Neem jij jouw hond mee in de auto? Bekijk hier de beste honden autostoelen

Laatst bijgewerkt: 15 mei 2022

Neem jij jouw hond overal mee naartoe? Dit kunnen kleine tripjes zijn, zoals naar de supermarkt of naar het bos. Wellicht kan jouw hond niet zo goed op de achterbank blijven zitten, maar is deze wel goed genoeg getraind om niet door de auto te springen. Dan kan behalve het gebruiken van een riem een autostoeltje gebruiken. Ga je voor een langere autotocht, heb je een drukke hond of zit je alleen met jouw hond in de auto? Dan is het beter om een auto bench te kopen, dit is ook de veiligste manier om een hond mee te nemen. Als jij geen behoefte hebt aan een autobench, maar jouw hond wel een fijn en comfortabel plekje wilt geven kan je een autostoel proberen. Deze zijn er speciaal voor honden.

Wat is een honden autostoel?

Een honden autostoel is eigenlijk een hondenmand voor in de auto. Hier kan jouw hondje veilig in zitten. Vaak kan je de hond ook bevestigen met de auto riem of een hondentuigje. Dit maakt het extra veilig. Behalve dat dit een autorit veiliger maakt, is het ook een stuk comfortabeler voor de hond.

Top 5 honden autostoelen

DogSeat Autostoel

Met deze autostoel kan je er gemakkelijk met jouw hond op uit. Bovendien krijg je door deze handige autostoel geen vlekken in de bekleding van jouw auto. In combinatie met een riem en een tuigje is dit een uiterst veilige stoel. Zo hoef je je tijdens het rijden geen zorgen te maken over jouw trouwe viervoeter. Dit maakt het voor jou op de weg ook veiliger.

Doxie Autostoel

Ook dit comfortabele zitje is perfect voor jouw huisdier. Deze autostoel van Doxie is waterbestendig en kan je gemakkelijk schoonmaken. Je kunt hem namelijk gewoon in de wasmachine en droger stoppen. Je kunt deze zachte hondenmand ook voor thuis gebruiken. Voor de veiligheid heeft het mandje een antislip bodem en riemen waardoor hij niet van zijn plek schuift. Deze is bedoeld voor kleine hondjes.

GoldenPaw Autostoel

Deze honden autostoel heeft een fijn kussen voor kleine hondenrassen. Hij geeft jouw hond een fijn, comfortabel en een stabiliserend gevoel. Aangezien een hond zich door de onbekendheid van de autoreis ongemakkelijk en angstig kan worden, wil jij jouw beestje een fijn plekje geven.

Doglemi Autostoel

Dit zitje is gemakkelijk mee te nemen. Deze mand is ook geschikt als slaapmandje in de woonkamer. Het zitje heeft een beige kleur en past daardoor snel bij jouw auto. Ook dit zitje kan je snel en gemakkelijk wassen. Bovendien zitten er aan deze autostoel ook veel verschillende plekken waardoor je hem veilig vast kan zetten.

Lélianne Autostoel

Deze honden autostoel is gemaakt om jouw hond veilig te houden in de auto. Hier voelt de hond zich veilig en comfortabel in. Als je scherpe bochten maakt of hard remt dient deze autostoel als een soort airbag voor de hond. Zo zorgt het voor de juiste ondersteuning van het lichaam van jouw hond. Kijk goed naar de productinformatie, zodat je zeker weet dat jouw hondje hier in past. Deze is voornamelijk voor puppy’s en kleine tot middelgrote honden.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een honden autostoel?

Het is belangrijk dat je veiligheid als de hoogste prioriteit ziet tijdens het kopen van een honden autostoel. Denk aan bepaalde riemen in het mandje en hoe je jouw hond vast kan maken met de autogordel. Ook op de grootte moet je goed letten, dit kan soms wat onduidelijk aangegeven zijn. Veel honden autostoelen worden gemaakt voor kleinere honden. Ook het materiaal is belangrijk. Je wilt natuurlijk de allerzachtste honden autostoel die er bestaat.

Hieronder staat de volledige lijst met de beste honden autostoelen

Veelgestelde vragen

Mag je jouw hond vervoeren in de auto?

Ja dit mag. Je mag hier in Nederland zelfs jouw hond in de auto zo vervoeren als jij wilt. Mits het geen gevaarlijke situaties zorgt voor zowel jou als andere bestuurders. Ook al is het niet verplicht om jouw hond vast te zetten in de auto, is dit wel een slimme zet. In de meeste honden autostoeltjes kan je jouw hond goed en stevig vastzetten. Als je een hondenstoeltje te weinig vindt kan je ook jouw hond in een bench in de kofferbak zetten.

Wat moet je doen als jouw hond wagenziek is?

Als je merkt dat jouw hond zwaar begint te ademen, kwijlen of trillen kan deze wagenziekte hebben. Om jouw hond hierbij te helpen kan je hem of haar het beste wat vaker uit de auto laten. Wellicht helpt dat extra teugje lucht jouw hond wel. Het is belangrijk om jouw hond veel water te laten drinken en niet te veel eten te geven voordat je weggaat.

Mag jij jouw hond niet alleen in de auto laten?

Hoewel jouw hond wel tijdens een autorit los mag zitten, mag je jouw hond nooit alleen in een geparkeerde auto laten. Je bent zelfs strafbaar als je dit doet.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *