De 4 beste hondentrolleys in 2024

Laatst bijgewerkt: 11 juli 2022

Ben jij op zoek naar een handige manier om jouw hond te vervoeren? Is jouw hond bijvoorbeeld lichamelijk niet meer in staat om lange stukken te wandelen? Of heb je wellicht een kleine hond die ook niet in staat is om hele lange stukken te wandelen? Dan is er geen nood aan de man; er zijn namelijk meerdere hulpmiddelen waardoor je jouw hond op een leuke en gezellige manier met je mee kunt vervoeren.

Je kunt hierbij bijvoorbeeld kiezen voor een mand voor op jouw fiets, voor een hondenkar voor achter jouw fiets óf voor een hondentrolley. Een hondentrolley brengt meerdere specifieke voordelen met zich mee en is daardoor uiterst interessant te noemen. Eén van de voordelen is bijvoorbeeld dat je een trolley op meerdere manieren kunt gebruiken, waarover je in dit artikel meer kunt lezen.

Wij zijn op zoek gegaan naar de beste hondentrolley. Aan de hand van een uitgebreide keuring hebben wij uiteindelijk een top 4 weten samen weten te stellen. Over deze top 4 vind je in dit artikel een hoop informatie, waarbij we ook nog allerlei relevante achtergrondinformatie over de beste hondentrolley verstrekken. Zo geven we onder meer aan wat de voordelen van de beste hondentrolley nou precies zijn én waar je op moet letten bij het uitkiezen van de beste hondentrolley. Na het lezen van dit artikel ben je in ieder geval in staat om direct de beste hondentrolley voor jouw trouwe viervoeter uit te kiezen en aan te schaffen.

1. Waarom een hondentrolley kopen?

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom een hond niet in staat is om met jou mee te wandelen. Dit kan bijvoorbeeld door een medische aandoening komen, maar het kan ook te maken hebben met de lichaamsafmetingen van jouw hond. Als jij bijvoorbeeld een stuk van 3 kilometer moet lopen, is dat niet al te comfortabel voor jouw kleine hond. In dat geval kun je voor de beste hondentrolley kiezen, aangezien je jouw hond daarmee op een zeer comfortabele en aangename manier kunt vervoeren.

Ook in bijvoorbeeld drukke gebieden komt de beste hondentrolley uitermate goed van pas. Er zijn namelijk meerdere hondenrassen die het niet al te prettig vinden om in een drukke omgeving te moeten lopen. In dat geval kun je hem prima in de beste hondentrolley stoppen, waardoor hij zich een stuk veiliger voelt.

Bijkomend voordeel is dat je de meeste hondentrolleys op verschillende manieren kunt gebruiken. Je kunt deze hondentrolley dankzij de wieltjes en het uitschuifbare handvat als een echte trolley gebruiken, maar je kunt ‘m ook als een rugtas gebruiken. Er is zelfs een variant, zie nummer 1 uit dit artikel, die je op 4 verschillende manieren kunt gebruiken: als autostoel, als rugzak, als schoudertas en als trolley. Ideaal, toch?

Al met al zijn er dus meerdere redenen waarom het interessant is om een hondentrolley te kopen. Daarbij willen we wel nog het volgende opmerken; een hondentrolley is eigenlijk alleen voor kleine honden geschikt. Je kunt bijvoorbeeld een herder of een Labrador Retriever simpelweg niet in een hondentrolley stoppen. Voor bijvoorbeeld een Chihuahua of een Maltezer is de beste hondentrolley wel uitermate geschikt.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een hondentrolley?

Je hebt hierboven kunnen lezen dat er meerdere redenen zijn voor de aanschaf van een hondentrolley. Wil je de beste hondentrolley voor jouw trouwe viervoeter aan gaan schaffen? Dan is het wel verstandig om op meerdere criteria te letten. Welke criteria dat precies zijn, leggen wij hieronder graag nader aan je uit. Tijdens onze zoektocht naar de beste hondentrolley hebben wij namelijk duidelijk in beeld gekregen wat de belangrijkste eigenschappen van een trolley voor honden zijn.

Allereerst is het advies om goed naar de afmetingen van de hondentrolley te kijken. Het is daarbij ook aan te raden om eerst de lichaamsafmetingen van jouw hond op te meten, waarna je deze afmetingen op elkaar af kunt gaan stemmen. Je moet daarbij wel rekening houden met het feit dat jouw hond mogelijk graag in verschillende standen plaatsneemt in een hondentrolley; zowel zittend als liggend vinden veel honden prettig. Houd daar goed rekening mee bij het uitkiezen van de beste hondentrolley.

Ook is het verstandig om naar de verschillende mogelijkheden te kijken. Sommige hondentrolleys kun je alleen als trolley gebruiken, terwijl er ook varianten zijn die je als schoudertas of als rugtas kunt gebruiken. Mocht dat het geval zijn, dan kun je met nóg meer plezier gebruik maken van de hondentrolley. Bovendien ben je dan ook in staat om de hondentrolley mogelijk voor andere doeleinden te gebruiken; het is dus zeker interessant om te kiezen voor een hondentrolley die je voor meerdere doeleinden in kunt zetten.

hond zit in een hondentrolley

Verder willen wij je graag wijzen op het design van de hondentrolley. Zoals je op onderstaande foto’s bij de verschillende reviews kunt zien, zien de hondentrolleys er stuk voor stuk anders uit. Dit kan deels komen door de vormgeving, maar ook de kleurstelling speelt hier een essentiële rol in. Zorg er dus voor dat je verschillende hondentrolleys met elkaar gaat vergelijken én let daarbij ook goed op de uitstraling en het design van de trolleys.

Ook is het goed om naar de eigenschappen van de hondentrolley te kijken. Daarbij hebben we het name over de eventuele aanwezigheid van “vensters”. Als de hondentrolley één of meerdere van deze vensters heeft, is het voor jouw hond nóg leuker en aangenamer verblijven in de hondentrolley.

Tot slot willen wij je adviseren om altijd voor de hondentrolley van een gerenommeerd merk te kiezen. Merken zoals Flamingo en Innopet hebben bewezen dat zij de beste hondentrolleys kunnen leveren, waardoor je van een hoge kwaliteit én lange levensduur geniet. Let daarbij ook op het prijskaartje, maar ga niet onnodig besparen op de aanschafkosten. Door de beste hondentrolley te kopen, geniet je namelijk van het meeste comfort en een lange levensduur.

3. De 4 beste hondentandtrolleys

Klinken de voordelen van de beste hondentrolley bij jou als muziek in de oren? Wil je graag zelf ook de beschikking over zo’n handige trolley voor jouw hond hebben? Dan hoef je eigenlijk nog maar één ding te doen; de beste hondentrolley voor jouw trouwe viervoeter uit te kiezen. Je hoeft dat echter niet volledig zelf te doen; wij helpen jou daar graag een handje mee. Aan de hand van een uitgebreide test hebben wij namelijk de vier beste hondentrolleys weten te selecteren. Over deze vier beste varianten vind je hieronder meer informatie.

3.1. Innopet – Hondentrolley – 4 in 1 – Roze

Tijdens onze test hebben wij meerdere zéér interessante hondentrolleys gezien. Er kan er echter maar één de beste zijn en die eer is weggelegd voor deze hondentrolley van Innopet. Onder meer vanwege de veelzijdigheid is dit volgens ons de beste hondentrolley; je kunt deze hondentrolley namelijk als trolley, als rugtas, als schoudertas en als autostoel gebruiken. Ideaal, toch? De kwaliteit is ook dik in orde, de trolley is in verschillende kleuren verkrijgbaar, de wielen zijn zeer stevig en ook de uitschuifbare handgreep is bijzonder handig te noemen. Daarbij willen we ook nog benadrukken dat je deze beste hondentrolley makkelijk in kunt klappen, waardoor je veel ruimte kunt besparen voor het opbergen.

 • Kleur: grijs, roze of groen.
 • Afmetingen bodem: 22 bij 23,2 centimeter.
 • Materiaal: metaal.
 • Max. draaggewicht: 5 kilo.

3.2. Trixi – Hondentrolley – 34 × 43 × 67 cm – Tot 21 kg – Zwart/grijs

Ook het welbekende merk Trixi heeft een veelbelovende hondentrolley op de markt gebracht. Deze hondentrolley ziet er zeer fraai uit, is van een hoge kwaliteit en is ook redelijk groot te noemen. De bodemplaat van deze trolley is namelijk 34 bij 43 centimeter te noemen, waardoor jouw hond de nodige ruimte in deze trolley heeft. Je moet wel rekening houden met een hogere aanschafprijs, maar deze Trixi hondentrolley is zijn prijskaartje dubbel en dwars waard. Zo zijn we zeer te spreken over de telescopische handgreep, het feit dat je het onderstel los kunt koppelen, de geïntegreerde korthouders, de stukken gaas voor de juiste ventilatie en het handige extra vakje. Al met al is dit zeker de beste hondentrolley van het merk Trixi.

 • Kleur: zwart met grijs.
 • Afmetingen bodem: 34 bij 43 centimeter.
 • Materiaal: polyester en gevoerd binnenwerk.
 • Max. draaggewicht: 21 kilo.

3.3. Flamingo – Smart City – Hondentrolley – Zwart – 32 x 29 x 52 cm

Ben je op zoek naar de beste hondentrolley voor jouw (kleine) hond? Dan is ook deze variant van Flamingo zéér interessant te noemen. Deze hondentrolley is van een ongekend hoge kwaliteit, is waterafstotend, ziet er gaaf uit en zorgt ook voor de gewenste ventilatie voor jouw hond. Dankzij het bovenste gaasvak is het voor jouw hond zelfs mogelijk om zijn kop naar buiten te steken; dat vindt hij ongetwijfeld super leuk. Dankzij de wieltjes en de telescopische handgreep kun je deze trolley op een geweldige manier achter je aan trekken, maar je kunt hem eventueel ook nog als draagtas of als rugzak gebruiken. Ideaal.

 • Kleur: zwart.
 • Afmetingen bodem: 32 bij 29 centimeter.
 • Materiaal: stof.
 • Max. draaggewicht: 15 kilo.

3.4. PawHut – 2 in 1 – Hondentrolley – Draagtas – Blauw

Deze lijst met beste hondentrolleys sluiten we graag in stijl af; dat doen we met deze prachtige hondentrolley van het merk PawHut. Deze hondentrolley ziet er gaaf uit, kent meerdere gaasvakjes voor de ventilatie voor jouw hond, heeft een handige handgreep én kan op twee manieren gebruikt worden. Je kunt deze hondentrolley namelijk óók als draagtas gebruiken. Wat wens je nog meer? Ook het prijskaartje van deze beste hondentrolley is dik in orde, evenals de kwaliteit en de stevige wieltjes. Je moet alleen rekening houden met het beperkte laadgewicht; jouw hond mag maximaal 9 kilo wegen.

 • Kleur: blauw.
 • Afmetingen bodem: 36 bij 30 centimeter.
 • Materiaal: PVC.
 • Max. draaggewicht: 9 kilo.

4. Veelgestelde vragen

Welke van bovengenoemde beste hondentrolleys spreekt jou vooralsnog het meeste aan? Als je besluit om één van deze hondentrolleys aan te schaffen, is het uiteraard wel wenselijk dat je de juiste keuzes gaat maken. Ook is het van belang dat je de beste hondentrolley op de juiste manier gaat gebruiken. Zowel over het uitkiezen- als over het gebruik maken van de beste hondentrolley krijgen wij regelmatig vragen. Wij hebben de twee meestgestelde vragen verzameld en geven hieronder antwoord op die vragen.

Wat is de juiste maat voor jouw hond?

Dit is eigenlijk compleet afhankelijk van de lichaamsafmetingen van jouw hond. Laat jouw hond zitten en meet vervolgens zijn lichaamsafmetingen op. Laat hem vervolgens ook liggen en meet nogmaals zijn lichaamsafmetingen op. Aan de hand van die afmetingen kun je vervolgens gericht op zoek gaan naar de beste hondentrolley. Zorg er daarbij voor dat je een hondentrolley koopt die eigenlijk nét iets te groot is voor jouw hond; jouw hond heeft dan de nodige ruimte om zich in de trolley even om te draaien of om comfortabel te kunnen zitten.

Hoe kun je een hondentrolley schoonmaken?

Eigenlijk is het antwoord op deze vraag afhankelijk van het materiaal van de hondentrolley waar jij voor gekozen hebt. Wel kunnen we aangeven dat je met een vochtig doekje al heel ver komt. Uiteraard heb je in de hondentrolley ook te maken met de nodige losse haren van jouw trouwe viervoeter; pak daarom regelmatig de stofzuiger er even bij en houd de beste hondentrolley daarmee lekker schoon en hygiënisch voor jouw hond.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

2 reacties op “De 4 beste hondentrolleys in 2024

  • Admin zegt:

   Beste Paul Berben,

   Ik raad je aan naar wieltjes van Polyurethaan (PU) of rubber te kijken voor het minste lawaai tijdens het rijden.

   Met vriendelijke groet,
   Team HondenPassie.nl.

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *