6x het beste graanvrij hondenvoer in 2024

Laatst bijgewerkt: 20 mei 2022

Om een hond zo lang mogelijk gezond en actief te houden, is het belangrijk om te zorgen voor de juiste voeding. De juiste voedingstoffen dragen bij aan de gezondheid en zorgen ervoor dat jouw hond nog zo lang mogelijk bij je kan blijven.

Hoewel graanvrij hondenvoer weleens aanbevolen word, is het niet altijd de beste keus voor jouw hond. Maar wat is graanvrij hondenvoer precies? En wat is dan het beste graanvrij hondenvoer? Dat en meer lees je in dit artikel.

1. Wat is graanvrij hondenvoer?

De naam zegt het al, maar graanvrij hondenvoer is helemaal vrij van granen en andere plantaardige voedingsstoffen. Voornamelijk bevat graanvrij hondenvoer dierlijke ingrediënten en andere voedingstoffen die honden makkelijk kunnen verteren. Waarom je voor graanvrij hondenvoer moet kiezen? Dat vertellen we je hieronder.

2. Waarom kiezen voor graanvrij hondenvoer?

De meningen over graanvrij hondenvoer zijn hier en daar wat verdeeld. Waar de een zegt dat het bevorderlijk is voor de gezondheid, zegt de ander dat dat niet waar is. Maar wat is dan de waarheid?

Hondenvoer dat granen bevat, is niet bevorderlijk voor de gezondheid van jouw hond. Honden zijn vleeseters (carnivoren) en het maag- darmkanaal is daar dus ook op gebouwd. Het verteren van vlees gaat ze dus goed af, daar is het lichaam op gebouwd. Granen verteren gaat echter een stuk lastiger. Het maag- darmkanaal is daar niet op gebouwd en daardoor kunnen verteringsproblemen ontstaan.

In sommige gevallen kan graanvrij hondenvoer daarom uitkomst bieden. Heeft jouw hond bijvoorbeeld een gevoelige maag, darmen of een bepaalde allergie? Dan is het verstandig om te kiezen voor graanvrij hondenvoer.

3. Waar op letten bij de aanschaf van graanvrij hondenvoer?

Voordat je daadwerkelijk een keuze gaat maken voor graanvrij hondenvoer, is het belangrijk om met een aantal punten rekening te houden en mee te nemen in jouw beslissing.

  • Graanvrij: misschien een beetje voor de hand liggend, maar let er op dat het hondenvoer ook écht graanvrij is. De gevolgen voor de maag en darmen van jouw hond zijn anders niet te overzien, indien jouw hond daar gevoelig voor is. Het hondenvoer in dit artikel is allemaal graanvrij.
  • Allergieën: heeft jouw hond een allergie of voedselintolerantie? Wees er dan zeker van dat het voer deze ingrediënten niet bevat.
  • Natuurlijke voedingsstoffen: het beste is om te kiezen voor hondenvoer dat alleen maar natuurlijke voedingsstoffen bevat. Zo weet je zeker dat je hond alleen maar het beste binnen krijgt.
  • Eiwitten: eiwitten dragen positief bij aan de gezondheid van jouw hond. Met name dierlijke eiwitten zorgen voor het behoud van gezonde spieren en gewrichten. Kies voor hondenvoer dat genoeg dierlijke eiwitten bevat.
  • Levensfase: vaak is hondenvoer gebaseerd op een specifieke levensfase. Zo heb je hondenvoer voor bijvoorbeeld puppy’s en volwassen honden. Wanneer je hier rekening mee houd, weet je zeker dat je hond alles binnenkrijgt wat hij op dit moment nodig heeft.
formaat brokken van graanvrij hondenvoer

4. Wat zijn de voor- en nadelen van graanvrij hondenvoer?

Je hebt hierboven kunnen lezen dat graanvrij hondenvoer bevorderlijk is voor de gezondheid van jouw hond. Zitten er nog meer voordelen aan graanvrij hondenvoer? En zijn er ook nadelen te vinden? Daar gaan we direct achter komen. Hieronder vind je de voordelen van graanvrij hondenvoer.

  • Goed voor honden met een bepaalde allergie.
  • Goed voor honden met problemen aan de maag of darmen.
  • Door de dierlijke ingrediënten is graanvrij hondenvoer hoog in eiwitten.
  • Veroorzaakt geen problemen aan het maag- darmkanaal.
  • Geschikt voor honden die op dieet zijn.

Zitten er ook nadelen aan graanvrij hondenvoer? Eerlijk gezegd, hebben we ze niet kunnen ontdekken. Graanvrij hondenvoer is niet duurder ten opzichte van ander hondenvoer en het bevorderd alleen maar de gezondheid van jouw hond. Wij zien alleen maar voordelen.

5. 6x het beste graanvrij hondenvoer

We hebben tot nu toe veel besproken wat betreft graanvrij hondenvoer. Je weet wat het is en welke voordelen het heeft. Het is tijd om te kijken naar het beste graanvrij hondenvoer. Hieruit moet jij een goede keuze kunnen maken die geschikt is voor jouw hond.

5.1. Edgard & Cooper – Puppy – Eend & kip – 2,5 kg

Mocht je op zoek zijn naar graanvrij hondenvoer speciaal voor puppy’s, dan is het hondenvoer van Egard & Cooper een hele goede keus.

Niet alleen is het graanvrij hondenvoer van Edgard & Cooper geschikt voor puppy’s, het voer is ook nog eens helemaal gemaakt van natuurlijke producten. Het voer is dus volledig natuurlijk en onbewerkt. Belangrijk is natuurlijk dat het voer helemaal vrij is van granen. Dat is bij Edgard & Cooper zeker het geval.

Het voer is zo samengesteld dat het aan alle behoeften van jouw puppy zal voldoen. Zo draagt hij bij aan een gezonde darmflora, zit het vol met eiwitten, blijven de gewrichten gezond en wordt er ook gelet op de calorie-inname. Het hondenvoer is geschikt voor puppy’s vanaf 1 tot en met 12 maanden. Heeft jouw puppy een gevoelige maag? Ook dan kan je kiezen voor Edgard & Cooper. Je hebt de keuze uit verschillende varianten.

5.2. Renske – Super Premium Senior – Kalkoen – Graanvrij 12 kg – Hond

Ben jij op zoek naar graanvrij hondenvoer voor senior honden? Met het senior graanvrij hondenvoer van Renske zit je wat dat betreft helemaal goed.

Het hondenvoer is geschikt voor alle senior honden die wel een beetje extra kunnen gebruiken op hun oude dag. Voor senior honden is het belangrijk dat het hondenvoer beschikt over de juiste voedingsstoffen, om ze zo lang mogelijk gezond en actief te houden.

Het hondenvoer van Renske voldoet daar absoluut aan. Zo is het hondenvoer natuurlijk volledig graanvrij, draagt het bij aan een gezond gebit, blijven de gewrichten sterk en heeft het voer ook nog eens een lekkere smaak; je hond verdient het natuurlijk om lekker verwent te worden. Kortom, met het graanvrij hondenvoer voor senior honden van Renske, weet je zeker dat je hond alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft.

5.3. Kivo Petfood – Hondenbrokken – Verse zalm – 4 kg – Graanvrij, met vis, groenten, fruit & kruiden

Heeft je trouwe viervoeter een voedselallergie en ben jij daarom op zoek naar geschikt hondenvoer? Kies dan voor het graanvrij hondenvoer van Kivo Petfood en laat je hond iedere keer weer genieten van zijn maaltijd.

Het hondenvoer van Kivo Petfood is voor zowel adult als junior honden heel erg geschikt. Het voer bevat geen granen en is gemaakt van alleen maar natuurlijke ingrediënten. Dat betekent dat het voer vrij is van soja, granen en gluten. Wel bevatten de brokken probiotica, wat ervoor zorgt dat de darmflora van jouw hond gezond blijft en optimaal blijft werken. Doordat er een hoog percentage aan zalm in de brokken is verwerkt, bevatten ze veel eiwitten die de spieren en gewrichten van jouw hond soepel en actief houden.

Naast dat het hondenvoer vrij is van granen, zijn ze ook zeer geschikt voor honden met een allergie. Door Kivo Petfood hoef jij niet meer verder te zoeken naar het beste graanvrij hondenvoer.

5.4. Sam’s Field – Adult High Meat – Hert – Graanvrij – Hondenvoer – 2,5 kg

Heb jij een adult hond tussen de 2 en 8 jaar en zoek jij geschikt hondenvoer voor hem? Kies dan voor het graanvrij hondenvoer van Sam’s Field in de smaak hert en laat je hond optimaal genieten van zijn maaltijd.

Naast dat het hondenvoer vrij is van granen en andere bewerkte voedingsmiddelen, beschikt het voer over een hoog percentage aan hert. Dat betekent dat het voer vol zit met eiwitten en natuurlijke voedingsstoffen. Al met al is het hondenvoer van Sam’s Field zeer geschikt voor jouw hond.

5.5. Pets Place Naturals – Adult – Graanvrij – Kip & aardappel – Hondenvoer – 2 x 3 kg

Het voer van Pets Place bevat alleen maar natuurlijke en onbewerkte voedingsstoffen. De brokken bevatten alleen maar vers vlees, waardoor het percentage aan eiwitten erg hoog is (maar liefst 85%). Dit zijn allemaal natuurlijke en dierlijke eiwitten. Dit maakt dat de brokken bijdragen aan het behoud van gezonde spieren en gewrichten. Na een actieve dag, kunnen de spieren van jouw hond optimaal herstellen.

Je zult misschien denken, wat doet die aardappel in het hondenvoer van Pets Place? Samen met de erwten, zorgt de aardappel ervoor dat je hond het voer op een gezonde manier kan verteren en dat de kans op maag- en darmklachten erg laag blijft. Omdat de ingrediënten van de brokken bij elkaar geperst zijn, kan de maag van jouw hond dit erg goed verdragen en verteren.

Dit allemaal bij elkaar maakt dat het graanvrij hondenvoer van Pet Place zeer geschikt is voor de volwassen hond. Ook honden met maag- en darmklachten zullen er goed van kunnen genieten.

5.6. Farm Food – High Energy – Mini – Schotse zalmolie – Hondenvoer – 2 kg

Zoek jij naar graanvrij hondenvoer dat geschikt is voor iedere levensfase? Kies dan voor het hondenvoer van Farm Food en ontdek de vele voordelen.

Het hondenvoer is verkrijgbaar in een verpakking van 4 kg en bevat alleen maar natuurlijke voedingsstoffen. Het hondenvoer heeft geen speciaal voedingsdoel, waardoor het voor iedere hond geschikt is. De Schotse zalmolie zorgt voor een hoog percentage aan eiwitten en zorgt er dus voor dat de gewrichten van jouw hond gezond en lekker soepel blijven. Ook absoluut een aanrader.

6. Conclusie

Je hebt in dit artikel alles kunnen lezen over graanvrij hondenvoer. Je weet wat het is, waarom je ervoor zou kiezen en wat de voor- en nadelen hiervan zijn. In de bovenstaande lijst vind jij het beste graanvrij hondenvoer van dit moment.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *