De training van je hond

Een goed en fijn leven voor je hond ontstaat vaak door een goede hondentraining. Kunnen jullie goed met elkaar communiceren? Vertrouwen jullie elkaar goed?

De relatie tussen jou en je hond wordt voor een groot deel bepaald door de training die je je hond geeft. Het gedrag van je hond is immers vaak een reflectie van je eigen gedrag.

Door je hond goed te trainen kun je een mooie band opbouwen waar je voor een groot aantal jaar veel plezier aan hebt.

Informatie over hondentraining

Vanaf dag één dat je samen bent met je hond, begint de training al. Vanaf kleins af aan, met name binnen de eerste 3 tot 12 weken zijn de hersenen van je pup optimaal in staat dingen te leren. Het is belangrijk om hier dus vanaf de eerste dag consequent mee bezig te zijn.

Iedereen wilt graag een goed luisterende hond die je kunt vertrouwen. Maar om dit te bereiken dien je wel genoeg tijd in je hond te steken door middel van goede training. Naast tijd heb je veel geduld, vastberadenheid en voldoende kennis nodig.

Op deze website kun je daarom genoeg informatie vinden over het trainen van je hond. Ga vandaag nog effectief aan de slag. Naast de informatie op deze website kun je ook deelnemen aan een puppycursus of gehoorzaamheidstraining bij een hondenschool bij jou in de buurt.

Het trainen van je hond klinkt als veel werk (wat het in principe ook is). Maar als je nadenkt wat je ervoor terugkrijgt, is dat een mooi gebaar. Samen leren is samen vallen en opstaan. Probeer dus niet alleen te kijken naar het einddoel. Geniet ook van het proces.