De 4 beste stille waterblazers voor honden in 2024

Laatst bijgewerkt: 17 juli 2022

Springt jouw hond graag het water in? Of vind je het heerlijk om tijdens een regenbui een lekker stuk met jouw hond te gaan wandelen? Er zijn meerdere situaties denkbaar waarin de vacht van jouw hond volledig nat wordt. Wat je op dat moment het beste kunt doen? De vacht droog blazen met de beste waterblazer voor honden.

Maar, wat is nou de beste waterblazer voor een hond? Veel baasjes geven hierbij de voorkeur aan een waterblazer met een zo’n laag mogelijk geluidsniveau. Omdat wij ook fan van een dergelijke waterblazer zijn, zijn wij op zoek gegaan naar de beste stille waterblazer voor honden.

Wil jij graag de beste stille waterblazer voor jouw hond aanschaffen? Dan hebben wij eigenlijk maar één tip: lees dit artikel op je gemak door. In dit artikel bespreken wij namelijk alles wat met de beste stille waterblazer voor een hond te maken heeft. Zo bespreken we waarom de aanschaf van een stille waterblazer aan te raden is, waar je op moet letten bij het uitkiezen van de beste stille waterblazer én wat in onze ogen de 4 beste varianten zijn.

1. Waarom een stille waterblazer voor je hond kopen?

Zoals we in de inleiding van dit artikel al stelden: er zijn meerdere situaties denkbaar waarin de vacht van jouw hond nat wordt. Indien de vacht van een hond nat blijft, kan dit een vervelende geur met zich mee brengen. Daarnaast kunnen de natte haren ook gaan irriteren, waardoor jouw hond zich helemaal suf zit te krabben. Klinkt dit voor jou herkenbaar? Dan is het zeker interessant om de beste stille waterblazer voor een hond aan te schaffen.

Voor de gezondheid van de vacht van jouw hond is het aan te raden om deze af en toe te wassen. Daar heb je niet alleen de beste hondenshampoo voor nodig, maar ook de beste waterblazer. Bij het uitkiezen van een waterblazer heb je de keus uit allerlei varianten, waarbij een stille waterblazer zéker aan te raden is.

Een stille waterblazer is niet alleen voor jou aangenaam, maar ook zeker voor jouw hond. Als je bijvoorbeeld de oren van jouw hond droog blaast, is het niet prettig als dit véél geluid met zich mee brengt. Voor jouw hond is het dus uiterst prettig als de waterblazer zo min mogelijk geluid produceert.

Met de beste stille waterblazer voor jouw hond weet je zijn vacht in ieder geval perfect droog te blazen. Je blaast de vacht daarmee overigens niet alleen droog, maar ook nog eens schoon. Je weet het vuil namelijk ook tussen de haren weg te blazen, waardoor de vacht dus zowel droog als schoon wordt.

In welke situaties de beste stille waterblazer voor jouw hond van pas komt? Bijvoorbeeld als je jouw hond gewassen hebt, maar ook als jouw hond het water ingesprongen is of volledig nat geregend is. Zodra de vacht van jouw hond – om welke reden dan ook – nat geworden is, komt de beste stille waterblazer voor jouw hond perfect van pas.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een stille waterblazer voor je hond?

Ben jij op dit moment op zoek naar een waterblazer? Dan heb je de keus uit meerdere varianten. Indien jouw voorkeur naar een stille waterblazer uit gaat, is het van belang om op meerdere criteria te letten. De belangrijkste criteria van een stille waterblazer bespreken we graag hieronder.

Allereerst is het aan te raden om goed naar het vermogen van de waterblazer te kijken. Des te hoger het vermogen is, des te meer “kracht” de waterblazer weet te leveren. Dit betekent dus dat je met een hoger vermogen de vacht van jouw hond sneller schoon en droog kunt blazen. Heb je een grote hond of een hond met een dikke vacht? Dan is het interessant om te kiezen voor de beste stille waterblazer met veel vermogen.

Daarbij is het óók aan te raden om goed op het geluidsniveau van de stille waterblazer te letten. Het is hierbij de voorkeur dat het geluidsniveau zo laag mogelijk ligt. Des te lager het geluidsniveau ligt, des te aangenamer dat is voor jouw hond. Wat een acceptabel geluidsniveau is? In onze ogen is het wenselijk dat het geluidsniveau zéker onder de 70 decibel blijft.

Ook is het aan te raden om goed naar de meegeleverde accessoires te kijken. Zo is het wenselijk dat je bij de aanschaf direct meerdere blaasmonden geleverd krijgt. Door tussen de blaasmonden te variëren, kun je de vacht van jouw hond helemaal perfect schoon én droog blazen. Het is wenselijk dat je bij de aanschaf van de waterblazer meerdere blaasmonden meegeleverd krijgt.

afmetingen van een stille waterblazer voor honden

Verder is het ook nog aan te raden om goed naar de temperatuur te kijken. Bij sommige waterblazers kun je bijvoorbeeld zelf de temperatuur instellen: zo kun je variëren tussen een temperatuur van 60 en 80 graden Celsius. Wat ons betreft is het zeer wenselijk dat je tussen meerdere temperatuurstanden kunt kiezen.

Let ook goed op de volgende punten: de lengte van het snoer, het design van de waterblazer, de afmetingen van de waterblazer, het gewicht van de waterblazer en eventuele handige opties van de waterblazer. Bij deze criteria is het voornamelijk van belang om jouw wensen duidelijk in kaart te brengen. Waar wil je de beste stille waterblazer voor jouw hond bijvoorbeeld gaan gebruiken? Afhankelijk van jouw antwoord kun je gericht kijken naar de lengte van het snoer.

Tot slot speelt uiteraard ook het prijskaartje nog een belangrijke rol. Is het aan te raden om veel geld te investeren in de beste stille waterblazer voor jouw hond? Ja, in principe wel. Als je bereid bent om te investeren in één van de betere varianten, geniet je van veel gemak. Dat geldt niet alleen voor jou, maar ook voor jouw hond. Verder weet je ook nog van een lange levensduur te genieten. Investeren in de beste stille waterblazer voor een hond is absoluut aan te raden. Al hoeft de beste stille waterblazer niet de duurste te zijn.

3. De 4 beste stille waterblazers voor honden

Wil jij graag de vacht van jouw hond goed droog en schoon blazen? Dan is de aanschaf van de beste stille waterblazer voor jouw hond aan te raden. Om jou hier een handje bij te helpen, zijn wij alvast op zoek gegaan naar de beste varianten. Hieronder laten we je graag kennis maken met de vier beste. Al deze producten voldoen in ieder geval aan onze verwachtingen.

3.1. LifeGoods – 2 in 1 hondenföhn – Wit – 300 W – Incl. waterblazer en borstel

Deze veelzijdige waterblazer van het merk LifeGoods is absoluut onze favoriet. Dit komt enerzijds door de veelzijdigheid, maar anderzijds ook door het geluidsniveau. Het maximale geluidsniveau van deze waterblazer ligt op slechts 65 decibel; daarmee verdient deze waterblazer dus de titel “beste stille waterblazer voor honden”.

Deze waterblazer kun je ook gebruiken als borstel, is instelbaar op twee temperatuurstanden en heeft een ergonomisch ontwerp. Door het ergonomische ontwerp houdt de waterblazer lekker vast. De vacht van jouw hond droog en schoon blazen is echt een feestje met deze waterblazer.

Opvallend hierbij is ook nog het prijskaartje. Gezien de kwaliteit, het geluidsniveau en de mogelijkheden van deze waterblazer is deze waterblazer zeker een voordelig aankoop te noemen.

 • Kleur: wit.
 • Vermogen: 300 W.
 • Max. geluidsniveau: 65 decibel.

3.2. Groomers – Hondenföhn – Professioneel – Haren drogen – Waterblazer – Stofblazer – Vachtverzorging – Reinigen – Verstelbaar vermogen – Opwarmen – Afdrogen

Ook over deze waterblazer/hondenföhn van het merk Groomers zijn wij zeer te spreken. De waterblazer produceert maximaal 70 decibel door de aanwezigheid van een demper. Een prima geluidsniveau voor het drogen van je hond.

De waterblazer heeft verder twee standen en wordt met drie mondstukken geleverd. Wel moet je rekening houden met het gewicht van deze variant: met bijna 5 kilo is het een zware waterblazer te noemen.

Zodra je deze waterblazer aanzet, geniet je echter al snel van alle voordelen. Het hoge gewicht is dan ook al snel vergeten, aangezien je de vacht moeiteloos schoon en droog blaast.

 • Kleur: geel.
 • Vermogen: maximaal 2400 W.
 • Max. geluidsniveau: 70 decibel.

3.3. Qumax – Professionele hondenföhn met 4 opzetstukken – Waterblazer voor Honden – Stil design – Compact en modern – Zwart

Ben je bereid om relatief veel geld aan een stille waterblazer uit te geven? Dan is het interessant om te kijken naar deze professionele waterblazer van Qumax. Deze waterblazer levert onwijs veel vermogen, heeft een fraai design, is makkelijk in gebruik en heeft ook een laag geluidsniveau. Wel moet je rekening houden met het prijskaartje en gewicht van deze variant (bijna 5 kg).

Bij aanschaf van deze beste stille waterblazer krijg je direct 4 opzetstukken meegeleverd. Door deze opzetstukken ben je in staat om de vacht perfect schoon en droog te blazen. Daarbij geniet je ook van meerdere standen en maakt deze waterblazer echt heel weinig geluid. Een maximaal geluidsniveau van 60 decibel is zeer stil te noemen.

 • Kleur: zwart.
 • Vermogen: maximaal 2800 W.
 • Max. geluidsniveau: 60 decibel.

3.4. MESC – Hondenföhn – Waterblazer – Hondenborstel – Föhn en borstel in 1

Deze lijst met beste stille waterblazers voor honden sluiten we graag in stijl af. Dat doen we met deze stille waterblazer van het merk MESC. Deze waterblazer produceert slechts 65 decibel, is voordelig geprijsd en biedt veel mogelijkheden c.q. gemak aan.

Mocht je voor deze waterblazer kiezen, genieten jij én jouw hond van het nodige gemak. Dat komt onder meer door de twee temperatuurstanden (40 en 60 graden), de veiligheidsschakelaar, de meegeleverde borstel en het draagbare ontwerp van deze waterblazer. Je kunt hierdoor de waterblazer ook meenemen op bijvoorbeeld vakantie.

 • Kleur: wit.
 • Vermogen: maximaal 3000 W.
 • Max. geluidsniveau: 65 decibel.

4. Veelgestelde vragen

In de reviews hierboven heb je kennis kunnen maken met enkele interessante waterblazers. Al deze waterblazers hebben een geluidsniveau van maximaal 65 decibel, waardoor deze varianten zeker tot de beste stille waterblazers behoren. Maar, hoe kun je deze waterblazer nou het beste gebruiken? Over het gebruik van de beste stille waterblazer voor een hond krijgen wij regelmatig vragen. Wij hebben de meestgestelde vragen verzameld en geven op die vragen hieronder antwoord.

Moet je de vacht van jouw hond eerst wassen?

Nee, het is niet per definitie noodzakelijk om de vacht van jouw hond eerst te wassen. Uiteraard is dit wel altijd mogelijk, maar het is niet voor alle honden aan te raden om de vacht váák te wassen. In dat geval is het verstandiger om de vacht alleen droog en schoon te blazen én dus niet om de vacht elke keer weer te wassen.

Welke temperatuur kun je het beste instellen?

Bij meerdere stille waterblazers kun je tussen meerdere temperatuurstanden kiezen. Maar, wat is dan de beste temperatuurstand? Dat is volledig afhankelijk van de vacht van jouw hond en jouw eigen voorkeuren. Pas in ieder geval op met een té hoge temperatuur; dat kan schadelijk zijn voor de vacht van jouw hond. Let bij het uitkiezen van de beste stille waterblazer voor jouw hond in ieder geval goed op de temperatuurstanden; met een hogere temperatuur kun je de vacht sneller droogblazen.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *