De 5 beste hondenbrokken in 2024

Laatst bijgewerkt: 10 juli 2022

Heb je enig idee hoe belangrijk de juiste voeding voor jouw hond is? Door hem de beste hondenbrokken te geven, voorzie je hem van de juiste energie. Hij kan hierdoor lange wandelingen maken, actief bezig zijn en wordt daardoor absoluut niet humeurig. De beste hondenbrokken zorgen daarnaast voor het juiste herstel en de juiste opbouw van de spieren en gewrichten. Tot slot zijn de beste hondenbrokken ook nog eens lekker, waardoor je hond ook geniet van zijn eten. kortom; er zijn meerdere redenen om veel aandacht en tijd te besteden aan de zoektocht naar de beste hondenbrokken. Middels dit artikel helpen we jou daar een handje mee; in dit artikel vind je de beste hondenbrokken, de antwoorden op veelgestelde vragen omtrent hondenbrokken en je leest waar je op moet letten bij het uitkiezen van hondenbrokken.

1. Waarom hondenbrokken kopen?

Als mens zijnde heb je dagelijks behoefte aan een juiste dosis van gezonde voeding. Daarmee verkrijg je immers voldoende energie, is en blijft je maag lekker gevuld en geniet je ook nog eens van het eten. Dit geldt eigenlijk net zo voor een hond; met heerlijke brokken zorg je ervoor dat hij dagelijks voldoende energie heeft. Hij is daardoor in staat om te spelen, hij kan lange wandelingen maken en hij kan bijvoorbeeld op je erf waken. De juiste brokken voor je hond zijn in wijze de brandstof voor jouw hond; dankzij de beste hondenbrokken kan hij zich op een actieve manier gedragen gedurende de dag.

Daarnaast zorgen de juiste hondenbrokken ook voor een prettig humeur bij je hond. Als je hem de beste hondenbrokken geeft, zorg je er namelijk voor dat zijn maag lekker gevuld is. Je hond heeft hierdoor geen honger en krijgt daardoor ook geen last van een lege maag. Je voorkomt daarmee dat hij vervelend gaat doen, terwijl je er tegelijkertijd van profiteert dat hij voldoende energie heeft. Door de beste brokken aan je hond voor te schotelen, verbeter je dus ook zijn gemoedstoestand.

Daarnaast is het een feit dat de beste hondenbrokken bevorderlijk zijn voor de opbouw van spieren en gewrichten. Deze hondenbrokken brengen de gewenste vitaminen en mineralen naar de spieren en gewrichten toe, zodat de spieren en gewrichten op de perfecte manier opgebouwd en hersteld worden. Behalve dat de hondenbrokken in de energievoorziening van jouw hond voorzien, hebben de brokken dus óók grote invloed op de gezondheid van jouw hond. Genoeg redenen dus om de beste hondenbrokken voor jouw hond uit te gaan zoeken.

Tot slot is het nog goed om te weten dat sommige hondenbrokken speciaal voor bepaalde honden zijn geschikt. Zo bestaat er speciale voeding voor puppy’s en speciale voeding voor senioren honden. Ook bestaat er speciale voeding voor honden met overgewicht en voor honden met maag- en darmklachten. Door al deze variaties in het aanbod van hondenbrokken kan je jouw hond in ieder geval van de juiste brokken voorzien. Daarmee profiteer je van de hierboven aangegeven voordelen.

2. Waar op letten bij de aanschaf van hondenbrokken?

Als je op zoek gaat naar de beste hondenbrokken, krijg je te maken met een waanzinnig uitgebreid aanbod. Verschillende bekende fabrikanten, zoals Royal Canin en Pedigree, hebben onwijs veel verschillende soorten brokken op de markt gebracht. Door dit uitgebreide aanbod heb je meer dan genoeg keus, maar zie je mogelijkerwijs door de bomen het bos niet meer. Om je een handje te helpen, hebben wij enkele belangrijke criteria voor jou uitgewerkt. Let goed op onderstaande criteria bij het uitzoeken van de brokken, zodat je uiteindelijk de beste brokken voor jouw hond weet te vinden.

verschillende voordelen van voeding op maat

Allereerst is het goed om op de levensfase van jouw hond te letten. Zoals reeds eerder gezegd heeft een puppy behoefte aan een ander soort voeding dan een senioren hond. Bij de verschillende levensfase kunnen we onderscheid maken tussen:

 • Puppy: 1 tot 12 maanden.
 • Junior: 1 tot 2 jaar.
 • Adult: 2 tot 8 jaar.
 • Senior: 8+ jaar.

Sommige voeding is speciaal geschikt voor een bepaalde levensfase. Ook bestaan er hondenbrokken die feitelijk gezien voor alle levensfases geschikt zijn. Hou in ieder geval goed rekening met de leeftijd van jouw hond.

Niet alleen de leeftijd van je hond speelt een rol, maar ook het gewicht van je hond. Als je een grote hond hebt (80+ kg), heb je immers meer brokken nodig dan voor je kleine hondje van nog geen 5 kg. Bij de zoektocht is het dus aan te raden om te filteren op gewicht van de brokken, aangezien je niks aan een zak van 18 kilo voer hebt voor je hond die nog geen 3 kilo weegt.

Ook is het belangrijk om naar de conditie van jouw hond te kijken. Heeft je hond last van maag- en darmklachten, van artrose, van overgewicht, van stress, van een voedselallergie, van huidaandoeningen of van vachtproblemen? In dat geval is het van belang om speciale voeding aan te schaffen. Voor honden met overgewicht zijn bepaalde brokken onwijs goed, terwijl honden met artrose juist behoefte hebben aan brokken met een verzachtende werking. De conditie van je hond is dus in grote lijnen bepalend voor de aanschaf van specifieke brokken.

Tot slot willen we je aanraden om dus goed naar de inhoud van de zak te kijken. Zorg er voor dat je geen al te grote zak aanschaft, aangezien de brokken na verloop van tijd ook minder lekker gaan worden. Bovendien is het voor jou wellicht niet wenselijk om met onwijs zware zakken hondenbrokken te tillen. Koop daarom bij voorkeur kleinere zakken met brokken, zodat deze langer heerlijk vers blijven.

3. De 5 beste hondenbrokken

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, bestaan er nogal veel verschillende soorten brokken. Als je een hond van gemiddelde leeftijd zonder gezondheidsproblemen hebt, heb je onwijs veel keus. Dat geldt echter ook voor hele jonge honden of juist voor oudere honden. Dankzij dit uitgebreide aanbod moet je in ieder geval belangrijke keuzes gaan maken, waar wij je graag een handje mee helpen. Hieronder hebben we de 5 beste hondenbrokken op een rijtje gezet, waarbij we per soort aangeven voor welke hond de brokken het meeste geschikt zijn.

3.1. Royal Canin – Selection Croc – Hondenvoer – 20 kg

Deze hondenbrokken van het merk Royal Canin zijn in onze ogen de beste hondenbrokken. De brokken bieden de gewenste energie aan je hond en zijn bovenal gezond te noemen. In de brokken zitten namelijk meer dan 30 voedingsstoffen verwerkt, zodat de spieren en gewrichten van jouw hond perfect onderhouden worden. Door een zachte textuur is het bovendien voor alle honden mogelijk om op de brokken te kauwen. De brokken worden geleverd in een zak van 20 kg, maar zijn ook verkrijgbaar in een zak van 40 kg.

 • Leeftijdsgroep: adult (2 tot 8 jaar).
 • Inhoud: 20 kg.
 • Smaak: neutraal.
 • Geschikt voor formaat hond: alle formaten.

3.2. Royal Canin – Maxi Adult – Hondenvoer – 15+3 kg

Ook deze brokken van het merk Royal Canin verdienen een plekje in deze lijst met beste hondenbrokken. Deze brokken hebben een onwijs lekkere smaak en zijn super gezond voor je hond. Door de samenstelling van de brokken is deze zak met name bestemd voor de grotere en krachtige honden. Deze honden hebben meestal een fors lichaamsgewicht, waardoor de gewrichten met flinke krachten krijgen te maken. Dankzij de voedingsstoffen uit deze brokken worden de gewrichten in ieder geval van alle benodigde vitaminen en mineralen voorzien. Bij aanschaf van deze brokken moet je wel rekening houden met een relatief hoge aanschafprijs.

 • Leeftijdsgroep: adult (2 tot 8 jaar).
 • Inhoud: 18 kg.
 • Smaak: neutraal.
 • Geschikt voor formaat hond: grote honden (30 tot 80 kg).

3.3. Bonzo – VitaFit Menubrokken Adult – Kip en groenten – Honden droogvoer – 15 kg

Deze hondenbrokken van het merk Bonzo bezorgen je hond een geweldige conditie. Deze brokken zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor de opbouw van de spieren, het behoud van de sterke gewrichten en het bieden van de gewenste dosis uithoudingsvermogen. Alle soorten honden, ongeacht gewicht en formaat, verkrijgen met deze brokken simpelweg alles waar ze behoefte aan hebben. Bovendien zorgen de aanwezige vitamine C en E ook nog eens voor een perfecte conditie van het immuunsysteem. Andere soorten vitaminen zorgen tegelijkertijd voor een glanzende vacht en voor het voorkomen van oogproblemen. Dankzij de toegevoegde kip en groenten extracten smaken de brokken ook nog eens heerlijk.

 • Leeftijdsgroep: adult (2 tot 8 jaar).
 • Inhoud: 15 kg.
 • Smaak: neutraal.
 • Geschikt voor formaat hond: alle formaten.

3.4. Royal Canin – Maxi Puppy – Hondenvoer – 15+3 kg

Ook voor puppy’s zijn wij een zoektocht gestart naar de beste hondenbrokken. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij deze Maxi Puppy brokken van Royal Canin. Deze brokken zijn speciaal voor puppy’s ontwikkeld en bevatten de broodnodige vitaminen en mineralen. Dankzij de samenstelling van deze puppybrokken krijgt je pup bovendien de gewenste energie. Ook dragen de brokken bij aan de groei en opbouw van het skelet van je puppy. De spieren en gewrichten van je jonge hond groeien op de juiste manier aan, zodat toekomstige gezondheidsproblemen zoveel mogelijk uitgesloten worden.

 • Leeftijdsgroep: puppy (1 tot 12 maanden).
 • Inhoud: 18 kg.
 • Smaak: neutraal.
 • Geschikt voor formaat hond: alle formaten.

3.5. Pedigree – Vital Protection Senior Brokken – Kip, rijst & groenten – Hondenvoer – 13 kg

Ook voor senioren honden is de juiste voeding van vitaal belang. Om je hond van zijn oude dag te kunnen laten genieten, zijn deze brokken van Pedigree absoluut aan te raden. In deze brokken zitten onder meer kip, rijst en groenten verwerkt zodat je senioren hond alle benodigde vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Daarnaast zorgen deze ingrediënten voor een heerlijke smaak; ook dat is niet verkeerd voor een oude(re) hond. Deze brokken voorzien in de volgende behoeften: het behouden van een sterk en gezond gebit, een goede spijsvertering, een gezonde huid en glanzende vacht en een sterk immuunsysteem.

 • Leeftijdsgroep: senior (8+ jaar).
 • Inhoud: 13 kg.
 • Smaak: kip.
 • Geschikt voor formaat hond: alle formaten.

4. Veelgestelde vragen

Doordat er onwijs veel soorten hondenbrokken bestaan, ontstaat er her en der wel eens onduidelijkheid. Wij krijgen regelmatig bepaalde vragen over de brokken binnen, waarbij de focus veelal op dezelfde onderwerpen ligt. Om je een handje te helpen, hebben wij hieronder twee veelgestelde vragen uiteengezet.

Zijn dure hondenbrokken altijd beter?

In het aanbod van hondenbrokken vallen de prijsverschillen behoorlijk op. De bovenstaande vraag is dan ook een terechte vraag, aangezien je niet onnodig veel te veel geld uit wilt geven. Feit is echter dat de beste hondenbrokken altijd iets duurder zijn. Deze hondenbrokken bieden simpelweg alles waar je hond behoefte aan heeft en daar is onwijs veel werk voor geleverd. Dat je hier vervolgens een marktconforme prijs voor moet betalen, is niet geheel verrassend.

Kan een hond afvallen met hondenbrokken?

Ja, je kunt je hond absoluut af laten vallen met de juiste hondenbrokken. Je moet hierbij op zoek gaan naar de beste hondenbrokken tegen overgewicht. Die brokken bevatten weinig tot geen vetten en dragen bij aan het verteersysteem van je hond. Door deze hondenbrokken aan je hond te voeren, is het dus zeker mogelijk om van de overtollige kilo's af te komen. Ook voorkomen deze brokken overgewicht bij senioren; op de oude dag is een hond iets gevoeliger voor overgewicht.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *