Op zoek naar een nieuw speeltje voor je hond? Dit zijn de leukste knuffels

Laatst bijgewerkt: 1 november 2022

Honden vragen vaak ontzettend veel aandacht. Dit is ook niet gek want honden zijn echt groepsdieren. Ze vinden het dus helemaal niet fijn om alleen te zijn en als je samen bent vragen ze veel aandacht. Misschien zit je daar niet altijd op te wachten. Daarom is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je hond genoeg afleiding heeft. Hierbij kan je denken aan speeltjes. Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende soorten speeltjes, van touwen en botten om op te kauwen tot piepspeeltjes en knuffels. Over dat laatste gaan we het uitgebreid hebben. Vinden honden knuffels eigenlijk wel leuk en wat zijn de beste knuffels voor honden?

Lijst met de vijf beste honden knuffels

De meeste honden spelen graag met knuffels. Maar welke knuffels vinden honden nou eigenlijk het leukste en welke knuffels gaan het langst mee? Hieronder vind je de top 5 beste knuffels voor jouw dierenvriend.

Prival hondenknuffel

Prival heeft een leuk pakketje met drie verschillende knuffeltjes. Alle drie de knuffels hebben dezelfde vorm maar ze hebben wel allemaal verschillende kleuren. Daarnaast zijn het drie verschillende dieren. Honden spelen erg graag met de knuffels omdat ze gemakkelijk zijn om in de bek vast te houden. In de knuffel zit ook nog eens een geluidje. Honden vinden dit vaak ontzettend interessant. De knuffels gaan ontzettend lang mee doordat er geen vulling in zit. Stel dat er toch wel een gat in komt, dan maakt dit ook niet uit. Doordat er geen vulling inzit kan je hond er gewoon mee blijven spelen. Maar de stof is hartstikke stevig dus de knuffel zal niet snel kapotgaan. 

VEDIC-hondenknuffel

De knuffel van VEDIC heeft echt een superschattige uitstraling. Het is namelijk een kleine octopus. Ook in deze knuffel zit geen vulling. Veel knuffels bevatten wel vulling omdat dit er misschien leuker uitziet. Maar als je hond snel knuffels kapot maakt, is een knuffel zonder vulling een echte aanrader. Daarnaast zien knuffels zonder vulling er hartstikke leuk uit. In de knuffel zit een pieper en de tentakels maken een knisperend geluid. Honden vinden deze prikkels vaak erg leuk waardoor ze veel met de knuffel zullen spelen. Honden herkennen het geluid dan ook vaak op afstand. 

Dutchwide hondenknuffel

Ook Dutchwide heeft een hele leuke hondenknuffel. Deze knuffel is in de vorm van een hond en is onder andere gemaakt van touw. Daarnaast heeft ook deze knuffel een piep, zo herkent je viervoeter gelijk zijn favoriete speel maatje. Daarnaast is hij ontzettend stevig waardoor de knuffel niet makkelijk kapotgaat. Je hond kan op verschillende manieren met de knuffel spelen. Zo zit in het midden een touw, de oren zijn zonder vulling en het hoofd is gevuld met katoen. Er valt dus genoeg te ontdekken met dit speeltje.

JU&MP hondenknuffel

Is je hond gek op spelen maar sloopt hij zijn nieuwe speeltje al binnen een dag? Dan is deze knuffel van JU&MP misschien wel wat voor jouw hond. Net als vele andere hondenknuffels heeft de knuffel geen vulling. Op deze manier kan je veel langer met het speeltje zonder dat hij kapotgaat. In de knuffel zit ook nog eens een piepje, dit vind je als baasje misschien niet altijd even leuk maar je hond vindt dit waarschijnlijk geweldig. JU&MP heeft verschillende knuffels. Zo ook dit schattige knuffeltje in de vorm van een koe. 

Anna Noa hondenknuffel

Niet alleen knuffels zonder vulling gaan lang mee maar ook deze knuffel van Anna Noa. Dit schattige olifantje is namelijk gemaakt van onverwoestbaar katoen. Omdat dit speeltje zo stevig is, kan je hond hier uren mee spelen en op kauwen zonder dat deze kapot gaat. Naast dat je hond dit leuk vindt, is kauwen ook nog eens goed voor je hond. Zo kan dit tandplak verwijderen. Het knuffeltje is in meerdere maten te verkrijgen zodat je de perfect kan kijken welke goed is voor jouw hond. 

De gehele lijst me de 5 beste hondenknuffels

Veelgestelde vragen

Welke honden knuffels gaan niet snel kapot?

Sloopt jouw hond ook altijd zijn knuffels? Knuffels zonder vulling gaan minder snel kapot.
Daarnaast zijn ze ook veiliger. Als het knuffeltje toch kapotgaat, kan hij ook niks inslikken wat giftig is. Je hond kan gewoon nog met zijn knuffel spelen, ook als er een gat in zit. 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een hondenknuffel?

Het is belangrijk dat je kijkt van wat voor materiaal de knuffel is gemaakt. Zo is stevig katoen vaak erg goed. Maar sommige knuffeltjes zijn ook gemaakt van touw. Let er daarnaast op of ze aan de veiligheidsnormen voldoen. Sommige materialen bevatten namelijk giftige stoffen.

Waarvoor is het piepje in een hondenknuffel?

Vaak is het een herkenningspunt. Zodra je in het knuffeltje knijpt wordt je hond enthousiast en wil hij met het knuffeltje spelen. Daarnaast heeft je hond soms prikkels nodig en zo’n geluidje is weer een extra prikkel.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *