanwijzing van het middel. Je vindt hierin altijd wel informatie over bijvoorbeeld de beschermingsperiode van het betreffende vlooienmiddel.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

3 reacties op “De 5 beste vlooienmiddelen voor honden in 2024

 1. marijke zegt:

  kunnen diverse middelen naast elkaar gebruikt worden? twee weken geleden hond behandeld met pipet advantix. nu nog steeds vlooien. wil graag vlo kill gebruiken. kan dat?

 2. Tineke Van Der Schoor zegt:

  Veel vlooienmiddelen bevatten neonicotinoïden, een belangrijke oorzaak van de insectensterfte. Zijn er ook middelen die niet zulke grote schadelijke gevolgen hebben?

  • Admin zegt:

   Beste Tineke Van Der Schoor,

   Helaas hebben we op dit moment geen vlooienbanden zonder neonicotinoïden kunnen vinden. Mocht je deze alsnog kunnen vinden, laat het ons gerust weten. Wij zijn benieuwd.

   Met vriendelijke groet,
   Team HondenPassie.nl.

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *