De 4 beste puppy pads in 2024

Laatst bijgewerkt: 14 juli 2022

Heb je een pup in huis rondlopen? Of mag je binnenkort eindelijk je puppy bij de fokker op gaan halen? In beide gevallen dien je over de nodige benodigdheden voor in huis te beschikken. Je moet namelijk jouw puppy op gaan voeden, je moet jouw puppy vermaak bieden en je moet hem bijvoorbeeld ook zindelijk maken.

Voor het trainen en zindelijk maken van een puppy kan je onder meer puppy pads gebruiken. Deze puppy pads zijn behoorlijk populair onder baasjes van puppy’s en dat is uiteraard niet zonder reden. In dit artikel vind je meer informatie over dit unieke hulpmiddel. We bespreken waar je op moet letten bij het uitkiezen van de beste puppy pads, we bespreken wat in onze ogen de beste puppy pads zijn en we geven enkele redenen waarom de aanschaf van puppy pads absoluut aan te raden is. Zijn de puppy pads tijdens de opvoeding van een puppy onmisbaar? Nee, dat niet per sé. We zijn er echter wel van overtuigd dat deze puppy pads een grote meerwaarde bieden en daardoor zeer handig zijn.

1. Waarom puppy pads kopen?

Zodra je een pup in huis haalt, kan je je borst nat maken. Je haalt namelijk een jong wezen naar een andere omgeving toe en dat gaat met het nodige horten en stoten. Je moet er bijvoorbeeld rekening mee houden dat jouw hond her en der in huis plasjes gaat doen. Daar zit je uiteraard niet op te wachten, waardoor je eigenlijk vanaf de allereerste dag met de zindelijkheidstraining aan de slag moet gaan.

Om jouw puppy zindelijk te maken, kan je onder meer van puppy pads gebruik maken. Puppy pads zijn absorberende kleine matjes die je op bepaalde plekken in huis neer legt. Veel van deze pads bevatten geurtjes, waardoor het voor jouw puppy aantrekkelijk is om op die pads zijn behoefte te doen. Hij gaat dus op het absorberende matje plassen, waardoor bijvoorbeeld jouw vloer niet nat wordt. Wil je graag meer tips en concrete adviezen voor het zindelijk maken van je pup? Dan raden we de Puppygroep boeken van Robbin Kleinpenning ten zeerste aan.

Zie je op een gegeven moment jouw puppy naar een puppy pad toelopen? Dan kan je hem ook snel oppakken en mee naar buiten nemen. Op die manier ben je in staat om hem relatief snel aan te leren dat hij zijn behoefte buiten de deur moet doen én niet in huis. De puppy pads staan daarom ook wel bekend als “training pads”; het is een handig hulpmiddel om jouw puppy zo snel mogelijk zindelijk te maken.

Een bijkomend voordeel is dat je met de beste puppy pads bijvoorbeeld jouw vloer en meubels kunt beschermen. De urine van jouw puppy komt immers niet op de vloer terecht, maar juist op de absorberende matjes. Hierdoor blijft je huis een stuk hygiënischer en schoner; dat is voor veel baasjes van een puppy ook een belangrijke reden om voor deze puppy pads te kiezen.

Het is wellicht ook nog goed om te weten hoe deze absorberende matjes nou precies werken. Als jij voor de beste puppy pads gekozen hebt, hebben deze matjes meerdere lagen. Deze lagen zijn absorberend, waardoor al de urine in de pads “gezogen” wordt. Aan de onderkant zijn de matjes echter volledig waterdicht, waardoor de urine niet op jouw vloer kan druppen. Met deze efficiënte werking kan je dus voorkomen dat de vloer in jouw huis vies/nat wordt. Ideaal.

2. Waar op letten bij de aanschaf van puppy pads?

Klinken bovenstaande redenen bij jou als muziek in de oren? Wil jij ook jouw puppy zo snel mogelijk zindelijk maken? Dan is het aan te raden om puppy pads aan te schaffen. Of beter gezegd; dan is het aan te raden om de beste puppy pads aan te schaffen. Tussen verschillende varianten puppy pads zit behoorlijk veel kwaliteitsverschil; graag bespreken we in dit artikel dan ook wat de beste puppy pads zijn. Daarnaast geven we ook graag aan op welke criteria je moet letten bij het aanschaffen van de beste puppy pads.

Allereerst is het goed om naar de beoordelingen van andere puppy baasjes te kijken. Zie je op het internet veel positieve beoordelingen over bepaalde puppy pads? Dan is dat absoluut een goed signaal; in dat geval heb je mogelijk met de beste puppy pads te maken. Zie je veel negatieve beoordelingen over bepaalde puppy pads voorbijkomen? Laat deze puppy pads dan bij voorkeur zo ver mogelijk links liggen.

puppy pads

Ook is het goed om naar de afmetingen van de puppy pads te kijken. Sommige pads zijn bijvoorbeeld 58 bij 58 centimeter groot, terwijl andere puppy pads 54 bij 57 centimeter zijn. Het is aan jou om te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat. Heb jij voor een groot hondenras gekozen? Dan is het mogelijk interessant om voor de grootste puppy pads te kiezen.

Let daarnaast ook goed op de samenstelling van de puppy pads. Hiermee bedoelen we eigenlijk twee dingen: het aantal lagen van de pads en de hoeveelheid pads die in één verpakking aanwezig zijn. Des te meer lagen de puppy pads hebben, des te beter de pads zijn. Let daarbij ook goed op het aantal pads die in de verpakking zitten. Je kunt hierbij kiezen voor bijvoorbeeld 30 stuks, 56 stuks of 105 stuks. Wat de ideale hoeveelheid van de beste puppy pads is? Dat is volledig afhankelijk van jouw voorkeuren, de leeftijd van jouw puppy en de snelheid waarmee jouw puppy zindelijk wordt.

3. De 4 beste puppy pads

Het uitzoeken van de beste puppy pads is absoluut geen gemakkelijke klus. Graag helpen we jou daar dan ook een handje bij. Wij zijn namelijk op onderzoek gegaan naar de beste puppy pads. Diverse puppy pads zijn door ons aan een strenge keuring onderworpen, waarna we uiteindelijk een top 4 van de beste puppy pads samen hebben kunnen stellen. Meer informatie over de beste puppy pads is in onderstaande reviews te vinden; per variant vind je namelijk een korte toelichting. Lees de reviews op je gemakje door en schaf direct de juiste puppy pads aan.

3.1. Easypets – Puppy training pads – Zindelijkheidstraining – Hondentoilet – 58 x 58 cm – 250 stuks

Deze puppy pads van Easypets zijn absoluut onze favoriet. In deze verpakking zijn maar liefst 250 stuks met de volgende afmetingen te vinden: 58 bij 58 cm. Wij zijn hierbij zowel over het aantal stuks als over de afmetingen van deze puppy pads zeer te spreken. Ook zijn we onder de indruk van de kwaliteit van de pads; deze pads hebben meerdere lagen en hebben daardoor een perfect absorberende werking. Dankzij een aangename geur wordt bovendien jouw puppy naar de pads toegetrokken, waardoor je het zindelijkheidsproces kunt bespoedigen. Bovendien blijft jouw vloer schoon en droog.

Het is al met al niet verwonderlijk dat deze pads als “training pads” aangeboden worden. In onze ogen is het met deze pads namelijk écht mogelijk om jouw puppy op een snelle en prettige manier te trainen. Ondertussen denk je ook nog aan de hygiëne in jouw huis; wat wens je nog meer?

  • Afmetingen: 58 bij 58 centimeter.
  • Hoeveelheid: 250 stuks.
  • Aantal lagen: 4 lagen.

3.2. Pet Sentials – Puppy training pads – Zindelijkheidstraining – 105 stuks – L – 58 x 58 cm

Bij onze zoektocht naar de beste puppy pads kwamen we al relatief snel deze Petsentials puppy pads tegen. Ook over deze puppy pads zijn we te spreken, aangezien ook deze absorberende matjes een prima werking hebben. Met dank aan de aangename geur wordt jouw puppy naar de pad “getrokken”, waarna hij op een hygiënische manier zijn plasje kan doen. Deze pads hebben een afmeting van 58 bij 58 centimeter en worden geleverd in een verpakking van 105 stuks. Al met al zijn óók dit prima puppy pads.

  • Afmetingen: 58 bij 58 centimeter.
  • Hoeveelheid: 105 stuks.

3.3. Simple Solutions – Puppy training pads – 56 stuks – 54 x 57 cm

In de wereld van puppy pads steken sommige varianten er met kop en schouders bovenuit. Dat geldt voor de twee hierboven beschreven varianten, maar ook deze voor deze puppy pads van het merk Simple Solutions. Deze pads kunnen op het internet op de nodige positieve beoordelingen rekenen; ook wij zijn te spreken over deze absorberende matjes. De matjes zijn 54 bij 57 centimeter groot en worden in een verpakking van 56 stuks geleverd. Met deze 56 stuks kan je jouw hond trainen om níet meer in huis te plassen. Mocht hij wel in huis plassen, doet hij dit op deze absorberende matjes, waardoor jouw vloer niet vies/nat wordt.

De absorberende lagen van deze pads zijn in staat om zowel het vocht als de geurtjes in te sluiten. Hierdoor gaat het in jouw huis ook niet naar de urine van jouw puppy stinken. Jouw puppy wordt overigens naar deze pads toe “getrokken” dankzij de aangename geur die de matjes verspreiden.

  • Afmetingen: 54 bij 57 centimeter.
  • Hoeveelheid: 56 stuks.

3.4. Savic – Puppy trainer navulpads – Medium – 45 cm x 30 cm – 30 stuks

Deze lijst met beste puppy pads sluiten we af met deze navulpads van het merk Savic. Deze pads dienen gebruikt te worden in combinatie met de “puppy trainer medium” van Savic. De pads zijn relatief klein en vallen daardoor niet al te veel op in jouw huis; 45 bij 30 centimeter. Ook is de hoeveelheid pads in één verpakking relatief beperkt; slechts 30 stuks. Met deze 30 pads ben je in ieder geval in staat om jouw hond op een relatief snelle manier zindelijk te maken. Deze puppy pads hebben een goede absorberende werking, neutraliseren vocht en geurtjes en werken dus perfect in combinatie met de “puppy trainer medium” van Savic.

  • Afmetingen: 45 bij 30 centimeter.
  • Hoeveelheid: 30 stuks.

4. Veelgestelde vragen

Met de beste puppy pads geniet je al met al van meerdere voordelen. Maar, hoe kan je nou optimaal van deze voordelen gebruik maken? Die vraag krijgen wij regelmatig gesteld. Wij hebben daarom voor deze veelgestelde vragen sectie gekozen. Hieronder vind je twee vragen die wij regelmatig binnen krijgen, inclusief een krachtig antwoord vanuit onze kant. Hierdoor ben jij in staat om de beste puppy pads op de juiste manier te gebruiken.

Waar leg je de puppy pads in huis neer?

Het advies is om de pads neer te leggen op de plekken waar jouw puppy regelmatig een plasje doet. Hij kiest hierbij veelal voor dezelfde plekken in huis, bijvoorbeeld tegen meubelstukken of in hoeken van een kamer. Zorg ervoor dat je zijn gedrag observeert; op basis daarvan kan je de beste puppy pads vervolgens op de beste plek in huis neerleggen.

Voor welke honden zijn de puppy pads geschikt?

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de puppy pads geschikt voor puppy's. Maar, ook voor oudere honden of honden met een aandoening komen de puppy pads prima van pas. Zo zijn deze absorberende matjes handig voor honden die door gezondheidsredenen niet meer buiten hun plasje kunnen doen of voor honden die last hebben van hun blaas.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *