De 4 beste zwemvesten voor honden in 2024

Laatst bijgewerkt: 12 mei 2022

Het is een gegeven dat sommige hondenrassen het heerlijk vinden om te zwemmen. Tegelijkertijd zijn er ook veel hondenrassen die dit helemaal niks vinden. Ongeacht of jouw hond wel of niet graag aan het zwemmen is, moet je altijd de veiligheid van hem in de gaten houden. Door voor het beste koelvest voor jouw hond te kiezen, weet je zijn veiligheid altijd te waarborgen.

In de basis vallen een zwemvest voor honden en een zwemvest voor mensen met elkaar te vergelijken. Het draait er bij beide objecten immers om dat je op het water blijft drijven. Wil jij graag dat jouw hond nooit zomaar kopje onder kan gaan? Of wil je dat jouw hond nooit gevaar oploopt als hij onverwachts in een harde stroming terecht komt? Dan is het aan te raden om het beste zwemvest voor jouw hond uit te gaan zoeken.

Om je een handje bij deze zoektocht te helpen, hebben wij dit uitgebreide artikel opgesteld. In dit artikel vind je het antwoord op de vraag “wat is het beste zwemvest voor mijn hond?”. Daarbij bespreken we ook aan welke criteria het beste zwemvest voor een hond moet voldoen, wat nou exact de voordelen van het beste zwemvest voor jouw hond zijn en hoe je het beste zwemvest voor jouw hond dient te gebruiken.

1. Waarom een zwemvest voor een hond kopen?

Als je met jonge kinderen gaat varen of gaat zwemmen, ben je ongetwijfeld nadrukkelijk bezig met de veiligheid. Dat zou je eigenlijk ook moeten doen als je jouw trouwe viervoeter laat zwemmen of een stukje met hem gaat varen. Door hem een zwemvest voor honden om te doen, waarborg je de veiligheid voor hem. Hij kan niet kopje onder gaan, maar hij kan wel lekker een frisse duik maken.

Ook als je jouw hond in bijvoorbeeld een meer of in de zee laat zwemmen, moet je begaan zijn met zijn veiligheid. In deze wateren kan hij plots kopje ondergaan of kan hij meegesleurd worden door een stroming. Door het beste zwemvest voor honden bij jouw trouwe viervoeter om te doen, voorkom je dat hij gevaar loopt.

Al met al is de keuze voor het beste zwemvest voor honden een logische keuze. Het waarborgt en verhoogt de veiligheid van jouw trouwe viervoeter en dat is de aanschaf dubbel en dwars waard. Daarbij is het uiteraard wel van belang dat je het beste zwemvest voor jouw hond uit weet te kiezen. Waar je tijdens deze zoektocht op moet letten? Dat vertellen we je graag in onderstaand hoofdstuk.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een zwemvest voor een hond?

Zodra je het beste zwemvest voor jouw hond uit gaat kiezen, moet je direct op één criteria gaan letten. Het gewicht en de afmetingen van jouw hond. Meet dus vooraf het gewicht van jouw hond op (kan eventueel bij de dierenarts) en meet de ruglengte van jouw hond op. De ruglengte is de afstand van het begin van zijn nek tot aan de aanzet van zijn staart.

Op basis van zijn gewicht en zijn ruglengte kan je al een stuk gerichter op zoek gaan naar het beste zwemvest voor jouw hond. Daarbij is het goed om te weten dat de verschillende fabrikanten allemaal hun eigen maataanduiding hanteren. Sommige fabrikanten benoemen bewust het maximale gewicht in de benaming van het zwemvest, terwijl andere fabrikanten kiezen voor maat S, maat M, maat L en dergelijke. Richt je niet puur op de benaming, maar kijk vooral naar de specificaties.

Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar het ontwerp van het zwemvest. Sommige zwemvesten hebben bijvoorbeeld aan de bovenkant een handvat, waardoor je makkelijk jouw hond op kunt tillen. Dat is erg praktisch als je bijvoorbeeld met jouw trouwe viervoeter gaat varen en hem even uit de boot op wil tillen. Ook bestaan er veel varianten op het gebied van design; je kunt bijvoorbeeld voor een hondenzwemvest kiezen met een vin aan de bovenkant. Als jouw hond dan in het water aan het zwemmen is, is het net alsof er een harige haai zwemt.

Ook is het advies om goed naar het materiaal van het zwemvest voor jouw hond te kijken. Dit materiaal kan bijvoorbeeld nylon, katoen of polyester zijn. Persoonlijk zijn wij fan van nylon, aangezien dit materiaal licht doch veilig en stevig is. De keuze voor een katoenen of een polyester zwemvest voor een hond is uiteraard ook niet “verkeerd” te noemen.

hond draagt een zwemvest

Hecht je veel waarde aan de uitstraling van jouw trouwe viervoeter? Dan kan je ook nog extra attentie leggen op de kleur van het zwemvest voor jouw hond. In onze ogen moet het beste zwemvest voor jouw hond wel een opvallende kleur hebben. Het is uiteraard niet voor niets dat de beste fabrikanten kiezen voor bijvoorbeeld een opvallend geel zwemvest, een oranje zwemvest of een rood zwemvest. Dergelijke kleuren vallen goed op in het water en laten jouw hond dus – ook in een noodsituatie – goed opvallen.

Tot slot is het advies om goed naar het prijskaartje van het zwemvest voor een hond te kijken.Staar je echter   niet blind op het prijskaartje, aangezien het om een zeer serieus object gaat. Je wilt jouw hond de benodigde veiligheid bieden en dat kan alleen als je voor het beste zwemvest voor jouw hond kiest. Mogelijkerwijs is dat zwemvest duurder dan andere varianten, maar het is gebruikelijk dat je voor kwaliteit moet betalen. Durf daarom te investeren in het beste zwemvest voor jouw hond en bespaar absoluut niet op de aanschaf hiervan.

3. De 4 beste zwemvesten voor een hond

Heb je besloten dat je graag een zwemvest voor jouw hond aan wilt schaffen? Dan ben je in dit artikel in ieder geval aan het juiste adres. Wij zijn namelijk alvast voor jou op onderzoek gegaan naar het beste zwemvest voor jouw hond. Uiteindelijk hebben wij een top 4 samen weten te stellen, waarbij de zwemvesten verschillende maten hebben. De kans is dus bijzonder groot dat je hieronder het beste zwemvest voor jouw hond kunt vinden. Neem de reviews op je gemakje door en schaf vervolgens direct één van de zwemvesten aan.

3.1. Nobby – Zwemvest – Hond – Large – Met handvat – Honden tot 35 kg – Oranje

Het merk Nobby is absoluut één van de beste merken op het gebied van zwemvesten voor honden. Dat bewijst het merk met dit veilige zwemvest in maat L. Dit zwemvest is geschikt voor honden van maximaal 35 kilogram en met een maximale ruglengte van 40 centimeter. Heeft jouw hond dat gewicht en deze lengte? Dan is dit het beste zwemvest voor jouw hond. Het zwemvest is veilig, heeft twee clips waarmee je het zwemvest veilig om kan doen en heeft ook nog een handig handvat. Door de reflecterende strepen valt jouw hond overigens nóg beter op in het water. Indien het zwemvest na het zwemmen vies is, kan je ‘m ook moeiteloos in de wasmachine schoonmaken. Al met al een prima zwemvest voor honden met een maximaal gewicht van 35 kilogram.

Dit zwemvest is ook nog in andere maten verkrijgbaar: maat XS (tot max. 8 kg), maat S (tot max. 10 kg), maat M (tot max. 25 kg) en maat XL (tot max. 45 kg). Ook kan je nog kiezen voor een andere kleur; geel in plaats van oranje.

 • Materiaal: nlyon.
 • Max. gewicht: 35 kg.
 • Max. ruglengte: 40 cm.
 • Kleur: oranje.

3.2. EzyDog – SeaDog – Zwemvest – M – Geel

Ook over dit handige zwemvest van het merk EzyDog zijn wij zeer te spreken. Dit zwemvest is geschikt voor honden die 18 tot 27 kilogram wegen en een ruglengte van 38 tot 50 centimeter hebben. Dankzij de rode kleur valt dit zwemvest bijzonder goed op, terwijl je je over de kwaliteit ook geen zorgen hoeft te maken. EzyDog heeft gekozen voor nylon; dit is het sterkte materiaal voor zwemvesten voor honden. Dankzij de twee handige clips kun je het zwemvest perfect om het lichaam van jouw hond heen bevestigen. Voor de honden met een gewicht van 18 tot 27 kilogram is dit wat ons betreft het beste zwemvest.

Dit zwemvest kan je ook nog in vier andere maten bestellen: maat XS (7 tot 11 kilo), maat S (9 tot 20 kilo), maat L (27 tot 41 kilo) en maat XL (41+ kilo). Ook kun je het vest in het geel kopen, mocht je dat een mooiere kleur vinden.

 • Materiaal: nlyon.
 • Max. gewicht: 28 kg.
 • Max. ruglengte: 50 cm.
 • Kleur: rood.

3.3. Flamingo – Zwemvest – Oranje – 25 cm – 3,5 tot 7,5 kg

Ook het welbekende merk Flamingo heeft een prima zwemvest voor honden op de markt gebracht. Dit zwemvest is uitgevoerd in een opvallende oranje kleur, is geschikt voor honden met een maximale ruglengte van 25 centimeter en voor honden met een gewicht van 3,5 tot 7,5 kilogram. Door deze eigenschappen is dit wat ons betreft het beste zwemvest voor een kleine hond. Dat is ook te danken aan de stevige kwaliteit, de reflectiestrepen, de verstelbare buikband en de makkelijke bevestiging.

 • Materiaal: katoen.
 • Max. gewicht: 7,5 kg.
 • Max. ruglengte: 25 cm.
 • Kleur: oranje.

3.4. Beeztees – Veiligheidsvest/zwemvest – Hond – LG – 23-41 kg

Deze lijst met beste zwemvesten voor honden sluiten we af met deze variant van Beeztees. Dit zwemvest is geschikt voor honden van 23 tot 41 kilogram en kent een makkelijke en stevige kliksluiting. Door deze kliksluiting zit het zwemvest altijd stevig om de rug van jouw hond heen, waardoor hij veilig een duik in het water kan nemen. Door de oranje kleur valt het zwemvest bovendien prima op en over de kwaliteit hebben we ook helemaal niks te klagen. Ook is het handige handvat aan de bovenkant een pluspunt, aangezien je jouw hond hier makkelijk mee op kunt tillen. Al met al een uitermate goed zwemvest.

Dit zwemvest van Beeztees is ook in vier andere maten verkrijgbaar: maat XS (3 tot 7 kg), maat S (7 tot 9 kg), maat M (9 tot 23 kg) en maat XL (41+ kg).

 • Materiaal: nylon.
 • Max. gewicht: 41 kg.
 • Kleur: Oranje.

4. Veelgestelde vragen

Heb je hierboven het beste zwemvest voor jouw hond gevonden? Dan moet je dit zwemvest alleen nog op de juiste manier gaan gebruiken. Over het gebruik van de zwemvesten voor honden krijgen wij regelmatig vragen. Wij hebben de drie meestgestelde vragen verzameld en geven op die vragen hieronder een duidelijk antwoord.

Hoe weet je de juiste maat voor jouw hond?

Meet allereerst het gewicht van jouw hond op. Dit kan je bijvoorbeeld bij de dierrenarts laten doen; zorg er in ieder geval voor dat jouw hond goed stilstaat op de weegschaal. Vervolgens kun je zijn ruglengte opmeten; pak een meetlint en meet de afstand van zijn nek tot aan de aanzet van zijn staart. Aan de hand van die afmeting en zijn lichaamsgewicht kan je gericht op zoek gaan naar het beste zwemvest voor jouw hond.

Hoe moet je een zwemvest bij een hond om doen?

Dit is afhankelijk van het soort zwemvest. Bij veel zwemvesten kan je het zwemvest over zijn rug heen leggen, waarna je het zwemvest met de verstelbare riemen vast kan maken onder zijn buik. Raadpleeg in ieder geval altijd de handleiding van het zwemvest.

Wanneer moet een hond een zwemvest dragen?

Is jouw hond in de buurt van water? Zorg er dan voor dat hij een zwemvest draagt. Ook als je weet dat hij zwemmen leuk vindt of als jullie gaan varen, is het dringende advies om het beste zwemvest bij jouw hond om te doen.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *