Voorkom dat jouw hond naar buiten glipt: 5x beste hondenhek

Laatst bijgewerkt: 12 januari 2023

Herken jij dat moment, dat jouw hond lekker op jouw bed ligt te slapen terwijl je nog zo goed had gecheckt of de deur van de slaapkamer wel dichtzat? We kunnen wel zeggen dat dat een moment van frustratie is, aangezien niet ieder baasje het prettig vindt dat de hond bijvoorbeeld boven komt.

Een hondenhek kan hiervoor een goede oplossing zijn. Met een hondenhek kun jij namelijk bepaalde ruimtes afschermen waar jouw viervoeter niet mag komen.

Lijst met 5 beste hondenhekken

Wil jij weten wat de beste hondenhekken zijn? Wij hebben vijf hondenhekken met elkaar vergeleken en alles voor jou op een rijtje gezet. Lees je mee?

MAXXPRO hondenhek

Het hondenhek van MAXXPRO is ideaal als je een bepaalde ruimte wil afsluiten waar jouw hond eigenlijk niet mag komen. Het is een uifschuifbaar hek van dertig tot 117 centimeter. Dat betekent dat je dit hek voor meerdere openingen kunt gebruiken. Bovendien kun je het hek eenvoudig opbergen, zonder dat het te veel ruimte in beslag neemt. 

Caedentes hondenhek

Het hondenhek van Caedentes kun je oprollen. Het hek heeft een hoogte van 85 centimeter en een breedte van 150 centimeter. Wanneer je het hek niet gebruikt, kun je het oprollen en opbergen zonder dat het ruimte in beslag neemt. Het oprollen gebeurt eenvoudig en veilig: het heeft namelijk een systeem waarmee je het hek op slot kunt zetten, zodat het niet uit zichzelf zal op- of uitrollen.

Flamingo hondenhek

Nogmaals een uitschuifbaar hondenhek, maar dit keer eentje van Flamingo. Dit hondenhek is gemaakt van eikenhout en is daarmee stevig genoeg om de hond in een bepaalde ruimte te houden. Het hek heeft een maximale lengte van 107 centimeter en een hoogte van 83 centimeter.

PawHut hondenhek

Het hondenhek van PawHut is eigenlijk meer een poort. Het is namelijk een houten hek met daarin een deurtje verwerkt, die je kunt gebruiken om jouw hond in of uit de ruimte te laten. Daarnaast heeft het hondenhek een veiligheidsslot. Ook zal het hondenhek stevig op de grond staan, te danken aan de poten. Al met al is dit hondenhek een veilige oplossing om ruimtes af te sluiten.

Zenzee hondenhek

Een hondenhek die zowel praktisch als mooi is, is het hondenhek van Zenzee. Dit hondenhek staat stevig op de grond en je hoeft dit hek nergens aan te bevestigen. Dat is handig, want zo kun je het hondenhek op meerdere plekken gebruiken. Het hondenhek heeft drie panelen, waardoor het een flexibel hondenhek is. 

Zo handig is een hondenhek

Als je wil dat jouw hond in een bepaalde ruimte blijft, bijvoorbeeld alleen in de woonkamer, dan kun je gangen, deuren of trappen afschermen met een hondenhek. Met een hondenhek voorkom je dat jouw hond naar een andere ruimte kan glippen. Er bestaan verschillende soorten hondenhekken: uitschuifbare, oprolbare of eentje die je in de gewenste vorm kunt zetten. Vraag jezelf af waar jij het hondenhek voor wil gebruiken en maak op basis daarvan jouw keuze. 

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een hondenhek?

Met een hondenhek voorkom je dat jouw hond in bepaalde ruimtes komt, waarvan jij wil dat jouw hond daar niet komt.

Een hondenhek kopen: waar kun je op letten?

Als je een hondenhek wil aanschaffen, is het belangrijk dat je allereerst de plek bepaalt. Op basis van deze plek kun je de afmetingen van het hondenhek bepalen. Ook moet het hondenhek stevig genoeg zijn, en wellicht is het ook handig dat het hondenhek opgevouwen of opgerold kan worden.

Is een hondenhek veilig voor een hond?

Een hondenhek is veilig voor een hond, mits het hondenhek veilig op de plek blijft staan. Ook is het belangrijk dat het hek een scherpe randen of punten heeft. Daarnaast kun je de hond trainen hoe om te kunnen gaan met het hondenhek.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *